Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ertuğrul Açıkgöz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 130
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 45,717
Ynt: Defender TUV Muayenesi, Güncel Bilgi Paylaşımı.

edaghan' Alıntı:
Araziyi boşa alman, sadece ana şanzımanla arazi şanzımanı arasındaki güç aktarımını keser. ön ve arka şaftın ayrılmasını sağlamaz.

Engin abi, ana şanzımanla arazi şanzımanını ayırdığında olay şöyle olmaz mı?

ön şaft frene basıldığı için sabit,

arka şaft arka tekerler makarada olduğu için arka fren ve el freni test edilirken dönecek,

arazi şanzımanı boşta olduğu için arazi şanzımanı kendi içinde arka şafttan gelen tahrikle dönecek, ama araba ilerlemeyecek

böyle olmaz mı?

aslında böyle düşününce arazi şanzımanını boşa atmadan da olur gibi geldi ama emin değilim, kafam bulandı :smiley:

Etiketler

merhaba...basit bir sorum var...çeki demiri (ki CJ lerde fabrika çıkış standardıdır) ruhsatta işli değilse TUV muayenesinde ağır kusurlu mu sayılıyoruz?
cevap alabilirsem memnun olurum.
selamlar

operasyon kurdu' Alıntı:
merhaba...basit bir sorum var...çeki demiri (ki CJ lerde fabrika çıkış standardıdır) ruhsatta işli değilse TUV muayenesinde ağır kusurlu mu sayılıyoruz?
cevap alabilirsem memnun olurum.
selamlar
Teyit edemedigimden emin degilim ancak sitedeki diger forumlardan hatirladigim kadariyla Ceki demiri ruhsatda islenmis degilse buyuk ihtimal Agir kusur sayilacaktir.defenderlardada Nato ceki demiri fabrikasyon ustunde ama ayni sorun gecerli ... bu forumun baslarinda yazildigi gibi cok ugrasmak isterseniz fabrikadan belgesini istemeniz gerekirki .. dogrudan TUV e gonderiyorlar vs cok cok uzun bir prosedur onun yerine ruhsat safhasinda muameleci daha kolay halledebiliyor ...
kolayliklar diliyorum

SeriesIII te hiç bir şekilde problem olmadı sormadılar bile Tüv den geçti

Merhaba Ertuğrul bey,

Bu konu başlığında yazdığınız ilk açıklamada çeki demiri ve vincin bizim aracımızı kurtarmaya yönelik ekipmanlar olduğu ve bunların TUV ü ilgilendirmediği gibi bir cümleniz var..bu açıklamayı tüv çalışanı yaptı demiştiniz hatta yanlış hatırlamıyorsam..şimdi verdiğiniz cevap bunun tam tersi gibi geldi bana..hangisi doğru? veya siz de emin değil misiniz bu konudan?

Bu arada forumda başka bir konu altında ozan yurdakul isimli arkadaşımız da cj de orjinalinde çeki demiri var ve sorun olmuyor şeklinde bir açıklaması var..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21669.0
CJ ler için konunun aslı nedir?

selamlar

ozcour' Alıntı:
Engin abi, ana şanzımanla arazi şanzımanını ayırdığında olay şöyle olmaz mı?

ön şaft frene basıldığı için sabit,

arka şaft arka tekerler makarada olduğu için arka fren ve el freni test edilirken dönecek,

arazi şanzımanı boşta olduğu için arazi şanzımanı kendi içinde arka şafttan gelen tahrikle dönecek, ama araba ilerlemeyecek

böyle olmaz mı?

aslında böyle düşününce arazi şanzımanını boşa atmadan da olur gibi geldi ama emin değilim, kafam bulandı :smiley:

OTOKAR DEFENDER KULLANIM KiTABINA GORE ==>>
Diferansiyel kilidini devreye sokma ve cikarma
Transfer kutusunun calisma pozisyonlari asagidaki gibidir;
Merkez Sag
Kol N pozisyonunda iken transfer kutusu bostadir.Sanzumandan gelen hareket tekerleklere iletilmez.Bu yuzden ana vites kolunun pozisyonu ne olursa olsun arac hareket etmez.Bu pozisyon merkezi guc cikisini ( PTO ) kullanmada veya mekanik tipteki vincleri calistirmakta kullanilir.

operasyon kurdu' Alıntı:
Merhaba Ertuğrul bey,

Bu konu başlığında yazdığınız ilk açıklamada çeki demiri ve vincin bizim aracımızı kurtarmaya yönelik ekipmanlar olduğu ve bunların TUV ü ilgilendirmediği gibi bir cümleniz var..bu açıklamayı tüv çalışanı yaptı demiştiniz hatta yanlış hatırlamıyorsam..şimdi verdiğiniz cevap bunun tam tersi gibi geldi bana..hangisi doğru? veya siz de emin değil misiniz bu konudan?

Bu arada forumda başka bir konu altında ozan yurdakul isimli arkadaşımız da cj de orjinalinde çeki demiri var ve sorun olmuyor şeklinde bir açıklaması var..
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21669.0
CJ ler için konunun aslı nedir?

selamlar
Merhaba,
Ordaki TUV teknisyeni ile olan konusmalarimda bu aciklama Vinc icin olmustu ... Ceki demiri icin oldugunu hatirlamiyorum ..simdi bulamadim ama ceki demiri icin yazmissam dogru degil ..

operasyon kurdu' Alıntı:
bu konunun ilk sayfasına bakarsanız görebilirsiniz...
selam
haklisiniz gordum ... oyle yazdigima gore demekki oyle gecmis diyalog ... yinede TUV den gecseniz bile o ceki demiriyle bir romork/karavan ceker halde polis cevirirse ve ruhsatinizda oyle bir ibare yoksa kuvvetle muhtemel sorununuz olacaktir ...
hatirlatmaniz icin tsk'ler ...

karavan çekmek gibi bir niyetim yok da muayene için sorun olup olmadığı merak konumdu..
bu durumda sorun olmuyor diye düşünüyorum çeki demiri.
aslında muayeneye gitmiş CJ sahipleri varsa (çeki demiri ruhsatta işli olmayan arkadaşlar özellikle) konu ile ilgili bilgi verebilirse sevinirim..hiç CJ si olan ve çeki demiri ruhsata işli değil diye sorun yaşamış arkadaş var mı?

osman' Alıntı:
Tarık Bey,

Benim Gaz69 için yıllık muayene istiyorlar, sizinkilerde nasıl 2 yılda bir oluyor?

Sizin aracınız büyük ihtimalle tüplü....

Tüplü ve ticari araçlar her yıl mayneye giriyor bildigim kadarıyla....

LPG li araçlar her yıl muayeneye girmiyor, muayene süresini belirleyen, ruhsatta arazi taşıtı/ otomobil, ya da arazi taşıtı/kamyonet yazması, otomobil yazan 2 sene, kamyonet yazan her sene muayeneye giriyor

herkese selam konuyu biraz geç okudum ben defender aracımı 2009 un mayıs ayında muayenesini yaptırdım çeki demirim işli değildi fakat çeki demirinin fabrika tarafından takıldığına dağir fabrikadan evrak temin ettim ve bu evrağı görevliye gösterdim hiç bir sorun olmadı

arkadaşlar tüv muayenesinden defender aracını 11 kişilik arazi taşıtı olarak geçiren varsa lütfen izlediği yol hakkında bilgi verebilirmi.selamlar

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
..................................
3)Defender'in Fren testleri
Yukarida kismen acikladigim gibi klasik stand'larinda yapamayacaklarindan,gerekli test ekipmanlarini yanlarina alip araci istasyon icindeki uzun duzluge cikardilar.Her defasinda Fren testine baslamadan once (4-5 defa tekrarladilar ) Teknisyenin aracimin icinde neden o kadar uzun sure bekledigini merak etmistim ... ancak muayene sonucu evraklar verilirkenki sohbetimizde ogrenebildim ... yani testi daha once sitede bazi arkadaslarin yazdigi gibi Ustun korumu dersiniz .. Kara Duzen usulumu dersiniz ..Oyle yapmiyorlar ... kullandiklari ekipman VZM 300 ( MAHA marka sanirim ? ) notasyonlu bir cihaz kullaniyorlar .. cihazin tam kullanim prensibi hakkinda Kullanan teknisyeninde bilgisi yeterli degildi ... ilk 3 denemesinde cihaz fren mesafesini yetersiz buldu dolayisiyla gecemedi .. sonra baska bir teknisyen .. ayagina kuvvet 2 defa daha denedi ve sonra ogrendimki gecmis bizim defender Testi ..
Frene basildiginda durma mesafesini,aracin o andaki hizini .. vs cihazin aracin hicbir yerine hicbir baglantisi ( optik yol gozu dahil ) olmadan nasil olcup sonuc verdigi bi hayli ilginc tabii ... Araci test eden teknisyen cihazi yolcu tarafi dosemesine koyup.. zemin egimini resetlemek ve sifirlamak icin bir sure bekliyormus .. sonra olabildigince araci ileriye ivmelendirip hizlandiriyor .. sonra frene olabildigince koklu basiyor ve durdugunda cihazdan sonucu aliyor ...
http://195.135.167.149/cps/rde/xchg/SID-C2777F15-BDBBD1F0/maha_internet_us/hs.xsl/284.htm
cihazin ozellikleri burda var .. henuz tam inceleyemedim ama benim dusuncem kuvvetle muhtemel .. aracin hesapladigi sey .. ileri ve geri ivmelenmenin siddeti ve suresine bakip onceden belirlenmis olan standartlara uygunlugunu veriyor ( kagit cikti olarak )...
...

bugün muameleci aradı fren testinden dolayı geçememiş benimkisi muayeneyi, acaba nasıl yaptılar bu fren testini ya

yarın sorıym en iyisi

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR