Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,569
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

her ne kadar konu başlığına uymasada hoşgörünüze sığınarak araya bi soru sıkıştırıcam, sorum şudur;

benim araç normalden daha fazla siyah duman atıyor? ne önerirsiniz?

Etiketler

Selam Mesut,
fazla siyoh duman, en çok "ayarsız" mazot pompasından kaynaklanır.. Mazot pompası, dizel makinanın herşeyi olduğu için güzel bir ayar pekçok şeyi değiştiriyor.. Bir de unutmamak gerekir ki, "kara duman" , motor gücü yetmediği halde "gaza fazla" basmak sounucu giden fazla mazotun yanmadan atılmasından kaynaklanır ve bilinen ilacı "ayağın pedaldan hafif çekilmesidir".. iyi aksamlar, reha

Felice' Alıntı:
her ne kadar konu başlığına uymasada hoşgörünüze sığınarak araya bi soru sıkıştırıcam, sorum şudur;

Kara Duman Defenderin şanındandır , arkasından gelen "Jeep" cileri bayıltmak için kullanır. ;)

Şaka bir yana geçen cumartesi, 2,5 dizelde orjinal intercooler siz turbo uygulaması gördüm , 2 kare foto çektim, göndereyim bir bakın, otobanda fena gitmiyordu ama araizde conta yaktı ;D Orjinalini bulamayıp yerli conta takmışlar, orjinaliyle çok iyi dediler.

Felice' Alıntı:

pompa enjektör avans ayarı vs vs olabilir daha önce pompacıya gitemediyseniz bi baktırmanızı tavsiye derim enjektörlerde sorun olabilir ve yakıtıda artar biz 2 defebdirede baktırdık 2 sindede sorun cıktı şimdi cok iyi oldular yakıtlarına düştü.
dizelden bahsediyoruz dimi hemşerim.
bu arada konuyu gene dagıttık zaten reha beyin yazdıktan sonrakilerden bişey anlamamıştım :-\

discovery-V8' Alıntı:
Kara Duman Defenderin şanındandır , arkasından gelen "Jeep" cileri bayıltmak için kullanır. ;)

Şaka bir yana geçen cumartesi, 2,5 dizelde orjinal intercooler siz turbo uygulaması gördüm , 2 kare foto çektim, göndereyim bir bakın, otobanda fena gitmiyordu ama araizde conta yaktı  ;D   Orjinalini bulamayıp yerli conta takmışlar, orjinaliyle çok iyi dediler.
merakla bekliyorum benimde öyle turbosuz interkol takma niyetim var.

Selamlar,
InterCooler'siz Turbo 2.5 dizel , 83Hp. üreten bir motordur (2.5düz dizel ile aynı bloga sahiptir) ve daha sonra 200Tdi ve 300Tdi üretildi.. Bu motor çok sağlıklı bir motor olarak bilinmez ve "conta" yakmak ile ünlü bir motormuş.. Ayrıca, 2.5düz dizel motorun , turbo dizel'e çevrilmesinin "makullüğü" konusu ustalar arasında tartışma konusu idi.. Zira, bu motor bloğunda, düz dizel bloktan dfarklı olarak yağlama kanalları bulunuyor..

Sonuç olarak..
1) Düz dizel den turbo dizel'e geçiş
2) Turbo dizel'de motor olarak
çok "tavsiye" edilen çözümler değil.. bilginize, reha

Yavuzum 1948 de 89 yılına gelinceye kadar kazanılan tecrübelerden Discovery yararlanmamışmıdır ? 1971 de 160 km hıza cıkan range rover i üreten fabrika elbette seri 1 2 3 ten bişeyler vermiştir hamurun suyuna dimi ? Defender yeni görünümüne 1985 te geçmedimi ? Yeni nesil defender lar 2000 ler diyorum ben mekanik ilhamını disco serii 300 yada 200 den alsa bile geldiği yer aynı değilmi dönüp dolaşıp ADEME geliyoruz. Buna Civciv yumurtadan cıkmışta kabuğunu beğenmemiş demek gerek. Yada tavukmu yumurtadan cıkar yumurtamı tavuktan diyerek uzatmak bense barış tan yanayım nihayetinde Ademden dolayı kardeşiz :smiley:

LR önce 1987 de DEFENDER İN Üretim hakkını OTOKAR a verdimi halen onda, LR 3 markasını range rover discovery freelender i 1997 de BMW (1998 de borusan Türkiye satış temsilcisi oldu ) sonra 2000 de ford'a bu sene TaTa ya satıldı yanınada bonus olarak Jaguar verildi. kurulu düzenin birikimlerinden yararlanmak için piyasa stretijisi marka model çeşitliliği yanında kendi markalarında 4x4 geliştirmeye çalışıyorlar fakat yinede LR nin önüne gecemez ününe engel olamazlar disco1 ve defender, LR seri 1 2 3 yapısından Konformis yapısıyla evdeki huzuru yan koltuğa koymuş 40 derece sıcakta klimayı 18 ayarlamış dağ tepe dolaşırken koca kayadan geçse cd si altamayan aracı ben bizim oralara yakıştıramıyorum (sözüm yeni nesil biraz kalbur üzeri havalı Range rover discovery freelender a dır biline ) Bende raha abi gibi düşünüyorum Yerli Malı Yurdun malı bunu DEFENDER ' I hepimiz kullanmalı :smiley: diyorum amma ben bu işlerle ugraşcam birazdaha rahat etsem yahu derse biri bana disco 1 derim kardeşlerim :smiley: (varsa paran Defender i otokar satar da derim yalan olmasın :smiley:)

Yaşasın Land kardeşliği :smiley:

reha' Alıntı:
Mesut bey,
o zaman Birden beyin "önerisine" , bir adet Piyango bileti ekleyelim bari.. selamlar, reha

yaw bi ara korktum yazmıycam falan deyince....neyse yazdınya .......sevindik........dimi Yavuz?

güzel gezi olmuştur inşallah......

caponu konu dışında bırakırsak, safranboluda hangisiydi? ....:smiley:
defendermi? discomu?

Felice' Alıntı:
güzel gezi olmuştur inşallah......

caponu konu dışında bırakırsak, safranboluda hangisiydi? ....:smiley:
defendermi? discomu?

Valla işin doğrusunu ben söyliim , Defenderdi hemde hörgüçlü defender ;D Ambulans, MT tarzı incecik lastiklerle tozunu attırdı ortalığın ağzımız açık bakakaldık, TD5 ve 300 tdi defenderlerde vardı ama şov u ambulans yaptı.

quote author=discovery-V8 link=topic=12966.msg157026#msg157026 date=1228338501]
Valla işin doğrusunu ben söyliim , Defenderdi hemde hörgüçlü defender ;D Ambulans, MT tarzı incecik lastiklerle tozunu attırdı ortalığın ağzımız açık bakakaldık, TD5 ve 300 tdi defenderlerde vardı ama şov u ambulans yaptı.
[/quote]

merak ettim şimdi hörgüçlüyü....onun motoruda az kullanılmış motordur......

yaşasın LR kardeşliği.....:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR