Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkan_bes Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 133
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,860
Ynt: Discovery'imi Satıp Grand Cherokee ZJ Almak İstiyorum

Bunlarda kıyaslanacak birşey yok, Erol Tuncayın diğeride Cumhurun arabası, özellikle Erol Tuncayınkini , ne rampada nede başka biyerde jeeplerle kıyaslayamazsınız hem mekanik hem elektronik fabrikasyon 3 kilitli, aradan 50 yıl bile geçse o defender yine öyle kalacak, Cumhurun arabası üyelerimizden MKG nin eski arabası, onunda eline hiç bir jeep su dökemez hele hele Cumhurun pilotajıyla. TD5 ler de 2.5 dizeldir ama turbolu ve common rail dirler, çok ekonomik yakıtla, v8 ler kadar torq ve güç üretebilirler.

Landrover Defender 198X uygun fiyata alınır, güncellenir, ilanlarda gördüklerinizin aynısı olur hemde orjinal olarak, kendiniz uğraşırsanız yarı parasına çıkartırsınız, Yapılmışını alırsanız iki katını ödersiniz.

Etiketler

Standart 4 çekerlerle araziye çıkmak pek mantık işi değil. Sert ve engebeli araziden bahsediyorum. En az 33'' lastik takmazsanız diferansiyeliniz nasıl yükselir.

Bunlara uyumlu yay, makas, amortisör takmazsanız artikülasyonu (süspansiyon mesafesi) nasıl artırırssınız ? Uygun ayna maruti oranı seçmezseniz nasıl güç alırsınız ?

Arazide takılanlar arkadaşlarımızın aracının çoğunda açık diferansiyel vardır. Yani 4x2 kullanıyorlar. Veya en fazla arka direransiyel limited slip. Yani 4x3 diyebiliriz.

Araçları standart olarak değerlendirmek değilde, Türkiye şartlarında hangi standart araca nereye kadar off-road modifikasyonu yapılabilir onu irdelemek lazım ;)

Sonuçta off-road'çu değilmiyiz ?

Ben 7.500 YTL'ye almıştım :smiley: kaç lira harcadın diye sorma ;D

ömer_20' Alıntı:
piyasa aracları
http://www.sahibinden.com/land_rover_defender_110_WQQaXQQ10188118WQQpXQQdisplayitem&keyword=kilit

http://www.sahibinden.com/72000_km_de_1991_model_WQQaXQQ10136259WQQpXQQdisplayitem&keyword=kilit

http://www.sahibinden.com/land_rover_arazi_tasitiWQQaXQQ11504706WQQpXQQdisplayitem&keyword=kilit

ama piyasa aracı aldıktan sonra zaten iş bitik orkun abi ne kadar verdin cj 7 ye ilk aldıgında .....
aracı alıp kendin yapmadıktan sonra hiç birşey söyleyemezsin siz cherokee aldıgınız gibimi biniyorsunuz lastik yükseltme ...... 90 model bir def. 8000 ytl sizde masrafları az cok bilirsiniz 12000 ytl neler yapılabilir bir hayal edin ondan sonra kendi aracınızla mukayese edin

benim almak istedigim cvp verdin abi saol...

yani anlatmak istedigimi önder abide anladı benim anlatmak istedigim kendi kafanızdaki aracı yapın ama güç ve kabiliyetinde bi oluru var sen simdi büyük lastikli ve motorlu bir aracla küçük motor ve lastikli bir aracı mukayese edersen böyle uzar gider konu önder abinin dedigi gibi aydınlatıcı konusursak daha iyi olur forum acısından

dronder' Alıntı:
verdiğiniz araçlara baktım
55.000 ytl olan bence çok kötü. kromlar hiç yakışmamış. lastik yok. sadece sanayide turlamya yeter....
31.000 ytl olan da da kabak yol lastiği var. ne dif kiliti var ne vinç...
13.250 ytl olan 2500 benzinli motor bu araçları kaldırmıyor.
şimdi nasıl arazi ruhu bu. 3 araçtada lastik yok, vinç yok, dif lock yok ?
üçüde yaramaz....
ama şunlar süper...
http://www.sahibinden.com/2004_defender_90_td5WQQaXQQ5076460WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/td5_defender_90WQQaXQQ3919805WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/1995_model_full_donanimli_4_0lt_cherokeeWQQaXQQ11635857WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/67_500_km_1998_model_jeep_ceheroke_sportWQQaXQQ10365707WQQpXQQdisplayitem
http://www.sahibinden.com/cherokee_sport_1998_off_road_version_WQQaXQQ5275901WQQpXQQdisplayitem

bi fiyatları ve donanımları kıyaslayın....

mesela ben önder abini yazdıgı su aracların hiç birine bakmam sebep ???
ben aracı ucuza alıp masrafını modifiyesini kendim yapan biriyim ben allaha sükür elimden her iş gelir motor hariç herseyiyle oynarım (yasa izin verse motoruda 350i yaparım i niye diyeceksin çuf ve nitrooksijen için ;D) ama hazır yapılı aracı almam kendi aracımın sınırlarını anlarım önder abi hazır araca modifiye ondan sonra def suzuki cj niye etap geçemiyor abi zaten motor olsa lastik olsa adam geçer ama yok he sende var geçtin basarılar ama küçük aracları küçümsemek yakısmıyor tamam def güçlü araba aynı motoru koysan belki senin aracından daha iyi geçecek o etabı ama sınırı o kadar bosverin bu muhabbeti gene önder abinin dedigi gibi bilgilendirme olsun land almayın cherokee alın niyemi konforlu ve güçlü ;D

ömer dostum ben modifiyeli araç almadım. geçen sene 94 model standart kabak yol lastikli zj aldım. ve gittiğimiz ilk gezide olur olmaz her yerde kaldım. bu siteye de üye olan ferozalı erkan çekti. sonra f250 ford ile cevat abi çekti. hiç gurur meselesi yapmadım yapmamda. zaten amacımız bu kalmak çekilmek ve kalanı çekmek...
şuan arabam hala yapılı değil. sadece 3.5" yükselte ve mt lastik var. ama cherokeelerin ufku çok geniş yapılacakların sınırı yok. birde doğru ustayı buldun mu değme keyfine...

benim yapılacaklar listesi...

1. ön arka vinç tampon.
2. ön arka elekrikli dif. kilidi.
3. sepet.
4. arkaya stepne yeri
5. ilave aydınlatma
6. şnorkel ve su yalıtımı.
7. ....

liste uzar gider...

hepsi sırasıyla imkanlar dahilinde yapılacak...

ancak onlar yapılanca araç tam olacak....

suan benim araç yarım ;)

Herkese selam!!!!!!! discomu satıp cherokee almak istiyorum derken biraz yanlış anlaşıldım ve konu farklı yönlere gitti galiba .Ben bu lafı yazarken discodan memnun değilim gibi bir şey düşünmedim ki.Disco günlük kullanımda mükemmel bir araç (görüntüsü,yolda gidişi,konforu vb. vb) ama arazi için gerekli modifiyeler yapılmış olanlarını pek görünüş olarak beğenmedim bunun akabinde diğer arazi araçlarına bakmaya başladım.Sağolsun sitemizde bu konularda çok zengin;bende her markayı incelemeye başladım bunların arasında Defender,Tahoe,Fj cruiser,K5, gibi araçlarda vardı ama elene elene Xj veZj kaldı (şimdilik)ben de bunlarla ilgili sizlerden yardım istedim.

üstüne alınma bu tatlı tartısmalar öncedende vardı yardıma gelince kendi kendine yardım edeceksin konfor ve güç istersen zj egerki konforu bosverdiyosan xj annadın

Pek anlamadım.Şimdiye kadar ki yazılanlar bana tatmin edici bir fikir vermedi.Üzgünüm.

dronder' Alıntı:
aslın da siz benim istediğim cevabı verdiniz ve bence nokta burada koyulmalı. ben hiçbir şekilde aracımı veya herhangi bir şeyi kıyaslamam. kişiliğime ters. ama piyasa da o kadar çok dediğiniz defenderdan var ki ve hep bizim araçlar ile kıyaslıyorlar.
bence burada biz yeni araç alacaklara ışık tutmalıyız. bunun eksileri bu. bununla bu kadarını yaparsın. bunu alma.
ama bu şu kesinlikle defender alma cherokee al yada cherokee alma defender al olmamalı...
defender al ama şu motorlusunu al. şunu alma. şu modelden eskisini al yada alma...
cherokee al ama motoru 4.0 olsun. şanzımanı seçenekli olsun vs. gibi...
konu böyle devam etse çok daha faydalı olur. çünkü bizim bugün yazdıklarımızı uzun zaman sonra tekrar okuyanlar olacak ve faydalanmak isteyeceklerdir...
benim cherokee de önerim şudur;
kare kasa (xj)çok yakışıklı ve modifikasyona açıktır. motoru 4.0 6 silindirlidir. seçenekli 4*4 tür. dez avantajları ise arka koltuğa inip binmesi zordur. arka makas olduğu için konforu azdır.
5.2 v8 grand kasa (zj) konforlu güçlü sürekli 4*4tür ve yine modifikasyona uygundur. ama xj den daha yuvarlak hatlara sahip olduğundan araziye daha az yakışır. dezavantajları yakıt 4.0 motora ve seçenekli 4*4 şanzımana göre biraz daha fazladır.
5.9 zj ler güç canavarıdır... ;)
bendeki 4.0 zjler 5.2 lere göre daha az yakar. 4*4-4*2 seçenekli şanzımana sahiptir (xj gibi) arka da helezyonlu olduğundan xjden daha konforludur. arka koltuklar xjden daha geniştir. modifikasyona açıktır. ama araziye xj kadar yakışmaz ve xj den biraz daha (200kg) ağırdır...

hatalarım olmuş olabilir. daha bilgileri arkadaşlar düzeltirler.
sizde bu şekilde aydınlatırsanız bence foruma daha fazla katkıda bulunmuş oluruz...
Sağolun yazdıklarınız ve düşündükleriniz çok güzel.

serkan aynı şeyi bende yaşadım seni çok iyi anlıyorum .buradaki tatlı latifeler işin tuzu biberi çoğu kişi samimi arkadaş ;D sen bir kaç soru sormuştun ? bizlerde bildiğimiz kadarıyla dilimizin döndüğü kadarıyla sana cevap vermiştik ,anlamadığım konun senin gerçekte neyi merak ettiğin XJ ve ZJ konusunda ::smiley:

Serkan bey siteyi yeni takip etmeye başladıysa muhabbet enteresan gelmiş olabilir , bende buraya kadar okudum ve açıkçası biraz yabancı bir gözle baktığımda bana da enteresan geliyor... Başta anlamadığım şu kendini sağlamlığı ve dayanıklılığıyla kanıtlamış Defender gibi bir - ekspedisyon- aracıyla Jeep in ekstrem off road için hazırlanmış araçları niye karşılaştırılıyor , sonra Defender 90 lık ve RR Clasic ile Disconun (99 sonrası üretimi hariç) gayet başarılı modifikasyonlarla arazide çok da başarılı olduklarını görüyoruz... Serkan bey disco td5 den sonra ZJ yada XJ kasa kodlu bir Jeep sahibi olursa ve arazi kullanımına çok fazla girmeyecekse sıkılacağı kesin , ancak ben araziye çıkarım çamura da batarım derse, freelander kullanıp sonrasında disco almaya karar veripde bakım ve servis maliyetlerini araştırp Jeep almaya karar vermiş biri olarak ben de kesinlikle JEEP derim...

Ateş bey ve aykut bey ilginiz için çok teşekkür ederim. Yardımcı olabilmek için elinizden geleni yaptığınızın farkındayım.Ben şuan diskoyu yüzde 99 tanıyan biriyim fakat daha önce yazdıklarımda anlattığım sebeplerden ötürü ZJ ve XJ kasa araçlara ilgi duymaya başladım ve bu araçları hiç tanımıyorum içine binmeyi boşverin yakından bile görmedim .Sizlerle kısa bir anımı paylşayım hemen.Geçen hafta saat 23.00 sularında İzmir Bostanlıda bir XJ'ye rasladım ve peşinden gidip sahibiyle tanışmak ve araç hakkında bilgi almak için peşine düştüm fakat ben aracımı döndürene kadar XJ'yi kaybettim ve civarda dolaşarak aracın o istikamette gidebileceği yönler doğru aracımı sürmeye başladım yaklaşık 10 dakika sonra araca tekrar rasladım fakat yine ters istikametteydik ve aracı yakalayamadım.Yine gidebileceği istikametlere baktım ve tahmin edeceğiniz üzere bulamadım. Benim yaşadığım yerde İzmirde bu kasa araç pek fazla bulunmuyor.Onun için sizlerden yardımlarınızı bekliyorum mesela XJ'nin donanımı nedir? içinin fotoğrafları, diskodan farkları vb sorularım var.

XJ nin donanımları ile ilgili bildiğim kadarı ile size yardımcı olmaya çalışayım.Benim aracım 1998 cherokee country

4.0 6 silindir 195 beygir motora sahip.
command-trac çekiş sistemine sahibtir.Selec-trac olanlarıda vardır ama çok bulunmaz.
Hemen hemen hepsi otomatik vitestir.Düz viteslileri nadir olarak bulunur.
Önde dana30 arkada dana35 differansiyeller vardır.
Önler helezon,arkalar makaslı,
Koltuklar deri döşeme (sport hariç) ABS,cruise control,klima,elektirikli ve ısıtmalıu ayna ve koltuklar.cd,teyp ve radyo çalar,sürücü ve yolcu airbag...kısaca,konfor adına herşey mevcut.

Çekiş sistemleri ile ilgili bilgiyi aşağıdaki linkten bilgi alabilirsiniz;
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13205.0

Benim aracın,içinin resimlerini en kısa sürede çeker buraya yüklerim.

Saygılar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.