Diferansiyel Kilidi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egemen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 256
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 98,427
Ynt: Diferansiyel Kilidi

navaraextreme' Alıntı:
aracın seriliği difransiyel oranı şanzuman oranı ve 4 çekerde arazi şanzumanı oranıyla alakalıdır ön yavaş arka hızlı olamaz arka neyse önde o orandadır siz bence iyi bi jeep çiye gidin ilk önce araziniz ne şanzumanınız ne difransiyeliniz ne oranları ne onu öğrenin sonra bakarız ...

79 cj, askeriye motoru amc 4,2 olarak yeni motorla değiştirmiş ben almadan ve toplayan rauf ustada diferansiyeller için daha iyi bir cj diferansiyeli demişti ama uzun zaman oldu ne dediğini tam hatırlamıyorum
onun dışında orjinalinden farklı bir parça kullanılmadı kesinlikle

bu arada, yukarda arka diferansiyel diyerelk yanlış yazmısım düzelteyim bari, arkaya kilit falan derken karıştı :smiley:

Etiketler

yaw anladımda birçok tip ve modelde difransiyel şanzuman arazi var acaba sizinki hangisi vs ben ne cj ler gördüm üstünde saçma sapan difransiyellerle motorlarla amc 30 mu dana 44 mü dana 44 se hangi 44 79 diyosunuz ama orjinalde bile bi dünya opsiyon var ...

şanzuman ? arazi ? difransiyel ? oranlar ? baksam sölerim sizede anlayan a gösterin mutlaka ne hakkında konuşuyoruz bilelim ihtimaller le olmaz

navaraextreme' Alıntı:
yaw anladımda birçok tip ve modelde difransiyel şanzuman arazi var acaba sizinki hangisi vs ben ne cj ler gördüm üstünde saçma sapan difransiyellerle motorlarla amc 30 mu dana 44 mü dana 44 se hangi 44 79 diyosunuz ama orjinalde bile bi dünya opsiyon var ...

şanzuman ? arazi ? difransiyel ? oranlar ? baksam sölerim sizede anlayan a gösterin mutlaka ne hakkında konuşuyoruz bilelim ihtimaller le olmaz

evet haklısınız ben anlamıyorum bunların farklarından filan, öğrenmek lazım ufak tefek değişikler yaptırıcam o ara hepsini öğrenirim umarım

navaraextreme' Alıntı:
en ucuz uygulama aç diff kapaklarını bas argon kaynağını olsun 100 de 100 :smiley:

Gültekin, şimdi bunu biri ciddiye alsa , öne arkaya kaynağı bassa ne olur hiç düşündünmü?

E ne var Yavuz abi şuanda kaçtane araç var o şekilde biliyomusun sırf benim bu son bikaç ayda gördüğüm bi dünya örnek var ? Hatta bi arkadaşım evo kasa mercedes ine yaptı 1 senedirde gayet problemsiz kullanıyor !....

Ne olur ? Ha tamam sağlıklı bi uygulama değil ama aşırı zorlamadıktan ve işi bilen biri yaptıktan sonra bi problem çıkarmıyo o şekilde yarışlarda yarışmış araçlar var !

Jeepcj7' Alıntı:
Aşağıda Powertrax Lockright Locker'ın (diferansiyel kilidi markası) websayfasından 2 video var, inceleyin...

http://www.richmondgear.com/PTRAX.mpg

http://www.richmondgear.com/PTRAX2.wmv

Diferansiyel kilidinin nasıl görev yaptığını çok iyi açıklayan 2 video. Bu limited slip olan kilitlerde bir yay baskısıyla mı sınırlamayı sağlıyorlar ve bu kilitlerde herhangi bir ayar imkanı var mıdır?

Limited sliplerin çoğu balatali, bir süre sonra bitiyorlar. %100 kilitler yay baskili, dişlileri sağa ve sola bastırıp iki aksi birbirine kitleyen ve belli bir torka gelince (yani virajda bir lastik az dönmeye çalışıp, yayin direnci yenilince) disli atlayarak virajin dönülmesini sağlaniyor.

sorrowT' Alıntı:
Diferansiyel kilidinin nasıl görev yaptığını çok iyi açıklayan 2 video. Bu limited slip olan kilitlerde bir yay baskısıyla mı sınırlamayı sağlıyorlar ve bu kilitlerde herhangi bir ayar imkanı var mıdır?

Selam arkadaşlar,

Benim Pajerom 86 model. ARB nin %100 havalı kilitini arka için buldum. Komprösör ve kilit için 1200 avro isteniyor. Oldukça pahalı bir yöntem.
Aracıma öne ve arkaya nasıl kilit koyabilirim ? virajlarda devre dışı çıksın ama arazide devrede olsun...

bu izlediğim videolarda anladığım şu LSD olursa basit yerlerden kurtulabiliyorsunuz ama arkanızda yük varsa işe yaramıyor...

Şenol bey vitaraya taktığınız lockright kilitten memnun musunuz? Bende 93 model 1.6 bir vitara aldım,telefonda Mehmet Becceyle görüştüm 350€ fiyat veriyor + 150 tl işçilik. Arazideki avantajı tartışılmaz elbet ama asfaltta nasıl?

erenatac' Alıntı:
Şenol bey vitaraya taktığınız lockright kilitten memnun musunuz? Bende 93 model 1.6 bir vitara aldım,telefonda Mehmet Becceyle görüştüm 350€ fiyat veriyor + 150 tl işçilik. Arazideki avantajı tartışılmaz elbet ama asfaltta nasıl?

Eren CJ yi ne yaptın ?

:smiley: ben diğer Erenim.Cj si olan Erenle Işık dağı kampında tanışmıştım,pek aracını değiştirecek gibi durmuyordu :smiley: Zaten o kamptan sonra 2004 Santa Fe nin yerine gerçek bir arazi aracı edinmem gerektiğini anladım ve Vitarayı aldım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR