Diferansiyel Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 256
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,439
Ynt: Diferansiyel Kilidi

Evet karar verilmiştir, dişli sistemli lmt slip önce bir ikinci el arayalım abd'de... bi de üşenmeyip OX'e bir mail atıp kargo ağırlığı ve ebatlarını alalım... bavula sığarmı kaça gelir onları hesaplayalım....

Etiketler

Valla haftalardır arıyorum bi kilit bulamadım atilla abiye gidip gelip değişik sorular soruyorum bilmiyorum beni nezaman kovacak

sorular
abi şu benim difransiyele bi kaynak atsak %100 olsa
abi buna unimog yol aksamını uyduramazmıyız
abi gel keselim şu şaftı dilgili bi dana 44

:smiley:

Bula bilen varsa ne olur bi kilit bulsun benim arabaya uygun hertürlü projeye açığım...
calmini ile görüştüm 6 7 ay sonra air lock üreticez diolar ama kim bekliyecekki !

keşke olsa o aracı hazırlayanlar consept cars yapan bir firma adamlarla mailleştim fakat parçaları göndermek bir yana buraya gönderin biz yapalım diyolar 28 000 dolar dediler baya bişeyler demek istedim adamlara ama terbiyem müsade etmedi :smiley:

benim aracım şuan maslak sanayide birkaç işi var kaport falan yaklaşık 2 haftadır bende arabanın yanına gidemedim atilla abide yolu düşen olursa bakabilir...

bi gezi organize etsenizde denesem cok merak ediyorum yetişseydi iğne ada gezisine gelmicektim kısmet olmadı.

discovery-V8' Alıntı:
Merhaba msinany;

Detroit ya adını değiştirmiş ya satılmış eaton diye geçiyor artık, eski sitesinde çok güzel bir araç tanımlama şablonu vardı onu bulamadım yerine bunu koymuşlar ,

http://www.eatonperformance.com/PDFs/ModelList31.xls

Burada araçların bazıları var ma esas diferansiyel modellerine göre gidiyor listede seninkini bulabilirsen getirtebilirsin.

Selamlar

Merhaba,
Eaton sitesindeki download kısmında karşılaştığım linkteki dokümanı kastediyor olabilir misiniz?
http://www.eaton.com/ecm/groups/public/@pub/@eaton/@per/documents/content/ct_128302.pdf

Şenol bey teşekkürler şablon bundan biraz daha genişti, bunu sadeleştirmişler ama kapsam alanı daralmamış yine hemen hemen tüm araç türleri ve aks modellerini kapsıyor.

Elinize sağlık.

Önemli değil Yavuz bey, işe yaraması ümidiyle.

Lock-ride denilen diferansiyel kilitleri hakkında bilgisi olan var mıdır acaba?
Gaza bastığınızda %100 kilitleyen bir tipmiş. Sanırım çalışma prensibi detroit'le aynı.

Birkaç sene evvel Eaton Detroiti satın aldı. Eaton tam bir dev!

Lockright (powertrax) Ricmondgear'ın 100%kilidi. Çalışma mantığı detroit easy locker ile aynı. Virajlarda çat çat diye duyarsınız boşaltığını (lastikleriniz mudzilla ise duymazsınız :D) , bunun dışında giderken dururken hep kitlidir.
Easylocker mı, lockright mı derseniz... USA formlarında ikisinide 44" lastikle kullanıp hiçbirşey olmayan da var ama 32" lastikle 2 haftada kıranda....montaj, şans ve kullanımla alakalı....

teşekkürler Orkun bey,
tevekkeli lock-ride diye aratınca bir şey bulamamıştım.
doğrusu lockright'mış :D

universal kilit yokmu kendimiz dişli oranlarını bağlantılarını falan seçe bilsek toplama :smiley: ? Atilla abi şu tamponlarımı stepne bidonluğumu vinci bitirs 1 hafta uramamayı düşünüyorum bıktım senden diyecek !!!

Jeepcj7' Alıntı:
Ati'den rica et dingilleri değiştirsin Gultekincim :smiley:

Orkun merhaba;

Bir arkadaşım dana 44 komple difransiyel arıyor 2 adet bunun bulunabilirligi ve fiyati hakkında bir bilgin varmi? birde t19 duz 4 ileri sanziman .

Selamlar

İnternette gezinirken Differansiyel Kiliti ile alakalı şu gazete küpürüne ulaştım.....
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
7 yıl tatil yapmadan çalıştı 4x4’lerde devrim yarattı
Ülkemizde yaşanan beyin göçüne en iyi örneklerden biri olan Murat Okçuoğlu, geliştirdiği kilitli diferansiyel ile otomotiv dünyasının ‘oscar’ını kazanmış bir Türk olarak biliniyor.

Patent hakları korunduğu için Amerika’da yaşayan ve 7 yıldır tatil yapmadan otomobiller üzerine icatlar yapan Okçuoğlu’nun geliştirdiği mekanik sistemler, bugün birçok Amerikan otomobilinde kullanılıyor.

Bir icadım dahili tahrikli hidrolik kilitli diferansiyel. Bu kilidin özelliği diferansiyeli normal koşullarda yüzde 0, gerektiğinde ise yüzde 100 kilitleyebilmesi ve isteğe göre ince ayarlanabilmesi. Bu özelliklerin pratikte faydası kısaca şöyle; viraj girişinde otomobilin kafadan kayma isteğinin ortadan kalkması, tek tekerleğin yerden kesilmesinde tüm kuvvetin yere basan tekerleğe aktarılması ve tüm kilitlemenin yumuşak olarak gerçekleşmesi. Bu kilitli diferansiyel şimdilik Jeep Grand Cherokee Quadra Drive’da ön ve arka diferansiyellerde, Ford Mustang Cobra R ve Dodge Viper SRT/10’da ise arkada kullanılıyor.

Diğer bir icadım ise yine kendinden tahrikli hidrolik 4x4 sistemidir. Ön tekerleklere kısıtlı ve progresif güç ileterek yüksek süratlerde emsalsiz yol hakimiyeti sağlayan bu hidrolik 4x4 çekiş sistemi, gerektiğinde de yüzde 100 güç ileterek üstün off-road kabiliyeti sağlıyor. Bu sistem şimdilik Jeep Grand Cherokee QuadraTrac II ve QuadraDrive modellerinde kullanılıyor. Daha hafif versiyonları ise Saturn Vue ve Chevrolet Equinox‘da kullanılıyor.

Üçüncü bir icadım diğerlerinden çok daha enteresan. Diferansiyelli 4x4 sistemi olarak adlandırabileceğim sistemde, orta ve arka diferansiyel kullanılmıyor. Arka aktarma organlarında kullanılan iki adet hidrolik kavrama sağ ve sol tekerleklere ayrı ayrı güç iletiyor. Çok hafif ve kompakt bir yapıya sahip olan bu sistem, kuvvetli bir 4x4 çekiş yeteneği sağlıyor. Üstelik aynı zamanda kilitli diferansiyel vazifesi de görerek klasik 4x4 sistemlere göre yüksek çekiş gücü oluşturma avantajı gösteriyor. Bu sistemi şimdilik Pontiac Aztek, Pontiac Montana, Pontiac Torrent, Buick Rendezvous, Buick Terraza, Oldsmobile Silhouette, Chevrolet Venture, ve Chevrolet Uplander kullanıyor.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Biraz uzun oldu, ama ilginizi çeker diye düşündüm
Sen git bu adamı kaçır..yazık..
Bu yazıyı serbest muhabbet köşesinden ziyade buraya yakıştığı için kopyaladım ...

Uğur abi bu adamın cep nosu falan varmı??? yaptırayım benim araca bi diff :smiley:

Yavuz bey maslak sanayide atilla abide var geçen birileri daha soruyodu getittiririm demişti şuan kilitleride mevcut detroit locker bende arkayı önü dana 44 e çevirmayi düşünmüştüm uygulaması mümkün ama çok pahalıya çıkacak diye şimdilik kilit arıyorum olmazsa banada lazım olacak ... 02122769295 - 96

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

SON KONULAR

Geri