Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)
mimar bey,HKS Turbo timer diye birşey var, ben zaman bulursam gidip yaptırıcam. Bi youtube 'dan bakın derim. Hatta önümüzdeki ay yaptırabilirim 400 tl gibi birşey, çalışma sistemi şöyle, siz araıcınızda bir yerlere gittiniz ettiniz diyelim, aracınızın içinde oturup turboyu soğutmayı beklemektense, anahtarı kontaktan çekip aracınızın kapısını kilitleyip çıkıyorsunuz (bu arada arabanız çalışmayı sürdürüyor hala) turbo timer aracınızın çıktığı devirlere göre kendi bir süre belirleyip aracınızı o süre içerisinde kendisi kapatıyor. Ben kesinlikle yaptırıcam ne zaman olur bilmiyorum ama çok lazım oluyor mesela uzun yoldasınız tuvalate gitmeniz gerekiyor, yada bakkaldan sigara almanız gerekiyor aracınızıda sert kullanmışşınız birden kapatmak evlat acısı gibi koyuyor ;D turbo timer 'da mesela zaman dilimide verebiliyorsunuz mesela wc 'ye gidiceksiniz 5 dkka sonra kapansın diyorsunuz diyelim, sizde 2 dkka sonra geliyorsunuz aracınz hala çalışıyor vaziyette diyelim, anahtarı yerine sokup direk devam edebiliyorsunuz. HKS Turbo timer fiyatı 300 tl (Atatürk Oto Saniyede) eğer düşünürseniz ben size satıcıların kartvizitini alır resim olarak atabilirim, yada ilk ben yaptırıyım sonra yaptırmak isteyen arkadaşlar yaptırsın. Bazı araçlarda sirecco, bmw, mercedes hariç kapı kilitleme olayı olmuyormuş, mesela kia 'da bu sistem çalışıyor fakat kapıları kilitlenmiyormuş, bunuda turbo timer satan yerin yanındaki elektrikçi takıcak arkadaş söyledi, hatta 5 dkka durda senin araca bakalım demişlerdi pekte zamanım yoktu açıkcası. Bilginiz olsun.