Defender yükseltme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dturan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 268
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 118,978
Ynt: Defender Yükseltme

halilugar' Alıntı:
Benimde plan var ama çok para lazım ;D
ford120hp motor
motor için gereken parçalar
vinç ve tampon
yükseltme
jant lastik
arka kilit
koltukların değişimi
derken masraf 2o.oooi buluyor.
Defendera çalışıyorum mübarek.
Defender hastalığı bu işte. :smiley: harca harca bitmiyor ama yapacak bişey yok. uzun zaman bişey yapmazsam gece yattımmı uykum kaçıyor :smiley: ben 2 senede anca bu hale getirdim. çoğu şeyini kendim yapmama rağmen 10.000 tl den fazla harcadım. daha da harcanacak çok şey var. seneye kaporta boya ve 130 puma operasyonu kısmetse.

Etiketler

Emre sen fronti ye yap yap bitiremedin biliyosun, defender a hiç girme bence içinden çıkılacak gibi değil valla. olmayanı yapmaya çalışırken olanıda değiştirmek geliyo insanın aklına.gece uykularım kaçıyo valla. :smiley:

Hatrıladığım kadarıyla lastikleri geçen sene almıştınız, bence yol yakınken geri dönünün. 35ten sonra 40'lar başlıyor ;D ;D ;D

Dixie' Alıntı:
Hatrıladığım kadarıyla lastikleri geçen sene almıştınız, bence yol yakınken geri dönünün. 35ten sonra 40'lar başlıyor ;D ;D ;D
;D ;D valla yol rampa aşşağı oldu bizde fren kalmadı gidiyoruz bakalım nereye kadar. ;D ;D

dturan' Alıntı:
Emre sen fronti ye yap yap bitiremedin biliyosun, defender a hiç girme bence içinden çıkılacak gibi değil valla. olmayanı yapmaya çalışırken olanıda değiştirmek geliyo insanın aklına.gece uykularım kaçıyo valla. :smiley:

bu iş böyleymiş derya napalım... ama aklımda defender arıyorum zaten biliyorsun...

özgür.yörüker' Alıntı:
Selam Derya şu dodik ve kilidi nereden aldın fiyatları nasıl birde kilit 24 freze %100 kilitmi
selam özgür.
Dodikleri trabzonda bir abi almış ancak araca büyük geldiği için ambalajından bile açmadan satmaya karar vermişti bende ondan aldım. Natua jeep in imalatı. balıkesirde umut imalat ve satışını yapıyor (sword7) Bripartın birebir aynısı ama plastikten daha sağlam bir yapısı var. Montajı biraz sıkıntılı. (kendim uğraştığım için)

Kilidi kayalardan aldım. Daha önce e-bay dan 460$ a almıştım amerikadaki arkadaşımla olan anlaşmazlık sonucu gümrüğe takıldı. astarı yüzünden pahalıya gelecekti bende kargo parasını gözden çıkarıp iade ettim. detroit (eaton) %100 kilit.bakım istemiyor takıp unutuyorsun. sadece dif. yağını değiştirmeyi unutmuyorsun. 1700 gibi fiyatı var ancak pazartesi gümrükten geleceği için fiyat önümüzdeki hafta kesinleşecek.

Kilit bugün elime ulaştı.

kilit.JPG

Sabah 8:30 da gittiğim oto mekanikten (hüsoff) akşam anca 19:00 da çıktım. :smiley:
Sırasıyla önce kilidim takıldı sonra şartların istavrozları değişti ve debriyaj alt,üst merkez ve zafer ustanın tavsiyesiyle komple devriyaj pedalı değiştirdim. Netice : kilidi 1-2hafta içinde deneyeceğim.istavrozlar değiştikten sonra Taha ve Özgür'ün söylediği gibi ses ve kompresördeki hırıltı kesildi.Yine Taha nın tavsiyesiyle aldığım Hyundai merkezi ve zafer ustanın yeni model pedalı debriyajı binek araç kıvamına getirdi. En çok buna sevindim valla :smiley: eyvallah Taha herkese senin gibi bir arkadaş lazım.

ImageUploadedByTapatalk1370714445.646558.jpg

Selam Derya güle güle kullan kilidini deneme sırasındaki fotolarıda isteriz.
Şu debriyaj olayına benimde el atmam lazım öncekini neredeyse 1 sene kacak olmadan kullandım ama yeni takılanı 1 ayda kacak yapmaya başladı

özgür.yörüker' Alıntı:
Selam Derya güle güle kullan kilidini deneme sırasındaki fotolarıda isteriz.
Şu debriyaj olayına benimde el atmam lazım öncekini neredeyse 1 sene kacak olmadan kullandım ama yeni takılanı 1 ayda kacak yapmaya başladı
Eyvallah özgür saolasın.
Zafer usta debriyaj pedalının sağa sola sallandığını onunda mili sağ sol sallayıp daha çabuk aşındırdığını anlattı.o yüzden komple pedalı değiştirdim.Taha nın söylediği gibi hyundai merkezi taktım sonuç harika. Şiddetle tavsiye ederim.

Hangi model hyundai e ait aldığın merkez montajı sıkıntısız uyuyormu birde debriyaj pedalı sağlamsa merkezi değiştirmek yetiyormu pedalı elle hareket ettirmeye çalışsak boşluk olup olmadığı anlaşılırmı

Geçen hafta Bursa ya gittim fren ayarları için arkadaşın yanına uğradım restoranzın içinde bi lastik var onu çıkardı frenler epey değişti fren pedalındaki sertlik gitti

özgür.yörüker' Alıntı:
Hangi model hyundai e ait aldığın merkez montajı sıkıntısız uyuyormu birde debriyaj pedalı sağlamsa merkezi değiştirmek yetiyormu pedalı elle hareket ettirmeye çalışsak boşluk olup olmadığı anlaşılırmı
2000-2006 Accent merkezi. bizim merkezin piston milini söktüm accent inkiyle değiştirdim.(accent in mil daha uzun.) sadece bir sekman pensesi lazım sökmek için. ayakların delikleri uymadı bir tanesini biraz genişletip taktırdım.
Pedal işini ustalar söyledi bana. onlarda elle bakıyorlar. pedali tutup sağ sol salladığımda neredeyse 3-4 cm sağ sol oynuyordu. o da mili sağ sol oynatıp piston contasını aşındırıyomuş.

Selam Derya senin yazıyı okuyunca hemen Zafer ustayı aradım ama benim motor bd30 olduğu için orjinal debriyajda olduğu gibi işe yaramadığını ve seninde dediğin gibi biraz uğraşlı olur dedi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,561
Kaydolan Son Üyemiz
Alkan033

SON KONULAR

Geri