Merhabalar;
Ben İzmir'den katılıyorum aranıza. Çocukluk hayallerimde hep bir Land Rover Defender vardı. Askerliğim süresincede yanına yaklaşabildiğim paşa Defender'larına ağzım sulanarak imrenmişimdir. Evliyim. İlk arabam 98'de sahip olduğum 86 model kartaldı. Ona bile yanaklı lastikler taktırıp offroad tadında yaşamaya çalışırdım
Gençlik yılları işte
Sonraki arabam 2006 model Renault Clio'ydu. Son iki yıldır da Citroen Grand Picasso sahibiyim. Malum aile ortamı bunu gerektiriyor. Ancak artık ikinci bir arabaya ihtiyacım var ve bunun artık hayallerimdeki Defender'a kavuşmam için geçerli bir mazeret olduğuna inanıyorum
Peki Defender'ımla ne yapmak istiyorum? Yollarda sınır tanımamak istiyorum. Malum Türkiye'de yolalrımız normal arabalara uygun değil
Ama bunun dışında dağ taş tepe gezmek istiyorum. Aman arabam çizilir amortisörü zedelenir diye düşünmek istemiyorum. Peki neden Defender derseniz sanırım belkide beni bu konuda anlayabilecek tek kişiler sizlersiniz. Çünkü bu arabaya aşığım. En yakınımdaki dostlarım bile hep bunun yerine çok daha iyi 4x4ler alabileceğimi söylüyorlar
Ama ben ısrarla hala sadece Defender'ları görünce eriyorum. Güzel Defender fotoğraflarında soluğum kesiliyor. Öyle ki bu yaz ailemle beraber yurt dışındaydım. Kardeşlerim,eşim,babam sokaklardaki Lamborgini ve Ferrarilere hayran hayran bakarken ben orda ilk defa gördüğüm Defender 2010 karşısında baygınlık geçiriyordum
İşte böyle bir tutku benim için. Bence hayatımda gördüğüm en vahşi, haşin ve sert iki araçtan biri. Diğeride eski kasa Hummer'lar
Dediğim gibi Defender benim aşkım ve sanırım artık yıllardır beklediğimiz kavuşma anımız yakın. 2 haftadır piayasadaki satılıkları inceliyorum. ANcak hala henüz karar verebilmiş değilim. Aracı kendim mi toparlamalıyım yoksa toplanık mı almalıyım. İlk aşamada gözden çıkarabileceğim 20.000 TL.
10.000'e bir tane Defender 110 TDI alıp kendim mi toparlamalıyım; yoksa her şekilde hazır bir Defender mı almalıyım? Elbetteki alacağım en hazır Defenderında benim için eksiklikleri olacaktır. Defender'larda ön konsollarla ilgili araştırma yaparken bu siteye denk geldim. 3 gündür inceliyordum ve bugun nihayet üye oldum
Engin bilgilerinize sığınıyorum. Bu arada neden Defender sorusuna alternatif bir cevabım daha var: Lego gibi arabaları seviyorum
Ahh nerde o eski arabalar. Bozulğu zaman çoğu durumda oracıkta tamir ederdik. Oysa şimdi şahsım adına patlayan ampüllerini değiştirmek bile çok zor
SAYGILARIMLA