Defender yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,967
Ynt: Defender yükseltme

nkurtkaya' Alıntı:
Sase ayaklar uzerindeyken muhtemelen her iki tekerlek de asagida duruyordur, kaldi ki arka fren hortumu tek merkezden geliyor. Onde ise fren hortumlari ayri ayri. Tekerlegin birinin derin bir cukura bosa dustugu anda digerinin ise tumsege ciktigini dusunun, bu durumda maksimum artikulasyon olacak ve bostaki teker serbest durdugundan daha da asagi gidebilecektir. Ben risk almamak adina uzun hortumlari tercih ettim, 2" yukseltme icin standart hortumlari kullanan da var.
Tavsiye için teşekkür ederim Nejat Bey, 1 hafta içinde lastikleride değiştiricem o zaman fren hortumlarınıda değiştiririm.

Etiketler

dturan' Alıntı:
Sizin Defender ın yandan fotoğrafını eklermisiniz Nejay Bey. ?
Dün montajdan önce ölçtüm çamurluk kaşı hizasına kadar arkalar 84 cm. önler 81 cm di. Şimdi arka 91 önler 87 cm. Önde vinç tamponu var 4 cm. lik fark yaratacak kadar ağırmıdır? get koymama gerek varmı?

Arka 95,5 cm ön 92 cm duruyor. Lastikler 235/85/16 34psi

IMG-20120613-00242.jpg

IMG-20120613-00243.jpg

IMG-20120613-00240.jpg

nkurtkaya' Alıntı:
Arka 95,5 cm ön 92 cm duruyor. Lastikler 235/85/16 34psi
Tekrar merhaba Nejat Bey,
Şu an kullandığım lastikler küçük 245/70. lastikleri değiştirirken 265/75 almayı düşünüyorum hem biraz daha büyük (tam kaça denk geliyor bilmiyorum ama) hemde biraz daha kalın duracak. lastikten sonra herhalde 3-4 cm daha yükselecek. o halde önlerde get e gerek kalmayacak. arkaları 34 psi önleri 36 yapsam sıkıntı olurmu?

Bu arada sabah işe gelirken başıma geleni anlatayım.
yol boyunca her tümsekte çukurda tangır tungur sesler gelmeye başladı arka taraftan. 10 km boyunca 3 kere durdum arka amortisörlere yay lara baktım tuttum salladım, paçalıkları kurcaladım.en son altına yattım egsoz pabuçlarımı koptu bir yere çarpıyor diye baktım ama nafile anormal hiçbişey yok ortada.
yolun geri kalanı boyunca "hem dünya para aldı hemde gene bişeyleri yanlış yaptı" diye montajı yapan ustanın kulaklarını iyiden iyiye çınlattım ;D
Söve söve işe geldikten sonra bilgisayarımı almak için bagajı açıp 4 tane jantı arkada görünce utandım kendimden. :-\
ustama telefon açtım hal hatır sordum, dedim böyle böyle sabah sabah seni andım hakkını helal et. :D

dturan' Alıntı:
Tekrar merhaba Nejat Bey,
Şu an kullandığım lastikler küçük 245/70. lastikleri değiştirirken 265/75 almayı düşünüyorum hem biraz daha büyük (tam kaça denk geliyor bilmiyorum ama) hemde biraz daha kalın duracak. lastikten sonra herhalde 3-4 cm daha yükselecek. o halde önlerde get e gerek kalmayacak. arkaları 34 psi önleri 36 yapsam sıkıntı olurmu?

245/70/16 30"e denk geliyor. 235/85/16 ve 265/75/16 ise 32" e denk geliyor. L245/75 den 265/75'e gecince arac 2.5 cm yukselecektir.

Dixie' Alıntı:
Fiyat açısından bilgi vermek için, Geçen hafta BF Goodrich A/T aldım 265/70/16, 400TL/lastik, 10 taksit yapıyorlar
Bilgi için teşekkürler. bende aynı ölçü için 395 tl fiyat aldım. ama 32'' mi 33'' mü onda kararsız kaldım. Siz nereden aldınız??

Firmanın telefonu 212 631 32 87, bu arada ben de disco II var ama uzun zamandan beri bende bir tane defender arıyorum ama sadece bakıyorum fazla üstüne düşmüyorum. Yabancı forumlardan hem aracım için hem de defender hakkında bilgi ediniyorum bayaa bir faydası oldu.
Bildiğim kadarıyla da 33'e kadar defender da pek sorun olmaz geniş lastik alırsan yavaşlarsın konforlu gidersin biraz güçten kaybedersin, ince ve yüksek lastik alırsan da yol tutumu geniş lastiğe göre göreceli olarak azalır, gücün artar geniş lastiğe göre. Bu arada benim deneme imkanım olmadı ama şunu da yapabilirsin beğendiğin iki marka lastiğin ağırlıklarına da bakmanı tavsiye ederim 33 çap lastikler bayağı ağırdır bunlar da araca ek yük olduğunu unutma.

Derya bey su aracın fotolarıı ne zaman göreceğiz yeni lastiklerle falan merakta bırakmayın artık.

Lastik denemeleri başladı. Bf de karar kıldım 265/75/16 A/T tam oldu. M/t lerde güzel oldu ama asfaltta da kullanacağım için at olsun dedim. şuan kullandığım lastikten yaklaşık 6-7 cm daha yüksek.
ancak spacer somunları diş sıyırdığı için yenisini sipariş ettik bekliyoruz. haftasonuna kadar hallolmuş olacak inşallah.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR