Defender Kardeşliğine bir Üye Daha

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan huseyinyilmaz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 596
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 70,612
huseyinyilmaz' Alıntı:
arkadaşlar 150 beygir gücünde mercedes cdi motor ve şanzuman için arayışımız başladı. fiyat makul olursa değişim yetkili serviste yapılacak.

Hüseyin kardeş sen ne yaptın yahu!!?? : )))))))
çıtayı aldın en yukarıya koydun, dur bakalım ne olacak sonu.................

Etiketler

euzlu' Alıntı:
Hüseyin kardeş sen ne yaptın yahu!!?? : )))))))
çıtayı aldın en yukarıya koydun, dur bakalım ne olacak sonu.................

abi valla ben de çok merak ediyorum ne olacak sonu diye. defender almadan önce uykularım kaçıyordu şimdi yine başladı.

süper olur eğer olursa valla merakla takip ediyorum , hüseyin bey emeklerinizi merakla takip ediyorum başarılar :smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Suriyeden faturalı motor almaya ne gerek var? yurdumuzdada mevcut.

bana romanyadan 40,000 km de 300 tdi ve r 380 sanzımana 1,500 + 750 eur fıyat verdıler :smiley: şaka gıbı fiyatlar ama yurtdısından ıkıcı el makıne getıremeyız heralde? adam faturaqda keserım dıo :smiley:

"I'm Gabriel from Romania. I just read your post about changing the engine on your Landy and I think I can help you, I'm in bussiness of restoring Defenders, so I can help you with a lot of parts, including engines. For ex. a complete 300tdi engine, perfect running is around 1500 euro and a R 380 gearbox around 750 euro.So, if you need any parts, you can contact me "

bu hayallerle çok yatıp kalkan gördüm bunlardan biride benim v8 in peşine düştüm hiç uğraşma sat git v8 al dedi duayenler hüseyin kardeş düşüncelerin harika ancak uygulamak güç hele birde benzinli aracı dizele çevirmek uzun ince bir yol umarım bu yolda mesafe kaydedersin kardeşim yanındayım ;)

berk' Alıntı:
bana romanyadan 40,000 km de 300 tdi ve r 380 sanzımana 1,500 + 750 eur fıyat verdıler :smiley: şaka gıbı fiyatlar ama yurtdısından ıkıcı el makıne getıremeyız heralde? adam faturaqda keserım dıo :smiley:

"I'm Gabriel from Romania. I just read your post about changing the engine on your Landy and I think I can help you, I'm in bussiness of restoring Defenders, so I can help you with a lot of parts, including engines. For ex. a complete 300tdi engine, perfect running is around 1500 euro and a R 380 gearbox around 750 euro.So, if you need any parts, you can contact me "

özelden mesaj attım size

foremost' Alıntı:
bu hayallerle çok yatıp kalkan gördüm bunlardan biride benim v8 in peşine düştüm hiç uğraşma sat git v8 al dedi duayenler hüseyin kardeş düşüncelerin harika ancak uygulamak güç hele birde benzinli aracı dizele çevirmek uzun ince bir yol umarım bu yolda mesafe kaydedersin kardeşim yanındayım ;)

dediler de dediklerine inandınmı kardeşim. bu şuna benziyor. 35" lastik takmak istedim defender a. olmaz yurumez hele ki lpg de dediler. çünkü 35" lastik takmamışlardı ve sadece yorum yapıyorlardı. takan arkadaşlar ise biz taktık sorun yok dediler. ben de taktım ve şimdi gerçeği biliyorum.

uzun ince bir yol dediğin kısım kime uzun kime ince. nerede takılmışlar. yani sana V8 takamazsın diyen arkadaşlarımız işlemin hangi safhasında takılıp kalmışlar. biyor sorsan denememişlerdir bile. ben denemek ve görmek istiyorum. belki ben de dizele çeviremeyeceğim ama en azından deneyeceğim. eğer çevirirsem de sizlerle burada paylaşıcam yolları.

****ben Adanada benzinli defender ı dizele çeviren bir defender kardeşime sordum yolu ne diye. nasıl yaptın dedim. uğraşma hiç boşver sat dizel al dedi. e sen yapmışsın dedim. çok uğraştım dedi. bumu yani cevap. bumu yardım. hayır. ben uğraştım yaptım sen de uğraş becerebilirsen yap demek bu. ***

ONTURK' Alıntı:
Uyacak mı Mercedes Motor ve Şanzıman

şuan için ben de bilmiyorum. bana değişimi yapacak olan mercedes servisinden bi arkadaş. uygun motor ararken 4x4 sprinter neden olmasın dedik. genel olarak 3000 nissan yada puma atıyorlar yada ısuzu . bakarsın buna cdi motor da ekleriz. ben de gelişmeleri heyecanla bekliyorum.

huseyinyilmaz' Alıntı:
şuan için ben de bilmiyorum. bana değişimi yapacak olan mercedes servisinden bi arkadaş. uygun motor ararken 4x4 sprinter neden olmasın dedik. genel olarak 3000 nissan yada puma atıyorlar yada ısuzu . bakarsın buna cdi motor da ekleriz. ben de gelişmeleri heyecanla bekliyorum.

Bildiğim kadarı ile 3000 Nissan VB motorlarda orjinal land şanzımanı kullanılıyor. Yani tek sorun flanş yapmak oluyor.

Ama Şanzımanda işin içine girince yavru şanzımanı adapte etmekte zorlanırsınız gibime geliyor.

huseyinyilmaz' Alıntı:

cdi için ecu vs devreye gırecek bunları nasıl yaptıracaksın? komple tesısat vs ayarlamak gerekıyor.. ımkansız demıyorum ama cok zor bır ıs eger bunları yapıcak para ve ustanız varsa orda zaten sıkıntı yok yurtdısında mazda 3,5 tdi motoru takıyolar su anda :D sız paradan, parcadan ve ıscılıkten haber verın gerısınde hıc sıkıntı olmuyor..

ecu için hiç sıkıntı değil diyorlar. sensörlerin bazılarını iptal edeceklermiş. garantili iş yapacaklar. valla ya onlar hayal kuruyor ya ben. ama şunu çok iyi biliyorum ki benzinli araç dizele çevriliyor.10,000 lira +/- tutacak diyor net fiyat bekliyorum zaten üstünü veremem.

Mercedes motoru uyuyor. Ama sorun şu ki,defender 150 hp kaldıracak alt yapıya sahip değil,eğer güçlü motor atacaksanız ön takımı en küçük civatasına kadar güçlendirmeniz gerekiyor.Ama ben her haftasonu kırarım biryerlerini,sanayide haftaiçi yaptırırım derseniz orası ayrı. :smiley:

huseyinyilmaz' Alıntı:
monza yarış koltuğunda defender kullanan varmı acaba?
arazide çok mu rahatsız olur. uzun yolda çok mu sıkar. bu tip koltuklu arazi aracına binen varmıdır acaba?
[attachment=1]

Biraz geç bir cevap ama hala koltuk konusu gündemdeyse fikir verebilir.

Bir arkadaşın Defender'ında da yanları destekli yarış tipi koltukları vardı. İnmesi de binmesi de zor, çünkü, Defender yüksek bir araç, önce kafanızı aracın içine sokup yükselme şansınız yok, zaten tavan da alçak. İnerken de yandan kayıp inme imkanı yok. Eğer boyunuz uzunsa ciddi akrabasi yapmanız gerekebilir. Yarış tipi koltuklar havalı mı, havalı, yolda da rahatsız değil.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR