Ynt: Defenderle Marmaris - Moskova Yolculugu
kontroller ve kahvaltidan sonraya mehmet yine duser yollara , bu arada sabahtan hava bozdu. tipik karadeniz havasiymis )) sabah saatlerinde samsunu gectim. samsunun sabah trafiginde biraz zorlandim acikcasi ( yol samsununicinden geciyor) ben oyle buyuk sehirlerde arac kullanmadigim icin hemen kaybolurum ama allaha sukur samsunda kaybolmadim, zaten samsunu ciktiktan sonra yol direkmen sahilden gidiyo. ama fotograf icin hic duramadim, hem hava yagmurluydu hemde yolda duracak yer yoktu desem inanin. aslinda yanimda bi yoldasim olsaydi benim yolculuk cok zevkli gecerdi ama ,, iste tek basina yolculuk yapmanin dezavantaji. bu arada karadeniz gercekten hayattayken gorulmesi gereken yerlerin en baslarinda gelen bi yer bana gore. sadece yesil ve mavi ( gerci o gun deniz cosmustu ya ) . giresunu ve rizeyi gectikten sonra ogleden sonra trabzona vardim.basladim trabzon limanini aramaya. trabzonun sonuna dogru limani gordum ama limanin girisini pas gecmisim, yaklasik bi 10 kilometre gittim limana girisi bulamadim. bi ara sagda bi tir parki gordum, orada tirci abilere limana nasil gidebilecegimi sordum, arkadaslar guzelce acikladilar tekrar geri dondum , limana girdim. vayyy limanda bi suru gemi demirlemis bazisi yuk indirir bazisi yuk alir, bende oyle bi umut varki , sanki o aksam o gemilerden biri benim araci alacakmiscasina sevincliyim )) benim hesabima gore eger o gemilerden bir beni ve aracimi alirsa o aksam, 12 saatlik yolculuktan sonra ikinci gunun sabahinda sochi limaninda oluyorum, ondan sonrada ver elini rostov na donu...... ama hic de oyle olmadi ( coooook buyuk hayal kirikligi.. sordum danismaya , adamlar beni gemi firmalarina gonderdiler. gemi firmalari zaten limana bitisik bi yerde . gittim hepsi kapali,. tam araca dogru gidecegim anda bi vatandas geldi yanima , hayirdir birader diye sordu , bende arkadasa durumu anlattim. arkadas zaten firma sahibiymis. bi arkadasina telefon etti ( samsunda ) samsundaki arkadsi benim araci istedigim limana gemiyle gonderebilirmis. ama ben ucakla gidiyormusum ve benim paketi ( aracimi ) o istedigim limandan teslim aliyormusum. dusundum bana hicde mantikli gelmedi. zaten 3-4 gun icinde ancak gonderebilirmis. bende tesekkur ettim, karadan devam edecegimi soyledim. gene allah arkadastan razi olsunki en azinda bana hangi yoldan , hangi rus gumrugune gitmem gerektigini kagit uzerinde tarif etti.