Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TTamer Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 355
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 133,477
Ynt: Dacia Duster Yakıt Tüketim Tecrübeleri (Fuel Consumption)

cembey , aracınızın tüketim değerlerini kıyaslarken yine bir duster ile kıyaslamanız ya da 4x2 ile farkı nedir diye soru varsa aklınızda onlarla kıyaslamanız gerekir.

Bana sorarsanız son derece normal tüketim değerleri , elbette ki dikkat ederek daha da düşürmek mümkün.

fakat diğer suvlar ne yakıyor bu koşullarda derseniz , bir pajero çıkar cherokee çıkar 17 litre yakıyorum der , bir jmny çıkar 7 litre yakıyorum der. Size birşey ifade etmez ki bu ?

Etiketler

Sayın kyenipazar, belirttiğim değerler bendeki 4x dusterın. Bu aracın klasmanındaki suv/4x araçların yakıt akışını merak ediyorum. Cherokee Dusterdan daha üst sınıf bir araç. Jimny Dustera daha yakın gibi geliyor bana, ancak kullanmadığım ve off-road konusuna yabancı olduğum için tam bir fikrim yok. Hangi araçları 4* duster ile aynı veya yakın sınıflandırabiliriz? sorusu çıktı şimdi...

cembey verdiğiniz değerlerin dustera ait olduğunu biliyorum.

tüketim açısından kıyaslarken , aynı sınıfa girmelerinin de bir önemi yok çünkü motorlar inanılmaz farklı...

yani binek otolar gibi 1600 cc ya da 2000 cc genellemesi pek geçerli değil...

Haklısınız...peki daha az yakan bir araç var mı?

Tüm katılımcıların bayramını kutlarım...

cem.321' Alıntı:
Haklısınız...peki daha az yakan bir araç var mı?

Tüm katılımcıların bayramını kutlarım...

Kurban bayramınız mübarek olsun kıymetli halkmız.

Cem bey, tüketim değerleri gayet normal. 4x2 olsaydı %10 daha aşağı olurdu.

Daha az yakan (bu sınıfta) bir araç yok bildiğim kadarıyla. Karşıalştırabileceğiniz, 4x2 Qaskhai olabilir; a da 4x2 ile karşılaştırılabilir.

90 bg. 4x4 ambiance Duster ile bayramda ilk uzun yola gittim. Aracı geçen hafta almıştım. MAİS tesliminde araçta yakıt yok, en fazla 10 km.gidersiniz. Hemen çıkışta yakıt alın dediler.
Çıkışta hemen ilk tıkta durdurarak, 45.5 litre 180 TL. motorin aldım. Bayrama kadar Ankarada şehir içi, ışıklarda bol bol durarak, 40-50 km. hızla kullanarak 300 km. yapmıştım.
Ankara-Samsun yolunda 4x2 modunda, ortalama 100-110 km. hızda, 2500 devri geçmeyerek aracı kullandım. Sollamalarda nadiren 120-130 civarına çıktım. Araçta 3 kişi, bagaj dolu, tüm yolda kalorifer yandı. Samsuna girdiğimde günlük ve toplam sayaç 710 km (300+410=710 karma) gösterdiğinde, benzin bitti yandı.

Bu karma kullanıma göre :

45.5/7.1= 6.4 litre eurodizel yakıyor.

Yalnız şehirdışı ve üstteki şekilde kullansaydım, sanırım 800 km. den fazla yol yapardım. Bu da :

45.5/8= 5.68 litre yakıt ederdi.

Sonuç olarak, ben araçların şehir içi yakışları trafiğe ve kullanıma göre değişir, asıl ölçü uzun yol olmalı diye düşünüyorum. Bu durumda 90 bg. dci 100km/5.7 litre yakıyor diyebiliriz. Teknik özelliklerde 5.2 litre diyor ama gerçek bunun biraz üzeri. Rodajdan sonra belki biraz düşebilir, ama yine de az yakıyor denilebilir.

TTamer 8 binde oturuyor aynen, hatta daha da düşücek, 6.8 - 6.9 - 7.0 civarı geziniceksiniz..

mimar_ankara' Alıntı:
90 bg. 4x4 ambiance Duster ile bayramda ilk uzun yola gittim. Aracı geçen hafta almıştım. MAİS tesliminde araçta yakıt yok, en fazla 10 km.gidersiniz. Hemen çıkışta yakıt alın dediler.
Çıkışta hemen ilk tıkta durdurarak, 45.5 litre 180 TL. motorin aldım. Bayrama kadar Ankarada şehir içi, ışıklarda bol bol durarak, 40-50 km. hızla kullanarak 300 km. yapmıştım.
Ankara-Samsun yolunda 4x2 modunda, ortalama 100-110 km. hızda, 2500 devri geçmeyerek aracı kullandım. Sollamalarda nadiren 120-130 civarına çıktım. Araçta 3 kişi, bagaj dolu, tüm yolda kalorifer yandı. Samsuna girdiğimde günlük ve toplam sayaç 710 km (300+410=710 karma) gösterdiğinde, benzin bitti yandı.

Bu karma kullanıma göre :

45.5/7.1= 6.4 litre eurodizel yakıyor.

Yalnız şehirdışı ve üstteki şekilde kullansaydım, sanırım 800 km. den fazla yol yapardım. Bu da :

45.5/8= 5.68 litre yakıt ederdi.

Sonuç olarak, ben araçların şehir içi yakışları trafiğe ve kullanıma göre değişir, asıl ölçü uzun yol olmalı diye düşünüyorum. Bu durumda 90 bg. dci 100km/5.7 litre yakıyor diyebiliriz. Teknik özelliklerde 5.2 litre diyor ama gerçek bunun biraz üzeri. Rodajdan sonra belki biraz düşebilir, ama yine de az yakıyor denilebilir.

Sizin aracınız 8 bin km 'den sonra daha az yakar, 90 bg kıskandım doğrusu :smiley:

sevgili serkanefe, 90 bg ile 110 bg arasında çok yakış farkı yok. Ama 20 beygir fark iyi birşey. Ben sakin kullandığım için 90 bg. yeterli ama 110 herzaman daha iyidir. Olmadık bir sollama anında bu fark önemli..size de iyi sürüşler, geçmiş bayramınız kutlu olsun.

1.5 dci 110 aracım 17.300km de ve onun ölçtüğü değerlere göre 200km testlerimde 200km nin sonunda en az 7.9u en fazla 9.4 ü gördüm genelde 8.3 civarında gösteriyor bilgisayar

Merhabalar;

1500 Km. karma (%70 şehirler arası,%30 şehir içi) 21 aralık-2 0cak arası zamanlarında;şehirler arası hızım 80-120 arası olmak kaydıyla, daha önce belirttiğim ekonomik kullanım şartlarını yerine getirerek,yol bilgisayarına göre 5 lt/100 km verisini gördüm.

Tüm Duster dostlarına mutlu seneler...

youngsun' Alıntı:
DCI 85 ile istanbul şehir içi 5.8 di. Yazılımdan sonra 5.4 ü geçemedim. Hatta 0-100 denemeleri dahil.

Demek yazılım attırdınız, ben araca çok zararı olduğunu biliyorum, motorun ömrünü bitirdiğini filan ?

SERKANEFE' Alıntı:
Demek yazılım attırdınız, ben araca çok zararı olduğunu biliyorum, motorun ömrünü bitirdiğini filan ?
,

Valla ben çok memnunum. 0-100 hızlanma 3,5 sn iyileşti videosu var forumda. Ayrıca soğuk motorda 1500 devirdeki sarsıntı gitti. Yakıt tüketimi düştü. Alt devirler çok canlandı.

limitlerini zorlamadığınız sürece motor sizi üzmez en fazla 4000devirde vites atın zaten üstüne gerek kalmıyor torkunuzu daha alt devirlerde elde ediyosunuz çipledikten sonra.

Valla arkadaşlar sizin konuşmalarınızdan sonra chip araştiriyim dedim nette pekte iyi bahseden yok, isterseniz araştırın okuyun taktırmış arkadaşlarda okusun bence.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri