Discovery TD5 Modifiye

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tempus Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 474
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 83,625

Tempus

Nissan Patrol SD33 Turbo
Yer
istanbul
Herkese Merhaba

Uzun süren bir araştırma bilgi edinme ve bekleme sürecinden sonra bugün aracımın modifikasyonuna başladım. 4 inc yükseltme ve 33 Cooper Stt lastik takarak işe başlıyorum. Bunun için önce eski yayalar ve amortisörler, arkadaki hava körüklü sistem söküldü. Ağır hizmet versiyonları ile değiştirildi. 18 lik jantların yerine 16 lık jantlar alındı.

Önce aracın ilk halinden birkaç görüntü, sonra sırayla yapılanlar.
[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]

samsun 029.jpg

IMG_0556.jpg

IMG_2930.jpg

IMG_5658.jpg

Etiketler

Ynt: Discovery TD5 Modifiye

[attachment=1]
[attachment=2]
[attachment=3]
[attachment=4]
[attachment=5]

IMAG0007.jpg

IMAG0008.jpg

IMAG0009.jpg

IMAG0014.jpg

IMAG0013.jpg

şimdilik bu kadar, gece olmuştu iş bittiğinde ve lastikler yarın takılıcak. devamı yarın :smiley:

Sonunda bir Disco II daha genlerindeki off-road haline kavuşuyor.

çok teşekkürler, iyi başladık şimdi eski lastikleri takıp eve geldim, aracın konforu daha iyi oldu ;D Yarın sabah da gidip yeni jantlara 285/75/16 Cooper Stt leri takıcaz. Sonra muhtemelen ufak rutuşlar ayarlar derken dengeye oturucak. Hafta sonuna hazır olsun ve biryerelere gideyim istiyorum :smiley: ilk etapda çelik tampon ve vinç yapmadan bir süre kullanıcam ihtiyaçlarıma göre gelecek kış bir seri daha modifiye işine girebilirim. 8)

Kürşad hayırlı uğurlu olsun , merakla bekliyoruz, ismi lazım değil bazı arkadaşlar , disco II den arazi şeysi olmaz diyorlardı , bu konu kapak olmuş ;D ;D

discovery-V8' Alıntı:
Kürşad hayırlı uğurlu olsun , merakla bekliyoruz, ismi lazım değil bazı arkadaşlar , disco II den arazi şeysi olmaz diyorlardı , bu konu kapak olmuş ;D ;D

valla abi benim amacım türkiyenin heryerine gidip heryerindede araziye girmek, hatta ileride yurtdışınada gitmeyi planlıyorum. E durum öyle oluncada Dizel td5 motorlu, discovery 2 ye başka alternatif bulamadım 8) ağır offroad koşullarında belki ismi lazım değil arkadaşlar kadar başarılı olamam ama batarsamda çekerler disco2 çektik derler en azından ;D ;D ;D

kürşat hayırlı olsun kardeş, ne diyeyim :-X :-X :-X :-X,, yalnız o lastikleri taktıktan sonra ,bir kaç yerde sürtme olacak artikülasyonda, direksiyon turundada olması lazımdı yanlış hatırlamıyor isem, birde mutlaka ön tampon altındaki sis lambalarına dikkat et ,hemen gidiyorlar arazide ,birde arka merdiven , ;) ;)

Kürşat bey hayırlı olsun, fotoların devamını merakla bekliyoruz. Bir de aracın modifiye haliyle off road deneyimlerinizi bizmle paylaşırsanız memnun olurum. Cihan abinin dediği gibi sürtme yapabilir ama 4 inch yükseltme de bunu engelleyebilir. Konunun devamını merakla bekliyoruz...

Kürşat Bey ... yane cicileriniz hayırlı uğurlu olsun .fotoğrafları da bekliyoruz. bu arada 4'' yükseltme kitini nereden tedarik ettiniz?fiyat bilgisi alabilirsem sevinirim.benim arracımda 2'' mevcut ve 265 75 16 lastikler ile bakımdan çıkartıp aracı daha yürütmeden sağa sola menevra yapıp alayım derken ön çamurluk alt marşbiyele yakın yerini ezdirdim .şimdi yeniden iş çıktı başımıza o yüzden soruyorum .teşekkürler...

Herkese tekrar selamlar, bugünkü günün raporunu fotograflarla birlikde yolluyorum :smiley:
Sabah arabam ilk fotografdaki gibiydi. standart lastikleri ile, ve uyguladığımız arka yükseltme yayı yetersz gelmişti, arka basık kalıyordu.
[attachment=1]

IMG_8093.jpg

Lastiklerimiz hazırdı
CDM-SUBARU Erkan dostuma sonsuz teşekkürler ilgisi alakası ve verdiği bilgiler için :smiley:

Cooper Tires 285/75/16
[attachment=1]
[attachment=2]

ama hala arka yükseklik yetersizdi

IMG_8104.jpg

IMG_8095.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

SON KONULAR

Geri