Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,612
1 aylık aradan sonra dün doyasıya çamura girdik.aracımın çok yukseldiğini diğer bir defender ile yan yana koyunca farkettim. arazide eskisi kadar yan yatıramıyorum artık. dün sağ iki tekerim havalandı sola devriliyordum balçığın içine son anda arkadaşım devriliyorsun diye bağırınca tekeri sola kırıp saldım aracı. şaseye kadar göl suyunun çekilip de geride bıraktığı mile saplandım. tekerlerin altına sürekli taş ve dal besleyerek çıktım yerimden .
*üstelik aracımın marş motoru da yok üzerinde hatta arka fren hortumum patlak ve frene her bastığımda dışarı fışkırıyor yani araçta fren de yok :smiley: vurdurup çalıştırmıştım faaliyete başlamadan milin içinde stop etmedi Allah dan. çamur girmesin diye de volanın orayı güzelce kapatmıştım. sorun yok ancak diğer defender milin içinde kaldı. yanımızdaki çelik halatlar çekmek için yeterli mesafede olmayınca bir arkadaşımızdan uzun zincir istedik ve birkaç saat bekledik ıssız biryerde . zincir getiren da çamurda kaldı. önce onu sonra diğer defender ı kurtardım. hayırlısı ile gecenin yarısı döndük eve.

daha önce marş motorum arızalandığında mecburen tanımadığım bir elektrikçiye aracımı bırakmış ertesi gun 70 TL ödeyerek aracımı almıştım. kömürleri değiştirdiğini söylemişti bana elektrikçi. ancak cumartesi gunu marş motorunu söküp içini açtığımda kömürün olmadığı ı yani daha öne muhtemelen elektrikçinin temizleyip taktığını farkettim.

bugun aracın boya işlemleri için kendine yeni servis açan arkadaşımın dükkana bıraktım aracı. bir yandan boyaya hazırlanırken bir yandan da aşağıdakiler giderileek diye umuyorum.
1-) baskı balata bilya değişmiştim iki ay önce değişmeden önce yağ kaçağı ve ses yok iken değiştikten sonra yağ kaçırmaya ve şanzuman ileri geri sallanmaya başladı. şanzuman tekrar inecek.
2-) arka fren hortumum patladı değişecek ve havası alınacak
3-) el frenim çok yukarıda kavrıyor
4-) volan paslanmış nasıl olcaksa temizlenecek

Etiketler

abi ben Cuma günü memlekete Bursa ya gidiyorum. Bugun boyası kazınmaya başlıyor. akşam ben de sökülmesi gereken yerleri sökücem. stepne farlar vs vs üç güne boyarız dior usta ama bilemiyorum. yani bence en az 10 gun orada kalır. Biraz önce arkadaşım aradı bunlar iki ortak açtılar dükkanı. ortağı demiş ki abi bu arabayı içeri alırsak çıkaramayız bi daha...

ya anlamıyorum kime guvenicez biz. iyi dedikleri ustaya götürüyorum para alıyor değiştim diyor parçayı temizleyip takıyor. eski mesai arkadaşım diyorum hem işinde iyi hem bana kazık atmaz bu sefer de kem küm ediyorlar. altı üstü şanzuman indirilecek muhtemelen yırtılan keçe değiştirilecek. adama diyrum ki bak ben de normal müşterinim senin. ne işçilik alacaksan al. en son bana şu kadar de. şu usta bulamama işi beni öldürüyor. tüketiyor.

huseyinyilmaz' Alıntı:
abi ben Cuma günü memlekete Bursa ya gidiyorum. Bugun boyası kazınmaya başlıyor. akşam ben de sökülmesi gereken yerleri sökücem. stepne farlar vs vs üç güne boyarız dior usta ama bilemiyorum. yani bence en az 10 gun orada kalır. Biraz önce arkadaşım aradı bunlar iki ortak açtılar dükkanı. ortağı demiş ki abi bu arabayı içeri alırsak çıkaramayız bi daha...

ya anlamıyorum kime guvenicez biz. iyi dedikleri ustaya götürüyorum para alıyor değiştim diyor parçayı temizleyip takıyor. eski mesai arkadaşım diyorum hem işinde iyi hem bana kazık atmaz bu sefer de kem küm ediyorlar. altı üstü şanzuman indirilecek muhtemelen yırtılan keçe değiştirilecek. adama diyrum ki bak ben de normal müşterinim senin. ne işçilik alacaksan al. en son bana şu kadar de. şu usta bulamama işi beni öldürüyor. tüketiyor.
hüseyin aramıza hoşgeldin kardeşim bu sıkıntı bütün defender sahipleri için geçerli bence bazen para ile bile yaptıramıyorsun istediklerini sırf yapmamak için bile misli ile fiyat isteyen gördüm uğraşmak istemiyorlar hazır alıp takmak daha kolay çünkü aracının tek dostu sensin unutma tarkan ve kurt ,redkit ve düldül gibi gerisi hikaye işte :mad:

abi benim bu iş için bir çözümüm var ama birkaç sağlam adam bir araya gelip üzerinde konuşmalıyız. sen ben tamer gürsel abi ve duran 5 kişi oluyoruz. bir 5 kişi daha olursak bundan sonra kimseye muhtaç kalmayız. bir de sen satıcan mı vazmı geçtin ona göre konuşsak daha iyi olacak. özelden attığın satılıklara hala niyetliyim haberin olsun.

bir de madem çok tutuyor ki Ç.Ü. yapıyorsa çok tutmayacak dizel alıp dizel atalım. ama dizelden dizele geçiş işi nasıl olnu çözmemiz lazım. 1000 TL ye bile dizel defender bulabiliriz.

hüseyin şu anda satmıyorum ancak ilanım halen var bu kışı geçirmeyi düşünüyorum ondan sonrası kısmet ayrıca 1000 tl gibi bir rakama dizel bulursan şu güzelliği olur aldıtan sonra bd nissan 3.0 motor atarsın senin kupayıda oturttunmu tadından yenmez aracım kalırsa bende ilerde bu şekilde yapmayı düşünürüm yazık çok masrafım var araçta ölümsüz bir defender oldu çunkü araya vermem yanı anlayacağın halen defender sevdalısıyım ;)

gelecek misin bugun huzur otoya. orada daha detaylı konuşalım sana söyleyeceklerim var bu benzinli dizel işi için.

tahaozak' Alıntı:
Kullandığınız izolasyon malzemesi işe yaradımı?

abi valla bugun göktuğ ile de yazıştık onun başlık altında da tek başına bitüselfin bir işe yaradığı yok bence. belki içeri artık toz almıyor araç iç taraftan ama akustik sünger ile kullanıldığı takdirde ve avlumbazlara kaput altına şanzuman üstüne ve motor arkasına uygulanırsa kesinlikle %30-40 civarı azalacağına inanıyorum. ama bitüselfin öyle 60% oranında ses kestiği yok.

iç döşeme öncesi hazırlık safhası işte.

Oralara ben malzeme kullandım. Özellikle şanzıman pağına koyduğum kaplama ve süngerden çook fayda gördüm sesi %70 kesti. Ama zemin için birşey bulamadım malesef sizinkide işe yaramadı :(

198.jpg

199.jpg

201.jpg

204.jpg

tahaozak' Alıntı:
Oralara ben malzeme kullandım. Özellikle şanzıman pağına koyduğum kaplama ve süngerden çook fayda gördüm sesi %70 kesti. Ama zemin için birşey bulamadım malesef sizinkide işe yaramadı :(

kaplama güzel olmuş altan kaplamışısın sanzumanı abi ? o malzemenın bir tarafı aliminyumlu olanını bulunca bende yapıcam sanırım başka care kalmıyor.

günaydın herkese. aşağıdaki fotograftda marş motorunun içinden çıkan kömürleri görüyorsunuz. ben çamura ve suya giriyorum bu araçla ve bu daha önce de başıma geldi.hatta yenisi takılıyor ama çok geçmeden yine başıma gelecek gibi.. bunun için yalıtım yapan varmı aranızda siz nasıl engel oluyorsunuz?
[attachment=1]

Fotoğraf002_001.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR