Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan_bes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 133
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,860
Ynt: Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

discovery-V8' Alıntı:
Arkadaşlar kelepir bir disco 1 var full modifiyeli, bende satıp Jeep WJ, ZJ her neyse onlardan alıcam iyice ikna oldum ;D ;D ;D
aman ha sakın öyle bir şey yapmayın.bunca laf üstüne zj üstünden atar sizi ;D ;D

Etiketler

:eek: offfffffffffffffffffffffff burası çok fena karışmış ;D ;D ;D
serkan bey 4.0 ile 5.2 arasındaki farklarla alakalı bişeyler sormuşsunuz ama; 4.0 konusunda çok çok bilgili arkadaşlarımız var ,önder abide bunlardan biri .size sorularınız hakkında zaren bilgi vermiş umarım tatmin olmuşsunuzdur...
cüneyt acaba diyorum Zj yavuz abiyi kabullenmedi üzerinden attı !!!! :D :D ama yavuz abinin bünyesi bir an bile olsa o zj nin keyifinide tattı !!!!!!!! :D :D sonra o vücüt discoya tekrar uyum sağlıya bilecekmi sizce?? malum insanoğlu rahata çabuk alışır ;)

Ateş yatsana yavrucum bu saatte, gözlerine günah, sabahın dördünde boşver LR i jeep i ;D

He he olay iyice kopmuş :smiley:

Videolar için ise ;

RR Bobtail + arkada kilit + yükseltme kiti + roll Cage öyle kolay kolay üstüne söz söylenebilecek bir araç değil, kalmasının sebebi gayet anlaşılıyor ki, gerektiği kadar gaz ile dikkatli bir biçimde kanala giriliyor ancak ortasındaki çamur sert ve diferansiyel takılıyor. Gazlayan ortalama bir arazi aracı her şekilde hoplaya zıplaya sağa sola kanaldan çıkıp fırlama riski ile geçer. Arazide yol almak demek ise; gerektiğinde kalınması gereken yerlerde kalmak, ortaklaşa en kolay çözümü bulup başarı ile uygulayıp yola devam etmek demektir.

off-road sadece gaz pedalı ile yapılır, bazıları çok basar, bazıları gerektiği kadar... ilk acemiyken hepimiz hatırlayalım nasıldı durum diye?

Tabiiki de araci modifiye etmek veya modifiye edilebilir araci almak tercihtir. Sadece Jeep değil modifiye edilen, etrafta yaratik halinde dolaşan zuzukilerde var...biz sizin döndüğünüz yerde devam ederiz, std defenderin çarpacaği yere ben çok rahat yaklaşabiliyorum, bu arada tabii genel gezilerde modifiyeli araçlarin farkini çok anlayamazsınız ama özel gezilerede aracınizla gelemezsiniz. Araçlarin yildizlanmasinin da sebebi budur.

yunus bager' Alıntı:
Ben ve diger defenderciler genellikle orjinal severiz orjinal haliyle sizin gittiginiz her yere gideriz hadi siz neden orjinal jeep kullanmıyorsunuz. :smiley:

Mutlaka MB ve torunları araziye hazir en ideal araçlar ama Abd de pazar çılgın, orada üretilen 4x4lerin nerdeyese hepsi araziye girer her aracin giris seviyesinden extreme kadar lift kiti mevcut, Commanderla bile kayaya tirmanan var. Nissan ve Toyota std araçlari yerine pazara uygun Tacoma, Tundra gibi araçlar üretiyorlar...(Bu arada Tacoma muhteşem, binme şansim oldu...)

discovery-V8' Alıntı:
Yahu arkadaşlar arazi araçlarından bahsediyorsak , bana jeep lerin hepsi süper arazi aracı demeyin, gülme krizine giriyorum, Benim şahsi fikrim katılırsınız katılmazsınız CJ, YJ, TJ ve Rubicon bir kenara , diğerleri bir kenara,

LR deyincede Bahsettiğim modeller bir kenara diğerleri öteki kenara, ama dikkat edit kötüdür mötüdür, binilmez falan haşa demiyorum ARAZİ ARACI sınıfına sokmak emek ister diyorum, Herkes Kendi aracını güle güle iyi günlerde kullansın, Yok ben ille bununla hard off-road yapacam derseniz Doğa sizin yerinize aracınızdaki fazlalıkları alır, geride kalanı hala yürüyorsa sorun yok.

selamlar

Artık 1-2 kelime söyleme vakti geldi.Yani benzer konuları okuyorum da , bir yaşıma daha giriyorum.Arazide aracın kalmasını , çekilmesini gurur meselesi yapan arkadaşlarımız var.
'' Benim aracım kalmaz ''
'' Benim aracım bugüme kadar hiç çekilmedi ''
Benim aracım hiç kalmaz diyen arkadaşlara bazen unimogla girdiğim yerleri gösterebilseydim diye düşünüyorum da , acaba bir daha uyku uyuyabilirler mi ?
Ki ben onu bile batırmış biriyim !!! :D
Bu konuda bugüne kadar hiç yorum yapmadım.Hatta bazı üyelerimiz arasındaki çok güzel atışmayı ve rekabeti tebessümlerle izledim.
Her türlü arazi aracını batırmış , kırmış ve başka araçlarca çekilmiş biri olarak özetlersem :
Arazide her türlü 4x4 kalabilir , takılabilir , geçemeyebilir.
Bir aracın çekilmesi hobimizin değişmez olaylarındandır.
Bunları gurur meselesi yapmaya hiç gerek yoktur.
Ama rekabete , ince ince iğnelemeye, tatlı tatlı birbirini kızdırmaya tam gaz devam ;D
Sevgiler - Saygılar

duman' Alıntı:
aman ha sakın öyle bir şey yapmayın.bunca laf üstüne zj üstünden atar sizi ;D ;D

zaten yavuz beyi cj üstünden attığı için jeeplere bu kadar yükleniyor ;D ;D ;D

ates' Alıntı:
:eek:  offfffffffffffffffffffffff burası çok fena karışmış  ;D ;D ;D
serkan bey 4.0 ile 5.2 arasındaki farklarla alakalı bişeyler sormuşsunuz ama; 4.0 konusunda çok çok bilgili arkadaşlarımız var ,önder abide bunlardan biri .size sorularınız hakkında zaren bilgi vermiş umarım tatmin olmuşsunuzdur...
cüneyt acaba diyorum Zj  yavuz abiyi kabullenmedi üzerinden attı !!!!  :D :D ama yavuz abinin bünyesi bir an bile  olsa o zj nin keyifinide tattı !!!!!!!!  :D :D  sonra o vücüt  discoya tekrar uyum sağlıya bilecekmi  sizce?? malum insanoğlu rahata çabuk alışır  ;)

konu neydi nerelere geldi...

4.0 daha az yakar arazide de şanzımandan dolayı 4*4 part-time alındığında ön arka %50 olur. tek dezavantajı normal kullanımda 4*2 olduğundan çakılda ve hafif kaygan zeminde arkanın savrulma riski var.

Nadir abi bir keresinde batan mog'u kurtarmıştım..Şöyle oldu :D .......Abi hepsi latife yahu..
En azından sen benim içimi dışımı biliyorsun. Yaş 42 zaten bir ayağımız çukurda ..araç batsa ne olur ;) :D

dronder' Alıntı:
zaten yavuz beyi cj üstünden attığı için jeeplere bu kadar yükleniyor ;D ;D ;D

konu neydi nerelere geldi...

Önder benim eskiden kullandığım araçlardan biri Jeep logosu taşıyordu, Geri kalanları övgüyle anıyor, sadece jeep in abartılacak kadar bir marifetini göremediğimi söylüyorsam safi yüklenmek değil bunda gerçek payıda vardır. Diğer araçlar için yazdıklarıma bakarsan yüklenme falan yok, jeep çiler biraz fazla alıngan.

Örneğin Niva için yazmışım şöyle iyi böyle iyi, ama kuma gömüldümü motorgücü yetmez olur, kamyonla asılırsan yırtılabilir,taban sacı sağlam değilse zorladığında şanzıman kopup yere düşer vs. vs. vs., Bunları lada kullanalarda biliyor, hiç de alınmıyorlar, o konuma düşmemek için önlemlerini alıyorlar, diğer yerlerde de aslanlar gibi gezip kimseden geri kalmıyorlar. Diğer araçlarım içinde bir çok şey yazdım, Hem olumlu hem olumsuz kimse alınmadı.

Jeep eksileri lada kadar az da deği, ama sahipleri bunu kendilerine bile itiraf etmeye korkuyorlar, öle bir porte çıkıyorki ortaya sanki hiç bir yerde kalmayan, durdurulamayan bir araç, Böyle bir araç yok, hepsinin mutlaka zayıf bir notası var, mutlaka birgün bir yerde kalırlar.

Sanıyorum sorun şu "jeep in Ego su Logo sundan biraz daha büyük".

Selamlar

abi bunlar bu videoda ne yapıo vinçimi denio ne yapıo anlıyamadım !

discovery-V8' Alıntı:
Allah allah özelliklede kötü ve başarısız demediğimi belirttim, ilk GC zamanının en prestijli arabasıydı, RRC e rakip olarak üretildi, ama gerçekten araziye girecek diye üretildiğini düşünmüyorum tıpkı RR Sport gibi, bundan 10-15 yıl sonra RR sport u modifiye edip araziye giren dünya kadar insan olacaktır bu onu safkan arazi aracı yapmaz, kötü bir araç ta yapmaz, 15 yıl sonra bugünki kadar prestijlide yapmaz. jeep ten örnek verelim Rubicon doğduğu gün neyse herkesin gözünce 15 yıl sonra aynı şey olarak görünecektir. istisnalar hariç araziye girmeye niyeti olmayan adam gidip onu almaz.

BMW X5 i modifiye edip Dakar ı bitirebilen insanlar var bu X5 i safkan arazi aracı sınıfınamı sokar? KTM i acentadan alır deposunu doldurur basarsın gaza, X5 için 3 fiyatının 3 misli para harcarsın aynı etapta yürüyebilisin diye.

Sonuç olarak ben GC yi üretenlerin amacının Hard-offroad olduğunu düşünmüyorum, konforuna, gücüne, kalitesine zaten lafım yok.

Selamlar

kesinlikle katılıyorum. 4 çeker sistemi olan her araç arazi için üretilmiyor. kaldı ki, bir çok araç markası arazi araçlarından aldığı tecrübeyi binek otolarına da uyguluyor.

discovery-V8' Alıntı:
Arkadaşlar kelepir bir disco 1 var full modifiyeli, bende satıp Jeep WJ, ZJ her neyse onlardan alıcam iyice ikna oldum ;D ;D ;D

Yavuz sana güzel bir WJ buldum.Araç arka planda.
Ön planda da bir şey var ama benim gözler ihtiyarlıktan yakını seçmiyor. ;D

1648909.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.