Defender'a Şnorkel Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,567

Etiketler

Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

Konusu geçti diye bilgi vereyim; bikini uygulaması tampon altından başlayıp motor cinsine göre gidebildiği kadar geriye giden motor ve özellikle ön kısımda bulunan takım taklavatı çamur ve su sıçramasından koruyan kalın bir plastik film.

Uygulaması kolay.

İlk 2,5 benzine yaptırmıştım. 2.5 benzinin şarj dinamosu alt tarafta kalıyor. Çamur geçişlerinde kömürleri çamur dolduğundan sürekli çortluyordu. Bikini yaptırdıktan sonra sorun sona erdi. Çok memnun kalmıştım. V8'e de yaptırdım. V8'in manifold - egzost bağlantısı biraz daha aşağıda kaldığından çok geri gidemiyor bu kaplama, ama işe yarıyor. V8'de hava filtresi, distribütör ve şarj dinamosu yukarıda duruyor. Dolayısı ile motor suya karşı 2,5 tan daha dayanıklı.

Bikini ile en azından motor temiz kalıyor.

Latex eldiven distribötüre kapatıldığında sonuç mükemmel oluyor. Bende sıçramalara karşı plastik bir koruma var ama eldiven kullanıldığında gerçekten dizele yakın bir performans alınabiliyor.

Metin

Şnorkelle ilgili olarak; temel olarak dizellerin moutlar suretta ihtiyacı var ama benzinliyede şnorkel takılır ve faydalı olur. Her ne kadar benzinlinin yanma odasında basınçlar daha düşük olsa da, motora su girmesi son derece zararlı. Piston kollarına krank miline v.s. zarar vermek olası.

Ayrıca, motora çekilen hava ne kadar soğuk olursa, o kadar çok hava çekmek mümkün olur. Sıcak hava soğuk havaya göre daha az sıkışır. Dolayısı ile aynı hacimde daha fazla hava, daha fazla oksijen demek, yanma esnasında da daha fazla basınç demek. Daha fazla oksijen daha verimli yanma, daha yüksek güç. Şu modifiyeli komik cadde arabalarına NOS takılmasının nedeni de budur. Nitrojen yanma odasının içindeki ortamı soğutarak daha fazla hava alınmasını sağlar. Bu sayede geçici olarak daha fazla güç üretilir.

Bizim arabalarda şnorkel hava emişini sıcak olan motor bölmesinin dışına taşıyarak bu açından da fayda sağlar. Gerçi performans farkını hissetmek mümkün değil - bütün bu açıklama çok minör bir fark yaratıyor.

Metin

umutcelikel' Alıntı:
Ver de internette üstünden çıkan fiber çamurlukları satayım harçlık yapayım kendime ;D ;D ;D

ozcour' Alıntı:
Fiber çamurluk Seriese göre şekillenirse talip olabilirm :smiley: hem esnek hem çürümez :D

Çamurluklar lazım RRC den buggy yapıcam ona takıcam ;D

yunus bager' Alıntı:
Yavuz abi mümkünse snorlerin fiyatını öğrenebilirmiyiz

Yunus inan bilmiyorum alalı 5-6 ay oldu depoda duruyordu ancak takabildik. Hüma otodan alabilirsin fiyatını.

discovery-V8' Alıntı:
Yunus inan bilmiyorum alalı 5-6 ay oldu depoda duruyordu ancak takabildik. Hüma otodan alabilirsin fiyatını.
Çakma dedinya o bakımdan safarilerden daha ucuzdur diye düşündüm :smiley:

yunus bager' Alıntı:
Çakma dedinya o bakımdan safarilerden daha ucuzdur diye düşündüm :smiley:

Safarinin birebir aynısı ama markası safari değil fakat ingiliz malı, Hüma oto satıyor, Safariside vardı o biraz pahalı bu daha uygun fiyatlıydı.

ozcour' Alıntı:
Projelerin ardı arkası kesilmiyor Yavuz abi :smiley:

kriz zamanı proje üstüne proje bakalım nereye kadar, Seneye trafik ışıklarında arabaların camlarını silerken görürüseniz beni şaşırmayın. ;D ;D

Yaw arkadaşlar, konu başlığından farklı birşey ama Defender için geniş dodik arıyorum. Yanlız dodikler yumuşak plastik olanlardan olmalı sert olanlardan değil. 3cm Spacer dan sonra araba çamur içinde kalıyor sürekli. Nereden bulunur bu meret?

Çamurlula dodik arasına saçtan bir parça yaptırabilirsiniz. Dodik bu saç parçaya bağlanır fakat görüntü çok hoş gözükmüyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,296
Kayıtlı Üye Sayımız
166,894
Kaydolan Son Üyemiz
krishnatiwari1956

SON KONULAR

Geri