Defender'a Şnorkel Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,567
Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

nkurtkaya' Alıntı:
Bence şnorkel taktırmak hem daha ucuza çıkar hem de daha verimli olur.
Haklısın ama sıra gelmiyorki yoksa kendimiz yapmayı düşünüyoruz hatta bütün mahalledeki defedederci arkadaşlarda istiyor

Ama o bikinimidir nedir oda güzel en azından çamura girince kaputun kenarından çamur çıkmaz :smiley:

Etiketler

yunus bager' Alıntı:
Haklısın ama sıra gelmiyorki yoksa kendimiz yapmayı düşünüyoruz hatta bütün mahalledeki defedederci arkadaşlarda istiyor

Ama o bikinimidir nedir oda güzel en azından çamura girince kaputun kenarından çamur çıkmaz :smiley:
Nasıl mahalle o ya?? Kaç tane Defendercı var? ;D Britanyada mı oturuyosun Yunus? ;D ;D ;D

umutcelikel' Alıntı:
Nasıl mahalle o ya?? Kaç tane Defendercı var? ;D Britanyada mı oturuyosun Yunus? ;D ;D ;D
;D ;D ;D Şimdili 6 defender sadece arkadaş çevrem diğerlerini ve g4 olanı saymıyorum
şimdilik diyorum daha kendime ve küçük abimede alacaz birkaç arakadaş daha var ama onlarda benim gibi kriz maduru ;) ;) ;D ;D

yunus bager' Alıntı:
;D ;D ;D Şimdili 6 defender sadece arkadaş çevrem diğerlerini ve g4 olanı saymıyorum
şimdilik diyorum daha kendime ve küçük abimede alacaz birkaç arakadaş daha var ama onlarda benim gibi kriz maduru ;) ;) ;D ;D
Kriz mağduru adama Defender aldır ki iyice nefesi kesilsin yamulsun doğduğuna pişman olsun...;D ;D ;D

Ynt: Defender'a ?norkel Montaj?

Snorkeldeki en buyuk sIkInti hava filitresi kazanini sudan yalitmak.
Hava filitresi kazanini sol camurluk uzerine alinsa nasil olur? Aslinda yagli filitre daha mantikli geliyor. Fakat 2500 cc motora yeterli gelecek bir filitre bulamadim.

vosdost' Alıntı:
Snorkeldeki en buyuk sIkInti hava filitresi kazanini sudan yalitmak.
Hava filitresi kazanini sol camurluk uzerine alinsa nasil olur? Aslinda yagli filitre daha mantikli geliyor. Fakat 2500 cc motora yeterli gelecek bir filitre bulamadim.
Sen illada yağlı filitre diye taktın zate serieslerin filitresi olur onları dene :smiley:

yunus bager' Alıntı:
bu gün zafer abi ile otokarın snorkelini aldık yunus abii :smiley:
fakat bır sorum olacakkk snorkelin borusunu direk hava filtresının emiş yaptıgı kısıma mı takacagızz yoksa hava filtresının ucundaki o parçayı ( emiş manıfoltu gibi) alıp direk hava filtresine mi takacağız kafamızda soru işareti oldu?????
nasıl yapalımmmm??????????????????????????

adrenalim' Alıntı:
bu gün zafer abi ile otokarın snorkelini aldık yunus abii :smiley:
fakat bır sorum olacakkk snorkelin borusunu direk hava filtresının emiş yaptıgı kısıma mı takacagızz yoksa hava filtresının ucundaki o parçayı ( emiş manıfoltu gibi) alıp direk hava filtresine mi takacağız kafamızda soru işareti oldu?????
nasıl yapalımmmm??????????????????????????
Bilmemki bende hiç görmedim sol tarafta hiç iyi durmadığını biliyorumda heralse filitre çıkşından motorun arkasından bir siprel geçirip sağ taraftan şıkarmak olarac bence yarın bi kafa patlatırız :smiley:

discovery-V8' Alıntı:
Eğer elektronik ateşlemeli benzili motorsa wd40 bile istemez suya çok dayanıkdır, ama suya dalıp dizeller gibi uzunsüreli su altında gitmek istiyorsanız , lastik eldivene benzeyen, bobin ve distribütör kılıfları var kullanırsanız en az dizel kadar su altında gider.

Bu testi aracı ilk aldığımda yapmıştım, motor soğukken motor iyice yıkanır, marşa basılıp yıkanmaya devam eder (Dikkat motor sıcak iken denemeyin, ya manifold çatlatır, ya başka bir tarafı, Su geçişlerinde de aynı şey geçerli aniden suya dalmayın yavaş yavaş aksamların suya batarak soğumasını sağlayın.)

Elektronik ateşlemenin aslında suya nekadar dayanıklı olduğunu ispatlamak için tekrar denedim ve videoya çektim, hiç bir koruma yok, motor 3.9 efi , elektronik ateşleme, özellikle distribütör, buji, bobin, alternatör gibi suya hassas aksamların üzerine su tutuyorum kameraya kadar su sıçradığı için biraz bulanıklık var, motor suya en az dayanıklı olduğu rölanti devrinde LPG ile çalışıyor. Umarım size Benzinli bir aracın suya dayanıklılığı hakkında fikir verir.

th_101_5789.jpg

Maşallah Yavuz abi, bizimki kör eşek gibi suyu görünce duruyor :smiley:

Ben de Seriesime şnorkel yapmak istiyorum ama ön camı yatırmama mani olur diye çekiniyorum :smiley:

Nette bir Freelanderın şnorkeli görmştüm. Hava filtresi ön camın üstünde yatayda duruyordu. Soba bacası gibiydi mübarek :D

ozcour' Alıntı:
Maşallah Yavuz abi, bizimki kör eşek gibi suyu görünce duruyor :smiley:

Ben de Seriesime şnorkel yapmak istiyorum ama ön camı yatırmama mani olur diye çekiniyorum :smiley:

Nette bir Freelanderın şnorkeli görmştüm. Hava filtresi ön camın üstünde yatayda duruyordu. Soba bacası gibiydi mübarek :D

Özgür otokar olur heralde, yada borudan büktürüp yapabilirsin.

Ben defendere safari benzeri (britpart) snorkel aldım montajı yarın yapmayı planlıyorum fotoları paylaşırım.

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,296
Kayıtlı Üye Sayımız
166,894
Kaydolan Son Üyemiz
krishnatiwari1956

SON KONULAR

Geri