Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan usas Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 126
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,360
Ynt: Discovery İçin Ne Dersiniz ?..

Uzun yolda 13 lt gibi yakıyor, Araç standart tümüyle, AT lastik var üstünde. Şehiriçi değer vermek zor, İstanbul'da çok yoğun tarafikte de kalıyrosunuz, çevre yollarında uzun yoldaymış gibi sakin sakinde gidebiliyorsunuz. Ancak genel olarak 15-18 lt civarı diyebilirim şehir içinde.

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
Ben takmıyorum zaten , ama başkaları benden daha çok takıyor kafaya sanki onlara ödetiyorum yakıtı, nereye gitsem kaç para yakıyor bu diye bir soru ;D ;D

Vergiden ben yırttım bu son senem son defa yıllık 1400 küsür Teele bayıldım, artık yaş haddinden yırtıyorum ;D

bende bakınıyorumda bu discolardan ama kaç yaşından önceki araçlara kaç lira ödemiş oluyorsunuz?
onun tam açılımını bilmiyorum.bi aydınlatırsanız sevinirim(3.9 V8 için)
Teşekkrüler

civciv' Alıntı:
bende bakınıyorumda bu discolardan ama kaç yaşından önceki araçlara kaç lira ödemiş oluyorsunuz?
onun tam açılımını bilmiyorum.bi aydınlatırsanız sevinirim(3.9 V8 için)
Teşekkrüler

95 lerin vergisi bu sene düşüyor, 96-98 arası olanlarda kasko değeri düştüğü için bir alt kademeden ödüyor, 99 ve sonrasında özellikle v8 in vergisi daha yüksek.

discovery-V8' Alıntı:
95 lerin vergisi bu sene düşüyor, 96-98 arası olanlarda kasko değeri düştüğü için bir alt kademeden ödüyor, 99 ve sonrasında özellikle v8 in vergisi daha yüksek.
rakamsal konuşacak olursak nedir durum?

Yıllık olarak:
2001 Disco II V8 3000TL
1999 Disco II V8 2000TL
1998 Disco I V8 1500TL

bunlar bildiklerim, vergiler kasko değerine göre hesaplandığı için tablolarda alt kademelere falan hiç bakmayın tutmuyor ;)

mevzuatı arastırdık hatta vergi danısmayı aradık.

sonuc

arac kasko bedeli uzerinden deger alınarak, bir aracın vergi bedeli arac degerinin %5 ini geciyorsa, aynı yas grubunun motor gucu olarak bir alt dilimden vergi oder diyor.

4000+ araclar 3500-4000cc grubundan 2,8 motor bir arac 2000-2500 cc grubu ile aynı vergi oduyor. tabi arac vergi bedeli degerinin %5 inden yuksek ise. genelde de kasko bedeli arac piyasa degerine yakın olur diyorlar.

bunu ogrendikten sonra 4,7 motro 2001 cherokee olayım bitmisti zaten. 4,400 gibi bir vergi cıkıyor indirimle.

Merhaba, Discovery TD5 i ve Nissan patrol 3.0 Turbo'yu bir petrol boru hattıı projesinde 3 yıl boyunca kullanmış birisi olarak,

Sizlerin Dizcovery için yaptıgı yorumlara katılamayacagım. Arazide pek başarılı değildi. Belki bunun sebebi şirket araçlarının offroad modifikasyonun olmaması ve buna ramen çok agır offroad koşullarında kullanıyor olmamaızdı. Buna ramen Nissan patrolün inanılmaz performansı vardı. Hatta bir süre sonra proje çalışanları nissanı tercih eder olmuştu discovery lerin çogu garajda yatıyordu.

Neyse konumuz Discovery. Nissan patrole göre başarısız sayabileceğim arazi performasının dışında. Görebileceğiniz en konforlu arazi taşıtlarındandır. Güvenlik ise gerçekten yüksektir. Önden darbeli kazalarda genelde soför sol bacagı kırılması dışında problem yaşanmıyormuş (Euroncap 60 km hız ile yapılan çarpışma testi sonuçlarına göre)

Ufak bir olay anlatayım size ve hatta resmini bulursam onu da eklerim. Erzurumda arkadaşıım Disco ile batmıştı ve bölgede yer altı suyu seviyesi çok yüksekti. Excavator gelip aracı çıkarıcaktı. Velhassıılllllllllll araç o gece orada kaldı. E mevsim kış tı ve Erzurum. Ertesi gün, beline kadar suya gömülü araçın etrafında ki su ve çamur tamamiyle donmuştu, biz aracın yanına gelirken müteahhit firma personeli excavator aracın etrafında çalışıyordu. Sonuç olara excavator disconun arkatarafındaki buzu kırdı halatı bağlayıp aracı içinde bulundugu buz kütlesinin içinden çekmeyi denedi. Tabi biz durumu anladıgımızda baya bi bagırdık ama ne sesimiz yetişti, nede biz. O koca excavator aracı buzun içinden çekmeye çalıştı bir kaç deneme sonunda aracı çıkarttılar. Araç çekiciye yüklen di Ankaraya gönderildi ve bir kaç gün sonra Ankaradan aracın pert oldugu haberi geldi.Eger aynı şey başka bir aracın başına gelseydi sanırım cupa ve şase oracıkta ayrılırdı birbirinden.

Sözün kısası DİSCO içine ailen ile binip gönül rahatlıgı ile gezebileceğin. yakıtı biraz fazla ama konforu bu açıgını kapatacak kadar iyi ve orta halli offroad da da başarılı olan bir araç

Hatırladıgım kadarı ile yakıtlar söyle.
Discovery TD5; ( 2002) bir depo ile asvaltta ortalama 750 - 870 km arası .
Nissan Patrol 3.0 Turbo; (2002) bir depo ile asvaltta ortalama 850 - 950 km arası .

Temiz bir patrol u de ederine bulmak mumkun gozukmuyor, kac gundur bakıyorum. :(

Discovery TD5 motorla istanbul-izmir arası "gidiş dönüş" yakıt almadan yapabiliyorum. Nasıl araçlarla geziyorsunuz hayret ediyorum. Dönüşte erenköy girişinde sarı benzin ışığı yanıyor..

90-110 km arası hızla , bahsettiğiniz yolun durumunu bilemiyorum, ama benmi bahsettiğim yol Erzincan, Erzurum, Sivas civarları.
Yani yokuşu bol ...

Defender' Alıntı:
Discovery TD5 motorla istanbul-izmir arası "gidiş dönüş" yakıt almadan yapabiliyorum. Nasıl araçlarla geziyorsunuz hayret ediyorum. Dönüşte erenköy girişinde sarı benzin ışığı yanıyor..
uzun yolda giderken sollamalarda ,adrenalin arttırıcı etkiside cabası,
insanın canı hiç sıkılmıyor macera ruhu dahada artıyor ;D

yazargezeryolçizer' Alıntı:
uzun yolda giderken sollamalarda ,adrenalin arttırıcı etkiside cabası,
insanın canı hiç sıkılmıyor macera ruhu dahada artıyor ;D

İzninizle size trafik canavarı demek istiyorum ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR