Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,634
Ynt: Discovery TD5 Modifiye

masallah çok guzel oldu hakikaten.. vinç hakkındaki yorumun nedir kursat? ileride warn a terfi dusunuyormusun?

Etiketler

omergin' Alıntı:
masallah çok guzel oldu hakikaten.. vinç hakkındaki yorumun nedir kursat? ileride warn a terfi dusunuyormusun?

britpart i 3-4 kere kullandım herhangi bir sorunla karşılaşmadım, sorun yaşayacağımıda sanmıyorum, çok karmaşık bir yapı olmadığı için. ama ihtiyaç duyarsam tabi bunca şey yaptım gerekirse warn a da geçerim :smiley: Benim şu an esas derdim, ön tamponu hazır bearmarch tampon almıştım, gerçi biraz modifiye edip daha kullanışlı hale getirdim ama, kendim bir tampon yaptırırsam vinç nerdeyse 20 cm aracın içine girebilir ve aracın ön açısı inanılmaz rahatlar. Gelecek kışa doğru bu operasyonu yapıcam sanırım. Çok teşekkürler :smiley:

Öne, arkaya kilit ve agresif lastik konusunda ne düşünüyorsun Kürşat?

orsa' Alıntı:
Öne, arkaya kilit ve agresif lastik konusunda ne düşünüyorsun Kürşat?

Onur ben hem sehir ici, hem asfalt, hem uzunyolda bu araci kullandigim icin dediklerine henuz girmek istemiyorum. o dediklerin icin ileride bunun yanina bir def 90 yapabilirim :smiley: yada agresif bir lastik seti alip hafta sonlari sok tak yapma ihtimalimde var.

cemtascioglu' Alıntı:
kursat kardesım cok yakısıklı olmus valla araban gelcı kamyon desek daha dogru pazar gunu benımkıde bıtmıs olacak denerız arabaları kar tepede ;)

cok saolasin Cem, bende seninkini cok merak ediyorum bir sayfada sen acsanda gorsek artik ;D

Tempus' Alıntı:
Onur ben hem sehir ici, hem asfalt, hem uzunyolda bu araci kullandigim icin dediklerine henuz girmek istemiyorum. o dediklerin icin ileride bunun yanina bir def 90 yapabilirim :smiley: yada agresif bir lastik seti alip hafta sonlari sok tak yapma ihtimalimde var.

Öncelikle tüm detaylarıyla yapım sürecini paylaştığın için tekrar teşekkürler.

Şu an ki kullanım amacında dediğin gibi oldukça efektif araç. Agresif lastiği ikinci aracın olduğunda yaparsın dediğin gibi. Haftaiçi çok yol yapıyorsan sök tak işi belli bir zamandan sonra sıkar.

İleride arka kilit düşünürsen Detroit Locker'ı tavsiye ederim.

Denk gelirse arkada Detroit Locker takılı bir Discovery ile bir kaç park manevrası yapmanı tavsiye ederim.

Suzuki'lerde ki Lock-Right'lara göre park manevralarında daha rahat. Zaten mekanik kutu içi %100 kilitlerin bence tek sorunu çok dar park manevraları.

Aslında çok tavsiyede bulunmakta istemiyorum. Sonra tamponunu değiştirmen falan gerekiyor ;D ama arkadaşa, meslektaşa öneri niteliğinde. :smiley:

orsa' Alıntı:
Öncelikle tüm detaylarıyla yapım sürecini paylaştığın için tekrar teşekkürler.

Şu an ki kullanım amacında dediğin gibi oldukça efektif araç. Agresif lastiği ikinci aracın olduğunda yaparsın dediğin gibi. Haftaiçi çok yol yapıyorsan sök tak işi belli bir zamandan sonra sıkar.

İleride arka kilit düşünürsen Detroit Locker'ı tavsiye ederim.

Denk gelirse arkada Detroit Locker takılı bir Discovery ile bir kaç park manevrası yapmanı tavsiye ederim.

Suzuki'lerde ki Lock-Right'lara göre park manevralarında daha rahat. Zaten mekanik kutu içi %100 kilitlerin bence tek sorunu çok dar park manevraları.

Aslında çok tavsiyede bulunmakta istemiyorum. Sonra tamponunu değiştirmen falan gerekiyor ;D ama arkadaşa, meslektaşa öneri niteliğinde. :smiley:

cok saol Onur, zaten isin en keyifli kismi bunlarin muhabbeti, fikir paylasimi. Her turlu yeni fikiri dusunup kafamda deniyorum, arka kilit bende dusunuyorum aslinda ilerisi icinde ama simdi orta kilir + TC sistemi birlikte calisinca cok ciddi is yapar hale geliyor. Bir sure bunu deniycem, sonra battigim yerlere bakip arka kilit olsa ne olurdu ? sorusunu sorucam kendime. Arka kilit e ne kadar ihtiyac duyduguma karar verdigimde alicam. Acikcasi cok agresif bir arac , agresif lastikler vs olmadiktan sonra bu araca arka kilit yapmakda gereksiz gibi geliyor. 4-5 sene sonra belki bobtail disco projemi yaparim o zaman hersey olur ;D

2 sene öncenin İngiliz menşeyli off-road dergisinde bobtail bir Disco 2 gördüğümde dumur olmuştum.
O zaman kadar daha yapılı Disco 2 görmemiştim.
Ulusal Şampiyona'da geçen sene yarışmış Defender kupalı bobtail bir Disco var. Aracın dayanıklılığı ve yaklaşma uzaklaşma açıları çok iyi...
Ama öyle bir araç hazırlamak için bir atölye, bolca zaman ve emek lazım... :smiley:

orsa' Alıntı:
2 sene öncenin İngiliz menşeyli off-road dergisinde bobtail bir Disco 2 gördüğümde dumur olmuştum.
O zaman kadar daha yapılı Disco 2 görmemiştim.
Ulusal Şampiyona'da geçen sene yarışmış Defender kupalı bobtail bir Disco var. Aracın dayanıklılığı ve yaklaşma uzaklaşma açıları çok iyi...
Ama öyle bir araç hazırlamak için bir atölye, bolca zaman ve emek lazım... :smiley:

bakalim ilerisi icin bir proje zaten bu , o zamana kadar fikirler de degisebilir. direk 90 kada 3.9 v8 motorlu bir defender da olabilir :smiley: ama dedigin gibi sartlar herseye uygun oldugunda bir cirpida yapmam gereken bir is bu.

son fotoların çekildiği yerde "reklam kokan hareketler" var...

nerde çektiniz fotoları acaba ;D ;D çok tanıdık geldi...

şaka bir yana, makina çok sıkı oldu... senin yüzünden bende arabaya bişiler yapıcam... her ne kadar küçük teker sütoğlan olsakta ;D ;D

kardeşim kazasız belasız nazarsız kullan inşallah... yarın bulursam kendi ellerimle nazar boncuğu alıcam sana ;)

mertozzy' Alıntı:
son fotoların çekildiği yerde "reklam kokan hareketler" var...

nerde çektiniz fotoları acaba ;D ;D çok tanıdık geldi...

şaka bir yana, makina çok sıkı oldu... senin yüzünden bende arabaya bişiler yapıcam... her ne kadar küçük teker sütoğlan olsakta ;D ;D

kardeşim kazasız belasız nazarsız kullan inşallah... yarın bulursam kendi ellerimle nazar boncuğu alıcam sana ;)

saolasın canım kardeşim :smiley:

birde kar fotosu olsun bizim ufakligin :smiley:

bugun kartepe yolu
[attachment=1]

IMG_3526.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR