Doğa Gezileri İçin 4x4 Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mersoy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 91
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 78,000

Etiketler
Ynt: Doğa Gezileri İçin 4x4 Tavsiyesi

Sakyuz, muhakkak her aracın gidemeyeceği yer olacaktır bunun da farkındayım. Bahsettiğim gezide yol bozukluğundan geri döndüğüm yerde L200 hiç düşünmeden geçti gitti ve o günden beri sürekli böyle bir isteğim var. Umarım derdimi anlatabiliyorumdur.

Evet sırf tekerlek boyu bile yetmiştir ordan patinaj çekmeden geçmesine. Onlarda 4 çeker manual kontrollü sanırım normalde arkadan itiyor. Adam zahmet edip aracı 4 çekere almamıştır bile. Yani evet, aslına bakarsanız derdinizi anlıyorum:smiley: Bu arada bu konuda söyleyebileceğim son bir iki söz kaldı. Biri sanayide tanıdıklarınız varsa ve dikkatli bir şöförseniz defender iyi araçtır ama bu aralar fiyatları biraz uçuk onun yerine L200 gibi kamyonetlere bakardım ben olsam onların da yol tutuşu pek parlak değildir ama hiç olmazsa tanıdık usta daha az lazım olur. Benzin fiyatı hiç umrumda değil diyebilecek kadar şanslı iseniz land cruiserdan iyisi de yok ama yakınlarınızda biryerde toyota yetkili servisi olmak şartıyla. Parçası öyle her yerde bulunmaz çünkü.

Neyse bu işler biraz da bütçe meselesi ve piyasada işinizi görebilecek çok araç var ama bu araçların kafa karıştıran özellikleri de
var malesef ve hangi özellik işinize yarar hangisine gerçekten gerek yok tecrübeyle öğreniliyor biraz da. Benim tecrübem yukarıdaki gibi: Araç yerden yüksek olacak, otomatik vites olacak, yan kapılarda plastik korumaları olacak ve 4 çeker olursa da iyi olur ama olmazsa da çok kötü olur diyemiyorum ama aracın altına vuran iki taş parçası bile keyif kaçıracaksa o zaman bence o da lazım ama illa en iyisinden arazi vitesli diferansiyel kilitli vs bir arac ta sırf bu iş için gerekli diyemem.

Kesinlikle kamyonet olmamalı, otomatik olmalı, yerden yüksek olmalı ya da kolay yükseltilebilmeli ve dizel olanı tercih sebebi. Tüm bunları alt alta topladığımızda ve yukarıdaki tavsiyeleri dikkate aldığımda Vitara, Duster ve Rav4 ağır basıyor. Konu sayesinde karışan aklım tekrar netleşti :smiley:

Selamlar
markaların uzmanı değilim, dolayısı ile çok "emin" yazamıyorum ama "uzaktan izlediğim"...

1) Suzuki, daha ucuz ve kolay modifiye olabiliryor ve ciddi offroad aracına dönebiliyor (canınız istediğinde)
2) Duster, fiyat/performansı çokiyi deniyor ve bir arkadaşım (ki, offroad konusunda çok bilgili bir Defender sahibi) performansını da iyi bulduğunu söylemiş idi
3) RAV4 .. maalesef çok fikrim yok..

iyi günler dilerim, reha

mersoy' Alıntı:
Discovery TD5 de güzel bir araçmış. Konforlu ve geniş duruyor ve fiyat aralığı da diğerleri ile hemen hemen aynı. TD5 Land Roverın hafif arazi aracı mı oluyor ? ....

Defender'ı ayrı tutarsak Discovery (I, II, III) LR'nin ve tüm 4x4'lerin içinde en iyi arazi araçlarıdır.

Kesinlikle kamyonet olmamalı, otomatik olmalı, yerden yüksek olmalı ya da kolay yükseltilebilmeli ve dizel olanı tercih sebebi. Tüm bunları alt alta topladığımızda ve yukarıdaki tavsiyeleri dikkate aldığımda Vitara, Duster ve Rav4 ağır basıyor. Konu sayesinde karışan aklım tekrar netleşti :smiley:

Yani şimdi yükseltme modifiye vs işine girdiysek zaten olay gezinti arabası sınıfından çıktı. O işlerden hiç hoşlanmam o yüzden yorumu diğer arkadaşlara bırakayım... bence siz hali hazırda yeterince yüksek olanı alın. Bu arada duster'a otomatik vites yok, dizel olacak derseniz rav4 te olmaz onun dizeli düz vites. Vitarayı bilmiyorum ama genelde benzinli (tercümesi:LPG) tercih ediliyor dizel alan bir arkadaş ta ürkütücü tamir hikayeleri yazdı ama o onun şanssızlığı da olabilir.

Yükseltme söz konusu araçların mevcut yüksekliği yetmez ise düşünülebilir o anlamda yazdım şart değil yani. En olmazsa olmazım eş durumundan dolayı otomatik olacak :smiley: bu nedenle Duster elendi. Rav4 de sizinde dediğiniz gibi dizel otomatik yok benzinlisi ise lpg ile sıkıntı yaratabiliyormuş. Malum ilan sitesinde Vitara dizel otomatik arattığımda araç çıkmadı demekki Vitaranın da dizel otomatiği yok fakat lpg ile uyumluymuş. Sanırım seçenekleri birer birer eritiyoruz. Vitara olabilir de Subaru nasıldır ?

Rav4 de sizinde dediğiniz gibi dizel otomatik yok benzinlisi ise lpg ile sıkıntı yaratabiliyormuş. Malum ilan sitesinde Vitara dizel otomatik arattığımda araç çıkmadı demekki Vitaranın da dizel otomatiği yok fakat lpg ile uyumluymuş. Sanırım seçenekleri birer birer eritiyoruz. Vitara olabilir de Subaru nasıldır ?

Benim rav4 lpg ile sıkıntı çıkarmadı. Vitara'nın da 2006 dan sonraki yeni versiyonları hariç sıkıntı çıkartığını duymadım. Bu ikisi arasındaki tercih Vitara'da arazi vitesi var Rav4 te yok, bu noktadan geçiyor. Asıl amaç gezmek olsa da arada bir o gün arazide çocuklar gibi şendik muhabbetine girecekseniz Vitara daya iyi. Subaru'ya gelince... onun da otomatik vitesi Rav4 gibi arazi vitesi yok, düz vites olanda olabilir, ayrıca parçası biraz pahalıdır, malum Subaru.

Subaru sahibi arkdaşlar da sanırım alçak olmasından yakınıyorlar. Vitara'nın 2006 dan sonraki modellerinde arazi vitesi yok sanırım bunun yerine aynı görevi yapan farklı bir fonksiyon olabilir mi. Neyse sanırım Vitara ya da Rav4 den birini alırım. Bu ikisini bol bol araştırayım ben.

. Vitara'nın 2006 dan sonraki modellerinde arazi vitesi yok sanırım bunun yerine aynı görevi yapan farklı bir fonksiyon olabilir mi.

1.6 motorlu olanda yok ve düz vitesli ve 3 kapılı ufak tefek birşey. Diz kapağımda sorun olmasa debriyaja ikide birde basmak ağrı yapmasa düşünürdüm çok ta kötü bir araç değil sonuçta LPG ile uyumlu olmasa da 1.6 olduğu için çok ta fazla yakmayacak. Kısaca bana göre değil ama siz isterseniz ona da yakından bir bakın..

reha' Alıntı:
Mesut bey,
siz gelin tecrubemize kulak verin ve Land ile başlayan bir araca yönelecek olursanız "çok ama çok" araştırın ve şartlarınıza (meraz, hobi, zaman, para, sinir vs. vs.) uyduğundan emin olun. reha
Sıkı bir Suzuki'ci olarak maksadım kesinlikle marka tartışması değildir. Ancak;
Reha bey gibi Land sever bir abimiz bu satırları yazıyorsa Land konusunu 2 kere düşünmenizi tavsiye ederim.
Bu arada130 luk Def bakmıyor da değilim ;D

mersoy' Alıntı:
...Vitara'nın 2006 dan sonraki modellerinde arazi vitesi yok sanırım....

2006 ve sonrası GV'larda 2.0 lt olanlar sürekli 4x4 tür ve orta diff ve arazi vitesi vardır. 4H, 4H-Lock ve 4L-Lock konumlarında kullanılabilir.

Discovery II Td5 hala tüm yazdıklarınızı standart olarak karşılayan ve lastik hariç hiçbirşey değiştirmenizi gerektirmeyen model.

30 binlik bütçeye sığmaz ama 2006-2007 model Suzuki GV'da ihtiyacınıza tam karşılık verir. Dizelinin otomatik vitesi yoktur, 2.0lt benzinlide otomatik vites tüketim 100km'de 12-14lt'dir.

30 binlik bütçeye sığmaz ama 2006-2007 model Suzuki GV'da ihtiyacınıza tam karşılık verir.

Bütçeyi çok hafif esnetme şansı varsa 2006 model benzinli suzuki xl7 bütçeye sığabilir, bir ara 32bin civarı görmüştüm. Niye emsallerinden daha ucuz derseniz motor biraz büyük (2.7lt, lpg ile bile biraz fazla yakar) ve Türkiye'ye sadece 2006 yılında getirilmiş (yani piyasada fazla yok ileriki yıllarda parça sıkıntısı çıkartabilir.) ama öte yandan yayla gibi araba 3 sıra koltuk var..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR