Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TERRANO 1. Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 115
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 49,817
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Dacia Duster Off Road Testi (Sözde)

arkadaşlar onu bunu bilmem ama gezenbilirle duster adeta özdeşleşti duster ile ilgili bir konu açılır açılmaz direk 5-6 sayfayı buluyor hemde kısa sürede birde google de gezenbilir yazın devamında googlede ilk gezenbilir index ikinciye ise gezenbilir duster çıkıyor ;)

Etiketler

haziranda yada temmuz ayında dacia türkiyeden çekiliyor, bütün dacialar reno markasıyla satılacak , reno duster biraz daha kaliteli olur o zaman ,birde şu yeni çıkan otomatik fitesi takarsa ,fiyatıda 40 bin lira olursa alırım. :smiley:

bayayhan' Alıntı:
haziranda yada temmuz ayında dacia türkiyeden çekiliyor, bütün dacialar reno markasıyla satılacak , reno duster biraz daha kaliteli olur o zaman ,birde şu yeni çıkan otomatik fitesi takarsa ,fiyatıda 40 bin lira olursa alırım. :smiley:

Duster bazı ülkelerde Renault markasıyla zaten satılıyor. Logo dışında aralarında fark yok, herşeyiyle aynılar. Ayrıca Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar Dacia'da otomatik şanzıman konusunun gündemlerinde olmadığını, Duster'de sadelik, ucuzluk, sağlamlık ve kolay ulaşılabilirliği hedef aldıklarını söylüyor.

Eğer Dacia'nın araçları Renault logosuyla Türkiye'ye gelirse hiç de bu fiyatlarda olmayacağı kesin çok daha yukarılarda olacaktır. Ayrıca Duster Renault markası ile gelseydi bu kadar çamur atılmazdı.

Konuyu açan arkadaş birkaç Duster videosu ekleyip eğlenmeye çalışmış, komik de olmuş aslında, okurken çok eğlendim doğrusu. ;D Duster ile ilgili gerçeklerle yüzleşmek isteyenleri burada bekleriz :D http://www.gezenbilir.com/index.php?board=531.0

umiterkan' Alıntı:
Duster ile ilgili gerçeklerle yüzleşmek isteyenler buyursun :D http://www.gezenbilir.com/index.php?board=531.0

sayın ümiterkan..dacia duster la ilgili gerçekleri ihtiyaç duyanlar eminim bu başlıktan öğreneceklerdir,ama bence bu tartışmaların kaynaklanma noktası da işte bu noktada oluşuyor...bence dusterla ilgili gerçeklerle ancak 2-3 sene içinde yüzleşilir...siz de bilemezsiniz..tartışmanın diğer tarafındakilerde...

selamlar...

Volkan beye katılıyorum,bir aracın iyi olması off road ta ne yaptığı çamurda karda bunu yapması ile ilgili değildir
iyi olmasını zaman belirler,1938 yılında üretilen cj ler,1951 yılında land cruıserler halen yürüyor
bu kıyaslama elbet doğru değil,o yüzden dusteri bu konuma koymak bile yanlıştır
saygılar

PROF11' Alıntı:
Volkan beye katılıyorum,bir aracın iyi olması off road ta ne yaptığı çamurda karda bunu yapması ile ilgili değildir
iyi olmasını zaman belirler,1938 yılında üretilen cj ler,1951 yılında land cruıserler halen yürüyor
saygılar

teşekkürler üstad..ben yine kısa bi zaman telaffuz etmişim 2-3 sene diye... ;D..çok suların akması lazım daha...

SORU: 1. Duster'la ağır off road yapılır mı?

EL-CEVAP: Evet yapılır, diğerlerinin girdiği hendeklere, çamurlara girilir, belki çıkılır da. Ama en kısa zamanda ya çekici çağrılır veya servise gidilir. Araba da en kısa zamanda elden çıkarılır.

SORU 2: Peki Duster kullananlar bunu biliyor mu?

EL-CEVAP: Evet biliyor.

SORU 3: Duster kullanlar ağır off road'a katılıyor mu?

EL-CEVAP: Hayır, katılmıyor.

SORU 4: Niye Duster alıyorlar?

EL-CEVAP: Dağ tepe bayır gezmek, ufak tefek -normal oto ile aşılamayan- engelleri aşmak, normal otoların giremediği yahut riskli gördüğü yollara girebilmek, normal seyahatte yola biraz daha yukarıdan bakarak gitmek için. (Vergi-yakıt vs. saymıyorum)

SORU 5: Duster dayanıksız, kısa zamanda dökülececek bir araba mı?
EL CEVAP: Henüz bu kadar zaman geçmediği için ölmlülerden kimse bilemez.

SORU 6: Böyle bir risk var mı? Bunu da Duster alanlar biliyor mu?

ELCEVAP: Evet var. Ve biliyorlar.

SORU 6: Niye bu türden tartışmalar yapılıyor?

Valla anlayamadım. Yani bu otoyu alaya alanları da şiddetle savunanları da....

Herkese selam olsun

İmza: Bir Duster sahibi.

umiterkan' Alıntı:
Konuyu açan arkadaş birkaç Duster videosu ekleyip eğlenmeye çalışmış, komik de olmuş aslında, okurken çok eğlendim doğrusu. ;D Duster ile ilgili gerçeklerle yüzleşmek isteyenleri burada bekleriz :D http://www.gezenbilir.com/index.php?board=531.0

ben baktım gerçekle yüzleşemedim valla? acaba görmeyi mi bilmiyorum? konu zaten yanlış yerde of-road araçları bölümüne açılmış ;D ;D

sizin bir mesajınızdan alıntı...

Önce bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Ailene dil dökersin,
Zar zor ikna edersin,
İlgi çekersin,
HEVESİN KAÇAR!
Bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Çok geçmeden HEVESİN KAÇAR!
Bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Koşturduğuna değmeden
HEVESİN KAÇAR!
Sonra bir Dacia görürsün, gördüğüne pişman olucaksın kafanı çevir çaktırmadan yürü git ::smiley: :eek:
Çok beğenirsin, iyi bişey zannedersin ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Kolay ulaşırsın, zaten yolda duruyordur, kolay biyerde yani, jeep olsa ulaşması zor nasıl çıkıcan o kadar rampayı ;D ;D ;D ;D
Zor vazgeçersin!!!
Çünkü elinde patlar zaten satamazsın... :D

kırmızılar benden KIRMIZIIII

yazarken bile gülmekten zor yazdım valla....

olguncandan' Alıntı:
SORU: 1. Duster'la ağır off road yapılır mı?

EL-CEVAP: Evet yapılır, diğerlerinin girdiği hendeklere, çamurlara girilir, belki çıkılır da. Ama en kısa zamanda ya çekici çağrılır veya servise gidilir. Araba da en kısa zamanda elden çıkarılır.

SORU 2: Peki Duster kullananlar bunu biliyor mu?

EL-CEVAP: Evet biliyor.

SORU 3: Duster kullanlar ağır off road'a katılıyor mu?

EL-CEVAP: Hayır, katılmıyor.

SORU 4: Niye Duster alıyorlar?

EL-CEVAP: Dağ tepe bayır gezmek, ufak tefek -normal oto ile aşılamayan- engelleri aşmak, normal otoların giremediği yahut riskli gördüğü yollara girebilmek, normal seyahatte yola biraz daha yukarıdan bakarak gitmek için. (Vergi-yakıt vs. saymıyorum)

SORU 5: Duster dayanıksız, kısa zamanda dökülececek bir araba mı?
EL CEVAP: Henüz bu kadar zaman geçmediği için ölmlülerden kimse bilemez.

SORU 6: Böyle bir risk var mı? Bunu da Duster alanlar biliyor mu?

ELCEVAP: Evet var. Ve biliyorlar.

SORU 6: Niye bu türden tartışmalar yapılıyor?

Valla anlayamadım. Yani bu otoyu alaya alanları da şiddetle savunanları da....

Herkese selam olsun

İmza: Bir Duster sahibi.

e konu budur...olay duster ve kullanıcıları yada bu ikisyle de dalga geçmek değil ki... bu aracı gerçek off-road aracıymış gibi lanse etmeye çalışınca makara oluyor o kadar... burada crv lere rav4 lere x5 lere vs vs de aynı makaralar yapıldı yaplır da... bi arkadaşım tuareq almıştı, 1,6 otomatik 3 kapı vitarayla arka arkaya bağladık araçları, herkez gülmekten yerlerde yuvarlandı 70 milyarlık araba rezil oldu... bazen biçok sağlam 4x4 sahibiyle de makara atışma yapıyoruz ama realiteler belli, yaklaşma açıları, lastik çapları vs vs vs makara yapılan adam 3 gün sonra yakalar seni arazide vay haline ki vay...
burası dacia forum değil, burası bi paylaşım sitesi insanlar tatlı atışır, makar yapar, bişeyler öğrenir, bişeyler öğretir, ama neyi kime yapcağını da bilmen lazım...şimdi adamlar bir land hazırlamış hazrıladığı aracı sen düşünceyle bile hazırlayamıyorsun bu adama teknik bir iki konuda artislik yaparsan ders vermeye çalışırsan sert kayaya toslarsın...
girin bir jeep bölümüne girin bir land bölümüne, toyota bölümüne, mitsubishi bölümüne neler nelerle kıyaslanıyor nasıl atışmalar yapılıyor...

4x4 bir aracın 4 çeker olduğunu anlamak için mi zamanın geçmesi gerekiyor ? veya Duster'ın ağır offroad aracı olup olmadığını anlamak için mi çok zaman geçmesi gerekiyor? Duster kullanan hangi kişi Terrano,Defender,Land Cruiser,Niva vs. ile kıyaslıyor ki aracını. Bu tip kıyaslama yapanlar genelde lafı anlamayıp uzatmak isteyenler.

wolkhan' Alıntı:
sayın ümiterkan..dacia duster la ilgili gerçekleri ihtiyaç duyanlar eminim bu başlıktan öğreneceklerdir,ama bence bu tartışmaların kaynaklanma noktası da işte bu noktada oluşuyor...bence dusterla ilgili gerçeklerle ancak 2-3 sene içinde yüzleşilir...siz de bilemezsiniz..tartışmanın diğer tarafındakilerde...

selamlar...

Sayın Volkan Bey, Tamam biz de bilemeyiz. Ama bir şekilde öğrenmeye, bilmeye başlamak gerekmez mi ? Bilemiyecez diye şu anki bildiklerimizi paylaşamayacakmıyız. O zaman moderatörlerden rica edelim Duster forumunu kapatsınlar. 2-3 sene sonra açsınlar.

997799' Alıntı:
ben baktım gerçekle yüzleşemedim valla? acaba görmeyi mi bilmiyorum? konu zaten yanlış yerde of-road araçları bölümüne açılmış ;D ;D

sizin bir mesajınızdan alıntı...

Önce bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Ailene dil dökersin,
Zar zor ikna edersin,
İlgi çekersin,
HEVESİN KAÇAR!
Bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Parayı ayarlarsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Çok geçmeden HEVESİN KAÇAR!
Bir reklam görürsün,
Arabayı hayal edersin,
Çok çalışırsın,
Arabayı alırsın,
İlgi çekersin,
Koşturduğuna değmeden
HEVESİN KAÇAR!
Sonra bir Dacia görürsün, gördüğüne pişman olucaksın kafanı çevir çaktırmadan yürü git ::smiley: :eek:
Çok beğenirsin, iyi bişey zannedersin ::smiley: ::smiley: ::smiley:
Kolay ulaşırsın, zaten yolda duruyordur, kolay biyerde yani, jeep olsa ulaşması zor nasıl çıkıcan o kadar rampayı ;D ;D ;D ;D
Zor vazgeçersin!!!
Çünkü elinde patlar zaten satamazsın... :D

kırmızılar benden KIRMIZIIII

yazarken bile gülmekten zor yazdım valla....

Levent Bey Duster'ı sattıktan sonra söz sizin araçtan alacam ;D

PROF11' Alıntı:
saygılar

Sayın Binali Bey, 2011 Model Q7 almayı planlayanlar da araçlarının iyi olup olmadığını anlamaları için zamanın geçmesini mi beklemesi gerekiyor. 4x4 sıfır bir araç almak için gidip 2011 model Land Cruiser veya G serisi mi alalım, ne yapalım ? Önceden 4x4 sistemi x-trial olarak qashqai olarak koleos olarak vardı şimdi duster olarak da var, motor ise yıllardır piyasada olan bir motor. Önyargılı olduğumuzu söylemek için zamanı belirleyici kılmak adına beklemek gerektiğini söylemek hem zamanı boş geçirmemize neden olur hem de insanı bekleyerek strese sokar.

Saygılar

;D ;D ;D ;D

Niye gülme ihtiyacı hissettim?

Reklamcıların reklam kareleri üzerinden kavga ediyoruz dostlar.

Duster ile ilgili reklamlarda "gerçek/safkan arazi aracı" filan gibi cümleler kullanılıyor. Ama alıcılardan (yani bu araca sıcak bakanlardan yahut alanlardan) hiç kimse (şayet bu araçların teknik özelliklerini birazcık biliyorsa) -tabirimi hoşgörün- yemiyor.

"GERÇEK ARAZİ ARACI" (bir sürü şanzumanlı, kilitli, şaseli vs. vs.) sahipleri de buna çok bozuluyor. ::smiley:

Aslında şu reklamcıları dövmek lazım. ;D

Qashqai,Tiguan,Yeti, X-trail, Sportage nasıl bir araçsa Duster da öyle bir araç arkadaşlar. Neyi tartışıyoruz ki. Bir deli kuyuya bir taş atmış kırk akıllı çıkarmaya çalışıyor. Ama şu da bir gerçek ki uygun modifiyelerle Duster birşeyler yapabilir. Ama kim Duster'ı gerçek bir offroad aracıdır diye alıyor ki zaten ?
Duster, ister 2 çeker ister 4 çeker sıfır bir araçtır, vergisi düşüktür, yakıtı normal bir binek oto gibidir, her yerde servis ve yedek parçası vardır, tipi de güzel fiyatı da, ayrıca 5 kapılı ve bagajı geniş vesselam, bu kadar.

1111.jpg
00000.jpg
0000.jpg
000.jpg
00.jpg
0.jpg
11111.jpg
111.jpg
11.jpg
1.jpg

Bunlar da videoları:

http://www.youtube.com/watch?v=xzy6vi5TIwg
http://www.youtube.com/watch?v=p2VEn1IWLoA

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,637
Kaydolan Son Üyemiz
Hnzlkskn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri