Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Jeep34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 84
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,375
Ynt: Grand Cherokee 3.0 CRD ile Off-Road Olur mu?

Ve sonunda maraton bitti...Araç asl olan kimliğine kavuştu :smiley:
Olur mu olmaz mı derken sonunda Grand Cherokee yi off_road aracı yaptım..ve fazlası ile memnunum..Fikir alışverişinde bulunduğum arkadaşlara teşekkür ederim :smiley:

isoff023.jpg

DSC03337.jpg

DSC03324.jpg

DSC03334.jpg

IMG_9436.jpg

Kazasız belasız kullanın. Çok potansiyeli olan, rahat rahat fabrika garantisi kapsamında kullanılacak şık bir araç yapmışsınız.

Yeni kuşak sistemler ile tecrübe kazanmak ilerisi için büyük avantaj olacaktır. Eğer bir kanun ile eski araçlar trafikten kaldırıl ise modifikasyonlu yeni araçların tadından yenmez hale gelir.

21 Mayıs'tan.. bugüne.. maraton bitti diyosun ha Uğur. Roman gibi oldu valla... Güle güle kullan.

Uğur abi çok uğraştın ama süper oldu Grand :smiley: MAŞALLAH demek lazım... ;)
Tabii seneye yeni aksiyonlar bekliyoruz 35" ler yakışır... ::smiley:

Orkun yapma ya...Zaten gaz..gaz..buralara geldik.... :D

Bu arada American Expedition Vehicles (AEV) den, Süperlif 4'' yükseltme ve 33'' lastik takıldığı zaman araçta Km.yanlış göstermesini önleyen ve ESP nin aldanmadan (araç yükseldiği için merkezi yukarıda ve ESP agresif davranabiliyor)
çalışmasını sağlayan Electronic Geometery Recalibration (EGR) Modulünü sipariş ettim..(Anca buldum :smiley: )Elektroniklerinde bu tantanaları var..Sadece yükseltmek yetmiyor...calibrasyon modulunu de takarak işi tam anlamı ile tamamlamak gerekiyor...
Elektroniği bol olan araçlara faydalı olsun diye bu bilgileri verme gereği duydum..Çünki ben çok araştırdım ve uğraştım..

Uğur Bey Merhaba,

Tamda yapmak üzere bir Suzuki almışken gaza gelip benim günlük Td5'i bir yüksek basamakta tadilata soktum. Birkaç sorum olacak.

-Gördüğüm kadarıyla Cooper Discoverer STT var araçta. Memnun musunuz? Normal kullanımda ses seviyesi nasıldır?
- ARB tamponu nasıl getirttiniz? Yurtdışı fiyatının üzerine % kaç koydu Bursalı ithalatçı?

Selamlar,

Merhaba Serdar kardeşim... Hayırlı olsun...
Cooper Discoverer STT den gayet memnunum..MT ler içerisinde her zemin koşullarında yüksek ortamala verebilir diyebilirim..
Normal koşullarda ıslak ve kuru asfalt konusunda mükemmel..Hızlı ve kontrollü girdiğim sert Şile yolu virajlarında dahi kayma eğilimi göstermedi..Hele ıslak asfaltta kaymayan bir MT bulduğum için mutluyum..

Yine asfaltta Ercovaya Tem den giderken 160 km.süratte dahi 33'' lastiğin mükemmel yol tutmasına bayıldım..ki üreticisi 100 mil yapabilir diye kitapçığına yazmış..

Asıl benim için önemli olan arazide ise çok iyi...

Ses konusunda ise daha önce AT kullandığım için bana sesli geldi..Ama diğer MT lerin araç içi sesini bilmediğim için mukayese yapamıyorum..Ama çok iyi izalasyonu olan aracımda dahi 80.km civarı ses duyuyorum (bana şarkı gibi geliyor :smiley: )...Daha yüksek süratlerde ses azalıyor..

ARB tamponu 1300 euroya aldım..sadece ithalatcısına sormuştum..Başka fiyat araştırmadım..
Ama çok havaleli olduğu için çok daha ucuza getirtirilebileceğini zannetmiyorum..

Saygılar.......

Tamponun ABD fiyatı 1.200 USD'ki ithalatçı firma hiç bir şeye karıştırmadan garanti kapsamında 1.300 Euro'ya vermesi iyi bir fiyat...

Mud olduğu zaman ses kaçınılmaz zaten mühim olan seviye olarak arabada bağırarak konuşmayı gerektirmemesi :smiley:

Serdar Bey, birkaç ay önce ben de ARB tampon arıyordum fakat el işi tam istediğim gibi bir tampon yaptırabildim. Eğer ilgilenirseniz ustanın adını ve telefonunu verebilirim. Oldukça sağlam tampon çalışmaları var, bunlardan bir katalog da yapmış. Benim araca yaptığı tamponun ufak tefek fotoğrafları bu bağlantıda var:

http://www.gezenbilir.com/index.php/topic,8624.0.html

Kader Bey için daha detaylı fotoğraflar çekecektim, yarın gönderirim.

Çok teşekkürler. Bakmak incelemek lazım ama genel prensibim olarak araca markası olmayan birşey takmak istemiyorum.

Ben de tamamen aynı düşüncedeyim, özellikle orjinal aparatlar hususunda... Fakat hem ARB'yi hem de adamın işini yakınen görünce ikna olmam zor olmadı :D

Fark yok tabi..

Sac aynı sac... Boya aynı boya... Hatta özelleştirilme imkanları ile de bizim ustalar daha iyi denilebilir.

Merhaba Uğur bey öncelikle aracınız muhteşem olmuş güle güle kullanın Adanada çiftçilikle uğraşıyorum 2006 model bir 4x4 navaram var ve sizdeki lastik ebadında MT lastik arıyorum (yani ebat olarak 285/70/17 veya 33/11.5/17) amerikadaki forumlarda 2 veya 3 inch lift kitleri ile bu ebattaki lastikler rahatlıkla navaraya takılabiliyor fakat bu ebattaki lastikleri adanada bulamıyorum bu ebattaki lastikleri nerelerden temin edebilirim yardımcı olursanız sevinirim

Uğur Bey merhaba,
Öncelikle tebrik ederim harika bir araç olmuş, hayalimdeki araba diyebilirim, kazasız belasız sürüşler dilerim. Sormak istediğim soru, bu başlık altında resimlerini verdiğiniz 5.7 grand cherokee (gümüş renkli) nin üzerindeki siyah jantlardan nasıl bulabilirim veya bulabilirmiyim? Çok teşekkürler..

ugur abi merhaba. seninle[ve diger arkadaslar ile] tanisdigima cok mutlu oldum. :smiley: aracini yakindan gormek cok daha keyifli. resimler hakkini tam vermiyor ;D ;D

bizim gardas yurur durur senin grand cherokee'yi sayikliyor haberin olsun :eek: :eek: . yeni bir projeye baslarsa suclusu sensin :D

yeni bir baslik altinda geziler bolumunde kibrisda yaptiginiz geziden bol bol resim ve sohbet bekiyorum.

selamlar saygilar.....next time nadir abiyi de kandirirsiniz insallah :D

hus55.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,975
Kayıtlı Üye Sayımız
166,726
Kaydolan Son Üyemiz
Midre

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR