2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barbecue Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,062
Ynt: 2000 WJ Ön Şaft Arıyorum

Teşekkürler, Benim aracım WK Kasa 2006 model, söylediklerinizden yola çıkarak sanırım hiç riske girmeyerek yeni bir arka şaft siparişi vereceğim. İstanbul'da bir de iyi bir usta bulabilirsem, gezenbilir de araştırdığımda bir kaç usta belirlemiştim (hatta bir ustayı seçmiştim ama Mert Bey'in problemi ve çözülme(me) süresi nedeniyle kendisinden vazgeçtim) en kısa zamanda bu değişimi yaptırmayı planlıyorum.

Saygılar.

Etiketler

Cihan Bey,
Bende oncelikle uzun şaft olmasından dolayı once bir balans deneyin derim. Balans işi tahminimce bir kaç yüz liranın içinde çzöülebilecek bir konu
Ama yeni şaft dediğinizce rakam cok buyuyor.
Bu arada Cumartesi Amerika'da bir sitede bu aracların saflarının başlık kısımlarında parçaları satan bir yer buldum.
Şimdi onlar ile yazışıyorum. Saft almaktan ziyade sadece başlık alıp tamir edebileceğimiz duşuncesindeyim.

Saygılarımla,

Burak Dirican

barbecue' Alıntı:
Cihan Bey,
Bende oncelikle uzun şaft olmasından dolayı once bir balans deneyin derim. Balans işi tahminimce bir kaç yüz liranın içinde çzöülebilecek bir konu
Bu arada Cumartesi Amerika'da bir sitede bu aracların saflarının başlık kısımlarında parçaları satan bir yer buldum.
Şimdi onlar ile yazışıyorum. Saft almaktan ziyade sadece başlık alıp tamir edebileceğimiz duşuncesindeyim.

Saygılarımla,

Burak Dirican

Burak bey amerikadan yedek parça nasıl buluyorsunuz ve nasıl getiriyorsunuz? ebayden bakmıştım bende klima motoru 180 usd türkiyede 600-700 tl falan sanırım. ama ordan gelirken gümrük vs işlemleri nasıl oluyor cesaret edemedim?

mertbirincioglu' Alıntı:
Burak bey amerikadan yedek parça nasıl buluyorsunuz ve nasıl getiriyorsunuz? ebayden bakmıştım bende klima motoru 180 usd türkiyede 600-700 tl falan sanırım. ama ordan gelirken gümrük vs işlemleri nasıl oluyor cesaret edemedim?
Mert Bey,
Bu tam anlamı ile şans isi, şöyleki, ben benim önceki Blazer'ım için CD player dahil muhtelif parçalar getirdim ebaydan.
Butun parçalar cok ağır parçalar değildi öncelikle. CD player neden ise gümrüğe takıldı, içinde faturası vardı, Ankara posta müdürlüğünden davet yazısı geldi, "paketiniz var" gelin diye. Bende sakın sakın gittim, CD player için tam hatırlamıyorum ama 45€ TRT bandrol pulu parası verdim ve malı gümrükten çektim.
Burada dikkat edilmesi gereken husus yurtdışından aldığınız ürünün fatura bedelinin 150 €dan fazla olmaması ve aynı üründen paket içinde 3 adetten fazla olmaması. O zaman pek problem olmadığı kanaati yaygın. Genede bu bir şans işi. Bazen cok basit aprçalar bile gümrüğe takılıp kalabiliyor. Örnek olması adına, Türkiye'DE ÜRETİMİ OLAN amortisör getirtmeye kalkarsanız ve gümrüğe takılırsanız TSE den uygun belgesinden tutunda vs vs bir sürü evrak toplama ihtiyacınız çıkabiliyor.
O yüzden specific cok özel parçaları getirtmeye çalışmanızda fayda var.
Saygılarımla,

Burak

anlaşıldı teşekkürler....bende bugün çinden bişiler almıiştım kumandalı arabı araç için inverter ufak tefek aksesuar bi geri vites kamerası gibi. bana da yazı geldi ptt avrupa dağıtıma gittim ...paketi açtılar tek tek sordular ne bunlar diye. toplamı 100 usd idi fatura da yoktu ama kayıt yapıp verdiler paketimi.dedğiniz gibi 150 euroyu geçerse %20 oranında gümrükte vergi alıyoruz dediler. tse den falan bahsetmediler gerçi ama baştan savma cevap verdikleri belliydi zaten ancak başa gelince anlaşılır. tşkler

Rica ederim...
Ne demek
Tecrübeleri paylaşmak çok daha önemli.
Selamlar, saygılar,
Burak

merhaba arkadaşlar.umarım problemine yardımcı olurum.bende 97 grand cherokee var.aynı problem yazın bendede vardı.ön difransiyel uğulduyodu ve ön takım yenilemesinden sonra arabada 90nın üzerinde kötü bir titreme vardı.bursada götürmediğim yer kalmadı.tamircim olcak adam bana sıfır ön şaft aldırdı onca parçadan sonra oda kesmedi sorunu.boşyere şast almış oldum.en sonuda doktor die bi abiyle tanıştım.adam amerikancı.olayı bi günde çözdü.ayna mağruti inlemeyi kesti.ön difransiyelin içinde sağlı sollu iki tane dişli var onlar değişti titreme kesildi.bilginiz.olsun.anlamayana götürmeyin cidden.boş yere 2500 -3000 arası para harcadım.aracımdan çıkan eski şafttada hiç bi problem yokmuş geride veremedim.şimdi çıkmayı satmaya çalışıorum.hiç olmazsa o içime su serper.

vincenzo88' Alıntı:
merhaba arkadaşlar.umarım problemine yardımcı olurum.bende 97 grand cherokee var.aynı problem yazın bendede vardı.ön difransiyel uğulduyodu ve ön takım yenilemesinden sonra arabada 90nın üzerinde kötü bir titreme vardı.bursada götürmediğim yer kalmadı.tamircim olcak adam bana sıfır ön şaft aldırdı onca parçadan sonra oda kesmedi sorunu.boşyere şast almış oldum.en sonuda doktor die bi abiyle tanıştım.adam amerikancı.olayı bi günde çözdü.ayna mağruti inlemeyi kesti.ön difransiyelin içinde sağlı sollu iki tane dişli var onlar değişti titreme kesildi.bilginiz.olsun.anlamayana götürmeyin cidden.boş yere 2500 -3000 arası para harcadım.aracımdan çıkan eski şafttada hiç bi problem yokmuş geride veremedim.şimdi çıkmayı satmaya çalışıorum.hiç olmazsa o içime su serper.

büyük geçmiş olsun...çıkmayı kaça satıyorsun bu arada...bende henüz götüremedim şaft balansı şiçin yarın kardeşim götürcek bostancı sanayi sitesinde ömür usta var çok tavsiye eddiyor herkes inşallah orada problem çözülür diye umuyorum.

ilanıma bakmışınız sanırım.600 lira istiorum.200 liraya balansa yaptırdım çıkartınca.gene düzelmemişti sorun.meğersem şaftta problem yokmuş.resimde ekledim istersen bakabilirsin.

vincenzo88' Alıntı:
bu arada senin araçtadamı titreme var?

evet 80 den sonra titreme var 3 kere öm şaftı söktü taktı usta bi türlü yapamadı. 1 kerede şaft içinden ıstavroza bağlı bir ğarçayı değiştik gittim yenisini aldım ve muhtemelen bende boşa aldım o parçayı eskisi bozuk değildi demekki çünkü ses ve titremede en ufak bir değişiklik yok. tecrübeli arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla cherokkelerde zaman zaman olan bır problem ön şafta balans yapılınca düzeliyormuş. onu da en iyi yapacak kişi bostanvcı sanayi sitesinde ömür usta. yarın ona götürecek kardeşim arabayı inşallah çözülür diye umuyorum 250 tl ye balans yapılıyor 2 saatlik bi işi varmış

Bende de benzer durum oldugundan, on saftin iki ucundaki "CV joint" lerden getirtiyorum Amerika'dan. Bana maliyeti şimdilik gümrüğe taklımaz ise 180 USD.
Bakalım takacağız ve göreceğiz. Sonuctan herkesi haberdar ederim.
Selamlar, saygılar
Burak

arkadaşlar yanıltmak gibi olmasın ama.benim araçtaki problemde aynıydı ve şaftla alakası yoktu.çünkü şaft zor zarar gören bi parça.sorundan emin olmadan boş yere para harcamayın derim.ön difransiyeli iyice bi kontrol ettirin.motorun alt kulagını gözden geçirin.eminim bi yerde bi hata vardır.ama şaftta sanmıorum.

artı şunu söyliyim.bir difransiyelin ağlaması ayna mağrtinin değişmesiyle düzelio.tabi bunu usta bi difransiyelciye yaptırmanız gerekir.bursada olsaydınız probleminizi çözerdik.ama dediğim gibi iyi bi gözden geçirtin herşeyi.özellikle dediğim parçaları.sonra benim halime düşmeyin:smiley:

barbecue' Alıntı:
Cihan Bey,

Saygılarımla,

Burak Dirican

Merhaba Burak Bey,
Ben henüz arabaya herhangi bir işlem yaptıramadım, yaklaşık 1 ay daha arabayı fazla kullanabileceğimi zannetmiyorum, çünkü oturamıyorum :smiley: Benim bir sorunumda sanırım ayna-mahruti ile ilgili çünkü hafif bir uğuldama yapıyordu, vincenzo88 arkadaşımızın yazısını gördükten sonra bu iki sorunu bir arada değerlendirmem gerekiyor sanırım. Arabayı kullanabildiğimde ilk işim bunları kontrol ettirmek olacak. Siz ve Mert Bey'den ricam bu konudaki gelişmeleri bu konu üzerinden yazmanızdır, eminim bana ve diğer bu sorunu yaşayan arkadaşlara çözüm olacaktır.

Teşekkürler.

Oncelikle cok gecmiş olsun,
Gelişmeler hakkında bilgilendirmeleri elimden geldiğince sizinle paylaşırım.
Amerika'dan sipariş ettiğim CV jointler gelince değişime gidip sonucun ne olacağını bende çok merak ediyorum.
Saygılar,selamlar,
Burak

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR