Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan melis_burcu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 102
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,953
Ynt: Doğada Tek Başına - İçimdeki Doğa

korbaba' Alıntı:
Serdar Kılıç'ı programlarını ben de zevkle izledim, kaçıranlar youtube'dan da izleyebilirler.

Ayrıca Discovery kanalında beğendiğim bir program daha var: "Beyond Survival with Les Stroud" programın adı. Youtube'a "Les Stroud" yazınca çıkıyor.
Zevkle izlediğim bir prgram serisi, tavsiye ederim 8)

güzel konu olmuş öncelkle BTB wild. bende takıp ediyordum bu programı işte bu adam tek başına cıkıyor belli bı kurtarma konusu yok sadece arazıda kalıyor bır kac gün güzel püf noktaları örendim .

Etiketler

Son bölümlerini izlediğimde dünya üzerinde medeniyetten uzak, hala vahşi yaşam süren kabileleri anlatıyordu. O programlarda çok enteresandı
Kabilelere kendini kabul ettirmesini de biliyor..

Bende bahsettiğinize benzer bir kitap okumuştum ama kitabın ismini şuan hatırlamıyorum , aborjinlerin yaşamlarıyla ilgiliydi . Çölde hayatta kalabilmeyle ilgili çok önemli bilgiler veriyordu . Bulursam ismini paylaşırım , kafam duruyor bazen böyle offf ...

son bölümlerin izleyemedim ama insan dilinden anlıyor. butun ekıpmamlarını yanında bataryalar kameraları götürüyor sadece acıl durum sınyalı gönderebilen cıhazı var yanında başka iletişim yok.

Serdar Kılıç çok başarılı. Anlatımı konuları gayet güzel. Abartıdan uzak. bear grylls gibi kolpacı değil en azından.. (Türkiye bölümünde nevşehirden tuz gölüne 2-3 yengeç yiyerek giden belgesel rambosu... :smiley: ) Serdar Kılıcın her programını ilgiyle izliyorum. Sadece bir isyanım var şuana kadar. Her bölümde yayla barınağı falan bulmazsa daha iyi olur.. Birde bir ölümde avustralya yerlilerinin yaptığı biz mızrağı anlatmıştı.. Orda bir yanlışlık var. O anlattığı Türkler ve amerikan yerlileri tarafı kullanılan (bulunan belkide) atlatl'dır Türkçesiyle Atılatıl :smiley:

yukarıda bahsi heçen Les Stroud efsanedir.. çekim ekibi olmaması başlı başına ayrı bi konu :smiley:

Les Stroud'un kabilelerle olan bölümlerde çekim ekibi var, tek başına doğadadaki bölümlerinde yok.

Serdar Kılıç'ı ben de çok beğeniyorum, keşke Les gibi o da dünyayı dolaşıp program yapsa. Fakat tabiki bunlar bütçe meselesi olsaydı kralını yapardı diye düşünüyorum.

Bears tamamen zırva. Aksiyonlu bir survivor programı yapmaya çalışıyorlar ama gülünç oluyor bazen..

Bir de "Dual Survival" programı var, denk geldiği zaman izliyorum. Burada iki iri amerikalı var Dave ile Cody. Özellikle Cody çok ilgimi çekiyor çok primitiv yaşamaya çalışan bir survivalist. Ayakkabı asla giymez yalın ayak her yerde, hayatta kalma tecrübesi çok fazla. Bu programı da izleyin derim.. 8)

yukarıda bahsi heçen Les Stroud efsanedir.. çekim ekibi olmaması başlı başına ayrı bi konu :smiley:
[/quote]

bencede neye ihtiyacı loduğu değil neye sahip oldugunu bilen birisi ;)

Daha önce de denildiği gibi, adamların yanında kaç kişi var, aslında yanlarında yemekleri var vs vs gibi şeylere takılmaktansa, yaptıklarından birşeyler öğrenmek en iyisi diye düşünüyorum. Programı izlerken bu gözle bakarak izlerseniz bence sıkılmazsınız. Hiç aklınıza gelmeyecek şeyleri uygulayıp sizin zihninize sokuyorlar. Ben eminim birçok programı zırva olarak görseniz bile benzer bir durumla karşılaştığınızda onların yaptıklarını bir şekilde kullanırsınız. Bir programda yaptıgı zıpkın ölsem aklıma gelmezdi :( kurbağalara artık daha farklı bir gözle bakıyorum mesela :smiley: Bazıları kesinlikle çok uç noktalar ama zihninize bir şekilde giriyor :smiley: sevgiler...

bu hafha cok kötüydu bişey anlamadım survalıst bı konu göremedım ,, dogada kötü bi durumda yanlızsanız öncelıkle moral, bilgi ve kondısyona ihtiyac olacadgını duşunuyorum. yığe cekler içinde aklı bedenden bedenı ruhtan arındırmaklazım :D edwart ın deve pislıgini sıkıp içtini ben yapaman galıba ::smiley:

Bunu yapabilir misiniz , larva yiyor adam , ikinci larvayı mideniz kaldırmayabilir çok iğrenç :(

http://www.youtube.com/watch?v=QuB3kr3ckYE&feature=fvwrel

allah mecbur bırakmasın bak nasılda gidiyoo çuk diyeee...hiç bakmam sahte göz yaşınaa öyle baçak atmak da fayda etmezzz ;) ;)

yasalğüç' Alıntı:
tava ile tuzun oldugu yerde heralde başka şeçeneklerde olurr...

evet halısınız biyerde ;D cöp şiş yapılabılır tuz da her gıdaya lezzet katar :smiley: ateşyakma imkanı varsa ki degerlendırılmelı pişilip kaynatmalı bence ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR