Diferansiyel Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 256
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,503
Ynt: Difransiyel Kilidi

iyidir Uğur abi sen nasılsın? dalgıç olun tabii ya, ya da arada bi denize de takılın deniz serin yahu :smiley:
Bi bot aldık abi onun heyecanıyla her haftasonu denizdeyiz, deniz sezonu kısa dağ tepe sezonu oldukça uzun nasıl olsa :smiley:

Jeep34' Alıntı:
Vay..Mert nasılsın...özletme kendini o kadar...yani ne yapalım bizde mi bröveli dalgıç olalım:smiley:)

Etiketler

İyi eğlenceler dostum...heyecanın her halinden belli...yazın off_road toz yutmak demek:smiley:) ama deniz serin..haklısın:smiley:))

Deep' Alıntı:
iyidir Uğur abi sen nasılsın? dalgıç olun tabii ya, ya da arada bi denize de takılın deniz serin yahu :smiley:
Bi bot aldık abi onun heyecanıyla her haftasonu denizdeyiz, deniz sezonu kısa dağ tepe sezonu oldukça uzun nasıl olsa :smiley:
bot demişken http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8149.msg37156.html

ben birşey soracağım bu detroit locker her araca uyarmı benim aracım nissan patrol CGY 60 1991 TB42S

Merhaba msinany;

Detroit ya adını değiştirmiş ya satılmış eaton diye geçiyor artık, eski sitesinde çok güzel bir araç tanımlama şablonu vardı onu bulamadım yerine bunu koymuşlar ,

http://www.eatonperformance.com/PDFs/ModelList31.xls

Burada araçların bazıları var ma esas diferansiyel modellerine göre gidiyor listede seninkini bulabilirsen getirtebilirsin.

Selamlar

Ynt: Diferansiyel Kilidi

Detroit eskiden Truetrac.inc'nin markasıydı. Truetrac birçok jeep'te çıkan std limited sliplerin tedarikçisidir. Sonradan Truetrac sanırım Eaton'ın bünyesine katıldı. Eaton tam bir dünya devi... Ülkemizde de bir çok araca da tedarikte bulunuyor. Bunların başında da Askam geliyor. Örneğin As250'nin 5 ileri şanzımanı Eaton FS2305'dir, oldukça başarılı bir light truck şanzımanıdır.
Selamlar..

selamlar
eğer aracı hem asfalt 'da hemde offorad da kullancaksanız detroit locker ı tavsıye etmiyorlar.
%100 kilit mantıgı ile calıştıgından asfalt 'da kaydırma olmadıgından buyuk lastıklerle zorlanıyor ve ayna mahrutıde veya kılıtde kırılmalar meydana gelıyor.ben sadece offroad takılıyorım diyenler ıcın uygun olabılır.

sorunsuz kullanan çok arkadaş var
Detroit locker, araç hareket halindeyken, virajlarda differansiyeli serbest bırakır, sadece park manevrası sırasında kasma yapar, bu da ayna mahrutiye zarar vermez diye düşünüyorum, en azından etrafımda çok kullanan var böyle bir şikayet iletmediler

offroad' Alıntı:
selamlar
eğer aracı hem asfalt 'da hemde offorad da kullancaksanız detroit locker ı tavsıye etmiyorlar.
%100 kilit mantıgı ile calıştıgından asfalt 'da kaydırma olmadıgından buyuk lastıklerle zorlanıyor ve ayna mahrutıde veya kılıtde kırılmalar meydana gelıyor.ben sadece offroad takılıyorım diyenler ıcın uygun olabılır.

3 seneye yakındır kullanıyorum , Türkiyenin gitmediğim noktası kalmadı, varlığını bile unutuyorum çok nadir olarak Mertin dediği gibi park manevralarında tıngırdayarak kendini hatırlatıyor, ama genelde sorunsuz minimum modifikasyonla bir kaç saatte uygulanabilen bakım ve özel ilgi gerektirmeyen ama ihtiyacın olduğunda imdadına yetişen bir kilit sistemi , çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim.

Not : Sadece arkalar için uygun öne kesinlikle takılmamalı, sonuçları ölümcül olabilir.

Selamlar

Arkaya 100%'ü takıyorum :D ama önde limited slip kullanan, tecrübesi olan var mı? USA'de CJ ve XJ için 400 dolar civarı bulunabiliyor sanırım...bir dişli tipi (bakım istemeyen), bir de balatalısı var. Virajlarda problem yaratır mı acaba? önde 100% kilidin çok tehlikeli olacağını iyi biliyorum ama limited slip le ilgili ne önde ne arkada hiç tecrübem yok...
selamlar...

limited slip belli bir devirde devreye giriyor, yüzde yüz kilit ile kıyas bile olmaz, genelde sadece arkaya detroit takıyorlar, öne istenirse ARB havalı olacak o da biraz tuzlu ve arızaya meyilli, ama limited slip 200 $ a falan bulunabiliyormuş LR ler için 400 $ pahalı geldi bana, ben ucuza bulursam limited alırım yoksa gerek te yok gibi

Jeep için 400 dolar normal fiyat, bütün housing değişiyor; bu balatasız bide...

http://www.nationaldrivetrain.com/shopsite_sc/store/html/page44.html

Esasında 400 dolar buna vereceğime 750 dolara öne OX almak lazım ama bunu bavulda getirmek kolay, yani gelen birine rica edebilirim... OX'de pek imkanı yok gibi, diferansiyel kapağına kadar herşey değişiyor..malzeme buyuk kutusu buyuk.... bide gümrük felan uğraşacaz...

Detroit true track var ön için , kullananlar çok memnun ama benim tecrübem yok açıkçası.

Selamlar

Orkun senin linke şimdi baktım oda true trackmış özür dilerim, ikinci baskı gibi oldu.

Selamlar

Jeepcj7' Alıntı:
Arkaya 100%'ü takıyorum :D ama önde limited slip kullanan, tecrübesi olan var mı? USA'de CJ ve XJ için 400 dolar civarı bulunabiliyor sanırım...bir dişli tipi (bakım istemeyen), bir de balatalısı var. Virajlarda problem yaratır mı acaba? önde 100% kilidin çok tehlikeli olacağını iyi biliyorum ama limited slip le ilgili ne önde ne arkada hiç tecrübem yok...
selamlar...

Orkun balatalılardan uzak dur, problemleri veridği faydadan daha fazla ben menun olanı görmedim henüz, aç kapa difransiyelin yalama olur. ;D

Bu işte doğru marka detroit miş gibi geliyor bana.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,805
Kayıtlı Üye Sayımız
166,615
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR