Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,560
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

bu resim çok hoşuma gitmiş ti :smiley:

index.jpg

Etiketler

konu biraz eskimiş ama birşey sormak istiyorum.  Aracım kia sorento ve gördüğüm kadarıyla pek uygun değil bu işlere. Şimdi disco hakkında biraz araştırma yaptım ama disco 3000 tdi bulamadım internette I 3,9 v8 ies çok var bu motor nasıldır önerirmisiniz?
bitane 4.0 v8 buldum ama vergisi çok ağır. yada önerebileceğiniz site varmı?

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8i_vincli_kazasiz_temiz_dusuk_vergi_WQQaXQQ11469388WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8_1996_WQQaXQQ11952115WQQpXQQdisplayitem

sizce hangisi?

Aytuğ selam ;) Ben bir yıl falan bu ikilemde kaldım, bir ara uğrarım konuşuruz. Sorento yerine araç alacaksan bir ekonomik binek, bir canavar offroader alınır o paraya ;D

acaglar' Alıntı:
konu biraz eskimiş ama birşey sormak istiyorum. Aracım kia sorento ve gördüğüm kadarıyla pek uygun değil bu işlere. Şimdi disco hakkında biraz araştırma yaptım ama disco 3000 tdi bulamadım internette I 3,9 v8 ies çok var bu motor nasıldır önerirmisiniz?
bitane 4.0 v8 buldum ama vergisi çok ağır. yada önerebileceğiniz site varmı?

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8i_vincli_kazasiz_temiz_dusuk_vergi_WQQaXQQ11469388WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/land_rover_discovery_v8_1996_WQQaXQQ11952115WQQpXQQdisplayitem

sizce hangisi?
3000 degilde 300 tdi diye aramanız gerekir 3000 motor anlamaına gelmez oda 2,5 dizeldir

BolbuzJack' Alıntı:
Aytuğ selam ;) Ben bir yıl falan bu ikilemde kaldım, bir ara uğrarım konuşuruz. Sorento yerine araç alacaksan bir ekonomik binek, bir canavar offroader alınır o paraya ;D

:smiley: ya sorentoyu satmam sanırım hanım kullanıyor onu. gerçi senin araçtanda baktım gayet beğendim hem dedim murat aldıysa iyiydir o araç :smiley:) 15.000 - 20.000 arası istiyorum

acaglar' Alıntı:
:smiley: ya sorentoyu satmam sanırım hanım kullanıyor onu. gerçi senin araçtanda baktım gayet beğendim hem dedim murat aldıysa iyiydir o araç :smiley:) 15.000 - 20.000 arası istiyorum
[/quote

hayırlı olsun...

Konu bayağı bi uzamış :smiley:

Bu arada uzun bir zamandan sonra bazı gelişmeler oldu ve bu gelişmeler ışığında 2001 DISCOVERY Seri 2 almaya karar verdim. Ancak kafamda şu sorun var:

TD5 motor bakım ve masrafı fazla deniyor, ben bu araca puma veya 300 TDI motor taktırabilirmiyim acaba?

edaghan' Alıntı:
olduğu şekli ile kullanın. Motor değiştirmek çok masraflı

var olan üzerinden gitmek onu daha iyi bir hale getirmek için çabalamak gercekten külfet iyi durumda bir araçla başlamama rahmen başa çıkmak zor iş.... Engin kardeşime sonuna kadar katılıyorum ve tavsiyelerini dinlemenizi öneriyorum... ilk başta çok cazip gelen bu değişim bir azaba dönüşe bilir çok iyi düşünmek lazım

V8 alın, çok daha basit ve masrafsız olur TD5 e kıyasla, üstelik te çok iyi gider :smiley: Yakış sorunu LPG ile çözülür ama vergisi yüksek olur, yine de motor değişiminden çok daha ucuza gelir zaten alırken çok daha ucuz V8 ler, ama kesinlikle 300TDI koymayın Disco 2 ye, yazık olur, kara duman, gürültü hiç yakışmaz ama PUMA olabilir.

Deep' Alıntı:
V8 alın, çok daha basit ve masrafsız olur TD5 e kıyasla, üstelik te çok iyi gider :smiley: Yakış sorunu LPG ile çözülür ama vergisi yüksek olur, yine de motor değişiminden çok daha ucuza gelir zaten alırken çok daha ucuz V8 ler, ama kesinlikle 300TDI koymayın Disco 2 ye, yazık olur, kara duman, gürültü hiç yakışmaz ama PUMA olabilir.

v8 BUICK, CHEVY, CHRYSLER, ford,pontiac en hesaplısı fordlar konu üzerinde çok konuşuluyorda bende kararsızlardanım pumayı gördüm kullandım az bir süre için ve discoda da gördüm çok güzel bir seyri var hele bir LR 2500 dizelden sonra muthiş fakat gönlüm v8 benzinliden yana atıyor aklımda olan motorda Ford Racing Performance HD 351-4V Engine

fosilbulent' Alıntı:
v8 BUICK, CHEVY, CHRYSLER, ford,pontiac en hesaplısı fordlar konu üzerinde çok konuşuluyorda bende kararsızlardanım pumayı gördüm kullandım az bir süre için ve discoda da gördüm çok güzel bir seyri var hele bir LR 2500 dizelden sonra muthiş fakat gönlüm v8 benzinliden yana atıyor aklımda olan motorda Ford Racing Performance HD 351-4V Engine

Bülent, ben uçtum; sen kon.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,634
Kaydolan Son Üyemiz
nivacikadir

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR