Defender Bize Uygun Mu, Deneyelim Ama Nasıl?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Haluk Tümer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 195
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 75,232
Ynt: Defender Bize Uygun Mu, Deneyelim Ama Nasıl?

Olmaz mi :smiley: neyse konusunu dagitmayalim arkadaslarin :smiley: abi sizde defender alin hic bi araba da bulamayacaginiz dostluklari kurarsiniz.hayat tarziniz stiliniz bakis aciniz degisir..

Sent from my iPhone using Tapatalk

ImageUploadedByTapatalk1419473540.225063.jpg

ImageUploadedByTapatalk1419473573.206474.jpg

Etiketler

Derya abi davet etti gerisini kendi bilir artik

ilk aracım defender 2.5 benzinli sonraki dısko v8 ve cj 8 sonra hepsine bir tövbe 10 bin ile başlarsın gelinen nokta 40 bindir hiçbir araca bu kadar harcama yapılamaz bence ve bu kadar yakışmaz yaptığın her şey bu araç bir külttür ve filimlerde bile illa gözükür bence hiçbir arazi aracı onun kadar ilgi görmemiştir velhasıl kelam dışı seni yakar içi kullananı defender sahibi olupta motordan mekanik bilgisi olmayan yoktur biliyorum bu sayede sanayide güzel dostluklar kurulmuştur :smiley: yada kazıklı volvodalar çıkmıştır karşınıza ama bunlar hep bir anı ve tecrübe olmuştur kullanıcısına hayattaki bakış acısını değiştirdiğine dahi inanabilirsiniz ve ben halen ilk aracımı zaman zaman özlerim içinde olmanız bile sizi farklı hissettirir sonuçta porşe ile aynı trafikte bekliyorsunuz ama o sizin gittiğiniz yere gidemiyor tv den seyrediyor....

Bir fırsat sitesi aracılığıyla, uygunca sayılabilecek fiyata Land Rover Experience'ın 2 kişi 1 saatlik programını almıştık. Bugün gitme fırsatı oldu. Yeni Discovery ile su, eğim, çamur, rampa vs. karışık parkuru geçtik. Reklamını yapmış gibi olmayayım ama hala aracın etkisinden çıkamadık ;D

Haluk Tümer' Alıntı:
Bir fırsat sitesi aracılığıyla, uygunca sayılabilecek fiyata Land Rover Experience'ın 2 kişi 1 saatlik programını almıştık. Bugün gitme fırsatı oldu. Yeni Discovery ile su, eğim, çamur, rampa vs. karışık parkuru geçtik. Reklamını yapmış gibi olmayayım ama hala aracın etkisinden çıkamadık ;D
Konfor haricinde Defender la X 5 yaparsınız. Disco nun bir körüğü Defenderın komple yükseltme kitidir o kadar söyliyim.

dturan' Alıntı:
Konfor haricinde Defender la X 5 yaparsınız. Disco nun bir körüğü Defenderın komple yükseltme kitidir o kadar söyliyim.

kandiriyolar boyle insanlari iste abi :smiley: sonra gidip aliyorlar arabayi vay efendim neden kemerburgaz a gelemiyorum araba suya girince ariza lambasi yakiyo sensor isareti cikti diyolar :smiley: bunlarin hepsi ingilterenin oyunu hocam gelmeyin bunlara :smiley: arabayi alip araziye ciktiginizda keske demeyin :smiley: disco num 4/1 fiyatina def alip dunyevi dertlerinizden kurtulun hem bu sekilde siki dostluklar kurarsiniz hemde mekanik bilginiz olur :smiley:

Hayatimda gormedigim sadece telefonda konustugum adam bana rus votkasi getirmis :smiley: defender im olmasa nerden bulcaktim standart i :smiley:?

Hayatımda hiç görmediğim sadece telefonda konuştuğum adam gitti ustasını ayarladı aracımızı kontrol ettirdi.

Sonra bir diğeri bize hediye yolladı.

Bir diğeri aracımıza hediye jant lastik (stepne) verdi

Bir diğeri geldi elektrik işlerini yaptı

Bir diğeri Diye devam eder gider.

hiç tanımadığımız insanlara yardımcı olmak için kataloglar yolluyoruz, gelene çay çorba ikram ediyoruz, olmadı yolda kalanı almaya gidiyoruz vs vs işte bu da land dostluğunun göstergesi olsa gerek :D

Baska birine karsiliksiz iyilik yapmanin hazzini bu arabada yasiyorum.jeepte boyle bisey gormedim.bu paha bicilemez bir olay.sokaktan gecen hic tanimadiginiz bir defender sahibi ile uzun uzun konusabilirsiniz yardim isteyebilirsiniz.komik ama sadece yoldan gecerken bile selamlasirsiniz.
Dostluklarimiz daim olsun..

oguzhan3434' Alıntı:
Baska birine karsiliksiz iyilik yapmanin hazzini bu arabada yasiyorum.jeepte boyle bisey gormedim.bu paha bicilemez bir olay.sokaktan gecen hic tanimadiginiz bir defender sahibi ile uzun uzun konusabilirsiniz yardim isteyebilirsiniz.komik ama sadece yoldan gecerken bile selamlasirsiniz.
Dostluklarimiz daim olsun..

Haluk Bey,

İnşallah gönlünüzdeki Defender' e kavuşursunuz.

Bizimde 2,5 düz dizel 110 kapalı kasa Defender'ımız var. Tuzla' da ikamet ediyorum, hafta sonları bu tarafa yolunuz düşerse buyurun gelin deneme turu (arazi+asfalt) v.s. yapar çay içer sohbet ederiz :smiley: Benim için en önemli faktör eşimin bu konudaki desteği olmak üzere gezenbilir ailesinin kıymetli üyelerinin kendileri ve değerli yorumlarıdır.

Oğuzhan Bey'in yorumuna tamamıyla katılıyorum, (Sokakta tanımadığınız bir Defender sahibi ile uzun uzun konuşabiliyorsunuz). Tespitlidir :smiley:

İlk zamanlar (Defender alma arifesi dönemimiz :smiley: ) bende çok şüpheciyim; konforundan, motor gürültüsünden, ısınma ve ısıtma problemlerinde vs vs derken hepsi bir bine karışıyor. Sonra aradan zaman geçiyor ve bir bakmışsınız yüzünüzde kocaman aptal (bana göre) bir gülümseme sanki her şey bir senfoni orkestrasının bir parçası gibi oluyor.

Aradan zaman geçiyor ve kendinizi çok mutlu hissediyorsunuz. Garip bir duygu, sırf içinde "Defender" olduğu için çok sıkıcı filmler izliyorsunuz, yolda kenarda askeri sivil her türlü Defender'ı inceleme dürtüsüne kapılıyorsunuz, sanki onu kullanan sizin 40 yıllık dostunuzmuş hissine kapılıyorsunuz. Kesinlikle bir ruhu ve felsefesi olan bir araç

Araç hakkında fikirlerinde ciddi anlamda önem verdiğim gezenbilir dostları dahil olmak üzere Barış Bey'in de bu konuda bir yorum/tavsiye listesi var ve aşağıda bunu kendi müsaadesi ile paylaşmak istiyorum.

<Alıntı>

Defender veya Series satın almak isteyen arkadaşlara önerilerim:

1- Asla normal otomobil değildirler. Bakım kitapçığını incelediğinizde: gerçek bir dozer - grayder - ekskavatör bakım kitabı talimatları okuduğunu sanırsınız :D
2- Normal bir otomobil ile çok rahat 100 - 120 km/h gittiğiniz yolları, 60 - 90 km/h ile gitmeye başlarsınız.
3- Oturma pozisyonu, görüş açıları, dashboard'un ergonomik yapısı tamamen farklıdır. Otomobil boyutlarında gerçek bir kamyondur ( bence ). işin zevki de buradadır ( yine bence ).
4- Trafikte, sol şeride veda edersiniz :D ve bunu kabullendiğiniz andan itibaren dünyanın en güzel aracıdır artık ( çok ciddiyim ).
5- Gittiğiniz heryerde iki grup insan ile karşılaşırsınız: 1) '' Vaaaay! Muhteşem araç diyerek gülümseyenler ve 2) '' Bu ne lan? Iyyy! ne işi var bunun trafikte! '' diyenler.
6- Taksici ve minibüsçüler, siz hareket halindeyken; hiçbir bitirim hareket yapazlar :D
7- Normal otomobillerdeki: Yakıtını doldururum ve giderim durumuna veda edersiniz. Sürekli yağına, suyuna, seslere dikkat etmeniz gereklidir ( Zaten bir süre sonra sizde bu durum alışkanlık haline gelir ve hiç yadırgamazsınız ).

Ben hiç turbo motorlu bir Defender'ı uzun süre kullanmadım. Benzinli Defender ve Series hiç kullanmadım, özelliklerini bilmiyorum. Yazdıklarım 2.5 düz dizel içindir ( kendi açımdan ).

8- Aracın içi, özellikle otobanda uzun yolda: gerçek bir bombardıman uçağı gibidir. Yanınızda oturan ile bağırarak konuşursunuz. Hele arka koltukta oturanlar ile gerçekten bağırarak konuşmanız gerekir :D Ciddi bir izolasyon çalışması ile bu durumu değiştiren arkadaşlarımız mevcuttur.
9- Tam donanımlı, gerçek bir takım çantası ile dolaşmaya başlarsınız.
10- Defender ile: araçta meydana gelen arızalarda, en saçma ve an basit oluşacak arızayı tahmin etmek gerektiğini öğrenirsiniz :D
11- Yollarda, özellikle rampalarda: kamyonlar ve TIR'lar sizi sollar :D
12- Asla normal otomobil konforu, kullanım özellikleri ve sürüş alışkanlıklarınızı Defender'dan beklememeyi öğrenirsiniz. Tamamen kendine has konforu, sürüş özellikleri ve yapısı vardır. Normal otomobiller ile ve başka 4x4 arazi araçları ile ( 4 tekerlekli olması dışında ) hiçbir alakası yoktur. Tamamen kendine özgü bir araçtır.
13- Yazdıklarımı kabul ettiğinizde, ciddi bağımlılık yapar. Hayatınızda hiçbir araca bağlanmadığınız kadar ona bağlanırsınız :D

Defender satın alacakların dikkat edecekleri sıralama ( Şahsi görüşlerimdir, herkesde farklılık arz eder )

1- Motor, saat gibi çalışır olmalıdır. Kesinlikle motorda üfleme olmamalıdır. Motor kompresyonu kusursuz çalışmalıdır. Defender ve Series'ler sadece ayak fren pedalı ile değil; aynı anda motor freni ile kullanılmalıdır. Asla vites boşta kullanılmamalı, daima viteste, ayak freni ile parelel vites küçültülmesi ile kompresyon destekli fren yapılmalı ve kullanılmalıdır. Sübap ayarları, enjektör ayarları tam olmalıdır.
2- Elektrik sistemi sağlam, eksiksiz, çalışmayan aksamı olmamalıdır. Akü yeni, bakımlı olmalıdır.
3- Yürüyen aksam sorunsuz olmalıdır. Frenler ve el freni tam çalışmalı ve bakımlı olmalıdır. Yağ kaçıran merkez, sağır fren, kaçıran el freni olmamalıdır. Jantlarda, merkezkaçtan dolayı, merkezden dışa doğru güneş çizimi gibi yağ izleri olmaması gerekir bir örnek verilecekse. araç bakan arkadaşların dikkat etmesi gereken konulardan biridir.
4- Direksiyonda boşluk olmamalı, sonradan hidrolik takılmış ise: yağ eksiltmemeli, kayış koparmamalıdır. Kuru direksiyon kutusu varsa: araç olduğu yerde hafif hareket ettirilerek tam sağ - tam sol yapabiliyor olmalıdır.
5- Araç altına yatılarak: ön ve arka şaftlar el ile iki yana çevrilmeli, şaftlardaki boşluk kontrol edilmelidir. Aslında kullanırken de belli olur: ileri ve geri giderken, kalkışta '' ÇANK!'' gibi metal çarpma sesi: şaft boşluğunun habercisidir :D
6- Araç altına mutlaka yatılmalı ve araç altına bakmalısınız. Ciddi darbe alan yer var ise bellidir. Şasede, ara atkılar tam mıdır? Benim 110'da Şase atkısı yerine takılmış ama cıvataları sıkılmamıştı, görüp ben sıkmıştım. Araç altında tüm alt bağlantı parçalarına baktığınızda: araç hakkında onlarca bilgi edinirsiniz. Araca uygulanmış işçilik hakkında bile fikir sahibi olabilirsiniz ( mekanikten ve Defender-Series yürüyen aksamından anlamıyor veya ilginizi çekmiyorsa: bu yazdıklarımı uygulamaya kalkmayınız, bu yazdıklarımdan gaza gelip garip sorular sormayınız, anlamadığınız-bilmediğiniz detaylar hakkında anlıyormuş gibi davranmayınız :D ) 110'umu satarken: bu şekilde takılan birkaç kişi ile 5-6 fıkrada başrol oynadım :D Gereksiz yani.
7- Şanzıman sorunsuz olmalıdır. Vites yolları net, vites geçişleri kemikli ama kolay olmalıdır. Debriyaja sonuna kadar basmanıza rağmen vites cartlamamalı örneğin. Hareket halindeyken araç vitesten atmamalı.
8- Araç ile deneme turu atarken: bir arkadaşınız başkabir araçtan, eğer yoksa yol kenarından sizi izlemeli. aracın kıçı sağda veya solda gitmemelidir. Bu tip bir araç ise: hayırlı işler dileyin ve o aracı unutun.
9- Yine dışarıdaki arkadaşınız egsozu izlemeli ( sol dikiz aynasından: eğer egsoz çıkışı değiştirilmedi ise siz de görebilirsiniz ). Egsozdan: mavi veya siyah duman çıkmamalıdır. 8-12 saat beklemiş motor ilk çalışmada biraz duman atabilir ama sıcak motor duman atmamalıdır. Beyazımsı mavi duman da, koyu gri tonları - siyah duman da hayra alamet değildir.
10- Aracın vitesleri dışında arazi vitesi de sorunsuz olmalıdır. İlk denemde LOW ve HIGH konumlarına tam geçmeyebilir, aracı biraz hareket ettirerek tekrar denemek gerekebilir. Defender ve Series arazi vites konumlarını bilmeniz ve denemeniz gerekir. Sorunsuz çalışıyor olmalıdırlar. Series'lerde: Arazi vitesi seçimi dışında, ön tekerleklerin de araçtan inilerek kilitlenmesi gerekir, yine sorunusz çalışmaları gerekir.
11- Defender ve Series araç satın almayı düşünen kişilerin: Defender ve Series hakkında internetten araştırma yapmaları ve çeşitli dökümanları incelemelerini tavsiye ederim. Yedek parça kataloğu ve Bakım kitabını internette bulabilirler. Bu dökümanları incelemeleri sayesinde: aracın görünmeyen yerlerinde çalışan parçaları, bağlantı noktalarını, fabrikasyon uyarı yazılarını, araç hakkında dikkat edilmesi gereken detayları, yürüyen aksam - motor- ana şanzıman - yavru ( arazi ) şanzıman - diferansiyel, bakım talimatları...gibi bilgiler hakkında bilgi edinmelerini sağlar. Bahsettiğim gibi araç altına yattıklarında nereye bakmaları gerektiğini, gördükleri parçaların nasıl görünmesi gerektiğini bilirler. En azından ben böyle başlamıştım bu işe, çok faydasını gördüm :D
12- Son olarak lastiklere bakılmalıdır. Araçta: bitik - kabak - saçma sapan, alakasız başka sınıf araçlara ait lastikler olmamalıdır. Eğer araç: tamamen satış amaçlı, birine giydirilmek üzere makyajlanmış bir araç ise: zaten krom görünümlü jant kapaklarından, mavi-kırmızı...renkli alüminyum ceta görünümlü lastik paspaslara, beyaz yanak asfalt lastiklerinden üzeri tuhaf gökkuşağı tonlarında yansıma yapan farklı çaplarda sis farları, ön iki koltuk arasında mutfak dolabı fazlası suntadan yapılma sandıklara kadar geniş bir donanım yelpazesinde size sunulmaktadır.Lastikleri şu ölçüde olmalıdır gibi bir ölçü vermeyeceğim: zaten Defender ve Series'e uygun olmayan her parça - aksesuar kelebek gibi durur ve göze batar.
13- Kaporta - Boya, bence en önemsiz detaylardır. Eğer kabine bindiğinizde: aracın altı veya yol görünmüyorsa, kapılar yerinde - kapanıp açılıyor ve kilitleniyorsa, camları eksik-kırık değil ise; sorun yoktur. Boya, Defender ve Series'lerde benim en son baktığım detaydır. Çok absürt - saçmasapan bir renk değilse: zaten muhtemelen orjinal boyasıdır, eskimiş, sıyrılmış, yıpranmış-dökülmüş boyanın: aracın yol tutuşu-motor,yürüyen aksam ile hiçbir ilgisi yoktur :D
14- Defender ve Series'leri, satacak olanlar veya ilk satın alanlar genellikle: ilk olarak aracı şöyle güzel bi boyatayım tribine girerler. Bu araçların kaportası ve kaporta detayları hiçbir araca benzemez ve en kral usta bile aracı berbat edebilir ( kişisel zevktir, benim berbat dediğime başka bir arkadaş '' ne muhteşem olmuş '' diyebilir ).

<Alıntı sonu>

Yukarıdaki liste değerli abimiz Barış Suyabatmaz'ın kendi yorum ve tavsiye listesidir. Kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim.
Selamlar
Murat

Baris bey cok guzel yazmis :smiley: boyle bir defender i almak icin 125.000 € verip yenikoydeki galeriden alabilirsiniz :smiley: bence bu yazdiklarindan onemli olan motoru, sanzumani, difaransiyelleri gerisi zamanla hallolur cok cok masrafli bir araba degil dashboard saglamsa gerisi para degil arabanin :smiley: onem sirasi motor elektrik sanzuman pompa dashboard difaransiyel seklinde benim icin ne kaportasi onemli nede baska bisey hepsi zamanla hallolur maliyeti dusuk isler bence.korkmayin ya gidin alin bi def arkanizda birsuru adam olacak fikir veren usta ile tanistiran yardimci olan eski parcalarini veren biseyleri takas eden :smiley: kocaman bi aileyiz biz

Barış abi nin son kullandığı 110 u ben aldım. Ne o ,ne ben, nede başka bir arkadaş anlatılan bir DEFENDER alam imkanımız yok kesinlikle ama sahip olduğumuz araçları o hale getirmek bizim hep hedefimiz sonu yok tabi bu işin kesinlikle hayal ve rüyalarımızı her zaman geniş tutan bir araç sahibiyiz hep onu da yapmalıyım bunu da yapmalıyım şeklinde bizi tatlı bir koşuşturmaya tutması bizlere (bence ) keyifli kılıyor ve keyifle yaşatıyor .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

SON KONULAR

Geri