Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi
Land Cruiser kafada bayağı bir yerleşmiş gibi...
İnsan yapısı bir makina, uzun yıllar başkaları tarafından kullanılmış ve servis görmüş, dolayısıyla kapalı kutu...
Ben zamanında en kötü durumdaki aracı, alım bedeli kadar para harcayarak toplamak ve işin nasıl yapıldığından emin olmak amacıyla tercih etmiştim.
Ön ve arka diferansiyel, arazi şansımanı, otomatik şanzıman, pek çok rekor-boru, ABS sisteminin tüm sensörleri ve poryaları, tesisatı, Motor tesisatı,
Cam mekanizmaları, bir iki sensör, sunrooflar, turbo, radyatörler, amortisörler, fren komponentlerinin kaliperler dahil hepsi, 2 takım lastik, eskiyen 2 takım lastik, tüm 3 yıllık filtre ve yağ giderleri ile hepsi değişmek koşuluyla hala daha EURO bazında ilk aldığımda temiz olduğu iddia edilen araçlar ile
aynı paraya gelmedim. (off-road aksesuarları da dahil- TL bazında şimdidki değerinin çok katı para ama
)
Tüm işlemleri gözümün önünde parça beklemeden yaptırttım. Bilginiz çok artıyor ama zaman kaybı oluyor bu yöntem ile..
Tercih sizin.
Bir Toyota alsaydım zamanında 3 yılda belkide hiç arıza yapmayacak, hiç bir parçası değişmek zorunda kalmayacaktı. Öyle olsaydı da mutlaka sıkılır satardım zaten