huseyinyilmaz
One Life Dedik Gittik Aldık
Ynt: Defender Lastik Sorunsalı Hakkında
stopları kısmak?
stopları kısmak?
diraksiyonu sağa sola dönüşünü durduran cıvatalar var , gevşettikçe tur azalaır, sıktıça artar muhtemelen en sondadır onlar (MAX TUR) , denediğinizde en azından bir taraf geri giderken tam tur yaptığınızda kola sürtecek o tarafın cıvatasını biraz gevşeteceksiniz.huseyinyilmaz' Alıntı:stopları kısmak?
darktreys' Alıntı:farklı değil birisi tam çamur diğeri kısmi çamur
at ile mt yi karşılaştırmıyoruz
tahaozak' Alıntı:>copeer ın camurda yaptığı işi AT lastikte yapıyor.
nordic1903' Alıntı:Taha Bey ;
Lastik olarak siz ne marka kullanıyorsunuz ??
teşekkür ederim abi. şimdi jant arıyorum Hüma Oto dan Koray Bey çok ilgileniyor sağolsun. ama 10x15 bulamıyorum uygun fiyatlı.foremost' Alıntı:hüseyin lastikler hayırlı olsun diyelim o zaman
CDM-SUBARU' Alıntı:10.5" lik bir lastik kesit genişliği için,optimum çalışma aralığıdır janttaki 8" lik genişlik.
huseyinyilmaz' Alıntı:35" 12,5 15 lastik aldım ama ben
discovery-V8' Alıntı:diraksiyonu sağa sola dönüşünü durduran cıvatalar var , gevşettikçe tur azalaır, sıktıça artar muhtemelen en sondadır onlar (MAX TUR) , denediğinizde en azından bir taraf geri giderken tam tur yaptığınızda kola sürtecek o tarafın cıvatasını biraz gevşeteceksiniz.
ihg70' Alıntı:Yavuz abi, hazır konusu açılmışken sana da danışayım..
Yeni sezona girerken lastik ebadı büyütmek istiyorum. Kafamdaki lastik : SILVERSTONE 35x10.5 R16 119L-MT-117-XTREME
1) Şimdi benim ne kadar yükseltme yapmam gerekiyor? Kafamda +3" var. Çok mu yüksek olur? (Şu anda mevcutta get var, onları çıkaracağım)
2) Benim mevcut çelik sac jantlarım (beyaza boyalı olanlar) 8"
35'leri direk bunlara takabilir miyim? (35x10.5)
Çamurda balçıkta alüminyum alaşım jant kullanmak istemiyorum, ve mevcut beyaza boyalı jantlarımı çok seviyorum
3) Ne kadarlık spacer gerekiyor direksiyon turuyla oynamamak için?
4) Şanzıman oranını değiştirmem gerekiyor mu? 1.66 yapmalımıyım?
5) Kollarda bir çalışmaya-ayarlamaya ihtiyaç var mı?
Aslında şu anda üsütünde bulunan 235/85/R16 Fedaral MT'lerden çok memnunum. Hem arazide hem asfalttta çok rahatlar.
Fakat difransiyelin yükselmesine ihitiyacım var.
Fed. MT'leri de alümünyum alaşım jantlarla yazın kullanmak isityorum. Otabanda bunlarla hiç rahatsız olmadan, yorulmadan çok rahat 100-110 gidebiliyorum.
Selamlar.
NVR01' Alıntı:şimdi o zaman ben şöyle diyeyim arabam standart askeriyeden cıkma jantlar var benim arabamda bd30 motor var ve sorum şudur ben aracıma 35 lastik yapmak istiyorum hem görsel hem işlev açısından jant aldım defender yazılı yeni model jantlardan 16/8 inc bu janta 35 oluyo sanırım neler yapmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum yada şu işlem doğrumudur ,,,8 inc 16 jant maxxis mudzilla lastik istiyorum sanırım kodu m8080 diye geciyo 5 cm de flanş koyarsam oluyormu bu iş bide sormak istedigim lastikde 35 kaç ebat koyacacm yani yanak et si genişlik vs vs...siz bana şu ebat tak diyeceksiniz lastiği birde unutmadan şanzımanı hiç ellemedik orjinal şanzıman ölçüsü...saygılar