Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sertem41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 310
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 63,283
Ynt: Defenderi Olmayan Defender Sevdalıları

Değerli arkadaşlar;

Sonuçta şu anda bu ihaleden araç alan arkadaşlarımızda tam olarak araçlarda ki durumu bilmiyor, sonuçta onlarda teslim aldıktan sonra görecekler asıl durumu. DEFENDER daki durum ne kadar araç bakımlı sağlam olsa da mutlaka ve mutlaka bir takım yerler vardır, kesinlikle hiç birşeye ihtiyacı olmyana bir DEFENDER bulunmaz diye düşünüyorum.

Benim gibi DEFENDER sevdalısı olan birinin yapaması gereken tek olay, gözünü karartacak, gönlünü kaptırdığı, hoşuna gittiği bir aracı satın alması olacaktır.

Verilen linkte ki araçlara teklif istenmiş, +KDV denmiş, yanına hiç olmaz da KDV nin % kaç olduğu da belirtilseymiş çok iyi olacakmış, takip ettiğim kadarıyla buradaki KDV olayı biraz karışıklık yaratmış, ben ce teklif verecek almayı düşünün arkadaşlar için çok önemli bir unsur. Hatırlatmak istedim sadece.

Saygılarımla.

Etiketler

Sayın sertem41;

size aynen katılıyorum. Yine bu forumda okuduğumbilgiler doğrultusunda iki KDV olduğunu duydum. Eğer gerçekten %1'lik bir kdv söz konusuysa o zaman fena sayılmaz. Ancak %18'lik bir vergi biraz fiyatları yükseltir gibi?Birde merak ettiğim için soruyorum. 83 Beygir bu araçlara yetiyor mu?

SAYGILARIMLA

deanvefikizgi' Alıntı:
Sayın sertem41;

size aynen katılıyorum. Yine bu forumda okuduğumbilgiler doğrultusunda iki KDV olduğunu duydum. Eğer gerçekten %1'lik bir kdv söz konusuysa o zaman fena sayılmaz. Ancak %18'lik bir vergi biraz fiyatları yükseltir gibi?Birde merak ettiğim için soruyorum. 83 Beygir bu araçlara yetiyor mu?

SAYGILARIMLA

Merhaba;

Evet KDV olayı muamma, ama yakında belli olur, yani araçları aldıklarında belli olacaktır.

Bende düz dizel araç var, turbo olarak başka araç kullanmadım hiç, yani aralarında mutlaka fark vardır, sonuçta beygir gücü bu, güçlü motor zor arazi koşullarında belki daha fazla işe yarar, maddi durumum daha elverişli olsaydı turbo olanını 130 beygirlik bir araç almak isterdim.

Sürat konusunda zaten DEFENEDER ile çok sürar yapmak tehlikeli olduğunun turbo bir aracın bu konuda fayda sağlayacağını düşünmüyorum, dediğim gibi çok zor arazi şartların da işe yarar diye düşünüyorum, ben kendi aracımda üüzrinde ki düz dizel motor ile bir sıkıntı yaşamadım.

Ama bu konuda TD300 motoruna sahip olan DEFENDER sahibi arkadaşlarımız mutlaka ayrıntılı açıklama yapabilirler.

Saygılarımla.

Cevabınız için teşekkür ederim. Bende dizel araç almak peşindeyim. Umuyorum ki bir yada iki hafta içerisinde defender 110 2.5 almış olacağım. Bende ilk araç için Grandpicasso C4 var. lbetteki bir arazi aracı değil. Turbo dizelin ne olduğunu bu araçta öğrendim bende :smiley: Ancak zaten dediğim gibi Defender benim için bir piknik, kamp, arazide gezme aracı olacak. Elbetteki kayalıklarda gezmek hoplamak zıplamak takla atmak gibi bir düşüncem yok şu aşamada :D Ama Normal araçların zor girdiği veya sahillere inen sadece traktörlerin falan girebildiği arazilerde gezmek gibi bir niyetim var. Sanırım bu tür araziler için yeterince uygun bir başlangıç olur değil mi? Siz nasıl nerelerde geziyorsunuz? Maddi durum benim içinde bir husus. Limitim 20.000 olduğu için bende 130luk yada puma motorlu araçlara göz atamıyorum. Hala bekar olsaydım grand picassomuda satar ona göre bir puma motorlu yada 300lük bir defender alırdım :smiley: Ancak malum aile olunca işin içinde, eşiminde kullanabilmesi için Picasso durmak zorunda. Böylece hiç kimse benim güzelim Defenderımı kullanmak istemeyecek :D Sadece bana kalacak :smiley:

SAYGILARIMLA

deanvefikizgi' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim. Bende dizel araç almak peşindeyim. Umuyorum ki bir yada iki hafta içerisinde defender 110 2.5 almış olacağım. Bende ilk araç için Grandpicasso C4 var. lbetteki bir arazi aracı değil. Turbo dizelin ne olduğunu bu araçta öğrendim bende :smiley: Ancak zaten dediğim gibi Defender benim için bir piknik, kamp, arazide gezme aracı olacak. Elbetteki kayalıklarda gezmek hoplamak zıplamak takla atmak gibi bir düşüncem yok şu aşamada :D Ama Normal araçların zor girdiği veya sahillere inen sadece traktörlerin falan girebildiği arazilerde gezmek gibi bir niyetim var. Sanırım bu tür araziler için yeterince uygun bir başlangıç olur değil mi? Siz nasıl nerelerde geziyorsunuz? Maddi durum benim içinde bir husus. Limitim 20.000 olduğu için bende 130luk yada puma motorlu araçlara göz atamıyorum. Hala bekar olsaydım grand picassomuda satar ona göre bir puma motorlu yada 300lük bir defender alırdım :smiley: Ancak malum aile olunca işin içinde, eşiminde kullanabilmesi için Picasso durmak zorunda. Böylece hiç kimse benim güzelim Defenderımı kullanmak istemeyecek :D Sadece bana kalacak :smiley:

SAYGILARIMLA

Merhabalar;

Ben de yakalşık 1 sene önce bu araca takıldım kaldım, ha bu gün ha yarın derken aracımı daha yeni aldım, 1 ay olmadı bile. Bu konu başlığını bile ben açtım, düşünün o kadar çok DEFENDERı olmayan sevdalı arkadaşlar var, bende onlardan biriydim, allah gönlüme göre verdi bir tane.

Benim de eşimin kullandığı ford fiesta aracım var, araç full yok yok , ama hiç bir zaman araç yeni alındığından beri hiç bir zevk lamadım o araçtan, laf edip duruyorum her zaman. Anladığım kadarıyla daha hiç DEFENDER kullanmadınız, DEFENDER ı kullandıktan sonra picassoya bindiğiniz de size uçak gibi gelecektir inanın, ama yine de siz DEFENDER diyeceksiniz.

Şu konuda haklısınız, sizin güzelim DEFENDER size kalıyor, kimse anlayamaz onun kıymetini, araçtan indiğiniz zaman inan bundan sonra spor yapma ihtiyacınız kalmıyor, her şekilde kas yapıyorsunuz, mesela genel ortamlarda sorarlar ya, spor yapıyormusunuz diye, sizde EVET diyorsunuz, ne sporu diye sordukalrında da DEFENDER kulalanıyorum diyorsunuz :D.

Size tavsiyem, ne yaparsanız yapın öncelikle dizel araç bulun, ne kadar yapılı alırsanız uğraşağınız miktarda azalacaktır, ama yine bir sürü işiniz mutlaka çıkacaktır, yada eğer bütçeniz çok olsaydı diyeceğim tek şey sıfırdn toplayın diyecektim, onun da sonu yok arkadaşım ya.

Dediğim gibi gözünüze kestirdiğinizin üzerine gidin, sorun soruşturun.

Saygılar.

Sayın deanvefikizgi,

2.5 düz dizel Defender, günlük kullanımda gayet yeterli bir araç. Defender 2.5 düz dizel sahibiyim ( ben de yeni aldım ;D ), Serhat Bey'in ( Sertem41 ) de dediği gibi satın almadan önce ne kadar kontrol ettirsenizde, satın aldıktan sonra göreceğiniz bir takım eksikler - bakım ihtiyacı olan parçalar çıkacaktır.

Niyetiniz doğrultusunda, satılık araçların bulunduğu malum site ve Gezenbilir '' ilan panosu'' altında bulunan ''vasıta'' linklerini inceliyorsunuzdur mutlaka. Gönlünüze ve bütçenize göre bir Defender'ı kısa zamanda bulmanızı ve hayellerinize kavuşmanızı dilerim.

Hayırlısı olsun,

Saygılar.

Barış

Tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim :smiley: Yorumlarınıza canı gönülden katılıyorum. Çook eskiden 86 model kartalım vardı ilk arabam ona yanaklı yüksek lastikler taktırmıştım. Nasılsa Defender alamam bu benim Defenderım olacak artık diyerekten yüklenmiştim :smiley: Sonra şans bize güldü arabalarımız güzelleşti. Ama hani o basit kartalla yaşadığım gezmeler bile damağımda kalmış durumda :smiley: Ancak dediğim gibi Defender...Bambaşka.. Demin İzmir Göztepe'de gördüm bir tane koyu gri.. İçim gitti. Offff dedim benimde olacak dedim eşimede gösterdim yanımdaydı... Sonra geçip gittikten sonra kafamda hesaplamalar yapar buldum kendimi. Aracın sağı solu çok yamuk kaporta işçiliği iyi değil. Acaba iç ön konsolu nasıldır gibilerinden :smiley:

Benim en yakın arkadaşım İzmir'deki bir kaç araç servisinin yetkili bayiileri. Ellerinde çok başarılı ustalar var özellikle kaporta konusunda. Hatta ben askerdeyken eşim Picasso'yu biraz zedelemiş. Ben gelmeden kız gibi yapmışlardı arabayı. Bunu anlatma sebebim şu: Malum siteyede,burayada bakıyorum ve fark ettiğim şu ki çoğu kişi aracı bir şekilde alıyor(Aman kimse yanlış anlamasın...) dışına boya atıp cafcaflı jantlar takıp kaarla satmaya çalışıyor. Oysa aracın içini biraz inceleyince hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi bu yetkili servis dostumla beraber toparlıyayım diye düşündüm ama bu seferde yine bu forumdan incelediğim 1 yıla yakın süren toparlama hikayesi beni yıldırdı. Ha Acelem yok. İnanın bu kadar yıl bekledim yine beklerim tabii ki.. Ama ne bileyim bir an önce artık bu hasret bitsin istiyorum. :smiley: Defender ne kadar önemliinsan bir kez daha kavrıyor bu forumda. Bir arkadaşımız Lego gibidir demiş.(Yani zekayı geliştirir) Deminde siz yazmışsınız Spordur diye(bedeni geliştirir) Bir erkek daha ne isteyebilirki :D Birde şu reklamlarda gördüğümüz yeni peugotlar gibi koltuklarını çıkarıp kumsala sersek tam olur :smiley:

SAYGILARIMLA

deanvefikizgi' Alıntı:
Tüm cevaplarınız için çok teşekkür ederim :smiley: Yorumlarınıza canı gönülden katılıyorum. Çook eskiden 86 model kartalım vardı ilk arabam ona yanaklı yüksek lastikler taktırmıştım. Nasılsa Defender alamam bu benim Defenderım olacak artık diyerekten yüklenmiştim :smiley: Sonra şans bize güldü arabalarımız güzelleşti. Ama hani o basit kartalla yaşadığım gezmeler bile damağımda kalmış durumda :smiley: Ancak dediğim gibi Defender...Bambaşka.. Demin İzmir Göztepe'de gördüm bir tane koyu gri.. İçim gitti. Offff dedim benimde olacak dedim eşimede gösterdim yanımdaydı... Sonra geçip gittikten sonra kafamda hesaplamalar yapar buldum kendimi. Aracın sağı solu çok yamuk kaporta işçiliği iyi değil. Acaba iç ön konsolu nasıldır gibilerinden :smiley:

Benim en yakın arkadaşım İzmir'deki bir kaç araç servisinin yetkili bayiileri. Ellerinde çok başarılı ustalar var özellikle kaporta konusunda. Hatta ben askerdeyken eşim Picasso'yu biraz zedelemiş. Ben gelmeden kız gibi yapmışlardı arabayı. Bunu anlatma sebebim şu: Malum siteyede,burayada bakıyorum ve fark ettiğim şu ki çoğu kişi aracı bir şekilde alıyor(Aman kimse yanlış anlamasın...) dışına boya atıp cafcaflı jantlar takıp kaarla satmaya çalışıyor. Oysa aracın içini biraz inceleyince hayal kırıklığına uğruyorsunuz. Sizin dediğiniz gibi bu yetkili servis dostumla beraber toparlıyayım diye düşündüm ama bu seferde yine bu forumdan incelediğim 1 yıla yakın süren toparlama hikayesi beni yıldırdı. Ha Acelem yok. İnanın bu kadar yıl bekledim yine beklerim tabii ki.. Ama ne bileyim bir an önce artık bu hasret bitsin istiyorum. :smiley: Defender ne kadar önemliinsan bir kez daha kavrıyor bu forumda. Bir arkadaşımız Lego gibidir demiş.(Yani zekayı geliştirir) Deminde siz yazmışsınız Spordur diye(bedeni geliştirir) Bir erkek daha ne isteyebilirki :D Birde şu reklamlarda gördüğümüz yeni peugotlar gibi koltuklarını çıkarıp kumsala sersek tam olur :smiley:

SAYGILARIMLA

Öncelikle isminizi öğrenirsek daha hoş olacak.

Devam edelim şimdi, yazdıklarınız içinizden geçenler çok güzel, hepimiz aynı duyguları yaşadık ve halen de yaşıyoruz, eğer bir DEFENDER sahibi olacaksanız çoğu şeyi göze alıyor olacaksınız, tüm zorluklara hazır olmanız lazım, sevgi inan böyle bir şey. Yılmadan devam edeceksiniz, ama tadını da aldınz mı asla bırakamayacaksınız.

Evet lego gibi, sonsuz alternatifleriniz var, herşey sizin kafanızda, ne canlandırırsanız uygulayabilirsiniz. Araç toplatmak kolay değil tabiki, zaman ve sabır lazım öncelikle. Kotuk demişsiniz bende daha önce araştırmalarımda kimi araçlar görmüştüm, inanın o dediğiz vardı, arka koltuklarını dışarı çıkarıp rahat bir şekilde oturuyorlardı, ön motor kaputunu söküp yerde masa olarak kullanabiliyorlar. Ya öyle bir şey ki herşey yapabilirsinizucu bucağı yok bunun.

Size aynı şeyi tavsiye edeceğim, iyice araştırın, hazır yapılı olan araçlardan beğendinizi almaya çalışın. Bulduğunuz aracı burada paylaşın, mutlaka o aracı yada sahibini tanıyanlar olacaktır, tanınmayan biri bile olsa araç hakkında size ayrıntılı bir bigi çıkarılacaktır.

En kısa zamanda DEFENDER sahibi olamnız dileklerimle.

Serhat

Serhat Bey Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Bu arada adım Vefik :smiley: Kabalığımın kusuruna bakmayın. Malum siteden bulduğum bir araç var aslında bu hafta içi araç için gidip görüşücez aynı şehirde olduğumuz için böyle bir avantajımız var. Malum sitedekinin bilgisini vermem doğru olurr mu bilmiyorum reklam sayılır mı sayılmaz mı? Ama bir de bu sitede daha yeni konan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64839.new;topicseen#new linkindeki ihaleden alınmış araç var. Aracı dediğiniz gibi mutlaka dizel istiyorum ve önerdiğiniz gibi hazır yapılı olmasını tercih etmemden ötürüde izmirdeki araca biraz daha meğilleniyorum. Fakat bu ihale ile satılanda da araç hem 300 TDI hemde 98 model oysa İzmir'deki bundan 9 yıl daha yaşlı ve standart 110 :D Sanırım bu kadar bilgiyle zaten malum sitedeki aracı görmüş olursunuz :D

D. Vefik İZGİ
SAYGILARIMLA

deanvefikizgi' Alıntı:
Serhat Bey Tavsiyeleriniz için tekrar teşekkürler. Bu arada adım Vefik :smiley: Kabalığımın kusuruna bakmayın. Malum siteden bulduğum bir araç var aslında bu hafta içi araç için gidip görüşücez aynı şehirde olduğumuz için böyle bir avantajımız var. Malum sitedekinin bilgisini vermem doğru olurr mu bilmiyorum reklam sayılır mı sayılmaz mı? Ama bir de bu sitede daha yeni konan http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64839.new;topicseen#new linkindeki ihaleden alınmış araç var. Aracı dediğiniz gibi mutlaka dizel istiyorum ve önerdiğiniz gibi hazır yapılı olmasını tercih etmemden ötürüde izmirdeki araca biraz daha meğilleniyorum. Fakat bu ihale ile satılanda da araç hem 300 TDI hemde 98 model oysa İzmir'deki bundan 9 yıl daha yaşlı ve standart 110 :D Sanırım bu kadar bilgiyle zaten malum sitedeki aracı görmüş olursunuz :D

D. Vefik İZGİ
SAYGILARIMLA

Vefik Bey;

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz, tanışdığımıza memnun oldum. İzmir de DEFENDER konusunda zengin bir ilimiz olarak biliyorum, özellikle o bölgede ki arkadaşlarımız ÇİNE de araç toplarlar yada ustalara giderler diye biliyorum, hatta kendim de bir ara ÇİNE deki sanayiye başka bir arkadaşımın cj6 için uğramıştık.

Normal sanayi de de bu tür araçların usatalarıda var diye biliyorum. Neyse konumuz bu değil, malum sitedeki linki buraya koymanda mahsur yok, linki burya atarsan araca bakalım. Fotoğraflara çok bakmayın, fotoğraflar her zaman insanları yanıltır, zaten gideceğinizi ve bakacağınızı söylemişsiniz, en doğrusu bu.

İhalede satılan araçlara şöyle bir baktığınız da;

1. Araçların teslim alınarak olduğunuz yere götürülmesi
2. Aldıktan sonra yapılacak revizyonu iyi hesaplayın
3. Araçlara belirlenen yada sizin teklif edeceğiniz fiyatı düşünerek KDV değerini öğrenin

Bunların hepsi bir bedel unutmayın, 300 TD motorlu ve daha yeni model araç alacağım diye değermi değemezmi iyi düşünün. 88 Model araçla 98 Model araç arasında motor haricin de bizim gözümüzde model yılı çok da öenmli sayılmıyor. Malum siteye bakarsanız model yılları aynı dır, zatece üzerine harcana ekipman maslarından dolayı fiyatları değişiklik gösterir. 87 model bir aracı 30.000 TL ye de bulabilirisizniz. Dediğim gibi üzerine harcanan miktar burada rakam tutuyor.

Kafayı modele çok takmayım derim ben, 98 model 300TD bir araç alırsınız ihaleden, ne olduğunu iyi bilmek gerekir ki size bir masraf çıkartır neye uğradığınız şaşırırsınız.
Malum sitediki linki gönderin bir bakalım nasıl bir araçmış.

Selamlar.

Merhaba;

Tamam sorun değilse linkini vereyim. Fakat ne hikmetse ilan yayından kalkmış :( Ancak beyefendi daha 2 saat önce bana mesaj atıp aracın daha fazla fotoğrafını göndereceğini söyledi? Buyrun linki : http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-land-rover-defender-89-model-bakimli-dizel-34862479/detay Dediğiniz konularda haklısınız %18 vergiyle buraya nakliyesiyle satış işlemleriyle bile sadece 28.000 bini geçiyordurki henüz aracın düzenlemelerini katmıyorum bile :D Aslında 300 motor dememin sebebi burdan okuduğum yorumlarda alacağım defenderda tabiri caiz ise biraz kasıp 300 TDI yada puma motora yönelmem olduğu içindi. Yoksa sonuçta belirttiğim gibi bu aracı arazi yolları için istiyorum. Belki ileriki zamanda küçük bir tekne arkaya... Çok merak ediyorum sizde bir defendera sahip olmadan önce geceleri yatağa yattığınızda defenderınızın rengini içini gezilerinizi hayal ediyor musunuz? :D

Saygılarımla

Vefik merhaba;

Bu aracı daha önce malum sitede ben görmüştüm, neden ilgilenmediği hatırlamıyorum yalnız, belki senin dediğin gibi ilan yayından kalktığı için olabilir. Özelliklerine bakınca;

Araç 2500 cc dizel motora sahiptir.Araç geçen sene tekrar boyandı ve toplandı.Elektrik tesisatı komple elden geçirildi.

Deri kaplama koltuklar

Safari Snorkel

T max vinç 9600 lb (Faturası mevcut-Çalışır vaziyette istenirse deneyebiliriz)

T max Hi-Lift kriko

Hidrolik direkisyon (seti alındı montaj yapılmadı)

Merkezi kilit ve uzaktan kumandalı alarm

Midland Alan 100 telsiz ve Cobra anten (hiç kullanılmadı)

Pioneer MP3 çalar teyp ve Pioneer kabinler (1sene önce alındı garantisi devam ediyor)

Bearmach 2 inç yükseltilmiş helezon yay takımı (montaj yapılmadı)

Ön iki koltuk arası orjinal 2 gözlü eşya kutusu

Rollbar

Port bagaj

Film çekilmiş camlar

Çamur lastikleri

Arka tamponda kurt ağzı ile beraber römork çekmek için topuz da mevcuttur.

Mevcut haliyle 17 000 tl

Vinç,pioneer teyp,telsiz,kriko istenmezse fiyatı 15.000 tl

Gördüğüm kadarıyla gayet uygun bir fiyat var araç için, yapılanlara ve üzerinde ekipmana bakılırsa gayet güzel, hidrolik direksiyon alınmış nasıl birşey acaba, orijinalinimi almışlar yoksa çıkma birşeymi, eğer çıkma bir şey ise bayağı bir uğraştırır seni, yükseltme kiti alınmış oda takılması gerekiyor, en azından alınmış sana sadece takılması kalacak.

Burada iki tane fiyat var, vinç 1000 TL olarak düşün, vinçi alan adam tamponu da bırakmaz diye düşünüyorum, tamponu özeldir çünkü. Tampon 500-700 arasında değişir. Tamponu almasa bari.

Pioneer teyp demiş, pioneer olaması çok da önemli değil, 200-250 TL ye gayet güzel markalı teyp ler bulabilirsin.

Telsizlerin 200-300 TL arasında fiyatları var.

Krikoyuda 150 TL olarak hesapladım.

Yani vermeyerek yapmış olduğu indirim doğru sayılır, şöyle yapabilirsin. Üzerindekileri almaması şartıyla bence tekrar pazarlık yap, eğer aracı gözün tutarsa tabi. Bir de şöyle düşün alınan ve üzerine henüz takılmamış olan parçaların montajı için 500 TL gibi bir rakam çıkacatır sana. Alım satım ve sigortasıyla beraber 250 TL de o tutacak. Artık bundan sonra nı bilemiyorum, sana kalmış.

Benim hikayem de şöyle, rüya görmezdim fakat yatağa yattığımda daha henüz araç almamışken, sanki kapıda duruyormuşcasına ellibinde plan yapardım, ne rengi kaldı, ne römorku, ne çadırı, ne tentesi düşünmedim hiç birşey kalmamıştır sanırım.

Kamplar için özel römork tasarımlarımız bile hazır, onları bile araç yokken hazırladım, biraz maddi durumu düzeltince bu römorku yapacak bir usta bulacağız, gerçi onuda bulduk gibi ama onun daha haberi yok.

Proje çok, ama acele edecek durum yok, hepsini sindire sindire yavaş yavaş yapacağız.

Tekrar merhaba :smiley:

Valla inanın içime çok su serptiniz. Açıkçası üzerindekileri çıkartmak gibi bir niyetim yoktu. Ama zaten illaki pazarlık alışverişin içinde mutlaka olan bir şey, illaki olacaktır. Parçaların takılması(hidrolik direksiyon ve yükseltme yayı) bahsettiğim arkadaş saysinde çok ciddi bir şey olacağını sanmıyorum. Zaten bakınca yapıp yapamayacaklarını söylerler. Eğer yapabilirlerse elbette ustalara belli bir ücret verilir. Benim birde aklıma takılan bir noktada bu telsizler oluyor. Bunlar için herhangi bir ehliyet vs gerekiyor mu? Bunu araçta bulundurmanın bir faydası var mı? Aracın sahibine ön konsolu merak ettiğimi belirtmiştim. Oda bana fotoğrafları göndereceğini söyledi. Düğmelerin vs tam olup olmadığını sorduğumda hepsinin tam olduğunu ve land ambulanslarda kullanılan düğmelerin olduğunu tümümünün faal olduğunu belirtti. Hoş eksikler olsa bile malum Mudstuff.co.uk sitesinden burda bulunamayan hemen her türlü parça kolaylıkla getirtilebiliyor. Açıkçası görüşme için çok heyecanlıyım. Elbetteki en kötü durumdaki defenderı gördüğümde bile heyecanlanan ben, bir araya gelince bu yeni defender dostumla gerekli elektriği alabilecek miyim :smiley:

SAYGILARIMLA

Yurt Dışından Parça Alanlar için Dip Not: Ayrı bir konu ama bildiğim kadarıyla dışardan bir şey getirttiğiniz zaman kişi başı aylık 99 euro limitiniz var. Bunun aşılması durumunda Araya gümrükçüleri sokmak gerekiyor ki buda masrafları direkt katlıyor. Bu tür alış verişlerde ürünleri eşşinizin kardeşinizin komşunuzun adına getirtmenizi öneririm ;)

Arkadaşlar merhaba;

Sizlerde bilgisiz kalmayın diye buraya da taşımak istedim paylaşımı.

Yakında yeni bir ihale başlıyacakmış, ilgilenlere duyurulur.

http://www.milliemlak.gov.tr/ihaleler/ihaleler_index.htm

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR