Defender'a Şnorkel Montajı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan brothers Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,582
Ynt: Defender'a Şnorkel Montajı

Yavuz abi foto gönderecektın ne oldu seni bekliyorum snorker takmak için birde bu iç bağlantı nereden temin edebilirm acaba kolay gelsin

Etiketler

tricknick' Alıntı:
Şnorkelle ilgili olarak; temel olarak dizellerin moutlar suretta ihtiyacı var ama benzinliyede şnorkel takılır ve faydalı olur. Her ne kadar benzinlinin yanma odasında basınçlar daha düşük olsa da, motora su girmesi son derece zararlı. Piston kollarına krank miline v.s. zarar vermek olası.

Ayrıca, motora çekilen hava ne kadar soğuk olursa, o kadar çok hava çekmek mümkün olur. Sıcak hava soğuk havaya göre daha az sıkışır. Dolayısı ile aynı hacimde daha fazla hava, daha fazla oksijen demek, yanma esnasında da daha fazla basınç demek. Daha fazla oksijen daha verimli yanma, daha yüksek güç. Şu modifiyeli komik cadde arabalarına NOS takılmasının nedeni de budur. Nitrojen yanma odasının içindeki ortamı soğutarak daha fazla hava alınmasını sağlar. Bu sayede geçici olarak daha fazla güç üretilir.

Bizim arabalarda şnorkel hava emişini sıcak olan motor bölmesinin dışına taşıyarak bu açından da fayda sağlar. Gerçi performans farkını hissetmek mümkün değil - bütün bu açıklama çok minör bir fark yaratıyor.

Metin

sizce benzinli lpgli bir araç bundan nasıl etkilenir. şinorker yani soğuk hava lpg için nasıl bir karşılık bulur. ben taktım yakıtım arttı onun için soruyorum gerçi testteyim 200 km tamamlamaya calışacağım (şehir içi dışı karışık )

şinorker montajım; sırasıyla malzemeler ilk hali montaj sonrası (ki bunda böylede olur diye 2. bir yol var filitreye kaynaklı işlem gerekiyor ağızı çevirmek için ), dışardan görünüşü

?inorker montaj?.jpg

?inorker montaj? (3).jpg

?inorker montaj? (2).jpg

?inorker montaj? (4).jpg

Sevgili Gezenbilir Ailesi ;

Aracımın 110 SW Düz Dizel olmasına rağmen önceki sahibi şnorkelini sağdan monte etmiş..Şnorkel hava filtresine bağlı değil..Cumartesi günü Sanayi'ye gittiğimde ustam bunu böyle bağlayamayız dedi..

Şnorkel'in mutlaka sol tarafa alınması gereklimidir ? Sağdan da montaj yapılabilir mi ?

Saygılar

Cenk

Cenk bey;

TDI motorlu araçlarda snorkel sağa takılıyor. Belki de önceki sahibi ileride TDI motor takmayı planlayarak sağda kullanmak istemiş olabilir. Varolan snorkeli sağdan sola alabilirsiniz, lakin sağ tarafta delikler kalacaktır. Onun yerine eğer yapabiliyorsanız, hava filtresi kutusunu motorun sağ tarafına monte etmenin yolunu bir araştırın.

kolay gelsin.

edaghan' Alıntı:
Cenk bey;

TDI motorlu araçlarda snorkel sağa takılıyor. Belki de önceki sahibi ileride TDI motor takmayı planlayarak sağda kullanmak istemiş olabilir. Varolan snorkeli sağdan sola alabilirsiniz, lakin sağ tarafta delikler kalacaktır. Onun yerine eğer yapabiliyorsanız, hava filtresi kutusunu motorun sağ tarafına monte etmenin yolunu bir araştırın.

kolay gelsin.

Teşekkür ederim Engin Bey ;

TDI motor takma planı benim planlarım arasında :D Ama o safhaya daha en az 1- 1.5 sene var..Şnorkel'i sağdan sola almak mı daha meşakkatli olur yoksa filtre kutusunun yerini değiştirmek mi ?

Saygılarımla

Cenk

nordic1903' Alıntı:
Teşekkür ederim Engin Bey ;

TDI motor takma planı benim planlarım arasında :D Ama o safhaya daha en az 1- 1.5 sene var..Şnorkel'i sağdan sola almak mı daha meşakkatli olur yoksa filtre kutusunun yerini değiştirmek mi ?

Saygılarımla

Cenk

Cenk Bey;

Bu soruya kaportacınız cevap vermeli. Sonuçta her iki işlemin de bir maliyeti var. Eğer ileride TDI motora geçecekseniz, filtre kutusunu taşıtmanızı önerirdim.

İlginize çok teşekkürler Engin Bey ;

Filtre kutusunu değiştirme gibi bir alternatif olduğunu öğrenmiş oldum..Ve sanki bu daha mantıklı bir seçim olur..Umarım çok maliyetli değildir..

Saygılarımla

Cenk

febulent' Alıntı:
şinorker montajım; sırasıyla malzemeler ilk hali montaj sonrası (ki bunda böylede olur diye 2. bir yol var filitreye kaynaklı işlem gerekiyor ağızı çevirmek için ), dışardan görünüşü

üstünden çok çok geçmiş ama görürse Bülent Bey veya bilgisi olan var ise şu ilk resimdeki uzun esnek borudan bir türlü bulamadım ben. iç kısma monte edilecek olandan.

jugu' Alıntı:
üstünden çok çok geçmiş ama görürse Bülent Bey veya bilgisi olan var ise şu ilk resimdeki uzun esnek borudan bir türlü bulamadım ben. iç kısma monte edilecek olandan.

Oto sanayilerde hırdavatcılarda ,Kayalar oto da ve en uygun karaköy perşembe pazarında bula bilirsiniz hortumu .

Geniş dodik imalatı yapan Koray Yamacı var CORREL markasını kendisi üretiyor bir sorun .

https://www.facebook.com/plasticfenderflares?pnref=story

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Geri