Defransiyel

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ibrahim5252 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,411

ibrahim5252

Yeni Üye
Yer
ORDU
ARAKADAŞ ELİMDE WİLLYS JEEP VAR BUNU BAHÇE İŞLERİNDE KULLANIYORUM.RAMPADA ÇEKİŞİ ZAYIFLIYOR DEVİRDEN DÜŞÜYOR DEFRANSİYE ORANI 48/3. ŞANZIMAN KAİSER, BENİM YÜK İÇİN NASIL BİR DEFRANSİYEL VE ŞANZIMAN KULLANMAM LAZIM YARDIMLARINIZ BEKLİYORUM.

Etiketler
defransiyel
Ynt: Defransiyel

Sanırım 43/8 demek istediniz ki willys deki en ağır devirli diferansiyel olsa gerek. Şanzıman Kaiser(4 vites) dediniz ki 1.ci vites oranı 6,40 dır . Bu şanzıman Amerikada kaya tırmanışlarında kullanılıyor. Eğer çekişle ilgili bir probleminiz varsa biraz da motordan bahseder misiniz.

MOTOR 1.8 BMC USTA DEFRANSİYELİN SÜRAT OLDUĞUNU SÖYLEDİ BENİM ÇEKİŞ DEFRANSİYELİ TAKMAMI BELİRTTİ.

O zaman sizinki 47/11 olmalı , emin olmak için arka tekerin birini kriko ile kaldırın vitesi boşa alıp arka şafta ve tekere bir işaret koyun. Tekeri 1 tam tur çevirdiğinizde şaft kaç tur dönüyor (küsüratıyla birlikte) ölçün ve bizimle paylaşın ona göre konuşalım.

4 tur dan 1 çeyrek fazlası vardır, onu görememişsiniz. Evet ustanızın dediği gibi diferansiyeiniz hız tipi ve mevcut ayna mahrutiniz 47/11=4,27.

Bendeki diferansiyel 39/8=4,88 . Ayrıca 43/8=5,37 oranlı olanı da var. Her iki diferansiyel de willy pick up larda kullanılmış olup, sizdeki diferansiyelden daha ağır devirlidir.

Çocukluğumda dedemlerde 1,8 BMC motorlu, Kaiser şanzımanlı uzun şase willys vardı. Çok dik rampaları 1. vites sayesinde çıkardı.Tabi diferansiyeli bilmiyorum.

Tekrar sizin sorununuza gelince ,aracınız 1. viteste de mi çekmiyor, yoksa 2. yada 3. vites çekmeyip vites düşürmek zorunda mı kalıyorsunuz?

Rampda 300-400 kilo 1.vitese dusuyorum aşırı dikte araziye düşüyorum. Ama düz ve hafif rampalari 2.viteste gidiyorum.
Fakat rampada 1. Vitese düşüyorum tam yüklü olsam rampalari arazisiz vikamam.

Ya kusura bakmayın Kaiser şanzımanda arazi-takviyeye düşmeniz bana mantıksız geliyor. Sizin aracınız kaç vitesli,
3 mü- 4 mü.?

Çünkü ben kendi aracımda Kaiser şanzımanda 1500 -1800 kg yükle hiç takviyeye düşmedim bugüne kadar.

Tekerleriniz 6,50x16 ise daha düşük çaplı bir cant ile deneme yapabilirsiniz. Benzer problemden dolayı ben de aracımın jantını 14 janta düşürüp 197 R/14 minibüs lastiği kullanmıştım.

Şöyle bir hesaplama yaparsak

6,50x16 lastik çapı 75 cm
195 /R14 lastik çapı 66 cm

Küçük çaplı lastikte, motorun her devrinde aracınız daha az mesafe kat edeceği için aracınızın gücü o oranda artacaktır. Yukarıdaki rakamlara göre %14 güç artışı elde edersiniz bunu da ayna mahruti oranındaki karşılığı 4,86 çevirim oranıdır. Sizinki ise 4,27 idi.

İki tane 14 jant ile bu denemeyi yapabilirsiniz. Sanırım deneme için bu en ucuz yöntemdir. Şayet sonuçlar sizi tatmin ediyorsa ona göre diferansiyel hesabı yapıp en uygun çevirim oranını seçebiliriz. Yalnız bu denemeyi yaparken özellikle kuru ortamda arazileri kesinlikle bağlamayınız, bir yerleri kırarsınız.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

Geri