Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,481
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

Chipten sonra CRDI motorlarda turbo kıranlar var. Ama DCI motorların maşşallahhı var banamısın demiyo. Stage2 yazılım attırıp sorunsuzca dolaşan sümbüller(symbol) var piyasada. Yolda size de denk gelmiştir karaduman atıp uzayanlardan ;D

Biz stage1 i bile korka korka attırdık. Ama çok fark ediyo tavsiye ediyorum ben.

Etiketler

youngsun' Alıntı:
Chipten sonra CRDI motorlarda turbo kıranlar var. Ama DCI motorların maşşallahhı var banamısın demiyo. Stage2 yazılım attırıp sorunsuzca dolaşan sümbüller(symbol) var piyasada. Yolda size de denk gelmiştir karaduman atıp uzayanlardan ;D

Biz stage1 i bile korka korka attırdık. Ama çok fark ediyo tavsiye ediyorum ben.

Aslında (CRDI) common rail dıesel ıntercooler motorlar ile renaultlar,da kullanılan (DCİ) dıesel commonrail intercooler motorlar aynı teknolojiye sahip
ama renault,un motorları gerçekten sağlam çıktı şirket araçları kangoo 250 bin km,ye geldi araçlar genel bakımları harici sorun çıkarmadılar

Uzun zamandır yakıt ölçmemiştik; bakalım ne değer çıkacak diye ölçtük. Bir nevi eski ölçümleri test....

110 BG
Gidilen yol hep aynı güzergah, şehiriçi.
Kullanım şekli, orta halli. Ne fazla yumuşak ne de fazla agresif.
Ölçüm şekli: Pompaya yanaş, tabancayı depoya daya, tık dediği yerde bırak.

Katedilen km. : 1238
Alınan yakıt : 84.46

100 km.de : 6.8 litre

1)Günlük km. sıfırlandığında bilgisayar yakıt ölçümü de sıfırlanmıştı. 1238 km. sonra, bilgisayardaki harcanan yakıt miktarı 98 litre görünüyordu. Demek ki bilgisayar ölçümü yanlış/fazla.

2)Depo yakıt göstergesi sorunluydu; kalibrasyon ayarından sonra düzeldi, halen düzelmiş haliy devam ediyor.

Halkımıza arzolunur.

Benim istanbul şehir içi 5.1 lere düştü 3 gündür böyleydi. Dedim takıldı kaldı heralde biraz agresif kullandım. 5.2 oldu demekki sorun yok :smiley:

youngsun' Alıntı:
Benim istanbul şehir içi 5.1 lere düştü 3 gündür böyleydi. Dedim takıldı kaldı heralde biraz agresif kullandım. 5.2 oldu demekki sorun yok :smiley:

Mevlüt Bey, siz de bilgisayardaki 100 km/yakıt miiktarı göstergesinden takip etmek yerine pompadan çıkıp bizzat depoya giren, size mali hasar olarak geri dönen ;D, cüzdanınızı tırtıklayan miktarla bilgisayar verisini karşılaştırın; bakalım ne sonuç çıkacak?

Böylece bilgisayar verilerinin güvenilirliğini de tes etmiş oluruz.

olguncandan' Alıntı:
Mevlüt Bey, siz de bilgisayardaki 100 km/yakıt miiktarı göstergesinden takip etmek yerine pompadan çıkıp bizzat depoya giren, size mali hasar olarak geri dönen ;D, cüzdanınızı tırtıklayan miktarla bilgisayar verisini karşılaştırın; bakalım ne sonuç çıkacak?

Böylece bilgisayar verilerinin güvenilirliğini de tes etmiş oluruz.

İlk 4000 km sonunda aldığm yakıt fişlerindenki bilgilere göre hesap yapmıştım 5.9 çıkmıştı. Aracım 8000 e geldiğinde yine yapıcam aynısını.

Bilgisayar verileri demek ki tam değil.

Ama litre hesabı tutuyor.

Daha önce yaptığımız bir karşılaştırmada, 4x2 ile 4x4 arasındaki yakıt farkını % 15 olarak tespit etmiştik. Sizin tüketim değerine %15 eklediğimizde benimkine ulaşıyoruz.

Demek ki 4x4 alacak olan 90 BG alırsa daha tasarruflu.

dopamin' Alıntı:
Ne kadar fazla beygir o kadar fazla yakıt öyle bedavadan güç olurmu?
Chiptuning sonrası düşük vitesleri kullanma ihtiyacı olmadığından yakıt tüketimi düşüyo.

Mesela tümsek kavşak bağlantı vs. yollarda hız düşürüp 2.3. vitesle devam edilecek yerde 4. viteste araba topluyo ve devam
edebiliyosunuz. 5.8 olan ortalamam aynı yol ve şartlarda 5.4 oldu. Hatta 3 gündür 5.1 - 5.2 lerde geziniyo.

100 TL'lik yakıt alırım her zaman yaklaşık 25 lt civarlarında. Genelde 450 km yol yapıyordum. Şu an 480 civarı yapıyorum.

dopamin' Alıntı:
Ne kadar fazla beygir o kadar fazla yakıt öyle bedavadan güç olurmu?

Yakıt düştüğünü hep söylüyorlar, evet banada ilk başlarda ilginç gelmişti.

inanın ben şaşırıyorum bu oranlara şehir içi 8,5 le 9,5 anlık tüketimi vardı şimdi lastikleri değiştirince 11 tüketimi var o kadar da az yakar mı acaba benimkide bir gün :smiley: 110 beygir 4*4 şu an benim için hayal :smiley:

ali şen' Alıntı:
inanın ben şaşırıyorum bu oranlara şehir içi 8,5 le 9,5 anlık tüketimi vardı şimdi lastikleri değiştirince 11 tüketimi var o kadar da az yakar mı acaba benimkide bir gün :smiley: 110 beygir 4*4 şu an benim için hayal :smiley:

Ali bey, 8.5-9.5 rakamları bilgisayar rakamları mı yoksa depoya giren litreye göre mi hesaplanmış? (Örneğin benim bilgisayar verisi 7.9 idi)

Şayet ikincisiyse, kullanımınızda bir sorun var demektir. Kaç devir civarı kullanıyorsunuz?

olguncandan' Alıntı:
Ali bey, 8.5-9.5 rakamları bilgisayar rakamları mı yoksa depoya giren litreye göre mi hesaplanmış? (Örneğin benim bilgisayar verisi 7.9 idi)

Şayet ikincisiyse, kullanımınızda bir sorun var demektir. Kaç devir civarı kullanıyorsunuz?
ekran da yazan bilgidir 2500-3000 devir arası kullanırım normale göre biraz seri ve yüksek devir kullanıyorum malesef alçak devir kullanmaya alışamadım gitti ??? ama bu kadar çok fark öıkması normal mi :?

O bilgi bana kalırsa biraz fazla ve tabii yanlış. Bir de depoya giren litre bazında ölçüm yapın derim.

Kullanım devriniz çok yüksek diye düşünüyorum. (Demek ki siz yoğurdu öyle yiyorsunuz. Anlaşılan birazı dökülüyor. ;D ;D ;D)

Benim elde ettiğim değerler 2000 devir civarı kullanım değerleri.

Bilginize.

ali şen' Alıntı:

8,5 - 9,5 ne abi naptın sen ??? :D Ben arabayı servise götürmediğimden 8,5 görmüştüm servisten sonra indi yine 7 - 7.3 civarına.. Sen bence bir servise götür.

Duster'ın farklı kullanma biçimlerine göre farklı motor ve şanzıman seçenekleri sunması çok güzel bir olanak, her alıcı kullanım rejimini belirleyip ona göre motor ve şanzıman seçmeli diye düşünüyorum.
1-Tamamiyle şehir içi işe gidip geliyorum,yılda bir iki ailemle tatile gidiyorum, büyük bagaj o zaman lazım diyenlere : 4x2 85 bg uygun,
2-Hafta içi şehir içi iş, hafta sonları toprak yol piknik yapıyorum, arada şehirler arası gidiyorum diyene : 4x4 90 bg dci uygun (Ben gibi)
3-Tarla taban piknik yapmıyorum, şehir içi ile uzun yola da sık sık gidiyorum diyene : 4x2 110 bg uygun,
4-Şehir içi işe gitmekle birlikte, asıl amacım bol bol offroad diyene: 4x4 110 bg dci uygun (Ümiterkan gibi)

Bu kullanım biçimlerine göre motor gücü önemli, ek olarak kullanım fazlalığı, yapılan kilometreye bağlı olarak da çoksa dci, az ise benzinli seçilmeli. Yani baştan yakıt hesabını bunlar belirlemeli sanırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR