Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,627
huseyinyilmaz' Alıntı:
teşekkür ederim. viraj denge kolunu araştırıyorum.
bugun kumlamacıya gidip fiyat sordum. şase ye 200 şafta 100 istiyor. kupa hariç kalanını sökmeden herşeyi üzerinde yapmak için 250TL istiyor. ben çok daha fazla tahmin ediyordum. pazartesi aracımıza ekspertiz yaptırıyoruz tüm ihtiyaç listesini çıkarıcaz. parçaları tedarik ederken kumlama boyama işlemlerini yaptırıcaz bi yandan.
kupayı çıkarıp herşeyi üzerinde kumlama yapmak sağlıklı olur mu yoksa her parçayı tek tek sökmemi mi önerirsiniz.kumun giremediği yerler olur mu sizce?

kupa sökülmeden kumlama yapmak yarım bir kumlama olur bir anlamı olmaz onun yarine pütür denen maddeden sıktırabilirsin ayrıca kumlama ucuz olabilir ancak aracı tamamen soyman ve sadece şase olarak birakman gerekecek sök tak malıyeti artırır birde aracı illa söktürmek istersen bu daha önce defender söküp takmış bir usta olsa daha iyi olur ayrıca aracın üzerinde kumlamada dikkatlı olmak gerekir aksi taktırde kaporta aliminyüm zarar görebilir ben 5 adet RR jantını 100 tl verdim kumlama için bilgin olsun kolay gelsin ;)

Etiketler
foremost' Alıntı:
kupa sökülmeden kumlama yapmak yarım bir kumlama olur bir anlamı olmaz onun yarine pütür denen maddeden sıktırabilirsin ayrıca kumlama ucuz olabilir ancak aracı tamamen soyman ve sadece şase olarak birakman gerekecek sök tak malıyeti artırır birde aracı illa söktürmek istersen bu daha önce defender söküp takmış bir usta olsa daha iyi olur ayrıca aracın üzerinde kumlamada dikkatlı olmak gerekir aksi taktırde kaporta aliminyüm zarar görebilir ben 5 adet RR jantını 100 tl verdim kumlama için bilgin olsun kolay gelsin ;)

aracın altı komple pütürlüydü ben aldığımda. ama çürük çarık var mı göremiyorum. sökme takma işlemlerine para vermiyorum dostlar sağolsun :smiley: kupayı ayırıp şase ve amortisörler helezonlar şaft aks vs herşey üzernde iken de kumlattırmanın anlamı olmayacak mı diyorsunuz? şaseyi çıplak bırakmak çok zor bir işlemmidir? değil ise hazır sökülmüşken tüm takozlar da değişir.

huseyinyilmaz' Alıntı:
ONTURK' Alıntı:
İzmir de bu kumlama işini yapacak bir firma var mı arkadaşlar ?

siz kumlamayı nasıl yaptırmayı düşünüyorsunuz her parçayı demonte halde mi kumlattıracaksınız?

Tabiki diğer türlü asla düzgün olmaz. Çünkü kupa aleminyun şase dayanıklı sert malzeme şaseyi kumlatattığınız malzeme kupaya zarar verir daha düşük güçte kumlatırsanız bu sefer şase tamamen soyulmaz. ikisi aynı anda kumlatılamaz.

Tamamen soymanız gerekir her parça ayrı ayrı işlem görmeli En azından ben yaptırma kararı aldığımda öyle yaparım diğer türlü alttan pütür at geç daha iyi benim fikrim.

Hüseyin bey,
Aracınıza komple kaporta , boya , döşeme , mekanik bakım , motor ve şanzuman vs benzerleri ağır bakım yaptıracaksanız bir sözüm yok.
Amma bunları yaptırmayacaksanız kumlama olayına neden takıldığınızı anlamaya çalışıyorum. Hiç gereği yok aracınıza olduğu gibi binebilirsiniz.
Bu aldığınız araç herhanği bir araç değil Land Rover .. Merak etmeyin ölüsü bile gider.

SERİ 3 109' Alıntı:
Hüseyin bey,
Aracınıza komple kaporta , boya , döşeme , mekanik bakım , motor ve şanzuman vs benzerleri ağır bakım yaptıracaksanız bir sözüm yok.
Amma bunları yaptırmayacaksanız kumlama olayına neden takıldığınızı anlamaya çalışıyorum. Hiç gereği yok aracınıza olduğu gibi binebilirsiniz.
Bu aldığınız araç herhanği bir araç değil Land Rover .. Merak etmeyin ölüsü bile gider

açıkcası ben de anlamış değilim neden takıldığımı. Aracı toplayan üstadlar şase kumalamadan başlıyorlar yollarından gideyim dedim. bir de çok masraflı bir iş sanıyordum ama çok değilmiş. o yuzden düşündüm açıkcası. herşeyini bilmek daha guven verir diye. tavsiyenize uyuyor ve epey ertelemiş bulunuyorum. :smiley:

bugun aracıma
Debriyaj seti
Ana merkez
Alt denge kol burçları
Direksiyon amotisörü
+2" britpart helezon ve amortisör yukseltme kiti
Uzun fren hortumları sipariş ettim.
Standart heleznlar ve amortisörler ile yukseltme kitinde arada 200 tl fark olduğu için yükseltme tercih ettim çünkü birkaç ay sonra yukseltmek istersem bu sefer 600 tl zararım olacaktı.

Toplam parça 1300 TL. + 150tl işçilik : 1450 TL

huseyinyilmaz' Alıntı:
bugun aracıma
Debriyaj seti
Ana merkez
Alt denge kol burçları
Direksiyon amotisörü
+2" britpart helezon ve amortisör yukseltme kiti
Uzun fren hortumları sipariş ettim.
Standart heleznlar ve amortisörler ile yukseltme kitinde arada 200 tl fark olduğu için yükseltme tercih ettim çünkü birkaç ay sonra yukseltmek istersem bu sefer 600 tl zararım olacaktı.

Toplam parça 1300 TL. + 150tl işçilik : 1450 TL

Hayırlı olsun Alış verişinizi nerden yapıyorsunuz benimde parçalara ihtiyacım olacak o yüzden soruyorum Düzgün çalışan geniş parça stoğuna sahip dürüst parcacılarla çalışmak kolaylık sağlayacagı düşüncesindeyim.

sitedeki diğer araç toplayan arkadaşlardan öğrendiğim kadarı ile Hüma Oto ve Kayalar Otomotiv bu işin pirleri. yükseltme kitini Hüma dan kalanı Kayalardan verdim siparişini.
Hüma Oto ya gezenbilir üyesi olduğunuzu söyleyin mutlaka ;)

elimde 17" 2008 model prelli lastik var hiç kullanılmamış. onu takasa verip lastiği uyguna almayı düşündüm. 500 Tl benim lastiğe sayıyor. Marshall 834 M/T ye 900 diyor (üzerine 400 vericem) Kumho KL71 e 1160 diyor (660 tl vericem üzerine)

herzamanki gibi taavsiyelerinize ihtiyacım var. benim lastikleri ucuza mı veriyorum. ondan pahalıya alıyor muyum? kumho ve marshall için ne söylersiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,788
Kayıtlı Üye Sayımız
166,604
Kaydolan Son Üyemiz
pino4.50

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR