Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,386
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

Vefik Kardeş Herşey Gönlünce Olsun. Bizde merak ettik görüşmenin sonucunu aracı aldınmı.Resimleri ne oldu .Seni merakla takip ediyorum.Kolay Gelsin. ;)

Etiketler

İşte benim yerim "şimdilik" burası : ))) Freelander'imi sattım, binek arabamı aldım ancak kaşıntı tuttu yine, nasipse bir Dizel Defender'i ihaleden alıp ufak ufak Offroad için toplamaya niyetliyim, niyetliyim derken ciddi ciddi niyetliyim, kısmet bakalım. İhalelerden araç alan arkadaların ortalama bir aracı ne kadara (110 için) aldıklarını bulamadım sayfalardan, bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim, yürüyen vaziyette ortalama bir kaportaya sahip diyeyim, siz gerisini anlarsınız, bu başlıkta sıklıkla görüşmek ümidi ile, kalın sağlıcakla şimdilik...

Erdoğan

euzlu' Alıntı:
İşte benim yerim "şimdilik" burası : ))) Freelander'imi sattım, binek arabamı aldım ancak kaşıntı tuttu yine, nasipse bir Dizel Defender'i ihaleden alıp ufak ufak Offroad için toplamaya niyetliyim, niyetliyim derken ciddi ciddi niyetliyim, kısmet bakalım. İhalelerden araç alan arkadaların ortalama bir aracı ne kadara (110 için) aldıklarını bulamadım sayfalardan, bilen varsa ve paylaşırsa sevinirim, yürüyen vaziyette ortalama bir kaportaya sahip diyeyim, siz gerisini anlarsınız, bu başlıkta sıklıkla görüşmek ümidi ile, kalın sağlıcakla şimdilik...

Erdoğan

Erdoğan Bey Merhabalar;

Öncelikle hoşgeldiniz tekrar aramıza demek isterim.

Defender alıp toplama niyetinde olduğunuzdan bahsetmişsiniz, o yüzden cesaretinizden dolayı kutlamak isterim sizi. Hemen hemen yapmak isteyipte bir türlü cesaret edemediği bir durumdur bu. Zira DEFENDER toplamak ilk önce sabır ve zaman gerektiren bir olay olduğunu söylemek isterim, maddi durum bile daha sonra gelir. Tüm herşey toplamak istediğiniz istediğiniz DEFENDERın duruma bağlı olarak göreceli olarak değişecektir. Bu konuda en azından yapmanız gereken şey kendinize bir bütçe hedefi belirleyip alacağınız yada bulacağınız aracı ona göre arayıp bulmanız gerecekdir, bundan sonraki herşey sizin hedef bütçenize bağlı olarak gidecektir. DEFENDER toplayan ustalarımız zaten bizim ülkemizde sınırlı sayıda, aracı nerede toplamayı düşünüyorsanız, oradaki ustalarımızla görüşerek aracı alamdan önce plan proğram yaparak tüm sorumluluğu ustanıza bırakarak artık zaman ve sabır sürecini başlatmanız en uygunu olacaktır diye düşünüyorum.

DEFENDER toplanması maliyet olarak daha önce de söylediğim gibi sizin bütçenizle alakalı olduğundan ben yine forum sitemizden gördüğüm kadarıyla 30.000 TL leri bulmaktadır. Sizde biraz forumdaki topiceri dolaştığınızda bir çok DEFENDER sahibi arkadaşlarımız araçları konusundaki bilgilerine ulaşabilirsiniz. Benim bildiğim ve takip ettiğim kadarıyla halen üç arkadaşımız araçlarını toplamaya devam etmektedirler. Buradaki arkadaşlarımızdan da toplama konusunda gerekli bilgileri de alabilirsiniz. Yukarıda yazdığım rakam size kesinlikle ölçü olsun istemem nedeni ise bu araç öyle bir araç ki ne verirseniz alıyor, hatta yutuyor, verdiğiniz karşılığını da mutlaka alırsınız. Az veya çok dediğim gibi ne verirseniz alır. Genelde tavsiyeler tüm yukardaki saydıklarımdan dolayı toplamkla uğraşmayıp, hazır toplanmış üzerinde emek harcanmış araçların alınması yönündedir. Sitemizde yine araçları toplatmış daha keyfini bile sürememişken kendilerine özel bir takım olumsuzluklardan dolayı araçlarını satılığa çıkarmış arkadaşlarımızda bulunmaktadır.

Tamamen sizin içinde bulunduğunuz duruma bağlı olarak, ayrıdığınız bütçenin durumuna bağlı olarak bu sitede ki yapılmış araçlardan birini tercih etmek, yada vaktiniz ve sabrınız müsaitse yukarda sunduğum önerilerden yararlanarak bir araç toplamaya girişmeniz.

Bunun kararını bile vermek başlı başına bir olay şahsım adına size şimdiden kolay gelsin demek isterim. Takıldığınız konularda DEFENDER konu başlığı altında aradığını her türlü konuya ulaşabilirsiniz.

Selamlar.

Serhat TEMİZCE

Tekrardan merhabalr, öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim; aracı kısmet olur alırsam Trabzon'da toplayacağım, her ne kadar Trabzonda yaşamasam da memleketim orası olduğundan ve yakın olduğumdan farklı bir alternatif benim için geçerli ve uygun olmayacaktır, yani ustalık konusunda sıkıntı da olmayacaktır. Zaman konusunda da acelem olmayacak çünkü adım adım ve keyfini çıkartarak bu işi nihayetlendirmeyi düşünüyorum. Gelelim bütçe konusuna ki o noktada fazla coşmadan kafamdaki çizgiye getirmeyi düşünüyorum, alım konusundaki baz maliyetimin üzerine temel ihtiyaçlarla birlkte 1. öncelik olarak: gerekli kaporta, tam boya, yükseltme kiti v uygun jant-lastikle aracı yürütüp üzerine 2. öncelik olarak ön tampon, tavan sepeti, ışıklandırma aparatları, telsiz ve şnorkel ile 20.000 civarı bir harcamayı 1 yıl içerisine yayarak yapmayı planlıyorum, dediğim gibi acelem yok ve bu süreçten gerçekten keyif almak niyetindeyim, belki biraz daha pahalı olur ama süreci ekstralar için geciktirmeden aracı yürür halde 1. öncelikleri ile çıkartabilirsem ilk 1 yılda hedefimin ilk aşamasını da başarmış olurum. Toplanmışına da girebilirim ama istediklerimi bulmak için geri dönmek fikri beni caydırıyor : )) başta da renk konusunda!!, ne diyelim : )) hayırlısı olsun, artık ihale kovalamaya başlayacağım 1-2 ay içerisinde, tekrardan teşekkürler ve iyi geceler, buralarda daha sık görüşmek dileğiyle.. saygılar ve selamlar...

euzlu' Alıntı:
Tekrardan merhabalr, öncelikle ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim; aracı kısmet olur alırsam Trabzon'da toplayacağım, her ne kadar Trabzonda yaşamasam da memleketim orası olduğundan ve yakın olduğumdan farklı bir alternatif benim için geçerli ve uygun olmayacaktır, yani ustalık konusunda sıkıntı da olmayacaktır. Zaman konusunda da acelem olmayacak çünkü adım adım ve keyfini çıkartarak bu işi nihayetlendirmeyi düşünüyorum. Gelelim bütçe konusuna ki o noktada fazla coşmadan kafamdaki çizgiye getirmeyi düşünüyorum, alım konusundaki baz maliyetimin üzerine temel ihtiyaçlarla birlkte 1. öncelik olarak: gerekli kaporta, tam boya, yükseltme kiti v uygun jant-lastikle aracı yürütüp üzerine 2. öncelik olarak ön tampon, tavan sepeti, ışıklandırma aparatları, telsiz ve şnorkel ile 20.000 civarı bir harcamayı 1 yıl içerisine yayarak yapmayı planlıyorum, dediğim gibi acelem yok ve bu süreçten gerçekten keyif almak niyetindeyim, belki biraz daha pahalı olur ama süreci ekstralar için geciktirmeden aracı yürür halde 1. öncelikleri ile çıkartabilirsem ilk 1 yılda hedefimin ilk aşamasını da başarmış olurum. Toplanmışına da girebilirim ama istediklerimi bulmak için geri dönmek fikri beni caydırıyor : )) başta da renk konusunda!!, ne diyelim : )) hayırlısı olsun, artık ihale kovalamaya başlayacağım 1-2 ay içerisinde, tekrardan teşekkürler ve iyi geceler, buralarda daha sık görüşmek dileğiyle.. saygılar ve selamlar...

Umarım yardımcı olabilmişimdir size, dediğim gibi iş sizde bitiyor, şu anda Trabzonda Taha arkadaşımız DEFENDER ını bitirmek üzere, forumda paylaşımlarına devam etmekte, kendisinden Trabzonda olduğundan dolayı irtibata geçerek gerekli bilgileri daha sağlıklı alabilirsiniz.

Kolay gelsin tekrar, sizede iyi geceler.

suyabatmaz' Alıntı:
Selo, Senin Defender arızalı, şimdi de sen arızalanmışsın ;D ;D ;D
Barış nerelerdesin
defender arızası bulaşıcımı ne yapmam lazım ilaçmı alacam tedavimi görecem oynatmanın ortasındayım galiba ;D ;D

Sevgili DEFENDERI OLMAYAN DEFENDER SEVDALILARI;

Daha çok yeni almış olduğum uzun süre hasretle beklediğim ve sahip olduğumuz DEFENDER aracımzı satıyoruz. Çok kısa ve öz olarak anlatmak gerekirse, aracımızdan şikayetimiz yok, ama aldığımzı karar ile biraz daha çıtayı yükselterek üst modellere geçmek istiyoruz. Üst modellerin fiyatlarını da biliyoruz ama hayırlısı olsun diyerek aracı satarak yine DEFENDER yolundan ilerlemeyi düşünüyoruz.

Aracı malum siteye şu anda koymayacağım LAND buluşmasından sonra malum isteye de koymayı düşünüyorum, özellikle GEZENBİLİR ailesinde birine giderse de çok sevinirim.

Araç hakkında ki bilgileri aşağıda bulabilirsiniz, açmış olduğum konu başlığından da gelişmeleri takip edebilirsiniz.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66370.msg790655

Herkese nasip olur umarım, en kısa sürede kavuşmanız dileklerimle.

Selamlar.

euzlu' Alıntı:

selamlar

eğer niyetiniz dedikleriniz gibiyse,
vakit olarak ayırdığınız 1 sene de, bütçe olarak ayırdığınız 20bin tl de yaklaşık olarak doğru rakamlar:smiley:

0 dan kendiniz toplarsanız hazır alacağnızdan pahaloya çıkacağı yüksek ihtimal, ama en azından başından sonuna kadar sizin istediğiniz gibi, vidasına kadar hatta, sizin istediğiniz şekilde toplanmış bir oyuncağınız olmuş olacak:smiley:

şimdiden hayırlı olsun

Slmlar Serhat bey

Bir defender bulup aldiginiza cok sevindim tam hayirli olsun diyecektim ama satmaya karar vermissiniz gene hayirlisi olsun bende bir defender alip toplamak istiyorum hatta buda benim halim oldu dsek dogrudur ben biraz böyle 2005 falan almak istiyorum yani almisken onca emek verecekken iyi biseyolsun istiyorum zaten toplarkende yavas yavas toplamak istiyorum yani zaten onca emek ve titizligin sonunda biraz daha diri bir arac toplamak insanin havasini artirir diye düsünüyorum ama tabii bu benim fikrim sizde ayni sekildemi düsünüyorsunuz yada sizin citayi yüyseltmenizdeki olay nedir merak ettim dogrusu neyse gönlünüze göre bir arac bulmaniz dilegiyle slmlar

ceruto' Alıntı:
Slmlar Serhat bey

Bir defender bulup aldiginiza cok sevindim tam hayirli olsun diyecektim ama satmaya karar vermissiniz gene hayirlisi olsun bende bir defender alip toplamak istiyorum hatta buda benim halim oldu dsek dogrudur ben biraz böyle 2005 falan almak istiyorum yani almisken onca emek verecekken iyi biseyolsun istiyorum zaten toplarkende yavas yavas toplamak istiyorum yani zaten onca emek ve titizligin sonunda biraz daha diri bir arac toplamak insanin havasini artirir diye düsünüyorum ama tabii bu benim fikrim sizde ayni sekildemi düsünüyorsunuz yada sizin citayi yüyseltmenizdeki olay nedir merak ettim dogrusu neyse gönlünüze göre bir arac bulmaniz dilegiyle slmlar

Siz 2005 modelden bahsediyorsunuz, öncelikle böyle bir aracı kaça alacağınız hakkında bilginiz var mı, oldukça pahalı bir araç olacaktır sanıyorum, kaldıki 2005 model aracın zaten toplanmaya falan da ihtiyacı yoktur, herşeyi dört dörtlüktür.

Bizim çıtayı yükseltmekteki amacımız aynen siizn dediğiniz gibi biraz daha yeni modellere geçiş için olacaktır. Fiyat tabiki daha yukarda birşey olacak fakat benim sıfırdan araç toparlayacak kadar sabrım yok, kafayı yerim herhalde.

Kısmet bakacağız artık, iyi dilekleriniz için teşekkür ederim, siz 2005 modeli genede bir düşünün derim (fiyat açısından) bütçeniz elverişli ise süper olur tabiki.

Selamlar.

ceruto' Alıntı:
Slmlar Serhat bey

Sayın Ceruto,

Serhat'ın dediklerine harfiyen katılıyorum. Mevcut olan 1990 öncesi Defender'ı, 1990 ve sonrası yıllara yükseltme girişimi, gayet mantıklı bir yaklaşım. Zaten Defender seven tüm kullanıcıların gittiği bir yol, fakat 2000 yılı ve sonrası Defender'ların fiyatları, hele bir de sıfırdan toplanmaya kalkılacaksa; inanılmaz bir mali yük demektir ( Ki düşük yaşta olan bir Defender'ın da böyle bir yenilemeye ne kadar ihtiyacı vardır? o da göreceli tabi ) Eğer kendim: 2000 yılı ve üzeri bir Defender alıp yenileyeceğime giderim ve Otokar'dan sıfırını alırdım (restorasyon parası ile sıfır Defender parası çok yakın olacaktır). Şahsi fikrimdir.

Saygılarımla,

Barış

suyabatmaz' Alıntı:
Sayın Ceruto,

Serhat'ın dediklerine harfiyen katılıyorum. Mevcut olan 1990 öncesi Defender'ı, 1990 ve sonrası yıllara yükseltme girişimi, gayet mantıklı bir yaklaşım. Zaten Defender seven tüm kullanıcıların gittiği bir yol, fakat 2000 yılı ve sonrası Defender'ların fiyatları, hele bir de sıfırdan toplanmaya kalkılacaksa; inanılmaz bir mali yük demektir ( Ki düşük yaşta olan bir Defender'ın da böyle bir yenilemeye ne kadar ihtiyacı vardır? o da göreceli tabi ) Eğer kendim: 2000 yılı ve üzeri bir Defender alıp yenileyeceğime giderim ve Otokar'dan sıfırını alırdım (restorasyon parası ile sıfır Defender parası çok yakın olacaktır). Şahsi fikrimdir.

Saygılarımla,

Barış

Malum siteye baktım şimdi, 2001 model araca 63.000 TL fiyat istenmiş.

2005 ini düşünemiyorum bile.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR