Diferansiyel Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 256
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,338
Ynt: Diferansiyel Kilidi

Mehmet Becce http://www.4xfourart.com/

Bana göre en doğru kilit şekil öne ARB ve şaire, arkaya otomatik 100% kilit!

Böyle istediğin anda ön kiilit kullanabilirsin, arka otomatik olarak çalışır.

Etiketler

erenatac' Alıntı:
:smiley: ben diğer Erenim.Cj si olan Erenle Işık dağı kampında tanışmıştım,pek aracını değiştirecek gibi durmuyordu :smiley: Zaten o kamptan sonra 2004 Santa Fe nin yerine gerçek bir arazi aracı edinmem gerektiğini anladım ve Vitarayı aldım.
geçen hafta ahmet abi bahsetmişti sizden suzuki aldı altına koruma yaptırıyor demişti, sanırım siz o erensiniz :smiley:

Ahmet abiye bende uğradım geçenlerde gezenbilirden eren vitara aldı koruma yaptırıyor dedi . Yani artık koruma yaptırdığınızı herkes biliyor ;D . Yakında bir Ankara grubu gezisinde görüşmek , tanışmak üzere ...

Barış

erenatac' Alıntı:
Şenol bey vitaraya taktığınız lockright kilitten memnun musunuz? Bende 93 model 1.6 bir vitara aldım,telefonda Mehmet Becceyle görüştüm 350€ fiyat veriyor + 150 tl işçilik. Arazideki avantajı tartışılmaz elbet ama asfaltta nasıl?
Hocam geç cevap için özür dilerim.
Ebay'den de bakmanızı tavsiye ederim. justdifferentials adlı kullanıcıdan almıştım. Bir bilen tarafından montajının yapılması çok önemli. Ben memnunum.

bu iki video yu buldum söylenen herşeyin özeti gibi

http://www.uzmantv.com/diferansiyel-kilidi-nedir
http://www.uzmantv.com/diferansiyel-kilidini-hangi-yollarda-kullanmak-sakincalidir

Sevgili Ozan ve Barış,Ahmet abinin bahsettiği Eren benim,uzun uğraştan sonra koruma işini hallettik nihayet.Umarım en kısa sürede tanışma fırsatımız olur.
Şenol bey cevabınız için teşekkür ederim.

Bu da pajeronun kilidi.
th_Pajeokilit.jpg

erenatac' Alıntı:
Sevgili Ozan ve Barış,Ahmet abinin bahsettiği Eren benim,uzun uğraştan sonra koruma işini hallettik nihayet.Umarım en kısa sürede tanışma fırsatımız olur.
Şenol bey cevabınız için teşekkür ederim.

geçen gelirsin diye biraz bekletti bizi ahmet usta ama fazla duramadık
ben yarın cj yi ayaklandırcam ne zamandır çalısmıyor ondan sonra ilk gezide görüşürüz
koruman hayırlı olsun

schweps' Alıntı:
Nasıl bir koruma yaptırdınız Eren bey?
Uygun bir başlıkta bahsedin.

Şenol bey aslında sizin yaptığınız ve sitede paylaştığınız korumanın çok benzeri.Sizin sayenizde işim çok kolay oldu,hazır yeri gelmişken size teşekkür etmek isterim.Resimleri derledikten sonra sizin açtığınız başlığın altında paylaşıma açmayı düşünüyorum.Selamlar

Arkadaşlar konuyu baştan beri takip ediyorum. Konu uzayınca bilgileri toparlamak ta zorlanılıyor. Konuyuda toplamak babında %100 ile LSD leri karşılaştırıp artılarını eksilerini yazabilir miyiz. Ayrıca manuel devreye sokulabilen kilit ile tam otomatik kilitin artı ve eksilerini de yazarsak memnun olurum

Hulg' Alıntı:
Arkadaşlar konuyu baştan beri takip ediyorum. Konu uzayınca bilgileri toparlamak ta zorlanılıyor. Konuyuda toplamak babında %100 ile LSD leri karşılaştırıp artılarını eksilerini yazabilir miyiz. Ayrıca manuel devreye sokulabilen kilit ile tam otomatik kilitin artı ve eksilerini de yazarsak memnun olurum

ana fikire bağlayıp çalışma sistemi çeşitleri ve kullanılabilecek markaları yazıp sonrasında yorum yerine yeni çıkan ürünlerle devam edelim bencede... bunu modulatörlerden biri yapsın alt alta toparlasın bunu kendilerinden rica edelim..

Hulg' Alıntı:

ideal kilit istenildiğinde devreye giren kilittir. ister elektrikli, ister mekanik, ister havalı olsun...

sürekli devrede olan lsd veya %100 kilit arasında kullanım amacı önemli...

off-road ağırlıklı kullanılacaksa %100 kilit,

ama on-road ağırlıklı ise lsd daha avantajlı....

ben nisan da abd den dana30 ve dana 35 için e-locker getirteceğim... bakalım belki ustalar bunu türkiyede de üretebilirler...

Ben son bir haftadır diff lock ve hub için araştırma yapıyordum.
Nedir ne değildir? benim aracıma hangisi uygun olur? diye.
Meğerse boşuna başka yerlere bakıyormuşum bütün cevaplar bizim sitedeymiş zaten.
Şimdi hem çalışma sistemlerini daha iyi anladım. Hemde benim için hangisi uygun olur kararına vardım.

Bilgisini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR