Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,289
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

[attachment=1][attachment=1]

12102010(003).jpg

Etiketler

irfan acar' Alıntı:
bugün merterde bp istasyonuna yakıt almak için uğradığım.birde ne göreyim,istasyonun dışında duvarın dibinde bir 110 defender.koşşa koşşa ona doğru giderken adam nereye gidiyorsun dedi bende abi bu land kimin diye sordum,napacan senmi alacaksın dedi, evet dedim tabi satılık yazıyor üzerinde.al götür çekiciyo koy dedi ben satıyorum dedi,şok oldum birden iki milyar ver dedi al götür dedi,abi dedim nasıl olur,öyle olsa hemen alırım dedim.en sonunda EN İYİSİ NUMARAYI ÇEVİREYİM DEDİM.Adam başladı yeni boyandı aküsü sıfır tek marşta çalışıyor.Dedim abi fiyatı nedir.17.000,dedi ama pazarlık yaparız dedi;tabi beni aşan bir rakam olduğu için abi dedim gezenbilir :formda cep numaranı vereyim ilgilenen arkadaşlarımız var irtibata geçerler dedim olur dedi.ARAÇ 87 MODEL BENZİNLİ OTOKAR ÜRETİMİ AMA HEM PLAKASI VAR HEMDE ÇEKME BELGELİ, ORASINI ANLAMADIM.SAHİBİ.0555.966.19.41.AMA ARAÇ SÜPER.DEFENDERİ OLMAYAN DEFENDER SEVDALILARINA, belki bir faydam dokunur diye yayınladım. :smiley:[attachment=1][attachment=1][attachment=1][attachment=1]

Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim İrfan arkadaşım,

Araç evet güzel görünüyor, malum siteye neden konulmamış acaba merak ettim. Birde araç hakkında detaylı bilgiyi sanıyorum telefon açarak öğreneceğiz.

Ararsam eğer bende bilgiler veririm, kolay gelsin.

Saygılar.

arkadaşlar plakalı ruhsatlı fakat çekme belgeli araç dediğiniz zaman aracı tekrardan vizeye sokup yeniden ruhsatlandıracaksınız anlamına geliyor vergi ödenmemesi için araç trafikten çekilmiş anladığım kadarı ile. tekrardan trafiğe çıkartmak istiyorsanız bulunduğunuz trafik şube md lüğüne gidip yanlış bilmiyorsam başvurunuzu yapıp ek-1 evrakını temin edip aracı vizeye sokuyor ardından tekrar trafik şubeye gidip aracı tescil ettirip yeni plaka ile trafiğe çıkarıyorsunuz. takribi 500 - 600 tl gibi bir masraf yapmalısınız. ama bana soracak olursanız size 17000 tl verip artı olarak bu süreçleri izlemenizi tavsiye etmem. birde araç özellikle benzinli ise kesinlikle tavsiye etmem.türkiyede bu aracın muadili bir çok arac var ve daha uygun fiyata. izmirde önder bey var önder bey kendi aracını satıyor 16500 tl ye araç plakalı ruhsatlı vizeli dizel ve yeni toplandı kilometre de yapmamış bir araç artı olarak hidrolik direksiyon (sıfır orjinal land rover) yeni takılmış şanzımana sahip bir araç. ama açıkçası benim gördüğüm resimlerdeki bu araçta çok da bir artı yok . bende şu an aracımı (koca oğlanı :smiley: ) yopluyorum nasipse kasım ortaları gibi bitireceğim ama bu rakam benzinli için gerçekten çok diye düşünüyorum. saygılarımla...

sertem41' Alıntı:
Telekom ihalesinde tam 48 adet DEFENDER var, bunların 21 tanesi kapalı kasa( ambulans kasa ) denilen tipten.

Hepsi kullanılan araçlarmış. Fiyatları muammen bedel olarak pahalı gibi gözüksede TDİ motor ve modellerinin de yeni olmasından dolayı gayet düşük bile.

Burada fiyatlara bakılırken muammen bedelle sunulan araçlara sizin verceğiniz fiyatları düşünürken, bu araçlara %18 KDV ödeneceğini, alım-satım, yeni tescil, ihtiyaç olabilecek her türlü proje masraflarınında size ait olduğu da unutulmamalıdır.

Araçlar Türkiyenin çeşitli bölgelerinde olduğundan dolayı demek ki her aracı görme şansıda olmayacak, gene bu işin kurdu olan alıcılar bu araçları öyle yada böyle toparlayacak ve tekrar piyasaya sokacak gibi görünüyor.
Yada gözümü karartacağız ne çıkarsa bahtımıza diyeceğiz.

Yalnız dediğim gibi yukarda yazan masrafları da ilave edince insan bu araçlara ne kadar teklif geçeceğini bilmesi çok zor.

Bu gidişle biz zor DEFENDER sahibi oluruz.

Saygılar.
öncelikle bu başlık altında yazan herkeze inşallah bir defender nasip olur diyorum ve ekliyorum mke den çıkan araçların hurdacılarından temin edeceğiniz bir defender ve ford yetkili satıcılarından temin edeceğiniz (130 ps duratorque motor)diğer adı ile puma motor bizim bildiğimiz transit motoru size bu ihaleden daha ucuza gelir.11000 den açılan ihale minimum 16000 de sonlanır aşağısını düşünmeyin artı %18 kdv eklenecek ( kamu ihale kanununa tabi olmadığı için). ruhsatlandırma için minimum 700 tl vize için 300 tl bakım için 1000 tl boya değişecekse 1500 tl yolu taşıması çekicisi 700 tl toplam 23000 tl den aşağı malolmaz. valaha kimsenin gücüne gitmesin ama ne çıkarsa bahtıma deyip 23000 tl yi ben orta yere saymam. diğer yol biraz meşakkatli fakat temiz b ir yol ve daha ucuza artı olarak daha az maliyet.

sertem41' Alıntı:
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim İrfan arkadaşım,

Araç evet güzel görünüyor, malum siteye neden konulmamış acaba merak ettim. Birde araç hakkında detaylı bilgiyi sanıyorum telefon açarak öğreneceğiz.

Ararsam eğer bende bilgiler veririm, kolay gelsin.

Saygılar.
teşekkürler,abi.napayım bu sevda böyle bişey resimlerini çekince dayanamadım yayınladım ama fiyatı çok fazla tabi benim için. sahibinin bu siteden haberi yok gibi.belki sahibindende ilanı vardır ama bakmadım,birde şu resim yükleme işini çözebilsem,çok iyi olacak.saygılar. :smiley: :smiley:

artsanatyildiz' Alıntı:
arkadaşlar plakalı ruhsatlı fakat çekme belgeli araç dediğiniz zaman aracı tekrardan vizeye sokup yeniden ruhsatlandıracaksınız anlamına geliyor vergi ödenmemesi için araç trafikten çekilmiş anladığım kadarı ile. tekrardan trafiğe çıkartmak istiyorsanız bulunduğunuz trafik şube md lüğüne gidip yanlış bilmiyorsam başvurunuzu yapıp ek-1 evrakını temin edip aracı vizeye sokuyor ardından tekrar trafik şubeye gidip aracı tescil ettirip yeni plaka ile trafiğe çıkarıyorsunuz. takribi 500 - 600 tl gibi bir masraf yapmalısınız. ama bana soracak olursanız size 17000 tl verip artı olarak bu süreçleri izlemenizi tavsiye etmem. birde araç özellikle benzinli ise kesinlikle tavsiye etmem.türkiyede bu aracın muadili bir çok arac var ve daha uygun fiyata. izmirde önder bey var önder bey kendi aracını satıyor 16500 tl ye araç plakalı ruhsatlı vizeli dizel ve yeni toplandı kilometre de yapmamış bir araç artı olarak hidrolik direksiyon (sıfır orjinal land rover) yeni takılmış şanzımana sahip bir araç. ama açıkçası benim gördüğüm resimlerdeki bu araçta çok da bir artı yok . bende şu an aracımı (koca oğlanı :smiley: ) yopluyorum nasipse kasım ortaları gibi bitireceğim ama bu rakam benzinli için gerçekten çok diye düşünüyorum. saygılarımla...

Yıldırım kardeşim merhaba;

Yorumların için teşekkürler, hepimiz hemen hemen aynı düşünceye sahibiz. Benin aracım olmamasına rağmen DEFENDER konusunda bayağı bir bilgi sahibi oldum. Yukarda konusu geçen araçların değerleri modellerinden, yaptığı KM lerden ve en büyük etken olarakta TDİ dizel motor oluşundan kaynaklanmaktadır. Çok tabi ki benzinli bir araca bu kadar değer biçilmez, yani üzerinde hiç bir aksesuar özelliği bulunmayan araca sizin de dediğiniz gibi bu rakamları ödemek çok mantıksız gelir. Fakat benim saydığım özelliklerden dolayı bu araçlar bu kadar yüksek meblağlara çıkıyor. siz gene az rakam belirmişsiniz. Normalde 25-30 arası rakamlara çıkar gibi düşünüyoruz. Bu rakamları zaten verecek gücümüz olsa dediğine de katılıyorum kendi aracımı kendim yaparım hiç olmazsa neye bindiğimi bilirim.
Kısacası bu raçları yine bizler değil de bu işin ticaretini yapan kişler alacak ve piyasaya sürecek, mutlaka alıcıları cıkacak tabiki. Ama bizler olmayacağız bu kesin.

Saygılar.

irfan acar' Alıntı:
teşekkürler,abi.napayım bu sevda böyle bişey resimlerini çekince dayanamadım yayınladım ama fiyatı çok fazla tabi benim için. sahibinin bu siteden haberi yok gibi.belki sahibindende ilanı vardır ama bakmadım,birde şu resim yükleme işini çözebilsem,çok iyi olacak.saygılar. :smiley: :smiley:

İrfan merhaba,

Fotoğraflar için tekrar teşekkürler, yükleme işini çözmşsün, dert edecek bir şey yok. Sen bu aracın içini gördün mü, içi nasıldı. Birde araç benzinlimi dizelmi anlayabildin mi acaba?

sertem41' Alıntı:
İrfan merhaba,

Fotoğraflar için tekrar teşekkürler, yükleme işini çözmşsün, dert edecek bir şey yok. Sen bu aracın içini gördün mü, içi nasıldı. Birde araç benzinlimi dizelmi anlayabildin mi acaba
Abi,tam olarak içine bakamadım,sahibi olmayınca fazla inceleyemedim.araç benzinli,lpg yok.ama sahibinin amlatmasına göre saat gibi arabaymış .akü sıfır kaporta boya elden geçmiş faal çalışır vaziyette falan dedi.

irfan acar' Alıntı:
Abi,tam olarak içine bakamadım,sahibi olmayınca fazla inceleyemedim.araç benzinli,lpg yok.ama sahibinin amlatmasına göre saat gibi arabaymış .akü sıfır kaporta boya elden geçmiş faal çalışır vaziyette falan dedi.

Teşekkür ederim, bu araç malum sitede de satılık olarak bulunuyor.

sertem41' Alıntı:
Bu arada gözden kaçmış özür diliyorum, FORD PUMA denilen FORD TRANSİT 130 BG lik motorlar diye biliyorum, umarım yanlışım yoktur.
Bilginiz doğru 100-120-130 luk olmak üzere 3 motor çeşidi var v184 diye geçiyor. Düz dizel defendera bu motoru takamıyorusunuz MM Odası izin vermiyor

tahaozak' Alıntı:
Bilginiz doğru 100-120-130 luk olmak üzere 3 motor çeşidi var v184 diye geçiyor. Düz dizel defendera bu motoru takamıyorusunuz MM Odası izin vermiyor

Evet sebebi nedir bende merak ettim.

Makine mühendisleri odasında takılıyor. Eskiden yapıldığını söylediğimde kanun ve mevzuat değişikliğinden bahsediyorlar( 2 madde okudular bana şimdi içeriğini unuttum). Ancak aracına aracın hangi marka ise o marka motor kullanabilirsin diyor.( tabi dizele dizel. yada benzinliye benzinli olmak kaydıyla.) Ben defenderın yıllaradan beri aynı kasa ve şase ile üretildiğini ve şu anki modellerinde ford motoru kullanıldığını dolayısıyla benim kullanıp kullanamayacağımı sorduğum da aldığım yanıt. Fabrikadan "".... model aracımda .... model motorun kullanılmasında sakınca yoktur uygundur ." yazısı almam gerektiğini söylediler. Bende onla uğraşmak yerine (aynı zamanda şase,kaporta tadilatı şanzıman uydurma vs..) aldım 200 tdi motru onlar sağ ben selamet :smiley:
Kanunlar her nekadar Türkiyenin bütünü için yazılmışsada yorumlamalarda farklılık görülebiliyor. Yani benim Trabzonda yapamadığım değişikliği Türkiyenin farklı bir yerinde ugraşmadan yapabilirsiniz bulunduğunuz yerin MM odasına bir danışın.

tahaozak' Alıntı:
Makine mühendisleri odasında takılıyor. Eskiden yapıldığını söylediğimde kanun ve mevzuat değişikliğinden bahsediyorlar( 2 madde okudular bana şimdi içeriğini unuttum). Ancak aracına aracın hangi marka ise o marka motor kullanabilirsin diyor.( tabi dizele dizel. yada benzinliye benzinli olmak kaydıyla.) Ben defenderın yıllaradan beri aynı kasa ve şase ile üretildiğini ve şu anki modellerinde ford motoru kullanıldığını dolayısıyla benim kullanıp kullanamayacağımı sorduğum da aldığım yanıt. Fabrikadan "".... model aracımda .... model motorun kullanılmasında sakınca yoktur uygundur ." yazısı almam gerektiğini söylediler. Bende onla uğraşmak yerine (aynı zamanda şase,kaporta tadilatı şanzıman uydurma vs..) aldım 200 tdi motru onlar sağ ben selamet :smiley:
Kanunlar her nekadar Türkiyenin bütünü için yazılmışsada yorumlamalarda farklılık görülebiliyor. Yani benim Trabzonda yapamadığım değişikliği Türkiyenin farklı bir yerinde ugraşmadan yapabilirsiniz bulunduğunuz yerin MM odasına bir danışın.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz, bu bilgiler bölgelere göre değişiklik gösterir diye düşünüyorum, zira o kadar bu motorları değiştiren arkadaşla mevcut, aslında onlara sormak lazım bu olayı.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR