Defender 110 Yakıtından Şikayetçiyim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan es-es 26 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 107
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,778
Ynt: Defender 110 Yakıtından Şikayetçiyim

sertem41' Alıntı:
Teşekkür ederim Umut Bey değerli fikirleriniz için, dikkate alacağım söylediklerinizi.

Samimiyetinize sığınarak verdiğim cevaplar için affola, sizler gibi üstadlara her zaman ihtiyacımız var.

Selamlar.
Yok esas siz kusura bakmayın, konuyu kirlettim biraz :(
Ama arada takılmasak da vakit geçmiyor ::smiley: ::smiley: ;D

Etiketler

yokuş inerken bu araçları boşa atmak araca her hangi bi zarar verir mi?

land1987' Alıntı:
yokuş inerken bu araçları boşa atmak araca her hangi bi zarar verir mi?

Motor stop etmedikçe vermez,stop ederse hem size hemde araca zarar vermesi muhtemeldir.
Ama amaç yakıt tasarrufuysa yüksek vitesle inmenin boş vitesle inmek arasında bir farkı yoktur.

benzinli araç sahibi olanlar bujilerini sık sık kontrol etsinler. helede araç ısındığında kendiliğinden stop etmeye çalışıyorsa arıza %99 bujidedir. bunun çözümü bujiyi söküp ateşleme aralığını temizlemek yani kıvılcımın çıktığı iki iletkenin arası bu aralığı 2.5mm veya 3mm (3 milimetre) den aşağı olmaması gerekir. bu ara baya kullanımdan sonra daralır ve kıvılcım azalmaya başlar arabaya gaz bassanda normal zamanki gibi gitmez. birde bujileri yenisiyle değiştirse sorunu kökten çözecektir.. iyi bir marka olması önemli.. böylece yakıtın tamamı yanacak ve aracınız normale dönecektir.. ben yinede söylüyorum;
_______dizelden şaşmam lpg ile benzinle uğraşmam_______ dizel araçlarda mesela 100.000 km de %10 arıza çıkarıyorsa benzinli veya lpg li araçlar %25 arıza çıkarır. nedenini sorarsanız. benzinli motorlara göre dizel motorlar daha basit çalışma sistemine sahiperdir.

ortak elemanları saymıyorum :( depo süzgeci, yakıt filtreleri vs gibi)
benzinli motorda : arıza ihtimali . endüksiyon bobini, distribütör( meksefe (kondansatör)),buji kabloları, buji, karbüratör.

dizel motorlarda: arıza ihtimali. besleme pompası, enjeksiyon pompası , basınçlı yakıt boruları, enjektör... bunların bozulabilmesi çok zordur.(çalışma sisteminin elektriğe bağlı olmaması arıza bakımından daha avantajlıdır)..(düz pompalarda) , ( yıldız tip enjeksiyon pompaları elektrik destekli çalışır. bununda arıza verme ihtimali yok denecek kadar azdır..)

eksiğim yada yanlışım varsa cevaplarınızı bekliyorum..

Merhabalar
Dün bi tamirciye gittim (fazla yakıt şikayeti) arac takur tukur çalışıyordu ve yürümüyordu gaza yüklenince dizel gibi ses yapıyordu usta subap'platin'avansve hava ayarı yaptı ama servis kitabında yazılan ölçülere göre her şey nizami oldu içime sindi yani arabam jet gibi oldu o hantal ve takur tukur çalışan araba gitti başka araba geldi sanki yakıt azalmış ama tam olarak belli deiğil tahminen 600 700 arası bişey yakacak belkide daha az olsun ne yakarsa saksın diyorum artık keyifle biniyorum darısı hantal kalanların başına ;D

Wayyy, havanı yesinler senin.

Hadi bekleriz artık dağlara, bayırlara, çamurlara.

Yeter artık çık bir araziye be kardeşim. Hani köpekler evcilleşe evcilleşe köpek olduklarını unuturlar ya, senin DEFENDER da arazi aracı olduğunu unuttu artık. :D :D :D

sertem41' Alıntı:
Wayyy, havanı yesinler senin.

Hadi bekleriz artık dağlara, bayırlara, çamurlara.

Yeter artık çık bir araziye be kardeşim. Hani köpekler evcilleşe evcilleşe köpek olduklarını unuturlar ya, senin DEFENDER da arazi aracı olduğunu unuttu artık. :D :D :D
Zaten arazi aracı değilki garibim daha arazi lastiği bile yok :smiley:

Dj' Alıntı:
Zaten arazi aracı değilki garibim daha arazi lastiği bile yok :smiley:

Hadi bir de lastik için bekleyelim şimdi............................................

Anlaşıldı anlaşıldı, senin araziye çıkma niyetin yok, sen sat bunu da bari bir motor alalım sana öyle gelirsin araziye. :D

sen bana bakma böylede araziye çıkarım ne olacak çok çok kalırız yolda sen çekersin beni sorun çozülür :D

Dj' Alıntı:
sen bana bakma böylede araziye çıkarım ne olacak çok çok kalırız yolda sen çekersin beni sorun çozülür :D

Hadi gel yarın karlara çıkalım senle.

1 (9).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri