Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ertuğrul Açıkgöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,724
Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

arabanın şaftı kaymış
düz gidecek araba çapraz gidiyor:smiley:
hala trafikte.
 

Etiketler
Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

grknsnl' Alıntı:
bu muayenelerden geçebilen bir arabanın kaza yapma riskinini azaldığı aşikar.
far ayarı yukarıda olan bir aracın gözümü alması
umursamaz şöförlerin ışıklandırması az bile olsa umrunda olmaması.
hayati önem taşıyan frenlerin kaale almayan şöförler.
kasabalarada çoğu traktörün ışıklandırması yoktur azdır.
bunları nasıl önleyeceğiz.

Aynen katılıyorum. Olaya özelleştirme diye bakmamak lazım. Burada yapılan olması gereken yüksek standartların getirilmesidir. Ayrıca kimse TUV deki şuan sıkılık olarak tabir edilen kontrollerin gevşeyeceğini de beklemesin derim.
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

evet .. ben tabiiki muayeneyi bi sekilde gectigim icin soylemiyorum ... yollardaki araclarin cok cok buyuk bir bolumu hepimiz icin tehlike olusturuyor bunu hepimiz biliyoruz ... bu nedenle kimi kapris sayilabilecek bu zorluklari (cok extrem ve off-road gereksinimleri gibi ..sadece kural boyle diye red sebebi olanlar haric ) kabullenip geregini yapmak bence guzel ... Eminim bu sayfayi okuyan arkadaslarin cogunlugu kabul edeceklerdirki ... aslinda gerekli oldugu halde zorunlu olmasaydi ( TUV Muayenesi gibi ) yaptirmiyacagimiz cok eksiklerimizde var ... bu zorunluluklari ozel sartlarimizinda kabul edilebilmesi halinde... yaptirmak,bence hepimizin zorunlu ( emniyet olarak ) gorevidir diye dusunuyorum ..
slm / Ertugrul
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Arkadaslar iyi gunler .,
sizlerden aldigim aydinaltici bilgilerden cok faydalandim ., bende bir katkida bulunmak istiyorum . Ambulans kasa ARAZILI KAMYONET ruhsatli defenderin tadil islemi devam ediyor ancak onumuzdeki hafta tuv muayene ve ruhsat degisikligi sart oldu. Bu nedenle yaptirttigim on sorusturmada kamyonet ruhsatli Defenderlar icin yandan kapi mumkunse surgulu istediler., Bu avantajda olabilir aslinda ama tabiki extra masrafta. Bu konuda ayni islemleri yapacak arkadaslarin bilgisi olsun., muteakip gelismeleri gene bildirecegim. Selamlar ., Erhan.
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Yararlı paylaşımlar için teşekkürler.
 



Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

bizim defenderde 2 seferde ancak geçebildi muayeneyi ilk seferde çeki demiri arka koltuklar arka denge kol lastikleri agır kusur çıktı mdf üstüne sünger bide yüz mdfleri vidaladık araç oldu on kişilik ruhsatta 10 kişi yazdıgı için en arka bagajda koltuk olması lazımmış.denge kol lastikleri degişti fren lerde filan sorun yoktu digerleri klasik far ayarı motor nosunun okunamaması yag kaçakları vs.benim kafama takılan bi soru var bizde bi araç daha var motor degişti ama ruhsata işli degil araç çalışıyor motor kir pas içinde motor no okunmadıgı için sizce sorun olurmu.muyenede gözüme takılan en ilgiç durum kontak anahtarı ters tarafda oldugundan görevliler motoru stop ettirirken ters çevirip çalışan araçı tekrar çalıştırmaya çalışıyorlar çok ilginç oluyor.ha birde lpg tankının giriş çıkışındaki koruyucu hortumlar ezikdi onları degiştirdik.şu da bi gerçek muayene istasyonunda tanıdıgınız varsa kıl tüy detaylara bakmıyorlar.
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

o bişeymi dostum benim aracı el fireniyle durdurmaya çalışırken el firenini kopardılar sonra oke verdiler
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Motor nosu okunamadiginda hafif kusur sayilip muayeneyi gecsede, riskli bir durum .. eger bi sekilde yerini bilen birisi rastgelip temizleyip numaranin uymadigini gorurse sanirim ciddi sorununuz olabilir .. onun yerine bi sekilde yeni motorunuza fatura bulup isletmeniz,geceleri daha rahat uyumaniz icin iyi olur diye dusunuyorum ..
benim aracin motoru degistirilmis ve numarasida dosyasina isletilmis ancak aracin orjinali benzinli ..konulan motor ise diesel .. benzinliden diesel e geciste resmi evraklar acisindan sorun cikiyormus ( belkide mumkun degil ... ben arastirmadim ) ..eski ruhsatlarda aracin yakit cinsi (benzinli yada diesel ) diye bir ibare yok idi .. simdikilerde var..Dolayisiyla satisi alirken yeni ruhsatda benim aracta "Benzinli" yaziyordu.. Muayene sirasinda bunu ben ikaz ettim ..TUV ise motor no su Ruhsatla uydugundan raporunu Dizel olarak duzeltti..
Ayrica muayene yaptirilan TUV istasyonunda tanidik olmasi yada en azindan bilincli ve iyi niyetli bir teknisyene rastgelmenin isi oldukca kolaylastirdigi bencede dogru ..ne yazikki hala ulke capinda ciddi bir standart'i tutturamadilar ...
Ertugrul
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Off_Road verdiğiniz bu değerli bilgilerden dolayı çok teşekkürler 1 senem var daha inşallah sizin araç gibi rahat geçebilirim ;D
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

selam herkese bugün çok mutluyum arkadaşlar 3 aydır kendime sitres yaptığım şu muayene işini hallettim defender aracım tek seferde muayeneden geçti .sizlerle bazı bilgileri paylaşmak istiyorum aracımda bagaj (tavan) çeki kancası ve vinç vardı vede işli değildi bunlarla ilgilenmediler ama aracımın teknik bilgisi hakkında bazı bilgiler verdim yetkili kişiye (el fireni,sürekli 4 çeker )hakkında yetkili kişli önce terettüte düştü sonra bende kullanma kılavuzunu gösterdim bana hak verdi.arka şaftta boşluk vardiye hafif kusurla geçti .
 



Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Valla bende aylardır sinir stres yaptım benim ihtiyar emektar geçermi geçmezmi diye (1987 LR 2.5 Dizel Pickup) Yalnızca şasi numarasında harf hatası ağır kusurlu ve farlar ağır kusurlu çıktı. Ben aracın sürekli dört çeker olduğu için fren testine giremez sandım, zannedersem arazi şansımanını boşa alarak frenleri test etti ve sonuç çok iyi çıktı. Diğer bir başlık altında bahsedilen açık alanda gazlayıp frenlere basma hadisesini yapmadılar. Ruhsata işli olmayan römork kancasına birşey demediler.
Benim birde sorum olucak römork demirini ve arka taraftaki oturma grubunu ruhsata işletmek mümkünmüdür? bu işlem için ne gereklidir. Zira araç muayenesi için V.D. aldığım borcu yoktur kağıdında (artık istenmiyormuş) oturma adedi 10 olarak görünüyor.....!
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Arkadaşlar siz hangi ilde siniz ve nerde yaptırdınız muayeneyi zira aynı dert bende de var :smiley:
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Konu basligi acip ilk izlenimlerini yazan olarak ben bu tecrubeleri Kayseride yasamistim..soruldugu gibi diger arkadaslarda bunu yazarsa eminim diger arkadaslara cok faydali olacaktir.. ( basberi tum yazilanlari okumanizi oneriyorum )
77pickup in yazdigi ve sorduklarina gelince;Defender'lar surekli 4 ceker olsada arazi vitesini bos'a alip fren testini normal stand ta yapmak fikri bana hem mantikli hemde soru isaretli gorundu .. mantikli cunku o durumda arac ta gercekten cekis yok... ama normal prosedurde araci once vitese takip hizlandiriyorlar sonra fren e basiliyor.. araci viteste harekete gecirmeden sadece Stand in gucuyle tekerlekleri hizlandirip Fren e basip denemek mumkun ve kabul edilebilir ise bu uygulama mumkun olabilir.. ( ?? ) oyle bile olsa Defender'larin mekanizmalari geregi el freninin ne Stand'ta nede yolda hareket halinde (diferansiyeli kilitledigi icin ) denenmesi mumkun degildir.. benim aracta yaptiklari boyle bir deneme sonrasi hala el frenim kismende olsa islevsiz sayilir ... buna engel olmak gerekiyor
Ceki demiri / ust ilave projektorler / on vinc ve port bagaj icin ilk sayfalarda detayli bilgi vermistim ... kusur yazmasalarda romork cekebilmek icin ceki demirinin ruhsata islenmesi gerekiyor.. ben ceki demirini ruhsat asamasinda muameleci vasitasiyla halletmistim.. proje yaptirmak oldukca zahmetli ve masrafli .. bende Ceki demiri mevcuttur yaziyor ama ruhsatda yeri olan Romork cekebilir ve " xxxx" kg kapasitede diye bir ibare yok ... o yuzden ben Romork cekebilirmiyim veya kac Kg lik cekebilirim'i acikcasi hala bilmiyorum ..
Yolcu sayisi ile ilgili gercek durumu ruhsata isletmeniz kesin sart.. V.D yazisi oyle olduguna gore .. anlasilan aracinizin yolcu sayisi en azindan bir donem ruhsata islenmismis .. once Trafikteki dosyasindaki gercek durumunu ogrenmenizi oneririm .. ruhsat formu doldurulurken bazan muameleciler ( genellikle ruhsat kartonunu onlarin bilgisiyle polis dolduruyor ) bazanda trafikciler yanlis yazabiliyor ..eger Trafikteki dosyasi farkli (yani 10 kisilik degil ise ) .. proje cizdirip onaylatarak ruhsata isletebilirsiniz.
herkese selamlar... kolayliklar ve keyifli Off Road 'lar ... / Ertugrul
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Sevgili (Off_Road) Ertuğrul ;

Öncelikle vermiş olduğun bilgilere çok teşekkür ederim, yaklaşık bir aydır TUV muayene konusu beni strese sokmuştu.. cuma günü Ankara Eryaman TUV muayene istasyonundan bugün saat 15:00 için randevu aldım ve gittim.... giderken Defender daki hiç bir şeyi sökmemeye karar verdim, benim gözüm gibi baktığım araçta trafik güvenliğini riske sokacak bir şey olabileceğini kabul etmem mümkün değildi, eğer böyle bir sonuç çıkarsada sonuna kadar yasalar çerçevesinde mücadele edecektim,

Araçtaki Donanaım ;

On vinç tamponu ve Warn vinç,
Arka vinç tamponu ve T-max vinç

ön tamponda 4 adet sis farı, ( üzeri kılıflı)
G4 port bagaj üstünde 4 adet sis farı (üzeri kılıflı) , outohome overland çadır, 2 adet mazot tankı, kazma,kürek,balta ve jackall bağlı,
yan basamaklar (otokar üretimi)
iki adet telsiz anteni,
uydu telefon anteni

kısaca camel tropy spekt Defender

Sonuç olarak butun konrollerden sıfır hata geçtim ve TUV muayene belgesi aldım :smiley:)))

Sadece Çeki demiri soruldu oda ruhsatta yazılı idi

Selam, sevgiler
 

Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

Defender 110 aracımız Dudullu TÜVTÜRK deki teknisyenlerin ve şeflerin bilgisizliği ve çözümsüz olmalarından dolayı geçemedi.
sesiniz yükseltmez ve hakkınızı savunmazsanız da Trafige gitme EK1 düzenleme gibi olmayacak işlere yönlendiriliyorsunuz.
Defenderimiz muayeneye götürdüğümüzde tabiki Far ayarı standart hafif kusur olarak yazmanın yanında ARAZİ TAŞITI ve kişi sayısını bir türlü bağdaştıramıyorlar. Ya Otomobil olacak oda 5 veya 8 kişi olur . Yada minibüs olacak 10 kişi ozaman yazılır gidin trafikte düzelin 10 kişi olmaz diyorlar..Arazi Taşıtı OTOMOBİLMİŞ ve 10 kişi olmazmış.. http://www.otokar.com.tr/tr/urunler/urun_detay.aspx?urun=18
Fabrika ve servis yazıları götürmeyi ve TÜVTÜRK deki tüm şeflarin GÖZüne sokarak belgeyi kabul etmelerini sağlamaya çalışmakta ısrarlıyım Bakalım ne olacak . Aynı sorunu paylaşan veya çözen arkadaşlardan bilgi almak isterim ..
Sevgiyle kalın...
 



Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

gezenbilir olarak tuv merkezine bir offroad gezisimi duzenlesek acaba eylem yapmak icin? gidipde sorunsuz cikan yok yahu ve hepimiz araclarimiza gozumuz gibi bakan insanlariz
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst