Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.
Ceki Demiri ve Vinc'i sokturuyorlar derken .. oylemi duydunuz yoksa bizzat siz gittinizde sokturmek zorundami kaldiniz .. oyleyse hangi sehirde hangi istasyonda tam anlasilmadi
bilgi verirseniz o istasyonla ilgili belki baska arkadaslarinda eklemek istedikleri olabilir ..
ancak benim asagida yazdiklarim kendi yasadiklarim ve bizzat TUV gorevlilerinin bana soylediklerinden ibaret idi... yine mesajimda belirttigim gibi ayni sehirdeki 2 farkli istasyonda bile uygulama farklari olabiliyor o yuzden sizin yazdiklarinizda eminim dogrudur.Muayeneye giden arkadaslar bu tur referanslari dile getirip ( eger ortam izin veriyorsa tabii .. ) birazda iddialasilirsa belki bu uygulama farklarini zamanla asabiliriz diye dusunuyorum.
Hatta belkide daha iyisi Gecen yil icerisinde Site (GEZENBiLiR) Yonetimindeki arkaslarin TUV Merkezindeki Teknik Yoneticilerle yaptiklari toplantida,TUV yetkililerinin bu ekipmanlarla ilgili soylediklerini resmi bir yazi seklinde alarak muayeneye gidecek arkadaslarin bu metnin bir kopyasini yanlarinda goturmesini saglamak eminim cok faydali olacaktir.
Bu konuda o toplantida bulunan yoneticilerin yanitini bekliyoruz... ( simdiden kendilerine tesekkurler )
Asagidaki mesajimda belirttigim bir ornek vardi ( ayri bir proje yaptirip & onay almadan ) aracin fabrika cikis orjinalinde vinc ve Ceki demiri var ise tanistigim arkadasin bu ekipmanlar icinTUV onayi almasini ve Ruhsata isletmesinin hikayesini anlatmak istiyorum.. En azindan Resmi devlet kurumlarindan cikma Defender'i olan arkadaslar bu ornekten faydalanarak tabii birazda zaman harcayarak bunu gerceklestirebilirler.
Ozet olarak olay soyle gelismis;Vinc ve ceki demirli olarak muayeneyi TUV reddetmis..arac sahibi arkadas ekipmanlarin aracin fabrika cikis orjinali oldugunda israr etmis bunun ustune TUV kendisi Otokar fabrikayla yazisma yapmis..Otokarda once reddetmis bu aracin askeri kurumun kullanmasi icin uretildigini sivil amaclar icin bu ekipmanlarin fabrikada monte edilmedigini soylemis.Arac sahibi arkadas ise;Otokar'a Askeri kuruma araci satarken bu araci herhangi bir zamanda sivil kisilere satamassiniz ( yada en azindan bu ekipmanlariyla ) diye bir madde koydunuzmu diye sormus .. haliyle oyle bir maddesi yok fabrikanin.. Dolayisiyla bu sasi no'lu aracin su anki sahibi ben olduguma gore aracin fabrikasyon orjinal "E" belgesini bana vermek zorundasiniz diye diretince .. yaklasik 1 ay kadar beklesede Fabrika sonunda TUV'e ( aracin vinc ve ceki demiri bilgilerininde yer aldigi ) resmi olarak bu belgeyi gondermis ( noter kopyasinida kendisi almis < bende gordum belgeyi > ).. Fabrika yetkilileri,arac sahibi arkadasa eger dogru ise su ana kadar bu belgeyi verdigimiz tek sivil arac sizinki demis..
sonuc itibariyle arkadas bu belgeyle ekipmanlari ruhsatina isletmis .
Umarim bunlara hic gerek kalmaz ...yada en azindan bu yol ile olabildigince cok arac " belgeli" olabilir ..
slm / Ertugrul