Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan_bes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 133
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,868
Ynt: Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

serkan_bes' Alıntı:
peki Ateş bey 4.0 ile 5.2 motorları arasında normal yol kullanımında şehir içi sehir dışı karışık yakıt ne kadar olur bir de 4.0 için 4x2 konumunda olduğunu varsayarsak.Arazide problem değil zaten o konumda yakıt değil maksadımız o anların zevkini alabilmek diye düşünüyorum.Sizler ne dersiniz?

ateş bey cevap verecektir ama bende tecrübelerimi paylaşayım. bende 94 4.0 4*2-4*4 zj var.

eğer temizini bulursanız ve 4*2-4*4 seçenekli şanzımanı olan ise kesinlikle alın derim. hem yolda hem de arazide daha avantajlı. yakıt kesinlikle daha az olur 5.2 lere göre.

5.2 daha güçlü ve sonuçta v8 motor var. birde sürekli 4*4 olması yakıtta büyük dezavantaj.

4.0 sıralı 6 silindir. ve normal kullanımda 4*2 olmasıyla yakıtta daha ekonomik.

Etiketler

yavuz bey.

ben sizi çözdüm ;D ;D ;D sizin çok sevdiğiniz bir iki ya da daha fazla defender sahibi dostunuz var ve asıl taşı onlara atıyorsunuz ;) bizde sizin taş atmanıza yardımcı oluyoruz gibime geldi :D :D :D

ne dersiniz... ;)

Yahu arkadaşlar arazi araçlarından bahsediyorsak , bana jeep lerin hepsi süper arazi aracı demeyin, gülme krizine giriyorum, Benim şahsi fikrim katılırsınız katılmazsınız CJ, YJ, TJ ve Rubicon bir kenara , diğerleri bir kenara,

LR deyincede Bahsettiğim modeller bir kenara diğerleri öteki kenara, ama dikkat edit kötüdür mötüdür, binilmez falan haşa demiyorum ARAZİ ARACI sınıfına sokmak emek ister diyorum, Herkes Kendi aracını güle güle iyi günlerde kullansın, Yok ben ille bununla hard off-road yapacam derseniz Doğa sizin yerinize aracınızdaki fazlalıkları alır, geride kalanı hala yürüyorsa sorun yok.

selamlar

dronder' Alıntı:
yavuz bey.

ben sizi çözdüm ;D ;D ;D sizin çok sevdiğiniz bir iki ya da daha fazla defender sahibi dostunuz var ve asıl taşı onlara atıyorsunuz ;) bizde sizin taş atmanıza yardımcı oluyoruz gibime geldi :D :D :D

ne dersiniz... ;)

150+ adet Defender kullanan dostum var doğrudur ama defender var defender var hepsini aynı sınıfa sokmak haksızlık olur, 4.6 Litre 250 Beygirlik DEf 90 ile 2.5 düz dizel 110 u aynı sınıfa sokamazsınız, 2.8 TGV kullanan arkadaşımda var, Puma Kullananda, TD5 ve TC gibi oyuncakları olanlarda bunların hepsi defender için üretilmiş motor ve yürüyen tipleri, dıştan birbirlerine çok benzerler ama içleri bambaşkadır, Size tavsiyem sakın ola hepsini aynı kefeye koyupta meydan okumayın.

Selamlar

dronder' Alıntı:
o rampadan disco 3 değil renault kango bile çıkar. ama nedense arazi ruhlu defenderlar çıkamadı. biz bir tane rampa üzerine off-road yapmıyoruz ;D neyse burda da konu rampaya geldi. ;D ben kaçtım... :D :D :D :D
hala o rampadamısınız bi türlü diyemiyorsunuz o rampatı defenderler cıktıda cj ler cıkamadı deyin gitsin kızdırmayacagım söz :smiley:

yunus bager' Alıntı:
hala o rampadamısınız bi türlü diyemiyorsunuz o rampatı defenderler cıktıda cj ler cıkamadı deyin gitsin kızdırmayacagım söz :smiley:

marda yağdı gidelim tekrar. bende cj yok olsa denerdim. yavuzun dediğine göre cj den daha kötü ve başarız-sız zj var gidelim birde karda deneyelim orayı ;)

maksat bir arada olmak... ;)

dronder' Alıntı:
marda yağdı gidelim tekrar. bende cj yok olsa denerdim. yavuzun dediğine göre cj den daha kötü ve başarız-sız zj var gidelim birde karda deneyelim orayı ;)

Tabi biliyorsun benim boş zamanım olmadıgını diyorsun gidelim ama ankaradan yavuz beyde gelsin bişeyler düsünürüz

dronder' Alıntı:

Allah allah özelliklede kötü ve başarısız demediğimi belirttim, ilk GC zamanının en prestijli arabasıydı, RRC e rakip olarak üretildi, ama gerçekten araziye girecek diye üretildiğini düşünmüyorum tıpkı RR Sport gibi, bundan 10-15 yıl sonra RR sport u modifiye edip araziye giren dünya kadar insan olacaktır bu onu safkan arazi aracı yapmaz, kötü bir araç ta yapmaz, 15 yıl sonra bugünki kadar prestijlide yapmaz. jeep ten örnek verelim Rubicon doğduğu gün neyse herkesin gözünce 15 yıl sonra aynı şey olarak görünecektir. istisnalar hariç araziye girmeye niyeti olmayan adam gidip onu almaz.

BMW X5 i modifiye edip Dakar ı bitirebilen insanlar var bu X5 i safkan arazi aracı sınıfınamı sokar? KTM i acentadan alır deposunu doldurur basarsın gaza, X5 için 3 fiyatının 3 misli para harcarsın aynı etapta yürüyebilisin diye.

Sonuç olarak ben GC yi üretenlerin amacının Hard-offroad olduğunu düşünmüyorum, konforuna, gücüne, kalitesine zaten lafım yok.

Selamlar

yunus bager' Alıntı:
Tabi biliyorsun benim boş zamanım olmadıgını diyorsun gidelim ama ankaradan yavuz beyde gelsin bişeyler düsünürüz

Zaten artık şart oldu benim gelmem , ama ocak sonunu bekleyin, kar biriksin yığılsın, dooğru sizin meşhur rampaya ;D

Arkadaşlar arazi araçlari yazılı olarak, sadece özellik bazında karşılaştırilabilir. Arazide ise hep bahaneler bulunur senin lastiğin büyük! ama kilit var abi o arabada! Benim debriyaji değiştireyim kesin çikarim! Vs vs vs.... O sebepten bu tartişmalar bitmez... Arazide bile ;) araç seçimi yapacak arkadaşların formun gezilerini karşilaştırmalarını şiddetle tavsiye ederim! Hangi araç ne iş yapar ne kadar modifiye edilir görülür. Land görmek isteyen pek göremez ;)

Ben ve diger defenderciler genellikle orjinal severiz orjinal haliyle sizin gittiginiz her yere gideriz hadi siz neden orjinal jeep kullanmıyorsunuz. :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Bene ve diger defenderciler genellikle orjinal severiz orjinal haliyle sizin gittiginiz her yere gideriz hadi siz neden orjinal jeep kullanmıyorsunuz. :smiley:

;D ;D ;D

Yahu bu konu başlığı altında bile konu aynı yere geliyor. Kim yapıyor bunu kasıtlı olarak :mad:

Hangi Cj nereyi çıkamazmış ? Siz CJ görmemişsiniz :D Benim takıldığım yer yok diyorum size şaka geliyor ;) (modifiyeli)

Hangi Grand Cherokee çıkamazmış ? Başka araçların geçtiği ve Grand Cherokee'min takıldığı bir yeri bu forumda kimse söyleyemez. (Teknelojisi Standart araç) ve bu standart hali ile masraflı olmazsa bence türünün en iyisi.

Sağ ön ve sol arka tekeriniz boşa bir çıksın bakalım hangi standart araç ilerleyebilir söyleyin (G.Cherokee Wk Hariç ). Bırakın araziyi 5m kare yerde bunu deneriz.

Hiç sevmediğim konulara çekiyorsunuz beni.

dronder' Alıntı:
ateş bey cevap verecektir ama bende tecrübelerimi paylaşayım. bende 94 4.0 4*2-4*4 zj var.

eğer temizini bulursanız ve 4*2-4*4 seçenekli şanzımanı olan ise kesinlikle alın derim. hem yolda hem de arazide daha avantajlı. yakıt kesinlikle daha az olur 5.2 lere göre.

5.2 daha güçlü ve sonuçta v8 motor var. birde sürekli 4*4 olması yakıtta büyük dezavantaj.

4.0 sıralı 6 silindir. ve normal kullanımda 4*2 olmasıyla yakıtta daha ekonomik.
dronder' Alıntı:
Verdiğiniz yanıt için teşekkürler . Sayısal olarak birşeyler söyleyebilirmisiniz.

th_oktay.jpg

th_tayfun_abi.jpg

th_ugur_abi.jpg

Ben bir şey demiyorum. Siz söyleyin :D

Jeep34' Alıntı:
Sağ ön ve sol arka tekeriniz boşa bir çıksın bakalım hangi standart araç ilerleyebilir söyleyin (G.Cherokee Wk Hariç ). Bırakın araziyi 5m kare yerde bunu deneriz.

Unimog, Mercedes G serisi (ilelebet), Toyota LC 80, 90, 100, 110 (1990 dan beri), Defender (TC) , Disco II, Disco III, Frelander II, RR Son modelleri (1999 dan beri) ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.