Defender 110 Yakıtından Şikayetçiyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan es-es 26 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,960

Etiketler
Ynt: Defender 110 Yakıtından Şikayetçiyim

Sevgili Cem arkadaş,aynen bende bu pikaptan askerde kullanırdım.Mardin de.Senin gibi bizde zorla götürürdük bu arabaları.Hatta arkadaşlar kendi arabalarını hızlı gitsin diye depoya benzin bile eklerlerdi.Bunun bayağı da faydası olurdu.Performansı çok artardı:fakat pompanın da içine ederdi ama neyse.Yakıtı dediğin gibi fazlaydı.Ama şimdi hangi 2,5 tonluk arazi taşıtının yakıtı az ki.Hepsi çok yakıyor.Her isteğin bir karşılığı oluyor haliyle.
Şimdi ben bunu bile bile gittim yine aynısından aldım.Neden dersen bunun adı aşk.Başka bir sebebi yok.Ben ve benim gibi bu sitede bu araçlardan alan ve almak isteyen arkadaşların hemen hemen hepsi bu durumların farkındalar.Ama kabullendik ve bilerek sevdik biz bu araçları.haa birde askeriyedeki kademelerin durumu da malum;her yapılan iş baştan savma yapılır.Tamirci asker olunca haliyle arabalara da layıkı ile bir bakım görmüyor hep idareten yapılan işler.Ama bizde durum farklı.Biz bu arabalar için ne yapıyorsak içine sevgimizi katarak en iyi ustalarda en iyi parçaları kullanarak yapıyoruz.Hiç bir emek ve maddiyattan kaçınmadan tabi bütçenin yettiği ölçüde.Hatta yetmiyor ekstradan yaptığımız değişiklikler ve eklemeler de oluyor.Yaptığımız her onarımda her yenilikte o arabaya daha çok aşık oluyoruz.Kendimize daha yakın görüyoruz.Sen bunları anlayamazsın.Ancak tadman gerekir.Selamlar ......

Teşekkürler Murat,

Ben bu yazdıklarını diğer arkadaşa yazma gereği bile duymadım, o zaten kafasında bitirmiş olayı.

Benim çok sevdiğim bir söz var;

Ne kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşıdakinin Anlayabildiği Kadardır!

Selamlar.

Serhat hepimiz insanız.Doğru bildiklerimiz,yanlış bildiklerimiz,bunları dile getirirken kullandığımız uslup farklılıklar arzedebilir.Niyet kötü olmadıkça ifadelerde hakaret ve tehdit içermedikçe her insan bildiği şeyleri bildiği şekilde ifade edebilir.Tepkin biraz fazla olmadı mı sence? Cem arkadaş bildiğini ve yorumunu normal bir dille ifade etmiş.Bunda birşey yok.Ayrıca kestirip atmak asla çözüm olmamalı.Fikirleri samimi ifadelerle dile getirmemiz gerekir.O bir yorum yaptı ise sen de o yoruma karşılık başka bir yorum yapabilirsin.Ama susturmaya çalışmak çok yanlış.Selamlar..

murat atak' Alıntı:
Serhat hepimiz insanız.Doğru bildiklerimiz,yanlış bildiklerimiz,bunları dile getirirken kullandığımız uslup farklılıklar arzedebilir.Niyet kötü olmadıkça ifadelerde hakaret ve tehdit içermedikçe her insan bildiği şeyleri bildiği şekilde ifade edebilir.Tepkin biraz fazla olmadı mı sence? Cem arkadaş bildiğini ve yorumunu normal bir dille ifade etmiş.Bunda birşey yok.Ayrıca kestirip atmak asla çözüm olmamalı.Fikirleri samimi ifadelerle dile getirmemiz gerekir.O bir yorum yaptı ise sen de o yoruma karşılık başka bir yorum yapabilirsin.Ama susturmaya çalışmak çok yanlış.Selamlar..
beni anladığınız için teşekkürler :(

Benim araba renovasyondan çıktıktan sonra hemen bir Bolu yaptık biliyorsunuz.
İstanbul'dan gidiş-dönüş artı Bolu dağındaki faaliyetler ve sonrasında biraz istanbul içi toplam 930 km yol yaptım araba çıktıktan sonra.
Hesaplarıma göre 84 litre harcamışım şimdiye kadar. Ortalaması (uzun yol/kısa yol/ şehir içi/ arazi hepsi) 100 km'de 9 litre yakmış.
Kırsalın litresi 3,15 dersek, km'de ortalama 28 kuruş çıkıyor.

Arabayı satıyorum, var mı alan? ;D

ihg70' Alıntı:
Benim araba renovasyondan çıktıktan sonra hemen bir Bolu yaptık biliyorsunuz.
İstanbul'dan gidiş-dönüş artı Bolu dağındaki faaliyetler ve sonrasında biraz istanbul içi toplam 930 km yol yaptım araba çıktıktan sonra.
Hesaplarıma göre 84 litre harcamışım şimdiye kadar. Ortalaması (uzun yol/kısa yol/ şehir içi/ arazi hepsi) 100 km'de 9 litre yakmış.
Kırsalın litresi 3,15 dersek, km'de ortalama 28 kuruş çıkıyor.

Arabayı satıyorum, var mı alan? ;D

Valla çok iyiymiş,benim araç lpg de nerdeyse 2 misli.

dalyan' Alıntı:
Valla çok iyiymiş,benim araç lpg de nerdeyse 2 misli.

Depoyuı Bolu'da fullemiştim. Onun üzerinden 400 km geçtikten sonra şamandırayı değiştirmek için depoyu alttan açarak boşalttık (yanlış şamandıra takıldığından gösterge çalışmıyordu). 45 litreye yakın mazot çıktı, boşalt boşalt bitmiyor, bidonlar yetmedi, bi de yerlere döktük saçtık. ;D. Can Usta "Bu araba galiba koklayarak gidiyor" dedi ;D

ihg70' Alıntı:
Depoyuı Bolu'da fullemiştim. Onun üzerinden 400 km geçtikten sonra şamandırayı değiştirmek için depoyu alttan açarak boşalttık (yanlış şamandıra takıldığından gösterge çalışmıyordu). 45 litreye yakın mazot çıktı, boşalt boşalt bitmiyor, bidonlar yetmedi, bi de yerlere döktük saçtık. ;D. Can Usta "Bu araba galiba koklayarak gidiyor" dedi ;D
Maşallah de abi..... ;D

umutcelikel' Alıntı:
Arka koltuklara vurun tahta gibi zaten ;D ;D ;D ;D

Birisi koltuk mu dedi... :D :D :D

IMG_1814.jpg

umutcelikel' Alıntı:
Sen de Yunus Bager gibi arka koltuğu Doblo koltuğu yapıp Defenderların arka koltuğu çok rahat deme de bana ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Yok üstad, onu demeyeceğim, sadece arka koltukların yeri 20cm geriye alındı, görünen koltuklar TAHO CHEVY koltukları, sanırım DOBLO koltuklarından oldukça rahattır. :smiley: :smiley: :smiley:

sertem41' Alıntı:
Yok üstad, onu demeyeceğim, sadece arka koltukların yeri 20cm geriye alındı, görünen koltuklar TAHO CHEVY koltukları, sanırım DOBLO koltuklarından oldukça rahattır. :smiley: :smiley: :smiley:
Belli amerikan dokunuşu olduğu ;D ;D ;D
Ön koltuklarınız bayağı yüksek duruyor ama, kapıda referans çizgim vardı benim oradan baktım ;D ;D ;D
Öyle böyle uğraşmadım 110'la boru diil yaniiiii ;D ;D ;D ;D
Satmazsanız aracı akü kutularını alçaltırsanız tam süper olur...(Akü(leri) bagaja falan alarak...)

umutcelikel' Alıntı:
Belli amerikan dokunuşu olduğu ;D ;D ;D
Ön koltuklarınız bayağı yüksek duruyor ama, kapıda referans çizgim vardı benim oradan baktım ;D ;D ;D
Öyle böyle uğraşmadım 110'la boru diil yaniiiii ;D ;D ;D ;D
Satmazsanız aracı akü kutularını alçaltırsanız tam süper olur...(Akü(leri) bagaja falan alarak...)

Teşekkür ederim Umut Bey değerli fikirleriniz için, dikkate alacağım söylediklerinizi.

Samimiyetinize sığınarak verdiğim cevaplar için affola, sizler gibi üstadlara her zaman ihtiyacımız var.

Selamlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR