Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TERRANO 1. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,810
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

CİNCİN' Alıntı:
Bir araç arıyorum arkadaşlar:

Motoru küçük olacak,
çakma ekonomi çözümü LEPEGE'li olmayacak , 5-5.5 lt mazot yakacak.
vergisi düşük olacak
hem köy yollarında ve hafif arazide kullanılabilecek, beni normal otomobille gidemeyeceğim yerlere götürebilecek.
şehir içinde de bir SW gibi rahat kullanılabilecek
herkesin takdir ettiği Qasqai ve pahalı ve lüks bir SUV olan Nissan X Trail'in 4x4 sistemini kullanacak
Bagajı büyük olacak
ABS, havayastığı, klima falan olacak
Hidrolilk direksiyon olacak
50.000 TL'den ucuz olacak
işçiliği de tatminkar olacak
Bir de bu araç yeni olacak.

Çin malı dandik Chery'ler bile bu fiyatın üzerinde. Var mı böyle bir araç? Evet bu araç bir arazi aracı değil. Meyva veren ağaç taşlanır.Ben Duster'a ilk başlarda şüphe ile bakanlardanım ama şimdilerde fikirlerim çok değişti. Bu paraya daha iyisini bulun ondan sonra konuşalım.

işte anlatmak istediğimi anlatmışsınız. Keşke otomatik vitesi de olsa :smiley: belki de çıkmıştır..

Etiketler

ben benim doblo'nun gittiği yolları kameraya alıp nete atsam bu 4*4 jeep müsveddesini üretenler herhalde bu işi bırakır ;D.LAND'ımla çıktığım yerleri hiç bahsetmeyeyim ;)

özkan musal' Alıntı:
ben benim doblo'nun gittiği yolları kameraya alıp nete atsam bu 4*4 jeep müsveddesini üretenler herhalde bu işi bırakır ;D.LAND'ımla çıktığım yerleri hiç bahsetmeyeyim ;)
Sanada bana dedikleri gibi çürük yumurta kokulu araban var falan derler kardeşim...
;D ;D ;D

bu konu başlığını sevdim daha doğrusu adını sevdim

uzunsoluklu bir yazı yazıcam umarım desturcular okumaz insanların eleştiriye tahammulu olmamasını anlarım ama piyasada satılan bir aracın eleştirilmesine tahammül edilememesinin altında başka nedenler aramaktan alamıyorum kendimi bu yazıda kimse dester kullananlar şöyle böyle yada kötü şööfer falan demedi dösterın arazi performansı konuşuldu ilk daster sahibi cevap verinceye kadar

öncelikle şunu söyleyeyim ben serbest klıniği olan veteriner hekimim ve % 99 sığır üzerine çalışıyorum ve işim gereği arazideki çiftliklere gidiyorum ama hepsinin genelde kötü bir yolu vardır gerçi bazılarının olmasa daha iyi ya

2010 yılnın oçak ayında işimde kullanabileceğim 4x4 araç almak için internette ve galerilerde dolaşmaya başladım kangonun 4x4 modelleri geliyormu diye internete bile baktım o sırada dısteri gördüm yuppi dedim tam bana göre motor küçükve mazotlu 4x4 bagaj iyi işimin çoğu asfaltta ağır arazi kısımları az 2000 2004 yıllarında kango kullanıyordum arasıra yürüyorduk kangodan biraz daha az yürürüz diye düşündüm fakat arcın türkiye ye gelmesine daha çok vardı

ben normalde bir araç alacağım zaman bir arabaya kafayı taktımmı hiç eksilerini görmem yada göremem kullandıkça farkederim ve pişman olurum ve gözümden araç düştümüde bir daha içim hiç ısınmaz değişmesi farz olur

iyiki araç o günlerde piyasada yokmuş diyorum şimdi

nisan ayında l200 4x4 aldım ama aklım dsuter de kalmıştı yeni yeni resimlerini görmeye başladım önceleri serviste tek çekerleriyle tanıştık daha sonrada çift çekerleri gelmeye başladı

aracın içine dışına çok takmadım abs opsiyoneldi falan filan sonra birgün kangonun öncam patladı servise gittim dediler 6 saat sonra alıcan doğru dıstırların yanına gittim incelerken birde altına bakayım dedim arka salıncakları ve denge kollarını birde difransiyali bir gördüm şok oldum difransiyal yumruğumdan azdaha büyük salıncak ÇIRPILARI da serçe parmağım kadardı ve anında arabadan soğudum valla kimin teknolajisi olursa olsun MERCEDES TIR YAPMIŞ DİFRANSİYALE BENİM GİBİ ADAM SIĞAR sadece metal kalitesiyle olmaz bu iş yada işe göre malzeme yada malzemeye göre iş her neyse o

sonra arabayı incelemeyi bıraktım başka yerleri hakkında fazla bilgim yok

aralık sonunda 3 meslektaşım bu araçlardan aldılar

geçenlerde reprezant bir arkadaş 2 arkadaşın difransiyal dağıttığını birini 2 defa dağıttığını söyledi ve bizim araçlarda 300 ila 500 arası sürekli yolcu ariç yük olur yakıtın da öyle denildiği gibi çokta az olmadığını söylemişler

bu hafta itibariyle üçünde de başka araçlar var daha yüzyüze görüşüp güle güle kullanın bile diyemedik

3 arkadaşın niçin değiştirdiğini bilmiyorum öğrenirsem yazarım (pek muhabbetim yok) bu satırda doster kulananan birisini biraz eleştirmiş oldum kusura bakmasın okursa bunu

herkeze saygılar

benim fikrim dutser 2 yıl sonunda kabuksuz yumurta gibi olucak

Güzel yorumlar ve paylaşımlar.
Kimimiz ak diyeceğiz kimimiz kara.
Sadece ve sadece karşımızda ki kişiyi rencide etmeyecek tarzda yorumlar ve paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar.

Aracım olmadığı için yorum yapamıyor sadece moderatör olarak mesajlarınızı okuyor bazen sivri yorumlarınızı törpülüyorum.

Herkese arası güzel görünür tahmin ederim. (10 yıldır giydiğim sarı kabanım gibi :smiley: ]
Yaşanmış ve yaşanacak durumları paylaşmaya devam edelim birbirimizi kırmadan.

Dacia Duster'in piyasada tutunup tutunmayacağını ilerleyen yıllarda görecek ve bu satırlarımızı gülümseyerek hatırlayacağız.
İnanın 3. sayfada ki bazı mesajlar çok matraktı.

İyi ki aracım yok diyorum bazen.
;D

Kimi zaradan giyinir kimi pazardan :D araç araçtır yahu sürün gitsin... Ben eminim ki bu araç benim aileyi 10 yıl hatta 15 yıl rahat götürür.. Bazende şans işi bu teknoloji..

Ama beni en çok güldüren şu;

Duster'dan birileri öyle rahatsız oluyor ki, düşünün içinizdeki o rahatsızlık duygusu HIRSIYLA size sahip olmadığınız bir aracı eleştirmek için başlık açtırıyor!

Nasıl GICIK oluyorlar demek ki : ))

Karadeniz Otoyolu' Alıntı:
Ama beni en çok güldüren şu;

Duster'dan birileri öyle rahatsız oluyor ki, düşünün içinizdeki o rahatsızlık duygusu HIRSIYLA size sahip olmadığınız bir aracı eleştirmek için başlık açtırıyor!

Nasıl GICIK oluyorlar demek ki : ))

Bak buna katılmıyor değilim :smiley:)

Bilesiniz ki, benim bir Duster'ım yok. Duster kullanıcısı değilim.

Ama düşünüyorum da hiçbir Duster kullanıcısı, atıyorum Nissandan rahatsız olupta onu karalamaya yönelik bir başlık açmaz! Henüz olmadı böyle birşey : ))

Ama en komiği de şu;

Şimdi Duster'dan GICIK olup üşenmeden klavyede parmaklarını yoran HIRSLI birkaç kişi varya, akıllarınca Duster'la dalga geçmek için "emo" lar gibi Destuuur falan şeklinde yazıyorlar ya, buna çok gülüyorum.

Devam edin devam edin, sizin sinir olduğunuzu görmek Duster'cıları çok mutlu ediyor : )))

Duster'la alıp veremediğiniz nedir arkadaşlar? Neden kimse RAV4'e, CRV'ye, Qasqai'ye, X Trail'e veya Freelander'a laf etmiyor?
Duster ile aynı altyapıyı kullanan X-Trail veya Qasqai sahipleri AT takıp kendisini araziye sokmuyor mu? Hatta X trail aracına traktör lastiği takan bir üyemiz bile var. Yukarıda saydıklarım hangi arazide gidiyorsa Duster da gider.
Ama iş Duster'a gelince herkes aslan kesiliyor, hatta bazıları çirkinleşiyor. Hemen arazi performansını Defender'la Terrano ile işçilik kalitesini de Audi Q7 BMW X5'le karşılaştırıyorlar. Bu Duster için gurur verici bir durum.

iki yıl sonra bu araçların nasıl olacağı konusuna gelince bence bugünkü gibi olacaklardır. Bakın Dacia Logan taksilere dökülüyorlar mı, hayır. Bir kaç taksiciye de sordum, gayet memnunlar araçlarından. Bizim Clio Symbol'ler gibiler, hatta daha iyi durumdalar.
Tuncay Bey, sizin araç kullandığınız yolların resimlerini gördüm, yağmurda karda yol demeğe bin şahit ister. O yollarda L200'den başka gidecek araç tanımıyorum, Duster nasıl gider.
Bir de bu aracı alıp CJ gibi kullanmaya kalkarsanız dif de dağıtır şanzuman da. Hele reprezant'ların nasıl araç kullandıkları ortada. Reprezant arkadaşlarım var. 6 aylık arabanın şanzımanını bitireni gördüm. En iyi referans bu aracı kullanan gezenbilircilerdir.

Bu arada Sedat Bey'lerin (yol) yaptığı Duster testini de merakla bekliyoruz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=66940.0

Şimdi diğer bir Unimog kullanıcı çıkıp aşağıdaki başlığı açarsa hoş olur mu? Tabiki de hayır...

Terrano Off Road Testi (Sözde)

Caspian Tiger' Alıntı:
Şimdi diğer bir Unimog kullanıcı çıkıp aşağıdaki başlığı açarsa hoş olur mu? Tabiki de hayır...

Terrano Off Road Testi (Sözde)
eğer bende gidip bir unimog çuya sana arazide nal toplatırım her türlü arazi koşulunda senden daha iyi giderim dersem...
(( gaz tenekesi terrano )) diye bile konu açabilir serbesttir...
ben bu söze cevap için açtım bu konuyu....
yoksa arazide düster ile muhatap bile olmam babalar yani ; diff ler, xj ler ,diskolar varken !!! herkesin kendi sınıfı var...
ama bana hayatında emo arla tanışıp konuşmamış biri olarak emo bile dendi ..kişiliğime hakaret edenler oldu...
daha ne diyeyim şu nezih forumda dahada ters konuşmak istemiyorum.
elimden bir kaza çıkacak yoksa...

defalarca anlattım moderatör lerden isteğim bu konuyu kaldırsınlar artık.

başlığın (( sözde )) kısmı bana ait değildir
izmirli moderatör arkadaşıma aittir..

cevap yazan arkadaşlar konuyu en başından okusun lütfen...

TERRANO 1.' Alıntı:
eğer bende gidip bir unimog çuya sana arazide nal toplatırım her türlü arazi koşulunda senden daha iyi giderim dersem...
(( gaz tenekesi terrano )) diye bile konu açabilir serbesttir...
ben bu söze cevap için açtım bu konuyu....
yoksa arazide düster ile muhatap bile olmam babalar yani ; diff ler, xj ler ,diskolar varken !!! herkesin kendi sınıfı var...
ama bana hayatında emo arla tanışıp konuşmamış biri olarak emo bile dendi ..kişiliğime hakaret edenler oldu...
daha ne diyeyim şu nezih forumda dahada ters konuşmak istemiyorum.
elimden bir kaza çıkacak yoksa...

defalarca anlattım moderatör lerden isteğim bu konuyu kaldırsınlar artık.

başlığın (( sözde )) kısmı bana ait değildir
izmirli moderatör arkadaşıma aittir..

cevap yazan arkadaşlar konuyu en başından okusun lütfen...
iyide bu forumda hiçbir duster kullanıcısı arazide terranoya nal toplatırım dememişki hemen hemen herkes dusterin en ekonomik arazi aracı olduğundan bahsediyor.ayrıca unimogcuların gaz yağı tenekesi terrano diye bi başlık açmayacak kadar mütevazi ve rakipsiz olduklarını herkes bilir zaten zira video sitelerinde unimogun veya rubiconun veya lc nin veya pajeronun fabrika testlerine bakarsanız zaten ilk videodaki ile aynı şartlarda da test yaptıklarını görürsünüz.

sahin05' Alıntı:
iyide bu forumda hiçbir duster kullanıcısı arazide terranoya nal toplatırım dememişki hemen hemen herkes dusterin en ekonomik arazi aracı olduğundan bahsediyor.ayrıca unimogcuların gaz yağı tenekesi terrano diye bi başlık açmayacak kadar mütevazi ve rakipsiz olduklarını herkes bilir zaten zira video sitelerinde unimogun veya rubiconun veya lc nin veya pajeronun fabrika testlerine bakarsanız zaten ilk videodaki ile aynı şartlarda da test yaptıklarını görürsünüz.
bu söz bana yüz yüze söyledi
o anda arkadaşın aracı orda değildi ve en yakın offroad koşuluna çok uzaktık. (kadıköy meydan)
bu siteye aktif üyedir kendisi ben ona açtım konuyu ama alakasız kişiler cevap yazdı
kendi meydanda yok konuyu incelediğini de gözümle gördüm...
''hadi gidelim kemerburgaz a şu nalları topla'' demedi... diyemedi...

o zaman bir yarışma yapalım organize edelim parkuru duster lar seçsin ben tek başıma gelicem duster lara sayı sınırı yok
zamana karşı kısa bir deneme etabı ....
buyrun bakalımn belki fikrim değişir...
belki gün sonunda
BÜTÜN DUSTER LARDAN ÖZÜR DİLERİM konusu açarım....
hemde tanışmış oluruz ...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,635
Kaydolan Son Üyemiz
maslow1988

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri