Defender Lastik Sorunsalı Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 51
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,324
Ynt: Defender Lastik Sorunsalı Hakkında

bir de şöyle bir bilgi paylaşmak isterim sizle. az önce Poyraz Bey den öğrendim bunu da .
35 11,5 16 lastik için
1inch=2,54 cm olduğu için 35*2,54=88,9 16*2,54=40,64 (88,9-40,64) / 2 = 24,13 11,5*2,54=29,21 24,13/29,21 = 0,81cm yani lastiğin yerden yuksekliği 81 cm imiş.

yalnız burda sanırım dişler hesaba katılmıyor. çünkü 7,5 16 lastiğin çapı 80 cm . 35 11,5 16 nın 81 olması imkansız gibi. dişeri de hesaba katarsak 88 cm gibi bir çap çıkıyor o da 35" in cm olarak ifadesi .

Etiketler

discovery-V8' Alıntı:
jant almanız gerekecek, eğer 16 da ölçü bulamıyorsanız 15 jant alın ebat daha kolay bulunabilir, Lastik konusunda Erkan (CDM-SUBARU) yardımcı olacaktır.

şimdi farkettim siz ilgiye takip ettiğim o efsane defenderın sahibisiniz. siz jantları nerden temin ettiniz acaba. tavsiyelerinize ihtiyacım var.

huseyinyilmaz' Alıntı:
şimdi farkettim siz ilgiye takip ettiğim o efsane defenderın sahibisiniz. siz jantları nerden temin ettiniz acaba. tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Teşekkür ederim kendimize göre yaptık bişeyler işte.

Jant konusunda 35 için 10-11 jantlara hiç bulaşmayın ,bildiğim kadarıyla orjinali yok öyle bir jantın ancak yapma olur , 8 inch yeter artar, 15x8 hümaotoda vardı, galiba 16x8 de vardı., agresif lastikle sac jant kullanmak daha iyidir kırılması zordur, yamulursa düzeltebilirsiniz.

sürekli arazide kullanacasanız düz yolda gürültüsüne katlanırım diyorsanız mt117 fiyatları diğerlerinden birazdaha uygundu galiba, STT de hem düzyolda hemde biryere kadar arazide sizi tatmin eder ama iyi malın fiyatında yüksek oluyor.

Lastikleri hesaplarken amerikan tarzı ölçü verilmişse lastiğin şişmiş haldeki çapının tüme tamamlanmış değeri ile başlar

yani 35 x 11,5 x 16 latiğin çapı 35inch tir (34,6 veya 34,7 olabilir onu tüme tamamlıyorlar)

ı

valla mütevazi davranmaya gerek yok bence 2011 o kadar temiz değidir .

bugun humayı aradım 10 16 sac jant geliyormuş 1 hafta içinde. buna bakmayayım mı?35" lastikte 8 yanaklardan yer dedi İzmirden Poyraz Bey ondan kafam karıştı.
35 10,5 16 ebat mt117 35 11,5 16 dan daha mı geniş. fotograflarda öyle görünüyor. yere basan kısım nasıl hesaplanıyor?silverstone lar çok ince görünüyor.
bir de 35 11,5 16 ile 35 11,5 15 lastikler aynı ebatta mı? sadece jantlar mı farklı? öyle ise 35" 15lik jant lastik alıcam çünkü bulmak daha kolay.

http://www.yilmazlastik.com/35X1250R15,LA_591-2.html

bu sayfadaki lastiklerde maxiss çok kalın yanak, marshall ince yanak, silverston un yere basan kısmı çok ince görünüyor. temsili fotograflar olduğu için mi oyle yoksa hepsi aynı kalınlıkta mı?

huseyinyilmaz' Alıntı:
http://www.yilmazlastik.com/35X1250R15,LA_591-2.html

bu sayfadaki lastiklerde maxiss çok kalın yanak, marshall ince yanak, silverston un yere basan kısmı çok ince görünüyor. temsili fotograflar olduğu için mi oyle yoksa hepsi aynı kalınlıkta mı?

ikinci rakam kesit genişliğini veriyor yani 12,50 inch lastiğin genişliği en darı 10,50 sizin verdiğniz ölçüler içinde , bundan 2 inch daha dar jant kullanmanız gerektiği kitaplarda yazar ama arazi lasitklerinin yanak yükseklileri çok geniş olduğndan 2 inchten fazlasını tolere eder, örnek bende 42X15,00x15 8 inch genişliğinde janta takılı. idelali 10 inch olması bu lastik için ama ben orjinal 10 inch jant bulamamıştım, şimdi siz geliyor diyorsanız 10 inch alın ileride başınız ağrımasın kesit genişlğinide o janta göre geniş alın, en az 11,50 veya 12,50 gibi.

huseyinyilmaz' Alıntı:
valla mütevazi davranmaya gerek yok bence 2011 o kadar temiz değidir .

bugun humayı aradım 10 16 sac jant geliyormuş 1 hafta içinde. buna bakmayayım mı?35" lastikte 8 yanaklardan yer dedi İzmirden Poyraz Bey ondan kafam karıştı.
35 10,5 16 ebat mt117 35 11,5 16 dan daha mı geniş. fotograflarda öyle görünüyor. yere basan kısım nasıl hesaplanıyor?silverstone lar çok ince görünüyor.
bir de 35 11,5 16 ile 35 11,5 15 lastikler aynı ebatta mı? sadece jantlar mı farklı? öyle ise 35" 15lik jant lastik alıcam çünkü bulmak daha kolay.

yere basan kısım ikinci rakamdan 2 inch daha geniş gibi hesaplanır, birinci rakam aynı ise jant kaç olursa olsun lastiklerin çapları aynıdır fakat yanak yükseklikleri jant çapı büyüdükçe daralır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-lastik-lastik-54-delta-lastikten-35x12-50-r-15-kumho-of-road-camur-lastigi-54563168/detay/

kumho 35 12,5 15 380 TL fiyatı var. uygun mudur?

demek istediğim aynı ebat silverstone a göre 50 lira civarı daha ucuz hem yapısı itibari ile düz yolda da çok ses yapmayacak gibi duruyor.tabi arazi kabiliyeti silverstone kadar değildir diye tahmin ediyorum

sona yaklaşıyoruz artık. çok ssoru soruyorum ama heyecanımın farkındasınızdır.
seçenekleri ekliyorum son tavsiyeleriniz lütfen.

[attachment=1]

[attachment=2]

[attachment=3]

kumho kl 71.jpg

silverstone 35 11,5 16.jpg

kumho 35 12,5 15.jpg

defender kardeşliğine 35" lastikli bir kardeş daha katılacak. yardım lütfen. fiyatlar çok önemli değil. model önemli.

[attachment=1]

marshall 35 12,5 15.jpg

hüseyin sanırım millet tutturabildiğine satıyor iyice araştırıp almak lazım silverstone mt 117 den yana kullanırdım ben sanırım daha dişli ve tahliye kanalları daha geniş sanırım birde yurt dışında seyrettığım videolarda bu lastikleri çok sık görmeye başladım :smiley:

foremost' Alıntı:
hüseyin sanırım millet tutturabildiğine satıyor iyice araştırıp almak lazım silverstone mt 117 den yana kullanırdım ben sanırım daha dişli ve tahliye kanalları daha geniş sanırım birde yurt dışında seyrettığım videolarda bu lastikleri çok sık görmeye başladım :smiley:

aynen öyle tutturabildiğine satıyor millet lastiği bunu iyice tecrübe ettinm. silverstone çok ses yapacak diyor değerli üstadlar bir de 60 ı geçememek de işin içine girince biraz önce Karaca lastik Adana dan 35 12,5 15 Kumho KL71 siparişi verdim. Silverstone da zaten distribütörün elinde yokmuş. 460 TL tanesi. bendeki lastikleri de 500 e alıyor.. (460*4)-500=1340 TLye geliyor 4 lastik. diğer türlü internetten alsaydım bendeki lastikleri takasa veremeyecektim. hayırlısı olsun artık.

discovery-V8' Alıntı:
ikinci rakam kesit genişliğini veriyor yani 12,50 inch lastiğin genişliği en darı 10,50 sizin verdiğniz ölçüler içinde , bundan 2 inch daha dar jant kullanmanız gerektiği kitaplarda yazar ama arazi lasitklerinin yanak yükseklileri çok geniş olduğndan 2 inchten fazlasını tolere eder, örnek bende 42X15,00x15 8 inch genişliğinde janta takılı. idelali 10 inch olması bu lastik için ama ben orjinal 10 inch jant bulamamıştım, şimdi siz geliyor diyorsanız 10 inch alın ileride başınız ağrımasın kesit genişlğinide o janta göre geniş alın, en az 11,50 veya 12,50 gibi.

sizin tavsiyenize uydum 15" lastik siparişi verdim. 35 12,5 15. huma otonun elinde 8 15 jant var. 42 15 15 e uyduysa 35 12,5 15 e daha rahat uyar diye tahmin ediyorum. siz de ok diyorsanız siparişi veriyorum huma ya.

huseyinyilmaz' Alıntı:
sizin tavsiyenize uydum 15" lastik siparişi verdim. 35 12,5 15. huma otonun elinde 8 15 jant var. 42 15 15 e uyduysa 35 12,5 15 e daha rahat uyar diye tahmin ediyorum. siz de ok diyorsanız siparişi veriyorum huma ya.

Bence tamamdır, Humadan aldığınız jantlar 8spoke beyaz jantlarsa onlar ayrıca 3 cm offsetli, yani 3 cm lik flanş takmış gibi lastikleri biraz dışarı alacak yol tutuşunuz iyileşecek, kalla sürtem problemi oldukça azalacak ama tamamen yok olmayacak biraz stopları kısmanız gerekecek.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR