Defender' a Uygun Jant Bulunmuştur

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gomera Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 159
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,164
Ynt: Defender' a Uygun Jant Bulunmuştur

gakyildiz' Alıntı:
Arkadaşlar ben kullanıyorum 91 defenderımda.
Ekstradan alacağınız alaşımlı jant bijonlar ile torna morna gerek kalmıyor. sadece Standart bijonu kullannmak için tornadan pul gerekiyor.
Sadece aks kafası dışa çıkık olanlarda (91 ve öncesinde öyle 92-93 vs tam bilmiyorum) jantın göbek kapağı tam oturmuyor (sadece görsel). Spacer takınca aks kafası da içeride kaldığında o problem de çözülüyor.

nereden kaça aldığını da öğrendik mi tamamdır ;D

Etiketler

gakyildiz' Alıntı:
Toplam 4 adet ten;
Lastik 1600 TL
Jant 700 TL , bütçem müsayit olsa lastikleri aldığım yerden jantın da orjinalini alırdım (1250 TL)

a. ergun abiden mi?

orda gördüydüm ben jantlardan orijinalini de... orjinaliyle farkı nedir acep?
mesela orjinalinde de pul gerekiyor mu acaba tornacı işi?
ağrılıklarda fark var mı?
karşılaştırma imkanınız oldu mu?

gakyildiz' Alıntı:
Evet sonunda bu jantları taktım.
Spacer gerekiyor mu?
Spacer olmadan jantın göbeğindeki kapak takılamıyor. Aks başı çıkıntısı engelliyor.
Spacer olmadan 35/10,5/16 lastikler tam tur dönmede içeriden diferansiyel askı koluna değiyor.
Spacer olmadan kapaksız halde daha ufak ebat bir lastikle rahat rahat kullanılabilinir.
Güncel datadır

gomera' Alıntı:
arkadaşlar yoğun araştırmalar sonucunda defenderime en uygun yerli üretim jantı buldum. 16'' alüminyum jant. ayrıca üzerine defender bile yazıyor. jantları aldım şua an elimde. yanlız bijon somunları eskileri olmuyor mecbur yeni somun araştırıyorum.
link aşağıdadır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-jant-ve-lastik-jant-range-rover-defender-16-jant-takimi-bk-390-31828610/detay

Ben Arkadaşımızın verdiği bilgi sayesinde buradan temin etmiştim. Fiyat biraz artmış galiba.

Arkadaşlar original mi bilemem ama içinde TSE damgası var benim aldıklarımda

14122010184 kopyala.jpg

Pul sadece eski bijon somunlarını kullanmak istersen gerekli.
Ben 20 yeni bijon somunu aldım pula gerek kalmadı.
Spacer da alınca göbek kapağı cuk oturdu.
Benim 35-10,5 lastikler kola sürtmesin diye speser aldım.
senin lastiklerde spacer gerekmeyebilir.Göbek kapağıda sadece görsel zaten.

Özet:Jantı ister orjinal ister replika al (fark görünürde yok ama detayı bilemem) 20 tane bijon somununu da Huma yada kayalardan aldın mı işlem tamam. Pul mul yok.

veteran' Alıntı:
a. ergun abiden mi?

orda gördüydüm ben jantlardan orijinalini de... orjinaliyle farkı nedir acep?
mesela orjinalinde de pul gerekiyor mu acaba tornacı işi?
ağrılıklarda fark var mı?
karşılaştırma imkanınız oldu mu?

Cehaletimi mazur görün ama onca araştırmama rağmen kafam basamadı, yeni başlık açmaktansa burada sorayım dedim. Bu defenderlarımızn üzerindeki standart lastikler için(98 300TDI) LT/A 7.50 R16 bakmamız gerekn jant ölçü ve bilgileri nelerdir. 16 inch jant bakmamız gerek ok bunu kavradım ama geri kalan bilgiler nelerdir? Somun aralığı vs gibi??? Teşekkürler...

SAYGILARIMLA

gakyildiz' Alıntı:
Evet sonunda bu jantları taktım.
Spacer gerekiyor mu?
Spacer olmadan jantın göbeğindeki kapak takılamıyor. Aks başı çıkıntısı engelliyor.
Spacer olmadan 35/10,5/16 lastikler tam tur dönmede içeriden diferansiyel askı koluna değiyor.
Spacer olmadan kapaksız halde daha ufak ebat bir lastikle rahat rahat kullanılabilinir.

Bir kaç soru sorucam izninizle. Spacerlar kaç mm? Birde cantlar 7" mi? Orjinal defender boost cantına göre offset ve ya onsetlimi acaba??

aracımımı satsam jant lastik mi alsam bilemedim şimdi arkadaş zamda yapmış 100 lira.ama takip etmekte yarar var.

deanvefikizgi' Alıntı:
Cehaletimi mazur görün ama onca araştırmama rağmen kafam basamadı, yeni başlık açmaktansa burada sorayım dedim. Bu defenderlarımızn üzerindeki standart lastikler için(98 300TDI) LT/A 7.50 R16 bakmamız gerekn jant ölçü ve bilgileri nelerdir. 16 inch jant bakmamız gerek ok bunu kavradım ama geri kalan bilgiler nelerdir? Somun aralığı vs gibi??? Teşekkürler...

SAYGILARIMLA
Defender için çok jant seçeneği yok zaten. 7.50-16 lastiğe 16" x 6"(taban genişliği) jant olur. Kayalar vs deki standart saç jant. Eğer saç jant değilde alüminyum alaşımlı jant alacaksanız 7" (Boost lar böyle) yada 8" (benim aldıklarım böyle) taban genişliğinde almanız daha iyi olur.

göktu' Alıntı:
hah tamam abi

biraz kızdırdık galiba pul sorularıyla ama

tamam netleşti artık ;D
Bir geziye gel benim arabada misafir, her türlü detayı gör, her şeyi sor, saatlerce konuşalım defender dan , kızmak ne keyif alırım sohbetten :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR