Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,578
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

:smiley: yıl 30 nisan 1948 seri 1 adı verilen ilk araç daha çıktığı yıl buyuk ilgi görmüştü diye başlayan bir hikaye var bilmem tanıdık geldimi. Bizde hikaye bitmez bu tartışmanın son bulması imkansız :smiley: bari bişeyler ögrenelim bir birimizden :smiley:

(land rover tarafından 1989 yılında üretien 2k discovery yada 91 yılında üretilen 4k discovery seri 1 midir ?)
( 1940 ta üretieln jeep overland adını alan araç -m38 mi ? - abd ordusunda eski filmlerde gördüğüm araçmıdır ? yoksa 2 side aynı mı ? willy üretim başlangıcı )
( 1951 yılında bj adıyla üretilen Toyota nın uzantısı land curuser midir ? )
( land rover ın 1989 yılında üretien 2k discovery yada 91 yılında üretilen 4k discovery seri 1 midir ?)

lütfen kısa cevaplar isterseniz alıp başka yere taşıyınız. :smiley:

Etiketler

umutcelikel' Alıntı:
Yav Mesut abi boşver sen bunlar baksana birbirlerini yiyolar ;D
Gel sana güzelinden bi tane çift klimalı çift kilitli Land Cruiser alalım...En azından aracı "araba" haline getirmek için para harcamazsın ;D

Umutcum önerin için teşekkür ederim ama şu an bu moddayım....:smiley:
selamlar.

untitled-6.jpg

Jeepcj7' Alıntı:
Amma yaptın Mert, ne fanetizmi? pazar fiyatlarından bahsediyoruz burda, ciddi ciddi şaşırdım ve ilgilendim araçla ;D
Bu arada benim Landcılarla herhangi bir alıp veremediğim yok, çekildim kenara seyrediyorum Defendercılarla, Discocuları böylesi daha eğlenceliymiş :smiley:
Yazmıcam bir daha Land tarafına zaten.. ben Yavuz abi'ye özelden atarım mesajımı..
Landla Jeep kazansa yine iyi....

Orkuncum sen yaz bana özelden ben dinlerim.

fosilbulent' Alıntı:
:smiley: yıl 30 nisan 1948 seri 1 adı verilen ilk araç daha çıktığı yıl buyuk ilgi görmüştü diye başlayan bir hikaye var bilmem tanıdık geldimi. Bizde hikaye bitmez bu tartışmanın son bulması imkansız :smiley: bari bişeyler ögrenelim bir birimizden :smiley:

(land rover tarafından 1989 yılında üretien 2k discovery yada 91 yılında üretilen 4k discovery seri 1 midir ?)
( 1940 ta üretieln jeep overland adını alan araç -m38 mi ? - abd ordusunda eski filmlerde gördüğüm araçmıdır ? yoksa 2 side aynı mı ? willy üretim başlangıcı )
( 1951 yılında bj adıyla üretilen Toyota nın uzantısı land curuser midir ? )
( land rover ın 1989 yılında üretien 2k discovery yada 91 yılında üretilen 4k discovery seri 1 midir ?)

lütfen kısa cevaplar isterseniz alıp başka yere taşıyınız. :smiley:

Bülent valla bunlara kısa cevap yazılmaz, sadece Disco kısmını yazayım diğerleri karışık, Disco I ler 2 tür birinci kısım 1989-1994 arası üretilen 2 ve 4 kapılı, Series 200 diye geçiyor, 3.5, 3.9, 200tdi ve az miktarda başka motorlarıda var, 94-98 Arası üretilenler 4 kapılı Series 300 diye geçiyor, 24 frezeli aks, r380 veya ZF şanzıman, 2.0,3.9, 4.0, 300 tdi motorları var, LT 230 veya LQ 230 arazi şanzımanı kullanıyorlar.

Selamlar

Orkun bey,
azar ne kelime? ama, bakınız herkese faideli olması maksatı idi güzide bir site kurulmuş.. Hepimizin vazifesi "işe yarar" bilgiler paylaşılması .. eh,şimdik "Defender" gibi nefis bir aracın "alınabilir, erişilebilir" olması haberleri yerine, adı lazım değil bir Modelin (markaya haş-a itiraz mevcut degildir) reklamının yapılması ve daha sonra da "ben bunu PMden yollarım" denmesi.. akla "hizipçi", "bölücü" ve de "yanlış" iletişim getiriyor.. değil mi?

iyi günler dilerim, reha

Reha Abi,

Fırsatı merakla.... ama bi miktarda da dörtyüz gözle bekliyorum.... Nasıl bir merettir bilinmez, senin şu araban bir gün arazide batarsa, ki hala battığını göremedim, işte o gün seni ben çekicem; kimseye kaptırmam ;D

Land Rover hala Defender üretebiliyorsa, bunu biraz da RR, RRS, LR3 ve LR2'nin satış rakamlarına borçlu... Yoksa UK haricinde Defender'ın sıfırını askeri & kamu kuruluşlar dışına alan kimse yok... yanılıyor muyum?

Lütfen, Discoya laf yok. Bak ben Defender'a şöyledir böyledir diyo muyum? Jeep için bile demiyorum, senin arabana mı diyecem?

Engincigim,
ama bak "yok özel yazışalım", "mesaj kendini imha edecek" türü yazışmalar olunca , insanın aklına "güzel olmayan" ve "arkadaşlarımıza yakıştırmayacağımız" kötü şeyler geliyor..

Defender'in yenisini almaya gelince, adamlar pazarının ve hedef kitlesinin devletler ve de savunma sanayi vs. konularda 3-5 kuruşun lafının edilmeyeceğini bildikleri için ona göre fiyat biçiyorlar.. Düşünsene 90.000YTL verip bir Defender alır mısın? benim şahsi fikrim etmez.. bu nedenle de "sıfır defender" tabii satılmaz, ayrıca sağolsun devletin çıkmaları da "fevkalade" işimizi görüyor..

Şöyle düşün, 1987 model bir Disco'ya kimse dönüp bakmazken, 1987 model bir Defender dediğin zaman kimse yılına bakmıyor... Land Rover her zaman Defender üretir, zira kar marjı en yüksek (ama adeti az) bir araç ;-)

selamlar, reha

Teşekkurler Yavuz... Land rover descovery ve range rover in satış rakamlarından zarar ettiğini acıklayarak 1997 de BMW ye sattı Yanlız defender markası Biliyorsunuz 1987 den 1989 kadar ingiltereden gelen malzemnin tamamı toplanarak otokarda daha sonraki yıllarda özellikle kaporta üretimiyle ağırlıklı türk yapımı bir hal alarak otakarda üretilmeye kesintisiz devam etti. Land rover ı şimdide tata firması Jaguar bonusuyla satın aldı. Discovery nin üretiminin başladığı 1989-94 yıllarına kadar üretilen tüm land roverler seri 1 2 3 ve defenderlerin %80 i belki fazlası bugün kullanılmaya devam ediyor 1966 da beşyüz bininci 1976 yılında bir milyonuncu land roverin üretildiğini düşünürseniz defender serisinin haklı bir gururu var. İki aracında üretim amaçları birbirinden çok farklı, Kim daha güçlü kim daha konforlu kim daha hızlı sorusuna cevap aramıyoruz. matematiksel olarak verilere bakılırsa disco1 yanlız yokluk zamanında savaş sonrasında perşan bir dünyanın en yenilikci makinelerinden biri olmuş günlük kullanım yanında traktör gibi tarlada intikaller için orduda sağlık malzemesi sevkiyatı için kızıl haçta safaride gezide emniyet mensupları burokratlarda her yerde her amaç için kullanılmış olması insanların yollarını bekler olup umut ve seviçlerini korku ve endişelerini bu makinenin şekliyle bedenlemesi ve doğduğu 1948 yılından itibaren neredeyse dış görünüşünden ve 4x4 mantığından hiç vaz geçmemesi onu bugun kendi hemcinsleri içinde unutulmaz vazgeçilmez efsane yapıyor DEFENDER ı üstün yapan şey onun kişiyle bir bütün bir organ gibi kişinin beyniyle uyumlu çalışması bir arkadaş bir yandaş bir sırdaş olmasıdır. Olay tamamen inanç,güven, duygular üzerine kurulu ve bu insanı en güçlü kullandığı aracı unutulmaz yapan meziyet tir.

Ayrıca şu sıralar sadece askeri alanda çok talep görmesi sivillerde de bulunan araçların bu kurumlardangelmesi daha güven verici

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,638
Kaydolan Son Üyemiz
kerimov

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR