Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AYDURAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 377
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 92,764

Hangisini Tercih Edersiniz?

• Discovery I 3.9 V8

Kullanılan: 129 53.3%
  • Discovery 2.5 TD

Kullanılan: 113 46.7%

• Kullanılan toplam oy
    242

Etiketler
Ynt: Discovery V8 - Discovery 2.5 TD Tercihi

discovery-V8' Alıntı:
Mertcim iyide son 1 ayda 3-4 bin km yol yaptım bu ses uzun yolda bayıltmazmı ? Bende komple iptal yerine chery-bomb gibi bişey takayım diyordum ortaya. Sence nasıl olur?

Uzun yolda test etmedim ama gazlamadığın sürece çok abartı bir ses çıkmıyor. Asıl ses 4000 den sonra başlıyor. Çok rahatsız ederse dediğin gibi özel yapım bir orta susturucu koymayı planlıyoruz. Orjinali bayağı bir susturuyor çünkü ;)

Deep' Alıntı:
benim evde de elektrik süpürgesi var ;D ;D

Mert amma yaptın şimdi 2 yıl önce eniyi araç Disco 300 TDI diye yazıyordum, tabii yeni aldın 3,9 V8 Diskoyu 30 Krş yakıyor yazıyorsun

Yeni aracını güle güle kazasız belasız kullan

Macera' Alıntı:
Mert amma yaptın şimdi 2 yıl önce eniyi araç Disco 300 TDI diye yazıyordum, tabii yeni aldın 3,9 V8 Diskoyu 30 Krş yakıyor yazıyorsun

Yeni aracını güle güle kazasız belasız kullan

demekki sahip olana kadar kötü sonramı iyi hehehehehehehehe mert ne diyorsun duruma ))))

Td5 stock değeri 138 Beygir Dizel iken, 182 beygir benzinli motorla çok farklı olmaz kullanımı...
Ses ve kullanım sırasında sarsıntısız rahat sürüş fark yapar. Dizelse çekiş gücü olarak tartışmasız.
Td5'in manueli bence daha bile sağlam olur ki...

Chip'lenmiş bir Td5 bambaşka bir araç oluyor. V8 makinaya supercharger, turbo falan konursa ancak doğru bir karşılaştırma olur ancak o anormal güçte gereken birşey değil sonuçta, şanzıman filan zorlanır, gerek yok.

Chipleyin Td5'inizi, orta susturucu iptali, EGR iptali yeter, yok efendim daha iyi olsun dersen, manuel yap olay bitsin.

Bizim mutfakta bile tüp yok, kalmadı artık bu devirde :smiley: uğraşmam ben şahsen doldur boşalt doldur boşalt...

keyifadami' Alıntı:
demekki sahip olana kadar kötü sonramı iyi hehehehehehehehe mert ne diyorsun duruma ))))

yok abi, bu Serdar gibiler ;D tüp koyma taksimi bu falan deyip beni soğutmuşlardı V8 den yoksa gönlüm hep V8 den yanaydı, şu anki projem içimde bir uhdedir yani :smiley:
sonuç itibarıyla bundan sonra gargargar değil vrooooooooom diyorum ;D ;D

Teknik bir değerlendirme yapmak gerekirse; 300TDI modifiye etmeye uygun bir motor değil, büyük lastik ebatlarında yetersiz kalıyor. V8 ise modifiyeye açık olduğu gibi modifiyesiz haliyle bile 35" lastiği şanzıman oranı ile oynamadan takabiliyorsunuz. TD5 modifiyeye açık ve standart haliyle de yeterli ancak Disco I de yok. Bu sebepten aracını ekstrem bir modif içine sokmaya niyetli olanlar 300TDI tercih etmesinler derim.

Tempus' Alıntı:
yuru be serdar sen olmasan bizi savunan yok ;D

Kim yok aa ben burdayım yavvv dizel araca binmeden anlayamazlar rolanti devirde kaya tırmanışı yapmanın tadını alsalar benzinlinin yanından bile geçmezler ;D ;D ;D

sesi açalım lutfen başka söze gerk yok ;D ;D

th_Glussadrif_Defender_hydraulic_power.jpg

Deep' Alıntı:
Teknik bir değerlendirme yapmak gerekirse; 300TDI modifiye etmeye uygun bir motor değil, büyük lastik ebatlarında yetersiz kalıyor. V8 ise modifiyeye açık olduğu gibi modifiyesiz haliyle bile 35" lastiği şanzıman oranı ile oynamadan takabiliyorsunuz. TD5 modifiyeye açık ve standart haliyle de yeterli ancak Disco I de yok. Bu sebepten aracını ekstrem bir modif içine sokmaya niyetli olanlar 300TDI tercih etmesinler derim.

son nokta!

bir td5 video serisi benden daha oncede yolladim ama simdi 3 lemesini buldum.
belki v8 iyi bir arac olsa o camurda kalmadan gecerdi ama, bu videoda bence onemli olan denizalti gibi o kadar camurun suyun altinda yoluna devam etmesi :smiley:

TD5

http://www.youtube.com/watch?v=vdB2CIm2fIY

http://www.youtube.com/watch?v=ItajFLBKjVw

http://www.youtube.com/watch?v=yfp4mj0KYcY

Evet uçlarda bir modifikasyon için v8 olabilir.
Mantıken v8 makina çok dayanıklı olmalı ama ben günlük hayatta o kadar sağlam olduğunu gözlemlemiyorum.

Belki bir DÜZ 6 olsa daha mı sağlam olacak nedir? Neyse sağlamlık arayan zaten Toyota alsın, olsun bitsin.
Artık o kişi ile sadece dağda, bayırda, yolda görüşelim, ha birde Yaris'lerimizi yetkili servise götürünce, yetkili serviste bekleme salonunda :smiley:

LPG için bence çevreci ve güzel bir yakıt ancak, TR'de depo limitlemeleri adama sıkıntı verir. 200-250 Km filan yapar herhalde max bir depo..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,703
Kayıtlı Üye Sayımız
166,545
Kaydolan Son Üyemiz
Behcet001453

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR