Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,769

Hangisini Tercih Edersiniz?

• Discovery I 3.9 V8

Kullanılan: 129 53.3%
  • Discovery 2.5 TD

Kullanılan: 113 46.7%

• Kullanılan toplam oy
    242
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

Disco II V8 in kağıt üstünde 0-100 Km/h 10 sn. test verisi var, yani kötü denemez. Ben kullandım gayet keyifli bir araç, hele sport modta sürüş keyfi çok iyi. Murat, senin kullandığın araçta LPG ile alakalı bir problem olabilir belki de.

Etiketler

Rampalarda falan araba ağırlığını hissettiriyordu LPG'den olabilir haklısın benzine alıp denemedim hiç. Zaten ayarsızdı LPG ben kullandığımda.

Benim kullandığım araçta LPG yoktu. 2 küsür tonluk bir araç için performans gayet iyi bence. Ancak otomatik vites aracı çok hantallaştırıyor, araç alacak olanlar (Disco II de manuel vites yok) manuel versiyonlarını kullanmadan karar vermesinler. Otomatikte yakıt tüketimi %15-20 fazla, performans %15-20 az. Şehir trafiğindeki konforun bedeli biraz ağır.

ben acizane yazim dedim 4.0 disko fena sayılmaz ama yakıtı 100/18 ile 22 litre arası degişir bu arada wortek motor diye geçer otomotik olması iyidir çünki düz vitesi üretilmedi )) bilgi isterseniz gene yazarım ))

Deep' Alıntı:
Benim kullandığım araçta LPG yoktu. 2 küsür tonluk bir araç için performans gayet iyi bence. Ancak otomatik vites aracı çok hantallaştırıyor, araç alacak olanlar (Disco II de manuel vites yok) manuel versiyonlarını kullanmadan karar vermesinler. Otomatikte yakıt tüketimi %15-20 fazla, performans %15-20 az. Şehir trafiğindeki konforun bedeli biraz ağır.

sevgili arkadaşlar belki alakasız olacak ama disco 2 mi yoksa land cruiser mı desek nasıl olur.kafam bayağı bir karıştı da.cruıser almaya karar vermişken birden disco 2 çıktı ve fiyat farkı ciddianlamda var.bu konuda sizler ne tavsiye edersiniz saygılarımla

bahcivankurt' Alıntı:
sevgili arkadaşlar belki alakasız olacak ama disco 2 mi yoksa land cruiser mı desek nasıl olur.kafam bayağı bir karıştı da.cruıser almaya karar vermişken birden disco 2 çıktı ve fiyat farkı ciddianlamda var.bu konuda sizler ne tavsiye edersiniz saygılarımla

Discovery için daha çok aksesuar bulacağınız kesin ve daha ucuza. Toyota sağlam arabadır ama arızalanırsa çıkma parça ararsınız. Sıfırı pahalı ve kısa sürede bulunmaz; derler. Her ikisi de güzel araç. Tercihiniz hayırlı olsun :smiley:

Disco II Td5 veya 4.0 VS Land Cruiser denilince,
Land Cruiser'ı açmak lazım...

Hangi model, hangi yakıt/motor, hangi şasi uzunluğu...

Bir de ne tip bir kullanım için araç aranıyor diye de belirlemek gerekir.
Birinin iyi olduğu yerde diğeri daha iyi, bazı alanlarda ise her ikisi de tatmin edici seviyede iyi.
Kötü-olumsuz yetersiz birşey yok yani, hemen Toyota-LR savaşı çıkarmayalım :smiley:

toyota lr savaşı çıkartmak gibi bir niyetim yok sadece doğru ve en iyikararı vermek istiyorum.nede olsa bütçe kısıtlı.lc nin 99-00 model 4.0 benzinli modeli ve hem günlük hemde offroad için ve en iyisiolsun istiyorum.saygılarımla

Yok bizler biraz fanatiğiz, siz kusurumuza bakmayın, sizin amacınızdan biraz saptırıyoruz olayı sonra karar veremez hale getiriyoruz sizleri :smiley:

Evet LC 100 benzinli araçların fiyatları, ortalama olarak 2000 model TD5 ile yakın iken, LR'lerde son zamanda satışa çıkan çok sayıdaki araçla fiyatla düştü. Tabi ki benzinli araçlarda LPG uygulamalarının ilerlemesi de cabası.... Şu an ortalama bir 2003 Td5'e veya çok iyi durumda bir 4.0 Disco II'ye denk gelir fiyatlar, hatta biraz para bile kalır.

Söylediğiniz araç, tam bir sorunsuzluk abidesi olarak görülüyor, biliniyor. Bu noktada söylenecek söz yok. Ancak sorun çıktığında giderilmesi pahalı olabilir. Aftermarke dediğimiz yan sanayi parça bulunmasında LR kadar hızlı ve ucuz çözülemiyor olabilir. Tabi ki internetten bulunur filan diyecek Toyota'cılar ama ben parçayı hemen aynı gün sanayiden alabilmeyi severim, en büyük derdim "karşıda" bulunan parça olur en fazla :smiley: Keza aksesuar konusunda da LR şu an çok ileride.

Kasa boyutu ve işlevselliği bence önemli farkı yaratır bu karşılaştırmada...

fanatiklikle ilgisi yok 'bir söz var babama ait en iyi araba altındaki araba diye'çünkü o an için ona sahipsin.ben ise şuanda transporter t5 kullanıyorum 04 model ve dizelden rahatsızlık duymaya başladım.şimdilik lpgye daha sonra ise yakın zamanda olur umarım cng ye geçmeyi düşünüyorum.yoksa almayı düşündüğüm araçitibarıyla yakıt ekonomisini düşünmediğim aşikardır.ayrıca suudi arabistanda akrabam olması itibarıyle lc nin parça sorununu hallederim diye düşünüyorum.sonuçta tüm yolların kralı sloganıyla satılıyor

Kendime alacak olsam, vergiyi de düşünürdüm.

V8 kullanmak çok güzel bir olay. ama TD5 gibi kuvvetli bir dizelin yanında V8'in vergisi aşırı... 2000 model için karşılaştırdığımızda vergi indirimsiz hali ile 2009 yılı vergileri:

LC V8 --> 6317 TL,
Disco V8 --> 4422 TL,
Disco TD5 --> 1182 TL ödemek gerekiyor.

Alım maliyetleri ise; 2000 model:

LC V8 --> 35-45K TL arası iken,
Disco V8 --> 25-35K TL arasına;
Disco TD5 --> 35-45K TL arasına alıcı bekliyor.

Dolayısı ile, yolların kralından ziyade bana hizmet ederken üzmeyecek bir araç arardım, diye düşünüyorum.

haklısınız sevgili abicim hizmet etmesi önemli o konuyu da düşünüyorum ve onun için kafam karışıyor ya zaten.ben gezmeyi fazlasıyla seviyorum ve sadece kendi aracımla yıllık en az 30000 binim var(iş amaçlı değil)eğer bir discoll yada lc alırsam bu gezmeler kamplı gezmelere dönüşecek ve dağlar meskenim olacak.yalnız gezmeyi sevdiğim içinde kesinlikle beni yolda ve arazide bırakmamalı ve üzmemeli.çamura battığımda rahatça çıkmalı kaya geçişlerinde ise sanki uykudan uyanıpta esneyen bir insan gibi rahat olmalı.işte bu yüzden bu araçlar arasında kararsız kaldım.yoksa amaçiş görmek olsa bir niva veya vitara da iş görür.saygılarımla

Land Cruiser kafada bayağı bir yerleşmiş gibi...
İnsan yapısı bir makina, uzun yıllar başkaları tarafından kullanılmış ve servis görmüş, dolayısıyla kapalı kutu...
Ben zamanında en kötü durumdaki aracı, alım bedeli kadar para harcayarak toplamak ve işin nasıl yapıldığından emin olmak amacıyla tercih etmiştim.

Ön ve arka diferansiyel, arazi şansımanı, otomatik şanzıman, pek çok rekor-boru, ABS sisteminin tüm sensörleri ve poryaları, tesisatı, Motor tesisatı,
Cam mekanizmaları, bir iki sensör, sunrooflar, turbo, radyatörler, amortisörler, fren komponentlerinin kaliperler dahil hepsi, 2 takım lastik, eskiyen 2 takım lastik, tüm 3 yıllık filtre ve yağ giderleri ile hepsi değişmek koşuluyla hala daha EURO bazında ilk aldığımda temiz olduğu iddia edilen araçlar ile
aynı paraya gelmedim. (off-road aksesuarları da dahil- TL bazında şimdidki değerinin çok katı para ama :smiley:)

Tüm işlemleri gözümün önünde parça beklemeden yaptırttım. Bilginiz çok artıyor ama zaman kaybı oluyor bu yöntem ile..
Tercih sizin.

Bir Toyota alsaydım zamanında 3 yılda belkide hiç arıza yapmayacak, hiç bir parçası değişmek zorunda kalmayacaktı. Öyle olsaydı da mutlaka sıkılır satardım zaten :smiley:

ağzınıza sağlık abicim çok güzel özetlemişsiniz özellikle son bölümde sıkılıp satma konusu çok hoşuma gitti doğrusu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,708
Kayıtlı Üye Sayımız
166,547
Kaydolan Son Üyemiz
Tsukuyomi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR