Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 134,650
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

Bu 5.1 - 6.0 rakamları inanılmaz. Galiba benim Duster depresyona girmiş o yüzden çok içiyo.

Sürekli şehir dışı kullanıyorum. % 70'i otobanda (Ankara çevre yolu) ortalama 100 Km/h ile 100 km de.7.2 lt.

Şu anda Km side 2600 km oldu.

Etiketler

Monti' Alıntı:
Bu 5.1 - 6.0 rakamları inanılmaz. Galiba benim Duster depresyona girmiş o yüzden çok içiyo.

Sürekli şehir dışı kullanıyorum. % 70'i otobanda (Ankara çevre yolu) ortalama 100 Km/h ile 100 km de.7.2 lt.

Şu anda Km side 2600 km oldu.

Sizin aracın yakıt tüketimide düşücek, motor bir otursun önce pistonlar iz yapsın hele. Forumda demiştim sanırsam 7-8 bin arası motor kendine geliyor ve yakıt tüketimini düşürmeye başlıyor.

SERKANEFE' Alıntı:
Sizin aracın yakıt tüketimide düşücek, motor bir otursun önce pistonlar iz yapsın hele. Forumda demiştim sanırsam 7-8 bin arası motor kendine geliyor ve yakıt tüketimini düşürmeye başlıyor.
Bende öyle umuyorum ama rodaj da olsa bile çok gibi geliyor çünkü olabilecek en ekonomik şekilde kullanıldığı halde böyle. Gerçi havalarda çok soğuk dün sabah iş yerine geldiğimde - 8 derece gösteriyordu. Soğuk havalarda dizel motorlar nispeten daha çok harcıyor.

Birde bilgi için; diğer aracımdan biliyorum, kullanma kılavuzunda yazıyordu, yeni nesil dizel motorlar galiba partikül filtresi denen bir parçayı belli sürelerde arac çalışırken otomatik olarak temizliyormuş. Bu anlarda arac normalden hem daha gürültülü ve vibrasyonlu çalışıp hemde aşırı yakıt tüketiyormuş.

Araçlarınız çok içmiyor arkadaşlar..Hatta az bile içiyor...
Sizin bir Doblo'nuz olsaydı o zaman yakıt tüketimi neymiş görürdünüz ;D..
Şehir içinde 9-10 litre yandırıyor araç..Sakin kullanım ile...
100 tl mazot ile maxiumum 280-90 klima açılırsa 250 260 km gidebiliyorsunuz...
Ford Connect'in adı çıkmış aslında.. Aracın ağırlığı 1428 kg ve devasa boyutları bu araca çok yakıt sarfiyatı yaptırıyor..Motor 1.6 Multijet 105 HP 290 NM...
Şehirler arası yolda da 6 7 litreye düşüyor..4x4 1350 kg civarındaki SUV aracınız bırakın 6 7 litre içsin helalı hoş olsun :smiley:

Azizim gazeteci,

Yakıtından şikayetçi değiliz zaten. (Gerçi daha da az olsaydı fena mı olurdu? ;D ;D ;D)

Şöyle söyleyeyim; pompaya yanaştığınızda "cebinize hasar verdiği kanaati" oluşmuyor. Dobloyu bir yana bırakın; ya benzinli olsaydı.... Al 100 TL lik benzin, birkaç gün git-gel, haydi yine pompaya yanaş...

Geçen ay (30 gün) sadece şehiriçi ve aynı güzergahta kullandım. 600 km civarı yol yaptım, ödediğim rakam 150 civarıydı galiba. (paylaşmıştım, neredeydi unuttum.) Yani aylık standart yakıt masrafım 150 TL civarı olmuş oldu. Daha ne isteyeyim!

olguncandan' Alıntı:
Azizim gazeteci,

Yakıtından şikayetçi değiliz zaten. (Gerçi daha da az olsaydı fena mı olurdu? ;D ;D ;D)

Şöyle söyleyeyim; pompaya yanaştığınızda "cebinize hasar verdiği kanaati" oluşmuyor. Dobloyu bir yana bırakın; ya benzinli olsaydı.... Al 100 TL lik benzin, birkaç gün git-gel, haydi yine pompaya yanaş...

Geçen ay (30 gün) sadece şehiriçi ve aynı güzergahta kullandım. 600 km civarı yol yaptım, ödediğim rakam 150 civarıydı galiba. (paylaşmıştım, neredeydi unuttum.) Yani aylık standart yakıt masrafım 150 TL civarı olmuş oldu. Daha ne isteyeyim!

;D tabiki hiç fena olmazdı...Benim benzinliden farkım kalmamışki zaten 3 4 günde bir 100 tl almak zorundayım km yaptığım için..
Tabiki benzinli daha fena 1.5 yıl önce Passat 1.6 FSİ Benzinliydi aracım su gibi içiyordu klasik sözle yazayım bir alırken sevinmiştim birde satarken ;D..
Neyseki onun yerine başka dizel araç aldım rahat şimdi diğer aracımda yakıt tüketimi şikayetim yok...
Şuan ki tek sorun Doblo...Doblo'yuda bir Duster 4x2 110 bg ye çevirirsem hiç sorun kalmayacak... :smiley:

Haftasonu Ankaradan Ilgaza gittik. -10 derece civarında soğuk hava + Sürekli 4 çekerde + full dolu araba + üstte kayak bagajı + dağ yolu tırmanma = 8,9 lt / 100 km. Bilgisayaraın söylediği. Bu üzdü bu sefer hakkaten.

Monti' Alıntı:
Haftasonu Ankaradan Ilgaza gittik. -10 derece civarında soğuk hava + Sürekli 4 çekerde + full dolu araba + üstte kayak bagajı + dağ yolu tırmanma = 8,9 lt / 100 km. Bilgisayaraın söylediği. Bu üzdü bu sefer hakkaten.

Doblo'nun şehir içinde 2 çeker, bagajsız, insansız, normal yolda yaktığı yakıttan biraz daha az yakmışsınız...

Monti' Alıntı:

Ortalama 7.0 litre yakıt yaktığınız baz alırsak duster 'ın 4x4 için 1 litre ve soğuk + ağırlık ve tırmanma olarak yinede iyi yaktığını söylebiliriz sanırım.

Benim araba 90 bg dci 4x4. uzun yolda yakışı çok uygundu, 45 litre motorin ile yaklaşık 800 km yapıyordu. (5.6 litre/100km), fakat bu aralar ankarada şehir içinde durum fenalaştı. 40 litre yakıt ile 500 km yapmaya başladı. (8 lt/100 km) Dizeller kışın çok yakar diyorlar ama bu da anormal. Bir kullanım hatası yapıyorum sanırımi sabahları 10 dakika ısıtıyorum, kapatmadan 1-2 dakika rölantide çalıştırıyorum, auto modunda kullanıyorum. Bunların hepsi yakışı çok arttırdı sanırım..

mimar_ankara' Alıntı:
Benim araba 90 bg dci 4x4. uzun yolda yakışı çok uygundu, 45 litre motorin ile yaklaşık 800 km yapıyordu. (5.6 litre/100km), fakat bu aralar ankarada şehir içinde durum fenalaştı. 40 litre yakıt ile 500 km yapmaya başladı. (8 lt/100 km) Dizeller kışın çok yakar diyorlar ama bu da anormal. Bir kullanım hatası yapıyorum sanırımi sabahları 10 dakika ısıtıyorum, kapatmadan 1-2 dakika rölantide çalıştırıyorum, auto modunda kullanıyorum. Bunların hepsi yakışı çok arttırdı sanırım..

10 dakka bekleme çok mimar. Kapatırken de 30 saniye normaldir deniyor. Gerçi ben onu da yapmıyorum. ;D
beni sorarsan, hiç beklemiyorum. Sadece, yüksek devirlere çıkmıyorum motor soğukken.

SERKANEFE' Alıntı:
Ortalama 7.0 litre yakıt yaktığınız baz alırsak duster 'ın 4x4 için 1 litre ve soğuk + ağırlık ve tırmanma olarak yinede iyi yaktığını söylebiliriz sanırım.
Serkan bey, 8000 km olmasına 4000 km kaldı o olduğunda havalarda ısınacak bende sizler gibi 5-6 lt lere düşeceğim inşallah.

mimar_ankara' Alıntı:
Bencede mimar bey, 10 dakika beklemek gereksiz en güzeli düşük devir yavaş yavaş yolda ısınması. Kullanma kılavuzunda dahi öyle yazıyor. Ben sabah max. 1 dakika bekliyorum oda buzları kazıyana kadar. Birde bugünlerde Ankaradaki havalar + dereceleri göremediğinden dizel yakıt iyice koyulaşıyor, buda tüketimi ciddi artıryor...

Yeni nesil dizel motorlarda ve tam sentetik motor yağı kullanan motorlarda (duster dizelllerde bu yağ kullanılıyor) sabah maksimum 0 altı - derecelerde 1 dakika, normal sıcaklıklarda + derecelerde 15 saniye çalıştırılması yeterli. Motor ısınıncaya kadar 2000-2500 devir aralıklarında kullanılması teknik uzmanlarca öneriliyor.

Stop etmeden önceki çalıştırma süresi eğer şehiriçi ve performanslı kullanılmamışsa 10 saniye,uzun yol ve performanslı kullanımda 30 saniye yeterli olacaktır.

Böylece hem çevremizi,hem cebimizi,hem de aracımızı korumuş oluruz.

Bilgiler için teşekkürler, ısıtma ve kapatma sürelerini kısaltacağım. Ancak ankara alaska gibi bu aralarda. Sabah arabanın heryeri buz kaplanmış, kapılar yapışmış,insan hemen kullanmaya acıyor. Biraz buz eritmeyi bekliyorum.
Arkadaşlar bu arada soğuk şehirlerde kapı lastikleri yapışıyor. Kapı lastiklerine spray yağlı silikon sıkmak gerekiyor. Kapılar sabahları yapışmıyor ve lastiğin ömrünü uzatıyor silikon.
Diğer önemli konu : Fabrika radyatör antifrizini ölçtürün. Ben ölçtürdüm -10 çıktı, ankara ise geceleri -16. servise gittim, 1 litre antifriz ilave edip -20 sınırına getirdiler. Soğuk yerdeki arkadaşların dikkatine, yoksa radyatör çatlaması gibi büyük sorunlar çıkabiliyor...

Değişik zamanlarda sahibi olduğum turbo dizel (ford c-max,getz,megane 80 hp ve fiat bravo1.6 16v) araçlarımda chip tuning ve ara beyin uygulamasını kullandım. tavsiye ederim. ford, getz ve megane da aynı ara beyine farklı yazılımlar yükleterek kullandım. araçların hem daha güçlü olması hem de daha az yakması gerçekten beni şaşırtmıştı. Ancak ilginç bir tecrübem var o da bu uygulamalar sonrası yol bilgisayarında görünen değerler ile gerçek değerler arasında yaklaşık %15 fark oldu. gerçekte şehir içinde 7.8 litre yakan arabanın yol bilgisayarı 6.7-6.8 ortalama gösteriyordu. Bunu 5.1-5.2 ortalamalar görünen yazıları okuyunca paylaşmak istedim.

mimar bey,HKS Turbo timer diye birşey var, ben zaman bulursam gidip yaptırıcam. Bi youtube 'dan bakın derim. Hatta önümüzdeki ay yaptırabilirim 400 tl gibi birşey, çalışma sistemi şöyle, siz araıcınızda bir yerlere gittiniz ettiniz diyelim, aracınızın içinde oturup turboyu soğutmayı beklemektense, anahtarı kontaktan çekip aracınızın kapısını kilitleyip çıkıyorsunuz (bu arada arabanız çalışmayı sürdürüyor hala) turbo timer aracınızın çıktığı devirlere göre kendi bir süre belirleyip aracınızı o süre içerisinde kendisi kapatıyor. Ben kesinlikle yaptırıcam ne zaman olur bilmiyorum ama çok lazım oluyor mesela uzun yoldasınız tuvalate gitmeniz gerekiyor, yada bakkaldan sigara almanız gerekiyor aracınızıda sert kullanmışşınız birden kapatmak evlat acısı gibi koyuyor ;D turbo timer 'da mesela zaman dilimide verebiliyorsunuz mesela wc 'ye gidiceksiniz 5 dkka sonra kapansın diyorsunuz diyelim, sizde 2 dkka sonra geliyorsunuz aracınz hala çalışıyor vaziyette diyelim, anahtarı yerine sokup direk devam edebiliyorsunuz. HKS Turbo timer fiyatı 300 tl (Atatürk Oto Saniyede) eğer düşünürseniz ben size satıcıların kartvizitini alır resim olarak atabilirim, yada ilk ben yaptırıyım sonra yaptırmak isteyen arkadaşlar yaptırsın. Bazı araçlarda sirecco, bmw, mercedes hariç kapı kilitleme olayı olmuyormuş, mesela kia 'da bu sistem çalışıyor fakat kapıları kilitlenmiyormuş, bunuda turbo timer satan yerin yanındaki elektrikçi takıcak arkadaş söyledi, hatta 5 dkka durda senin araca bakalım demişlerdi pekte zamanım yoktu açıkcası. Bilginiz olsun.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.