Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Defender Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 503
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 81,575
Ynt: Defender 110 mu Yoksa Discovery Seri 1 mi?

fosilbulent' Alıntı:
Teşekkurler Yavuz... Land rover descovery ve range rover in satış rakamlarından zarar ettiğini acıklayarak 1997 de BMW ye sattı Yanlız defender markası Biliyorsunuz 1987 den 1989 kadar ingiltereden gelen malzemnin tamamı toplanarak otokarda daha sonraki yıllarda özellikle kaporta üretimiyle ağırlıklı türk yapımı bir hal alarak otakarda üretilmeye kesintisiz devam etti. Land rover ı şimdide tata firması Jaguar bonusuyla satın aldı. Discovery nin üretiminin başladığı 1989-94 yıllarına kadar üretilen tüm land roverler seri 1 2 3 ve defenderlerin %80 i belki fazlası bugün kullanılmaya devam ediyor 1966 da beşyüz bininci 1976 yılında bir milyonuncu land roverin üretildiğini düşünürseniz defender serisinin haklı bir gururu var. İki aracında üretim amaçları birbirinden çok farklı, Kim daha güçlü kim daha konforlu kim daha hızlı sorusuna cevap aramıyoruz. matematiksel olarak verilere bakılırsa disco1 yanlız yokluk zamanında savaş sonrasında perşan bir dünyanın en yenilikci makinelerinden biri olmuş günlük kullanım yanında traktör gibi tarlada intikaller için orduda sağlık malzemesi sevkiyatı için kızıl haçta safaride gezide emniyet mensupları burokratlarda her yerde her amaç için kullanılmış olması insanların yollarını bekler olup umut ve seviçlerini korku ve endişelerini bu makinenin şekliyle bedenlemesi ve doğduğu 1948 yılından itibaren neredeyse dış görünüşünden ve 4x4 mantığından hiç vaz geçmemesi onu bugun kendi hemcinsleri içinde unutulmaz vazgeçilmez efsane yapıyor DEFENDER ı üstün yapan şey onun kişiyle bir bütün bir organ gibi kişinin beyniyle uyumlu çalışması bir arkadaş bir yandaş bir sırdaş olmasıdır. Olay tamamen inanç,güven, duygular üzerine kurulu ve bu insanı en güçlü kullandığı aracı unutulmaz yapan meziyet tir.

Bülent ;

Landrover 1988 de batmanın eşiğindeydi, pazarda çıkış yapabilecek ve masraf gerektirmeyen bir araç planladılar, RRC alt yapısının üzerine discovery kupası tasarladılar, ne defender gibi iş makinası , ne RRC gibi lüx sınıf olmayacak ailelere hitab edebilcek birşey, kapı kolları, ortağı oldukları morris in marina modelinin kapı kollarıdır.

Minimum maliyetle çok iyi bir çıkış yakaladılar ve pazar paylarını, şirketin değerini yükselttiler, bu sayede 5 yıl daha nefes aldılar ve iyi bir ücrete hisseleri 1994 de BMW ya sattılar. BMW mali gücü sayesinde Disco I elden geçirildi ve bizim kullandığımız yapıya ulaştı, BMW mali katkı dışında landrver in üretimine AR-GE sine karışmadı, amaçları BMW yu 4x4 pazarına sokmaktı, aldıkları teknolojiyle Freelander ve X5 i ürettiler.

96 yılından sonraki defenderler Disco 1 series 300 den neredeyse tüm alt yapıyı transfer ettiler. 300 tdi, R380, Ön-Arka dingiller, aks yapısı freze sayıları, ön ve arka viraj demirleri hep Disco I den alındı.

Defender kötü demedik hiçbir zaman ama LR a hiç bir katkısı olmadı, patent hakları değişik ülkelerdeki şirketlere satıldığından ve landroverin yapısı gereği ilk 3 yıllık üretimden sonraki yedek parça üretimi başka şirketlere devredildiğinden LR buralara marka hakkı dışında cıvata bile satamadı. Elimde Üretilen tüm parçaların fabrika verileri mevcut, motor bloğu dışında tamamı başka fabrikalarda üretilmiş.

Disco I hem kısa aks yapısı itibarıyla, hemde iyilestirilmiş teknik verileriyle herzaman Defenderden bir gömlek üstündür, Tek dezavantajı yuvarlak bükülmüş dış aksamın orjinali dışında bulunmamasıdır, ağaca yaslarken için cız edebilir, başka hiç bir konuda defender den geri kalmaz.

Etiketler

reha' Alıntı:
Defender'in yenisini almaya gelince, adamlar pazarının ve hedef kitlesinin devletler ve de savunma sanayi vs. konularda 3-5 kuruşun lafının edilmeyeceğini bildikleri için ona göre fiyat biçiyorlar.. Düşünsene 90.000YTL verip bir Defender alır mısın? benim şahsi fikrim etmez.. bu nedenle de "sıfır defender" tabii satılmaz, ayrıca sağolsun devletin çıkmaları da "fevkalade" işimizi görüyor..

Şöyle düşün, 1987 model bir Disco'ya kimse dönüp bakmazken, 1987 model bir Defender dediğin zaman kimse yılına bakmıyor... Land Rover her zaman Defender üretir, zira kar marjı en yüksek (ama adeti az) bir araç ;-)

selamlar, reha

Rehacım kar marjı diye bişey yok , patent hakkı o dediğin, Devlet senin benim aldığımız paraya almıyor Defenderi, ÖTV ve KDV yi düş ortaya çıkan rakam devletin aldığı fiyat, yani pul parası.

Devlet için üretilince , AB normları rafa kaldırılıyor, 11 kişi taşıyan bir araç abs siz ve euro 4 normuna uymayan motorla satılabiliyor, biz sipariş versek bile minimum 12 adet ve ordudan bantlara sokmak için izin alınması gerekiyor.

Bu işten LR kar falan etmiyor, ortadaki kar ı alan OTOKAR (kafiye oldu ;D ), kar etmektede haklı çünkü savaş durumunda kullanılmak üzere elinde 30 yıllık yedek parçayı saklıyor, Çoğu ülkedeki LR dağıtıcılarının listesinde Defender artık yok, Keşke olsada makul fiyata alınabilse.

Çok dogru tespitler..Sözümüz yok..Ama bu sayede bizde defendere binebiliyoruz..Olupta hummer 1'e binmeyen ne olsun...Eger otokar bu aracı türkiyede pazarlamamış olsaydı biraz zor elimize geçerdi diye düşünüyorum..Geçse bile yürütebilmek zor olurdu..Geçtigimiz haftalarda ön takımı bir elden geçireyim dedim..her iki tasbaşlarını (swivel ball joint) komple dagıtıp Rulman,keçe,pul,vs komple yeniledim. işçiligi parça fiyatını geçti neredeyse..

Birden çok haklısın, geçen yıl tüm yürüyeni indirip yeniledim, şanzımanın içi komple yeni, arazi şazımanının içi komple yeni , işçilik dahil orjinal parçalarla 1250 ytl, Freelanderin BMW logolu sadece mazot pompası 900 euro, fark burada. Sağolasın Otokar, Sağolasın Ordumuz ;D

Yavuz kardeşciğim, bir tanem vede Güzelim (!)
sırf ordu değil türk telekom, tek, teletaş vs. vs. Bu arada lütfen daha specific olalım.. Bu rahatlığı "Defender" sayesinde buluyorsunuz.. hani atlanmasın diye saptamada bulunmak istedim, yanlış olmasın.. bu biiirr..

İkincisi, LR'nin değil, Otokar'ın para kazanması daha iyi ve güzel (bence tabii) bu da ikiiiii...

Tekrar hatırlatıyorum.. 1994 model bir Disco kaç para ediyor? aynı durumdaki bir Defender kaç para ediyor.. bu da üüçççççç.. ama biliyorum bunu sonuncunun cevabını PM yada 10dakika patlamalı cevap yaparsınız artık..

Ayrıca elinizi vicdanınıza koyunuz ve 1994 model bir Disco'nun daha kaç yıl ekonomik ömrü olmasını bekliyorsunuz, aynı yaştaki bir Defender'in kaç yıl.. BU da eder Beşşşşşşşşşşş..

Bu arada "dört" ne oldu derseniz.. ne bileyim ben.. nasılsa vardır ama aklıma gelmemiştir nasılsa ;-))))

sevgiler, reha

reha

reha' Alıntı:
sırf ordu değil türk telekom, tek, teletaş vs. vs. Bu arada lütfen daha specific olalım.. Bu rahatlığı "Defender" sayesinde buluyorsunuz.. hani atlanmasın diye saptamada bulunmak istedim, yanlış olmasın.. bu biiirr..

Rehacım sonradan ağlaşacaksan lütfen bana bildir başka cevap vermeyeyim, daha önce verdiğim cevapları sildim bilgin olsun.

Devlet = Ordu+Telekom+Tedaş+.....+n

Ekonomik ömür konusuna hiç girmeyelim, çünkü aldığınız araçlar devlet tarafından ekonomik ömrü doldu diye sizlere saılıyor.

Yaşasın otokar ona bişey demedim zaten, iyiki var.

Fiyat konusu bir 300 tdi disco ile Def aynı fiyat, elmalarla armutları kıyaslamayalım. 2.5 dizel def hurdacılarda kiloyla satılıyor. Alıp 50 000 ytl harcayınca 30 bin e zor satılıyor. Ben hurdaya düşmüş disco yu 5 yılda 1 defa gördüm, onunda parçalarından 2 defender parası kazandı hurdacı.

discovery-V8' Alıntı:
2.5 dizel def hurdacılarda kiloyla satılıyor.

15 yıl bir 110 land sahibi olmayı beklemenin ne demek oldugunu bilen biri olarak bu günleride gördük ya..Şükürler olsun.... :D

Birden bey,
kıymet bilmek başka şey..

Yavuzcuğum,
sen de silenecek şey yazma ;-))) Ayrıca, ekonomik olarak ömrü dolmuş araçlar ne de güzel etrafınızda dolaşıyor.. Sizinkilerin böyle bir ömrü yok bile ;-)

300Tdi Disco ile Disco aynı fiyat lafına ancak gülerim, zira sahibinden.com'a bakınız.. Bu arada geçen gün kilo fiyatına bile satılamayan Disco'lar ne oldu?

şakacı kardeşim benim.. reha

Abi,

Bak, o 20 yıllık arabalarınız en az 1-2 kez komple elden geçmeden kullanılmıyor, biliyorsun... acaba 1-2 defa motor yapılmamış kaç tane Defender vardır? Benim arabam 10 yaşında. MPI hali ile motoru el değmemişti. 10 yıl götürdü. sağolsun, kendisini sevgi ve saygıyla anıyoruz... Puma da inşallah bi 20 sene götürecek... (buraya laf sokamazsın, rahat rahat 20 yıl yazayım ;D) yani arabam 30 yaşına geldiğinde 1 kez bile motor yapılmadan kurtarmış olacam. hehehehehehe

bir konuda haklısın... arabamda çift klima var. gazını 3-5 senede bir doldurtmam gerekiyor... ne yazık ki, pek ekonomik deel... :smiley: kliması olmayan bilmez... :smiley:

bu arada, öğlen yemeği için teşekkürler. borcum ne kadar?

reha' Alıntı:
300Tdi Disco ile Disco aynı fiyat lafına ancak gülerim, zira sahibinden.com'a bakınız.. Bu arada geçen gün kilo fiyatına bile satılamayan Disco'lar ne oldu?

Rehacım tok satıcı ilanlarına bakarsan öyle tabi, Dilin kemiği yok, bende bir ilan verir yazarım 100000 euro tok tok beklerim, benim bahsettiğim satılabilen fiyat. En ucuza bulabildiğin 300 tdi disco ile 300 tdi Def fiyatlarını yazarsan, herkes bilgilensin.

Hem fiyat konusunu ben açmadım, ayrıca hurda murda , kiloylalada satılsa Defender almak isteyen bence bu fırsattan yararlanıp almalı. Sonuçta alınca herkes kendine özel sıfırdan toplamıyormu bunları, hurda olsa ne olacak yeni olsa ne olacak sonuçta yapılınca fiyatları eşitleniyor. (yapılan masrafın yarısı ;D ) Maalesef durum böyle.

Selamlar

Reha bey,bizler ne şanslıyızki tanrı bize defender gibi ''basit'' bir araçtan çok büyük keyif alan gönüller vermiş..Disco çok başarılı,meşhur,donanımlı,oksijen tüplü(300tdi ;D) vs.vs.bir dagcı ise,defender 2,5 dizelde sherpa'dır. ;)..Kiloyla satılması bu gerçegi degiştirmez.. :D

Transporter' Alıntı:
Reha bey,bizler ne şanslıyızki tanrı bize defender gibi ''basit'' bir araçtan çok büyük keyif alan gönüller vermiş..Disco çok başarılı,meşhur,donanımlı,oksijen tüplü(300tdi ;D) vs.vs.bir dagcı ise,defender 2,5 dizelde sherpa'dır. ;)..Kiloyla satılması bu gerçegi degiştirmez.. :D

Birden ,bizim gönlümüzün defender gibi basit araçlardan keyif almadığını nerden çıkardın? Discoda fazla komplike sayılmaz ondada zevk alıyoruz , diğerindende, sıralamaya koyarken kendimize göre biz birini seçiyoruz, siz diğerini, olay bukadar basit.

Not: Sizin sherpa lardan fazla kalmadı soyları tükeniyor, alan önce nefesi yetmediği için oksijen tüpü taktırıyor ;D

Selamlar

Laf aramızda bizde taktıracaz oksijen tüpü bir fırsatını bulursak. ;D.Mesuttan bekliyoruz bir hareket bu aralar

Transporter' Alıntı:
Laf aramızda bizde taktıracaz oksijen tüpü bir fırsatını bulursak. ;D.Mesuttan bekliyoruz bir hareket bu aralar

bu kriz ortamında ayıp olmayacağını bilsem taktıracam ama dur hele......:smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,636
Kaydolan Son Üyemiz
batucelik08

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR