Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mexmet44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 152
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 55,664
Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu

Duz dizel ise 6,5 litre alir.(yag filitresi degismis ise aracin)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Etiketler

ben yagi gece ekledim. sabah aydinlikta kontrol ettigimde yag ' yag cubugunun yarisini gosteriyodu.yani 3 litre eklemem gerekiyomus; ben panikledigim icin 5 litre doldurdum. ama motora zarari olmadi hatta bana kalirsa motor biraz daha rahatlamis gibi oldu.

Bence çok yüksek bir değer motorda bir anormallik var gibi geldi. İlla motor gitmiş açmak lazım demiyorum ama daha sık kontrol etmelisiniz yarım litreden fazla eksilmesin hemen tamamlayın. Bu arada fazla yağ da zararlı olabilir, yağ köpüklenir yağlama özelliği azalır, o yüzden onu normal seviyeye geri getirmeniz lazım belki biraz fazlası da olabilir ama 3 litre yetiyorken 5 biraz fazla olmuş sanki.

izlenimleri detaylı bekliyorum

yağ pompasını bile bozabilir az yağ gibi çok yağ da zararlıdır hatta kompresyona bile zararı olur

ben bugun yine yagi kontrol ettim. halen yag cubugundaki son isaretten iki santim yukarida . sanki terleme yapmis gibi motor. ama halen motor normal calisiyo.

simdiii arkadaslar geldik benim 5.500 kilometrelik stresli ve yorucu yolculuga )). pazartesi gunu sabah saat 8de marmaristen yola ciktim. muglada yarim saatligine valilige apostil damgasi icin ugradim. apostili ruscaya cevirisini yaptirdigim ehliyetim icin lazimmis, rus konsolosluguna telefon ettigimde uluslararasi ehliyete gerek olmadigini sadece ehliyetin rusca cevirisi ve apostilin yeterli oldugunu soylediler. ayrica yesil sigorta olmadan rusyaya arac kabul etmiyolar.

Ekli dosyalar

• gokova3.JPG
    gokova3.JPG
    202.8 KB · Görüntüleme: 263

hem bu arada mugladayken benim kilometreyle aldigim gazi hesapladim. kilometrede 40 kurus yakmisim.ondan sonra kale yolundan bastim denizliye. mugla denizli yolunun cogu bolumunde halen yol calismalari var bu aralar.onun icin fazla surat yapamadim. ha bu arada surat dedimde benim arac duz yolda 120 yaparmista benim haberim yokmus )). neyse ogleden sonra denizliye vardim.aha bu fotografta denizliye gelmeden once.

DSC_0007.JPG

ogleden sonra denizliye ulastim,ondan sonra ver elini ankara . aksama ankarayi gecmek icin kendimi ayarladim.ankaraya kadar yollar gayetten duzgundu ankarayi aksam saat onda falan gectim. kirikkkale yolunda beni trafik polisleri durdurdu.

DSC_0010.JPG

emniyet kemerimi takmamisim bana ceza yazacaklar tabiki. polis abiler benim ruhsati ehliyeti aldilar. tam emniyet kemerinden ceza yazacak, opaaa daha buyuk problem cikti. polis abi demezmi jeep gorunuslu minibus bu arac. benim ruhsatta 11 kisilik oldugundan minibus arazi tasiti geciyor. polis abi dediki biz bu araci ya baglayacagiz. bide 1700 kusur ceza kesecekler. neymis arac uzerinde cok fazla modifiye yapilmis, vede ustelik minibus ruhsatliymis. adamlara yarim saat yalvardim, neredeyse hemsehri olduk, en sonunda sadece emniyet kemeri cezasiyla atlattik. ( valla ben polis abilere resmen soyledim, dedim ulastirma bakanligina telefon edin, land rover jeep e nasil minubus ruhsati veriliyomus onlara sorun diye ).

o aksam kirikkaleyide hic durmadan gectim, corum yakinlarinda gece bi yol ustu lokantasinda hem yemek molasi hemde uyku molasina durdum. ha iste orada ben yagi kontrol ettiydim. karanlikta ben yag cubugundaki yagi tam goremedigimden 5 litre yag eklemistim. (motora bisey olur diye panikledigimden ) ondan sonra cektim arabayi bi kenara uyumaya calistim ama nerdeee. hava oyle sogukki bizim aracin ne kendi kaloriferi yetiyo nede corum kaloriferi. aslinda arac devamli calisiyo olsa yetiyoda bende eksoz gazindan zehirlenme dusuncesi oldugundan araci calistirmadan uyumayi denedim.sabah saat 5 civarinda soguktan tam bi robot gibi olmusum. zaten land roverde konforun k si bile yok, kaldiki uyumak icin hicde normal bi arac degil. neyse ben yine yollara dustum hedef o gun ( benim ikinci gun basliyor ) hic durmadan erkenden trabzona ulasmak ve limanda gemi aramak. ( gemiyle sociye gecmeyi planliyodum, yoldan kazanmak icin ). sabah saatlerinde samsuna kavustum yine hem kahvalti molasi hemde gunduz gozuyle araci kontrol etmek icin bi benzinlikte durdum. actim kaputu , yagi kontrol edecegim. tabi benim aklim halen benim yedek aldigim yagda, kendimce dusunuyorum bi yandan ha yag yine azaldiysa diye )). cektim yag cubugunu guzelce temizledim. tekrar yerine taktim cektim , bide ne goreyim,, son isaretin neredeyse 5-6 santim yukarisinda bizim yag. valla hic paniklemedim. bi arkadasmi desem bi ustami desem bi ara sormustum eger motora yanlislikla fazla yag eklersek nolur diye, o vatandasta demistiki, motor o fazla yagi illaki bi yerlerden disari atar diye, bende fazla yagdan yana hic panik olmadim )

kontroller ve kahvaltidan sonraya mehmet yine duser yollara , bu arada sabahtan hava bozdu. tipik karadeniz havasiymis )) sabah saatlerinde samsunu gectim. samsunun sabah trafiginde biraz zorlandim acikcasi ( yol samsununicinden geciyor) ben oyle buyuk sehirlerde arac kullanmadigim icin hemen kaybolurum ama allaha sukur samsunda kaybolmadim, zaten samsunu ciktiktan sonra yol direkmen sahilden gidiyo. ama fotograf icin hic duramadim, hem hava yagmurluydu hemde yolda duracak yer yoktu desem inanin. aslinda yanimda bi yoldasim olsaydi benim yolculuk cok zevkli gecerdi ama ,, iste tek basina yolculuk yapmanin dezavantaji. bu arada karadeniz gercekten hayattayken gorulmesi gereken yerlerin en baslarinda gelen bi yer bana gore. sadece yesil ve mavi ( gerci o gun deniz cosmustu ya ) . giresunu ve rizeyi gectikten sonra ogleden sonra trabzona vardim.basladim trabzon limanini aramaya. trabzonun sonuna dogru limani gordum ama limanin girisini pas gecmisim, yaklasik bi 10 kilometre gittim limana girisi bulamadim. bi ara sagda bi tir parki gordum, orada tirci abilere limana nasil gidebilecegimi sordum, arkadaslar guzelce acikladilar tekrar geri dondum , limana girdim. vayyy limanda bi suru gemi demirlemis bazisi yuk indirir bazisi yuk alir, bende oyle bi umut varki , sanki o aksam o gemilerden biri benim araci alacakmiscasina sevincliyim )) benim hesabima gore eger o gemilerden bir beni ve aracimi alirsa o aksam, 12 saatlik yolculuktan sonra ikinci gunun sabahinda sochi limaninda oluyorum, ondan sonrada ver elini rostov na donu...... ama hic de oyle olmadi ( coooook buyuk hayal kirikligi.. sordum danismaya , adamlar beni gemi firmalarina gonderdiler. gemi firmalari zaten limana bitisik bi yerde . gittim hepsi kapali,. tam araca dogru gidecegim anda bi vatandas geldi yanima , hayirdir birader diye sordu , bende arkadasa durumu anlattim. arkadas zaten firma sahibiymis. bi arkadasina telefon etti ( samsunda ) samsundaki arkadsi benim araci istedigim limana gemiyle gonderebilirmis. ama ben ucakla gidiyormusum ve benim paketi ( aracimi ) o istedigim limandan teslim aliyormusum. dusundum bana hicde mantikli gelmedi. zaten 3-4 gun icinde ancak gonderebilirmis. bende tesekkur ettim, karadan devam edecegimi soyledim. gene allah arkadastan razi olsunki en azinda bana hangi yoldan , hangi rus gumrugune gitmem gerektigini kagit uzerinde tarif etti.

iste bende esas stress ve yorgunluk trabzonda basladi. bi yandan yagmur(ama gercek yagmur) bi yandan aksam oldu ne yapacagima karar vemedim, bi yanda seytan geri don diye durter, bi yandan gurcistan ve cecenistandan gecmek benim aracla......... gercekten pisman oldum desem yalan olmaz. cunku benim hesabimda sochiden gecmek vardi. ama simdi yol en az bi 1300 kilometre uzamis oldu. cunku trabzondan karayoluyla gurcistana , oradan vladikavkaza oradanda rostova gecmek gerekiyo. gurcistanda sahil yolundan sochiye yol var ama gumruk kapali. onun icin cecenistan gumrugunden gecmek gerekiyormus.

Mehmet bey defender sayfalarında hasret kaldığımız bir macera dizisine başlamışsınız sizi tebrik ediyorum..siteyi canlandırmışsınız desem hiç abartı olmaz..sıkı bir takip başlıyor bol resimli istiyoruz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,668
Kayıtlı Üye Sayımız
166,520
Kaydolan Son Üyemiz
ozlergokhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR