Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,627

Etiketler
huseyinyilmaz' Alıntı:
yeni konu açmak istemediğim için buraya yazıyorum aracımla ilgili herşeyi.
lastik yardım lütfen :eek:

Maddi durumunuza ve nerede kullanacağınıza göre ;

Cooper Discoverer STT , BF Goodrich , Silverstone ya da Maxxis MT 754 düşünebilirsiniz..Ben 1 yıldır Cooper Discoverer STT kullanıyorum..Gayet memnunum..

Cenk

Yay amortisör mü yoksa resimdeki gibi bir sistem mi?

146.jpg

meraba. az önce hüseyinle telefonda görüştük. yükseltme kiti almış ve teknisyeniyle beraber saatlerce uğraşmalarına rağmen takamamışlar. daha sonra gelen kitin disco kiti olduğunu farketmişler. sesi epey yorgun geliyordu ve bayaa kızgındı. şimdi taktıkları kiti sökmeye çalışıyorlar ve sanırım gece yarısı işleri ancak biter. yarın da onu işiyle ilgili yoğun bir koşuşturmaca bekliyor. kolay gelsin hüseyinciğim. anlaşılan o ki biraz yorulacak ve zaman zaman gerileceksin ama defender için değer olsa gerek

oooooo bak bu olmamış işte adana-istanbul bu kadar uzak mesafe tekrar gönder yenisini bekle heleki heves hat safhada iken
yapılan harcanan emekte cabası gerilen sinirler... ama yapacak birşey yok cana gelmesin derler hayırrlısı ben inanırım her işte bir hayır olduğuna
ama şunuda söylemeden geçemiyeceğim parçacı arkadaşın mutlaka durumu telafi edeceğinden eminim ufak bir hediye yarım alma gönül alma misali.. (anladığım kadarı ile bu iki firmanın esnaflığına sitede sonsuz bir güven var)
geçmiş olsun

Defender için değer ama arakdaşın dediği gibi heves hat safhadayken çok olumsuz oluyor.Salı günü İstanbuldan gönderilen 4 kolim vardı. ikisi yur*içi diğer ikisi m*g kargo ile gönderilmişti. Sabah her nasılsa yurti*i kargo kolilerin birini getirdi birini ertesi gün getireceğini söyledi. tabi birini teslim aldıktan sonra Mersin OSB de 6 tane randevum vardı Mersine gitmek zorunda kaldım.MN* kargoyu da aradım ve bana kargomun ertesi gun geleceğini söyledi. Onlarla da bir dünya tartıştıktan 2 saat sonra Kargo Şirkete teslim edilmişti. boyle mi olması gerekiyordu bilemiyorum.Daha sonra *urtiçi kargo 2. kolinin Adana merkez dağıtım istasyonunda olduğunu söyleyince Mersinden Adanaya yarım saatte gelip kolimi aldım. Tabi sinir stres hat safhada.Parçaları bizim tamirciye götürdüm önce bugun takamam dedi sonra baskı balatayı ben takamam dedi. Saat 7 de eski işyerimden öndüzenci arkadaşa rica ettim akşam takalım dedim. 7,30 da buluştuk.baladık sökmeye.her birini sökmek ve yenisini takmak 1 saat sürüyor.Önce ön ikisini taktık sonra sağ arkayı söktük ve baktık ki uymuyor. çıkan helezonun çapı yeni helezondan daha buyuk.Sonra birkaç telefon trafiği. Özcan Abi sağolsun gezenbilirden bir ustanın telefonunu verdi bana.Ustayı gece 10:30 da aradım. gelen Disco nun dur dedi.Kaynar sular indi tabi beynimden. Gelen helezonlardan ikisinin kısa ikisinin uzun olması üzerine benim ustam önlere kısa arkalara uzun olacak dedi. Telefondaki usta önlere uzun olanları takacaksınız dedi. Kafalar karıştı . Kolideki değerlere baktık önlere kısalar takılacağı yazıyordu. benim usta haklıymış. gelen helezonların diskonun olduğunu öğrenince geri sökmeye başladık ve gece 01:00 civarı işimiz bitti.Maddi Kayıp herşey dahil 300 TL. Fazladan verebileceğim 300 TL m olsaydı stepne de alabilirdim aracıma. neyse sabah aracı bir arkadaşımla Gürsel Abinin tavsiye ettiği şanzumancıya gönderim. Baskı balata bilya için. Neyse... Huma Otodan Koray Bey doğru parçaları ertesi sabah uçak kargosuyla gönderdi.saat 17:30 da elime ulaştı. ilgilendiği için teşekkür ederim. Ancak saat 18:00 de mesaim bittiği için o saatten sonra amortisörleri takacak usta bulamadım. benim ustaya ulaşamadım. Gürsel Abi aradı baskı balata değişmiş bu kez araç marş basmıyormuş. 1 hafta evvel 80 TL ye yaptırmıştım marşı. yine o gun yani dun Mersindeydim Mersinden döner dönmez şirket araçlarını değiştirdik.ARacın içinde 6 helezon 4 amortisör burç takımları direksiyon amortisörü iş kataloglarım hepsini bi araçtan bi araca naklettim. 2 saat sonra 1 hafta öncesinden sözleştiğimiz misafirlerimiz gelecekti şehirdıından. Artık o kadar sinirlendim ki bir parçanın yanlış gelmesi nelere sebep oluyor. Gönderici için yenisini göndermek çözüm gibi görünüyor ama herşey altüst oluyor.

benim bu kadar acele etmemin sebebi Cuma akşamı yani bu akşam Murat İrfan Ağcabay ve diğer defender kardeşlerimizin turları kapsamında Adana ya geliyor olması ve Cumartesi-Pazar bizim onlara Osmaniye Hatay arasında eşlik edecek olmamız. Neyse araç marş basmayınca Gürsel Abi sağolsun çok ilgilendi. Gürsel Abi aracı çek biyere kalsın anahtarı da al ben böyle işin ... dedim.Yanıma gel sakinleş dedi. Vurdurup çalıştırdık defenderı geçen sefer benden 80 lira alan elektrikçinin dükkanının önüne çektim anahtarı da verdim.marş basmıyor dedim çektim gittim sonra.

şimdi helezonları yetiştirebilirim belki diye yine Mersindeki 4 tane görüşmemi iptal ettim ofiste oturmuş elektrikinin aramasını bekliyorum. Lastik alacaktım bu arada araca bendeki lastikleri takasa verip. yoğunluktan lastik de alamadım. arkadaşın evinde duruyordu lastikler o da iş için Hatay da dün ve bugun. Lastikleri takasa veremiyorum . Lastik alamıyorum. Daha da önemlisi haftalardır beklediğim geziye gidemiyorum.

bazı hataların telafisi olmuyor işte. Acele işe şeytan karıştı. Hatasız insan yoktur. Yanlışı yapan da emek ve para kaybetti. Ne diyelim.

sakın hüseyin kardeş sakın kimseye birşey olmaz kendine zarar verirsin :smiley: bende ilk aldığımda hep sorunsuz binerim diyordum ancak karşıma çıkan en ufak olumsuzlukta aracı ateşe verip yakma fikri ilk başka cazıp geldi ;D herşeye ramen o defender kızamıyorsun çünkü onun bir ruhu var inan ;)

defenderın arıza çıkarmasına birşey diyemem ama bu yanlışlığın sebep olduğu o kadar çok şey var ki. Çalışmıyor olsam hiç sorun değil ama çalışırken takip etmek çok zor oluyor.
Zaten bundan sonraki tüm aksesuarları 2.memleketim Bulgaristan dan getirmeyi düşünüyorum. Hatta belki ordan aksesuarlı 4-5000 liraya bi defender alıp tüm aksesuarlarını söküp geri oyle götürebilirim.orda da 2000 e geri satarım. falan filan.
keşke hiç olmasaydı.
benim sinirim birden pik yapar sonra normale döner ama inşallah güleriz bir gün bu olanlara.
görüştüğüm herkes farklı birşey söylüyor. kısalar mı öne uzun lar mı ? (helezonlar) helezon kataloğunda kısalar önde yazıyor. net bilgisi olan var mı konu hakkında

biraz önce 80 plaka olan aracımı 01 e çevirdim. gayet zahmetli bir işti. Allah trafik şubede işi olanlara yardım etsin.
takipçilerden birinin önüne bıraktım otomobilimi. çıkarken biri yanaştı 4 TL otopark ücreti istedi. makbuz kes dedim. makbuz yok saattir gözüm gibi bakıyorum arabana dedi. sonra ufak bir tartışmanın ardından değnekçi arkadaş değneği yiyeceğini anlayınca uzaklaştı.. insanlar ne kadar kolay para kazanıyorlar

yedek parça işi raftan al gönder demek değildir. Sorumluluk ister,Bilgi birikimi ister ve özveri ister. Böyle yapanlara Naylon parçacı denir.
Tavsiyem öncelikle kendilerini yetiştirmeleridir.
Siz daha ilk olumsuzlukta yelkenleri suya indirecekseniz bırakın bu aracı , binmeyin. Kendinize başka bir araç alın.
Ben buğün 1 kilo boya ile yapması gereken işi yarım kilo boya ile yapan ustama boya banyosu yaptırdım. Daha alışacağınız çoook şey var.

SERİ 3 109' Alıntı:
yedek parça işi raftan al gönder demek değildir. Sorumluluk ister,Bilgi birikimi ister ve özveri ister. Böyle yapanlara Naylon parçacı denir.
Tavsiyem öncelikle kendilerini yetiştirmeleridir.
Siz daha ilk olumsuzlukta yelkenleri suya indirecekseniz bırakın bu aracı , binmeyin. Kendinize başka bir araç alın.
Ben buğün 1 kilo boya ile yapması gereken işi yarım kilo boya ile yapan ustama boya banyosu yaptırdım. Daha alışacağınız çoook şey var.

yelkenleri suya indirmedim herşey üst üste geldi. acele edelim derken işler daha da karışınca evin önüne çekip birkaç zaman sonra ilgilenmeyi düşündüm sadece çünkü bu aralar sürekli şehir dıına gidiyorum ve ilgilenemiyorum

bende bir zamanlar sizin yaşadıklarınızı benzerlerini yaşadım çektim garaja bir sene binmeyecem dedim :smiley: akü başlarını felan söktüm.

ilk hafta her gün garajdan eve gittim arabaya melül melül bakarak :smiley:
ikinci hafta bir iki kelime sohbet edip eve çıkmaya başladım ???
üçüncü hafta niye böyle yaptın diye kaportayı tokatlamaya başladım
dördüncü hafta rahatsızlandım ve çarenin KIRAT ı diriltip yeniden binmek olduğunu anladım ve ogün bu gündür hala aşkımız devam ediyor ;D ;D

Dağlarda Savaş Rampalarda Yavaş Aslını Sorarsan Defenderciyiz GARDAŞŞŞ

ata036' Alıntı:
bende bir zamanlar sizin yaşadıklarınızı benzerlerini yaşadım çektim garaja bir sene binmeyecem dedim :smiley: akü başlarını felan söktüm.

ilk hafta her gün garajdan eve gittim arabaya melül melül bakarak :smiley:
ikinci hafta bir iki kelime sohbet edip eve çıkmaya başladım ???
üçüncü hafta niye böyle yaptın diye kaportayı tokatlamaya başladım
dördüncü hafta rahatsızlandım ve çarenin KIRAT ı diriltip yeniden binmek olduğunu anladım ve ogün bu gündür hala aşkımız devam ediyor ;D ;D

Dağlarda Savaş Rampalarda Yavaş Aslını Sorarsan Defenderciyiz GARDAŞŞŞ

maalesef ki defender sahibi olmakla defender ruhu taşımak aynı şey değildir. Özen ister, arkadaşlık ister, yalnız kalmamak ister, herzaman atağa geçmek için hazırdır. defender benim için bu anlamları taşır. kolay değildir. ben onunla geçireceğim bütün herşeyi göze alıp çıktım bu yola.

toplam masraf:
debriyaj seti - fren ana merkez - alt denge kol burçları - işçilik 590 TL
2" yükseltme kiti - direksiyon amortisörü - uzun fren hortumları - işçilik 935 TL
plaka masrafları 60 TL
oto elektrikçi 70 TL

şimdilik toplam: 1655 TL

bugun de muhtemelen başka seçeneğim olmadığı için kumho KL 71 alıcam

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR