Defender Bize Uygun Mu, Deneyelim Ama Nasıl?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Haluk Tümer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 195
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,207
Ynt: Defender Bize Uygun Mu, Deneyelim Ama Nasıl?

Her bir arkadaşımızın anlattığına tam olarak katılmakla birlikte, hatırlatmakta fayda gördüğüm bir konuyu arzetmek isterim. Sağlıklı yapılacak bir expertiz sonrası aracı değerinde almanız mümkün. Ancak en önemli konu sizin düşündüklerinizi-istediklerinizi araca uygulayacak doğru usta ile karşılaşmak ( Eğer bakım ve onarım işlerini kendiniz gerçekleştirmeyecekseniz). Bu cepheden baktığınızda toplanmış bir araba almak doğru olur kanaatindeyim.

Etiketler

İtiraf edeyim ki, yaptırmış olduğum bakım ve onarımları diğer bir usta vasıtasıyla kontrol ettirdim ve iyi ki kontrol ettirmişim diyorum, zira en temel hususları bile yeniden yaptırmak durumunda kaldım.

agokmen1' Alıntı:
Barış abi nin son kullandığı 110 u ben aldım. Ne o ,ne ben, nede başka bir arkadaş anlatılan bir DEFENDER alam imkanımız yok kesinlikle ama sahip olduğumuz araçları o hale getirmek bizim hep hedefimiz sonu yok tabi bu işin kesinlikle hayal ve rüyalarımızı her zaman geniş tutan bir araç sahibiyiz hep onu da yapmalıyım bunu da yapmalıyım şeklinde bizi tatlı bir koşuşturmaya tutması bizlere (bence ) keyifli kılıyor ve keyifle yaşatıyor .

mrb gökmen bey benim araç sizin aracın kardeşi mavi beyaz serieslll benim araç 88 lik sizin araç sanırım 109 luk :smiley:

erdal484' Alıntı:
mrb gökmen bey benim araç sizin aracın kardeşi mavi beyaz serieslll benim araç 88 lik sizin araç sanırım 109 luk :smiley:
Mrb

Benim eski aracım 109 series 3 şuan 110 defender 2,5 D kullanıyorum series benim ilk göz ağrım şuan da sakladığım 62 mod. series IIa 3500cc ruhsatlı 88 im de mevcut fakat motoru ve ufak tefek birkaç parçası eksik ( Malum birine zor yetişiyorum ) durmakta ;)

agokmen1' Alıntı:
Mrb

Benim eski aracım 109 series 3 şuan 110 defender 2,5 D kullanıyorum series benim ilk göz ağrım şuan da sakladığım 62 mod. series IIa 3500cc ruhsatlı 88 im de mevcut fakat motoru ve ufak tefek birkaç parçası eksik ( Malum birine zor yetişiyorum ) durmakta ;)
hayırlısı olsun inşallah series candır :smiley: series den kopamamışsınız inşallah seriesllA da toparlarsınız resimlerinide burda görürüz

Hakikaten mevzu defender almak degil .mevzu Usta bulmakda sanayide is yaptirmada , hani arac bozuldugu icin degil tamamen kendi kasintimizdan surekli birseyler yaptirmak istersin yaptirdikca istersin . Para ciktikca mutlu olursun . Arabaya birseyler yaptirmak icin maasi beklersin . Gelirin dusuk ise harcamani kisip arabaya para biriktirirsin . Herseyi sanayide yaptiramazsin kendin yapmak zorunda kalirsin elin is ogrenir . (Elektirik .kaynak. sokme takma bukme temizleme yalitma ) ve surekli dikkat edersin ama surekli sanzuman otuyormu on diferandiyel vuruyormu . Far mi sondu yag bittimi acep . Aku gostergesi dusuk kesin kacak var . Hoparloru nereye sokacam ... vs vs liste oyle uzar ki . Oyle uzar ki artik aci zevk verir hale gelir . Sokaga park edip ise gidersen aklin hep onda kalir cocuklar uzerine mi cikti . Anten duruyormu vs vs bu ilk 2 yil sonra baslarsin yukseltme flans . Kilit ,kirilmaz dif 35 lastik (motor isine girmiyorum ) ama mutlu olursun be abi

ibrahim IPEK

Yorumların hepsi süper, sahiplerinin araçlara olan olan tutkusu yazdıklarından belli oluyor. Bence Defender'ı tercih edenlerin temel farkı, hepsinin ana çıkış noktasında (birbirine zıt da olsa) doğa ve mekanik sevgisi olması. Bu payda insanları birbirine yaklaştırıyor.

Murat Bey, davetiniz için teşekkür ederim. Yancıya ihtiyaç olduğu müsait bir zamanda bir mesaj atarsınız. Ben de davetinize uymaya çalışırım. Elim iyi kötü alet de tutar, varsa yapılacak bir iş onu da hallediveririz :smiley:

Sanırım başlangıç aşamasında araç bakarken (yürür aksamı sorunsuz olmak kaydıyla) sade, uygun fiyatlı araçlara yönelmekte fayda var. Böylece olur da yürütemezsem, asgeri zararla hızlıca elden çıkarmak daha kolay olur gibi. 2.5D yada 2.5 benzin+LPG'li bir 110 düşünülebilir. Sanırım 20000 TL gibi bir satın alma bütçesi yeterli olur.

Haluk Tümer' Alıntı:
Sanırım başlangıç aşamasında araç bakarken (yürür aksamı sorunsuz olmak kaydıyla) sade, uygun fiyatlı araçlara yönelmekte fayda var. Böylece olur da yürütemezsem, asgeri zararla hızlıca elden çıkarmak daha kolay olur gibi. 2.5D yada 2.5 benzin+LPG'li bir 110 düşünülebilir. Sanırım 20000 TL gibi bir satın alma bütçesi yeterli olur.

belirlediğiniz bütçe fazlasıyla yeterli. 20.000TL ye ucundan azıcık yapılı bile bulabilirsiniz...

Portbagaj 1000 tl
Jant lastik 2500 tl
Sis lambasi 500 tl +++
Yukseltme 1500
Spacer 500
Ic doseme +torpido parcalari 1000 tl
Boya 3500-4000 tl
Dodik kaput kabartma 800 tl
On teyp cercevesi tus takimi teyp 1000 tl ek kalorufer 300 tl
Off road aksesuari mapa . Kriko . Halat kazma kurek 500
Vinc 16000lb 1500-3000
Alt korumalar 700
Vinc tamponu 500
Basamaklar 500 tl

Arac alirken yukaridaki listeyi dikkate alin donanimli olmasi ileride bu kadar meblayi harcamamaniz demek . Tabi buna arti iscilik eklemek lazim oda 3000 -4000tl yi bulur buda yani toplamda 20000 e yakin harcarsiniz . 15 e bos arac alsaniz 35 bin eder .... he tabi isin zevkli kismi bunlari kendinizin yaptirmasi

ibrahim IPEK

Haluk Tümer' Alıntı:
Bir fırsat sitesi aracılığıyla, uygunca sayılabilecek fiyata Land Rover Experience'ın 2 kişi 1 saatlik programını almıştık. Bugün gitme fırsatı oldu. Yeni Discovery ile su, eğim, çamur, rampa vs. karışık parkuru geçtik. Reklamını yapmış gibi olmayayım ama hala aracın etkisinden çıkamadık ;D
Land rover experience a beraber çıkmış olabilirmiyiz acaba ?

oguzhan3434' Alıntı:
kandiriyolar boyle insanlari iste abi :smiley: sonra gidip aliyorlar arabayi vay efendim neden kemerburgaz a gelemiyorum araba suya girince ariza lambasi yakiyo sensor isareti cikti diyolar :smiley: bunlarin hepsi ingilterenin oyunu hocam gelmeyin bunlara :smiley: arabayi alip araziye ciktiginizda keske demeyin :smiley: disco num 4/1 fiyatina def alip dunyevi dertlerinizden kurtulun hem bu sekilde siki dostluklar kurarsiniz hemde mekanik bilginiz olur :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Valla biz kemerde canavar gibi geziyoruz tek Sıkıntımız araçlarımızın lastiğine kadar orjinal olması :smiley:

Lastigine kadar orjinalse o kadar giremezsin iceri taraflara,bizimde her hafta sonu girdigimiz yer mevkiye hakimim :smiley: yine birlikte bigun land rover bulusmasi yapar gireriz :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

İbrahim Bey,
İkinci el araç değerlendirirken verdiğiniz fiyatları dikkate alacağım.

Hürkan Bey,

Sizinle olamaz. Biz Erdi Bey'le çıktık.

Evet evet bende Erdiyle konuştum o söyledi geçen sizinle çıktığını

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

SON MESAJLAR

SON KONULAR